Ελαιόλαδο από τσιμπούρια: θεραπεία και θεραπεία μελισσών

Το λάδι μέλισσας έχει απολυμαντικό, αντιφλεγμονώδες και διεγερτικό αποτέλεσμα. Για το λόγο αυτό, οι ιδιοκτήτες μελισσοκομικών δίνουν όλο και μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το προϊόν, το χρησιμοποιούν για τη θεραπεία αποικιών μελισσών και την πρόληψη ασθενειών. Περιέχει βιολογικά δραστικές ουσίες.

Η χρήση ελαιολάδου στη μελισσοκομία

Το έλατο είναι ένα φυσικό φάρμακο που έχει ευεργετική επίδραση στις φυσικές και χημικές ιδιότητες του περιβάλλοντος και έχει θετική επίδραση στην υγεία των μελισσών. Καθαρίζει τον αέρα εξουδετερώνοντας τη ρύπανση και χρησιμεύει επίσης ως αντισηπτικό. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών όπως η βαρύτιδα και η ακραπίδωση, καθώς και για τη διατροφή. Το φρέσκο ​​άρωμα κωνοφόρων χαρακτηριστικών της σύνθεσης έχει ευεργετική επίδραση στη γενική κατάσταση των αποικιών μελισσών και οι φαρμακευτικές ουσίες που απελευθερώνονται με ατμούς χρησιμεύουν ως καλό μέσο πρόληψης ασθενειών.

Σύνθεση και αξία

Τα έλατα αναπτύσσονται στην Άπω Ανατολή, την Κίνα, την Κορέα, τη Μογγολία, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες και τη Βόρεια Αμερική. Για την απόκτηση λαδιού, χρησιμοποιούνται βελόνες και νεαροί βλαστοί του φυτού. Είναι αποσταγμένα με ατμό.

Το Ephedra μπορεί να αναπτυχθεί μόνο σε ευνοϊκές περιβαλλοντικές συνθήκες, επομένως η ποιότητα των πρώτων υλών που παράγονται από αυτήν την καλλιέργεια παραμένει πάντα υψηλή.

Το ελαιόλαδο είναι ένα πρασινωπό ή κιτρινωπό υγρό με έντονο άρωμα λεμονιού. Περιέχει:

 • διβολικό;
 • καμπέν;
 • φυτοκτόνα;
 • kadinen;
 • μυκήνιο;
 • λιμονένιο.

Παρά τη διαθεσιμότητα και την ποικιλία διαφόρων φαρμάκων στη σύγχρονη αγορά, τα αιθέρια έλαια, συμπεριλαμβανομένου του έλατου, έχουν μεγάλη ζήτηση. Αυτό οφείλεται στη φυσική του προέλευση και σε πολλές ευεργετικές ιδιότητες:

 • ανοσοδιέγερση;
 • αντισηπτικό;
 • αντιφλεγμονώδες
 • αντιικό;
 • παυσίπονο;
 • καθαρισμός.

Πότε χρησιμοποιείται το λάδι έλατου για τη θεραπεία των μελισσών

Στην επικράτεια του Κρασνοντάρ, εμπειρογνώμονες διεξήγαγαν μια μελέτη, σκοπός της οποίας ήταν να παρακολουθήσει πώς το ελαιόλαδο επηρεάζει την ανάπτυξη των αποικιών μελισσών, καθώς και την παραγωγή αυγών βασίλισσες. Τα μαξιλάρια γάζας εμποτισμένα με αυτόν τον παράγοντα τοποθετήθηκαν στις επάνω ράβδους των κεντρικών πλαισίων. Πήραμε 1 ml της ουσίας ανά δρόμο. Η διαδικασία πραγματοποιήθηκε 4 φορές τον Απρίλιο. Αποδείχθηκε ότι η ουσία αυξάνει την τροφική διέγερση των προνυμφών, μεγαλώνουν γρηγορότερα. Και το ποσοστό παραγωγής αυγών των βασίλισσες αυξάνεται κατά μέσο όρο 20%. Όλα αυτά οδηγούν στην ανάπτυξη των αποικιών των μελισσών, σε ένα πιο έντονο καλοκαίρι και σε αύξηση της παραγωγικότητας. Τα έντομα παράγουν περισσότερο μέλι.

Έτσι, η χρήση ελαιολάδου για μέλισσες βοηθά τους ιδιοκτήτες μελισσοκομικών να λύσουν ταυτόχρονα πολλά προβλήματα:

 • βελτίωση της παραγωγικότητας των αποικιών μελισσών ·
 • Αυξήστε την ωοτοκία και το γέννα.
 • να αυξήσει την αντίσταση των μελισσών στις ασθένειες ·
 • βελτιώστε την απόδοση.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η επίδραση του ελαιολάδου αρχίζει να εκδηλώνεται αφού τα βιολογικά ενεργά συστατικά που περιλαμβάνονται στη σύνθεσή του αρχίζουν να εισέρχονται στο αναπνευστικό σύστημα της μέλισσας. Προκειμένου να αποφευχθούν ασθένειες, αυτή η σύνθεση μπορεί να εμπλουτιστεί με επικάλυψη.

Σχόλιο! Συνθετικό και φυσικό έλατο διατίθεται προς πώληση. Το πρώτο διαφέρει στο ότι κατά τη διάρκεια της παραγωγής καθαρίζεται από ορισμένα συστατικά.

Είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε μια φυσική σύνθεση. Διακρίνεται από τη χαρακτηριστική πλούσια μυρωδιά του.

Θεραπεία των μελισσών με λάδι έλατου για ακαραπίνωση

Η προσβολή της ακραπίδωσης αποτελεί σοβαρή απειλή για την κυψέλη. Τα έντομα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν από μόνα τους την ασθένεια, χρειάζονται ανθρώπινη βοήθεια. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας είναι η επεξεργασία ελαιολάδου.

Ο αιτιολογικός παράγοντας της νόσου είναι το ξυλώδες ακάρεο Acarapis, το οποίο ζει και πολλαπλασιάζεται στην αναπνευστική οδό των μελισσών, μολύνοντάς τα με δηλητηριώδη προϊόντα και προκαλώντας αιμορραγίες. Αυτό δηλητηριάζει το σώμα, οδηγεί σε έλλειψη οξυγόνου, παράλυση των θωρακικών μυών, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία των φτερών.

Το τσιμπούρι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο σε κρύο καιρό, καθώς η μόλυνση στον περιορισμένο χώρο της κυψέλης εμφανίζεται γρήγορα

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ακαραπίνωση με έλατο έλατου. Το εργαλείο επιλύει διάφορες εργασίες:

 • καταστρέφει τα τσιμπούρια?
 • απολυμάνσεις
 • ανακουφίζει από τη φλεγμονή.
 • βελτιώνει τη γενική κατάσταση των μελισσών.

Είναι σημαντικό για τους μελισσοκόμους ότι το έλατο είναι ασφαλές για τις μέλισσες και βοηθά τα έντομα όχι λιγότερο αποτελεσματικά από τα παρασκευάσματα. Για να πραγματοποιήσετε τη θεραπεία με λαϊκή θεραπεία από έλατα, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Η φωλιά τυλίγεται προσεκτικά με πολυαιθυλένιο.
 2. Μία μικρή τρύπα αφήνεται στην κάτω τρύπα βρύσης, περίπου 1 cm.
 3. Η άνω εγκοπή είναι καλυμμένη.
 4. Πάρτε μια γάζα, βυθισμένη σε λάδι έλατου.
 5. Τοποθετήστε το στα κεντρικά πλαίσια, στα πάνω δοκάρια.
 6. Η επεξεργασία πραγματοποιείται 3 φορές, με διάστημα 5 ημερών.

Έλατο κατά της βαρύτιδας των μελισσών

Η βαρύτιδα είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται ως αποτέλεσμα μόλυνσης μεμονωμένων ατόμων και, στη συνέχεια, ολόκληρων οικογενειών και μελισσοκομικών, με ακάρεα βαρρόα. Αυτά τα επίπεδα καφέ έντομα κατοικούν στο σώμα των βασίλισσες, των μελισσών και των κηφήνων. Η πηγή τροφής τους είναι η αιμολύμφη. Σε περίπτωση σοβαρής προσβολής, τα τσιμπούρια εμφανίζονται σε νεκρά άτομα χωρίς μεγεθυντικές συσκευές.

Εάν υποψιάζεστε ότι προσβάλλεται από βαρύτιδα, πριν από την εαρινή πτήση, είναι απαραίτητο να πάρετε 2-3 μέλισσες και podmore για ανάλυση σε εργαστηριακές συνθήκες

Τα σημάδια μιας νόσου στις μέλισσες μπορεί να είναι:

 • καθυστερημένη ανάπτυξη
 • αδύναμες, μικρές μέλισσες των οποίων τα φτερά μπορούν να παραμορφωθούν.
 • η εμφάνιση μη αναπτυγμένων κουτάβια στην κυψέλη ·
 • η εμφάνιση καφετής πλάκας σε ενήλικα έντομα ·
 • ανήσυχη συμπεριφορά των αποικιών μελισσών το χειμώνα.

Το έλαιο έλατου είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της βαρύτιδας. Το ξύλο, οι βελόνες και οι κώνοι του περιέχουν μεγάλες ποσότητες φυτοκτόνων. Αυτές είναι φυσικές ενώσεις που έχουν αντι-ακαριοκτόνες ιδιότητες. Επιπλέον, τα φυτοκτόνα είναι γνωστό ότι παίζουν το ρόλο των φυσικών αντιβιοτικών.

Ο τρόπος αντιμετώπισης των μελισσών με λάδι έλατου φαίνεται στο βίντεο.

Κανόνες για την επεξεργασία μελισσών και κυψελών με έλατο έλατου

Είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε σωστά τις κυψέλες. Οι έμπειροι μελισσοκόμοι ενεργούν ως εξής:

 1. Η διαδικασία πραγματοποιείται την άνοιξη, πριν από την πρώτη πτήση. Μπορείτε να εστιάσετε στη θερμοκρασία του αέρα, θα πρέπει να υπερβαίνει τους +15 βαθμούς.
 2. Οι μέλισσες αντιμετωπίζονται τουλάχιστον 2 φορές, σε διαστήματα 8 έως 10 ημερών.
 3. Οι ίδιες διαδικασίες πραγματοποιούνται το φθινόπωρο. Ο αριθμός και τα διαστήματα τους είναι παρόμοια.
 4. Άλλες 2-3 θεραπείες προγραμματίζονται για το καλοκαίρι, το δεύτερο μισό του Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να διατηρείται στην περιοχή από +15 έως +30 μοίρες.
 5. Δουλεύουν το βράδυ μετά την επιστροφή των μελισσών.
 6. Έχουν αφαιρεθεί ένα ή περισσότερα πλαίσια, τα υπόλοιπα σπρώχνονται προσεκτικά.
 7. Κόψτε το κηφήνα.
 8. Το χαρτί τοποθετείται στο κάτω μέρος, το οποίο προ-λιπαίνεται με βαζελίνη. Αλλάζει κάθε πρωί. Το χαρτί συλλέγει παράσιτα που πέφτουν από το σώμα των μελισσών.
 9. Πάρτε περγαμηνή, πασπαλίζουμε με λάδι έλατου. Ο όγκος του εξαρτάται από τον αριθμό των οικογενειών. Υπολογίστε 1-2 ml για κάθε αποικία μελισσών.
 10. Γυρίστε το έτσι ώστε το επεξεργασμένο στρώμα να κοιτάζει προς τα κάτω.
 11. Βάζουν περγαμηνή πάνω από τα πρύμνη, τα καλύπτουν στην κορυφή.
 12. Οι είσοδοι είναι κλειστές για αρκετές ώρες. Είναι σημαντικό να μην ξεχάσετε να τα ανοίξετε εγκαίρως.
 13. Το εμποτισμένο φύλλο δεν αφαιρείται αμέσως. Το αποτέλεσμα συνεχίζεται για άλλες 3 ημέρες. Αυτή τη στιγμή, βρίσκεται σε μια κυψέλη.

Το έλαιο είναι μια λαϊκή μέθοδος θεραπείας. Αλλά κατάφερε να αποδείξει την αποτελεσματικότητά του.Σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις μελισσοκομίας, χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του '80 του περασμένου αιώνα. Η μέθοδος βασίζεται σε κριτικές σχετικά με τη χρήση ελαιολάδου από παλιούς, έμπειρους μελισσοκόμους.

Μέτρα πρόληψης

Προκειμένου να αποφευχθεί η προσβολή των κροτώνων, είναι απαραίτητο να τους φροντίσετε σωστά, καθώς και να λάβετε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Ανάμεσα τους:

 • Αντιμετωπίστε τις κυψέλες με έλατο την άνοιξη και το φθινόπωρο μήνες για να αυξήσετε την ασυλία των εντόμων.
 • τοποθετήστε μελισσοκομεία όσο το δυνατόν περισσότερο από βρώμικα υδάτινα σώματα και αγροκτήματα όπου φυλάσσονται βοοειδή.
 • απορρίψτε εγκαίρως τις κηρήθρες.
 • εάν είναι απαραίτητο, πραγματοποιήστε αμέσως αναλύσεις ·
 • απολύμανση κυψελών και εξοπλισμού.
 • προετοιμάστε τις οικογένειες για το χειμώνα.

συμπέρασμα

Το έλατο για τις μέλισσες είναι μια φυσική, αποδεδειγμένη θεραπεία που βοηθά στην καταπολέμηση διαφόρων ασθενειών των μελισσών και χρησιμεύει ως καλή προφύλαξη. Μπορεί να συνδυαστεί με χημικά, εάν είναι απαραίτητο. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της φυσικής σύνθεσης είναι η ικανότητά του να βελτιώνει την αντοχή των εντόμων σε αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή