Η αγελάδα περπατά κατά την ημερομηνία του τοκετού: γιατί και πόσες ημέρες μπορεί να μεταφέρει ένα μοσχάρι

Οι περιπτώσεις που η αγελάδα έχει περάσει την ημερομηνία γέννησης είναι συχνές. Εδώ πρέπει ακόμα να μάθουμε τι σημαίνει κάθε ιδιοκτήτης με τη λέξη "πέρασε". Κατά μέσο όρο, η εγκυμοσύνη διαρκεί 285 ημέρες ± 2 εβδομάδες. Ως εκ τούτου, τίθεται το ερώτημα, από ποια στιγμή να ληφθεί υπόψη ότι έχει περάσει η περίοδος τοκετού.

Γιατί η αγελάδα υπερβαίνει την ημερομηνία γέννησης;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την καθυστέρηση του τοκετού στις αγελάδες. Και δεν είναι όλοι χαρούμενοι:

  • δίδυμα;
  • γοβιός
  • μεγάλα φρούτα
  • υπερβαίνω;
  • ψευδής εγκυμοσύνη
  • μουμιοποίηση του εμβρύου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ιδιοκτήτες πιστεύουν ότι εάν μια αγελάδα περάσει την ημερομηνία του τοκετού, θα έχει δίδυμα. Στην πραγματικότητα, τα βοοειδή ανήκουν στην ομάδα των απλών ζώων, όπως τα άλογα. Τα δίδυμα γεννιούνται μόνο στο 1-2% των περιπτώσεων. Και αυτό είναι συνήθως ένα πολύ ανεπιθύμητο φαινόμενο. Στην περίπτωση γονιμοποίησης δύο αυγών ταυτόχρονα, υπάρχει υψηλός κίνδυνος αποβολής. Και τα μοσχάρια που θα γεννηθούν θα είναι πιο αδύναμα από τα "μόνα". Το γεγονός ότι η αγελάδα έχει περάσει την προθεσμία δεν σημαίνει ότι θα υπάρχουν απαραίτητα δίδυμα. Ο αριθμός των καθυστερημένων γεννήσεων υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των δίδυμων στα βοοειδή.

Αυτή η εξάπλωση εξηγείται από το γεγονός ότι τα gobies "κάθονται" στη μήτρα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα αρσενικά σε όλα σχεδόν τα είδη θηλαστικών υστερούν σε σχέση με τα θηλυκά στην ανάπτυξη. Ακόμα και μετά τη γέννηση. Επομένως, με ένα ξενοδοχείο νωρίς, θα πρέπει να περιμένετε ένα δαχτυλίδι, και με ένα αργά - ένα ταύρο. Μια αγελάδα μπορεί να διασχίσει ακόμα και αν μοσχάρι με μεγάλο μοσχάρι Αλλά εδώ, ίσως, είναι ακριβώς η καθυστέρηση στον τοκετό. Το έμβρυο έχει χρόνο να μεγαλώσει. Και σε αυτήν την περίπτωση, η αιτία και το αποτέλεσμα είναι σύγχυση. Η αγελάδα δεν πέρασε επειδή το έμβρυο είναι μεγάλο και το μοσχάρι μεγαλώνει λόγω καθυστερημένου τοκετού. Η καθυστέρηση σε αυτήν την περίπτωση οφείλεται σε μια ελαφρά ορμονική διαταραχή. Το σώμα δεν έχει αρκετή ωκυτοκίνη για να ξεκινήσει η διαδικασία του τοκετού. Μια τέτοια αποτυχία δεν βλάπτει ιδιαίτερα την εγκυμοσύνη, παρά μόνο την παράταση της.

Μερικές φορές υπάρχει το λεγόμενο "υπέρβαση". Αυτή η λέξη έχει δύο σημασίες. Το ένα σημαίνει σοβαρά προβλήματα υγείας για την αγελάδα, το δεύτερο δείχνει μόνο ότι το ζώο εμποτίστηκε αργότερα. Είναι στο κρεβάτι. Αλλά ο χρόνος γέννησης θα πρέπει να καθορίζεται όχι με υπολογισμό, αλλά με εξωτερικά σημάδια. Αυτό μπορεί να συμβεί εάν υπάρχει ταύρος κοντά. Την πρώτη φορά που η αγελάδα δεν γονιμοποιήθηκε και «ήσυχα» από τους ιδιοκτήτες πήγε στον ταύρο στο επόμενο κυνήγι. Η κατάσταση με παθολογίες είναι χειρότερη.

Εάν η αγελάδα έχει περάσει την προθεσμία, ο τοκετός μπορεί να είναι απροσδόκητος για τον ιδιοκτήτη του ζώου.

Παθολογικές αιτίες

Η ψεύτικη εγκυμοσύνη προκαλείται από πολύ υψηλά επίπεδα ορμονών. Εξωτερικά, όλα προχωρούν σαν ένα έμβρυο να αναπτύσσεται στη μήτρα. Συχνά, ακόμη και με ορθική εξέταση, είναι αδύνατο να προσδιοριστεί τι έχει χάσει η αγελάδα. Ο υπέρηχος μπορεί να βοηθήσει εδώ. Η ανάπτυξη ψευδούς εγκυμοσύνης πριν από το «τοκετό» μπορεί να ακολουθήσει 3 επιλογές:

  • η κοιλιά «ξεφουσκώνει» χωρίς συνέπειες.
  • θα υπάρξει «γέννηση».
  • η πυρόμετρο θα αναπτυχθεί.

Με μια ψεύτικη εγκυμοσύνη, τα ζώα συχνά «γεννούν» και αποδίδουν σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο τον ρόλο ενός παιδιού, έως και άψυχα αντικείμενα.

Σχόλιο! Η ανάπτυξη πυομέτρας μπορεί να οδηγήσει σε αναγκαστική σφαγή.

Η μουμιοποίηση του εμβρύου αναπτύσσεται στα μέσα της εγκυμοσύνης. Το έμβρυο πεθαίνει, αλλά δεδομένου ότι ο τράχηλος είναι κλειστός, τα βακτηρίδια δεν μπορούν να μπουν μέσα. Λόγω της μειωμένης συσταλτικότητας του μυομητρίου και του κλειστού λαιμού, το έμβρυο παραμένει στη μήτρα. Σταδιακά, στεγνώνει και μουμιοποιεί.

Όταν μουμιοποιείται, τα ζώα δεν έχουν σημάδια κυνηγιού και ο ιδιοκτήτης πιστεύει ότι η αγελάδα είναι έγκυος.Το πρόβλημα θα «εξαλειφθεί» εάν οι μύες της μήτρας αρχίσουν να συστέλλονται. Σε αυτήν την περίπτωση όμως, η αγελάδα ξεπερνά τις 3 εβδομάδες. Τα μουμιοποιημένα έμβρυα εκκολάπτονται πάντα πολύ αργά. Συχνά είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί τεχνητά το έμβρυο μετά από ενέσεις των κατάλληλων ορμονών. Τα τελευταία χρειάζονται για να ανοίξει ο τράχηλος και ο κτηνίατρος μπόρεσε να φτάσει στο έμβρυο.

Σχόλιο! Μετά τη μουμιοποίηση, η υπογονιμότητα συχνά αναπτύσσεται, καθώς χρόνιες δυστροφικές και φλεγμονώδεις διεργασίες εμφανίζονται στο ενδομήτριο.

Πόσο καιρό μπορεί μια αγελάδα να φέρει μοσχάρι

Συνήθως μια αγελάδα περπατά για περίπου 10 ημέρες. Το πολύ 26 ημέρες. Αυτή είναι περίπου 260-311 ημέρες κύησης. Αν και σύμφωνα με την εμπειρία των κτηνοτρόφων, η παράταση της περιόδου γέννησης ακόμη και κατά 3 εβδομάδες είναι σπάνια. Τις περισσότερες φορές όχι περισσότερο από 15.

Σχόλιο! Η δήλωση ότι ο όρος μπορεί να έρθει την 240η ημέρα δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα: ο τοκετός στον 8ο μήνα είναι μια καθυστερημένη αποβολή με μια μολυσματική ασθένεια.

Ο κατά προσέγγιση τόπος εφαρμογής των προσπαθειών κατά τη διάρκεια του "τεστ ώθησης", εάν η μήτρα έχει περάσει τους όρους, ώστε να μπορείτε να προσδιορίσετε αν υπάρχει ζωντανό μοσχάρι

Τι πρέπει να κάνετε εάν μια αγελάδα ξεπερνάει την ημερομηνία του τοκετού

Μέχρι να λήξει η προθεσμία, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ. Αλλά είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η πορεία της εγκυμοσύνης. Ο καθυστερημένος τοκετός είναι συνήθως δύσκολος λόγω του γεγονότος ότι το έμβρυο έχει χρόνο να αναπτυχθεί πέρα ​​από τον κανόνα.

Εάν έχετε αμφιβολίες αργότερα, μπορείτε να ελέγξετε ανεξάρτητα αν το μοσχάρι υπάρχει και αν είναι ζωντανό. Για να γίνει αυτό, η αγελάδα ωθείται έντονα, αλλά όχι απότομα, στην κοιλιά από κάτω δεξιά. Το παιδί θα εξοργιστεί αμέσως με αυτή τη θεραπεία και θα δώσει ώθηση επιστροφής.

Εάν η αγελάδα κινείται για 3 εβδομάδες, μετρούμενη από την 285η ημέρα, είναι καλύτερα να καλέσετε έναν ειδικό που μπορεί να καθορίσει την παρουσία της εγκυμοσύνης. Υπό τον όρο ότι η "δοκιμή ώθησης" δεν παράγει αποτελέσματα. Εάν το μοσχάρι σπρώχνει και ο μαστός αρχίζει να γεμίζει, μένει μόνο να περιμένουμε τον τοκετό και να θυμόμαστε ότι τα φυτοφάγα ζώα μπορούν αυθαίρετα να αλλάξουν το χρόνο κατά μια μέρα. Αυτός είναι ένας αμυντικός μηχανισμός. Δεν γεννούν εάν υπάρχει ένας ενοχλητικός παράγοντας. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης μπορεί να είναι η αιτία μιας τέτοιας καθημερινής καθυστέρησης.

συμπέρασμα

Εάν η αγελάδα έχει περάσει την ημερομηνία του τοκετού για περισσότερες από 3 εβδομάδες, ο ιδιοκτήτης έχει λόγο ανησυχίας. Η αλλαγή της εκτιμώμενης ημερομηνίας κατά 10 ημέρες είναι ένα συχνό φαινόμενο, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε. Τα ζώα δεν είναι μηχανές για την παραγωγή απογόνων αυστηρά εγκαίρως.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή