Διεγερτικά ανάπτυξης για βοοειδή: ονόματα, σχόλια

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η σίτιση των μόσχων για ταχεία ανάπτυξη είναι απαραίτητη με ορμονικά φάρμακα. Είναι πιθανό, αλλά αυτό δεν αναιρεί την ανάγκη για σωστά ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, πολλοί "ενισχυτές ανάπτυξης" είναι στην πραγματικότητα μια συλλογή βιταμινών και μετάλλων.

Στην περίπτωση των βοοειδών, είναι επίσης απαραίτητο να διαχωριστούν οι έννοιες της «ανάπτυξης στο ακρώμιο» και της «ανάπτυξης των μυών». Το πρώτο είναι προαιρετικό και μερικές φορές επιβλαβές. Το δεύτερο είναι κατόπιν αιτήματος του ιδιοκτήτη.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης διεγερτικών ανάπτυξης για τα βοοειδή

Από την άποψη της αναπαραγωγής βοοειδών κατά τη χρήση διεγερτικών, συμπεριλαμβανομένων των αυξητικών ορμονών, δεν υπάρχουν μειονεκτήματα για τους γοβούς. Μερικά στερεά πλεονεκτήματα:

 • τα ζώα κερδίζουν γρήγορα βάρος.
 • οι όροι διατροφής μειώνονται ·
 • Η θανατηφόρος έξοδος από το σφάγιο είναι μεγαλύτερη.

Κανείς δεν νοιάζεται για την κατάσταση των αρθρώσεων, των οστών και των συνδέσμων μελλοντικών μπριζόλες. Η κατάσταση είναι διαφορετική με τα γενεαλογικά και γαλακτοκομικά βοοειδή. Αυτά τα ζώα δεν χρειάζονται μεγάλη μυϊκή μάζα. Εδώ μπορείτε ήδη να δείτε όχι μόνο τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματα της ταχείας ανάπτυξης και ανάπτυξης.

Η χρήση αυξητικών ορμονών για έγκυες αγελάδες θα οδηγήσει στην ανάπτυξη υπερβολικά μεγάλου εμβρύου. Ως αποτέλεσμα, οι επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού δεν αποκλείονται και τα γαλακτοκομικά βοοειδή πρέπει να φέρουν απογόνους ετησίως. Επομένως, αξίζει να εξεταστεί κατά την εξέταση διαφημίσεων για αυξητικές ορμόνες για βοοειδή. Εάν ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι το προϊόν είναι κατάλληλο για χρήση σε έγκυα ζώα, πιθανότατα είναι ανόητο.

Ακόμα χειρότερα είναι τα τεχνητά διεγερτικά ανάπτυξης για την αναπαραγωγή μόσχων που εκτρέφονται για τη φυλή. Σε νεαρά ζώα, τα σωληνοειδή οστά μεγαλώνουν ταχύτερα. Λόγω αυτών, υπάρχει αύξηση του ύψους στο ακρώμιο. Οι μετρήσεις δείχνουν ότι σε νεαρά ζώα ο σκελετός αναπτύσσεται άνισα.

Κατά τη διάρκεια τέτοιων στάσεων, οι τένοντες που συγκρατούν τις αρθρώσεις έχουν χρόνο να «καλύψουν» τα οστά. Ένα πλήρως σχηματισμένο ζώο έχει καλή ODA.

Αλλά εάν χρησιμοποιήθηκαν διεγερτικά, η ισορροπία μεταξύ σκελετικής και μυϊκής ανάπτυξης διαταράσσεται. Η χρήση ορμονών δίνει υπερβολική μυϊκή μάζα σε ακόμη αδύναμα οστά και αρθρικούς συνδέσμους. Άλλα διεγερτικά προκαλούν επιταχυνόμενη ανάπτυξη των οστών. Το αποτέλεσμα είναι οι αδύναμοι αρμοί και οι συντομευμένοι τένοντες.

Εάν ένας μικρός μόσχος τρέφεται πολύ εντατικά, με μεγάλο βάρος και λόγω της ταχείας ανάπτυξης, οι τένοντες δεν έχουν χρόνο να αναπτυχθούν κανονικά, στην περίπτωση αυτή, συχνά εμφανίζονται συσπάσεις

Ταυτόχρονα, εκατοντάδες χρόνια πριν, οι άνθρωποι παρατήρησαν ότι ένα ζώο με καλή και άφθονη τροφή μεγαλώνει μεγαλύτερο από τους συγγενείς του. Επομένως, ο καλύτερος υποκινητής ανάπτυξης για μοσχάρια που προορίζονται για αναπαραγωγή ή για παραγωγή γάλακτος είναι μια ισορροπημένη διατροφή. Μπορείτε να προσθέσετε αντιβιοτικά ζωοτροφών σε ζωοτροφές υψηλής ποιότητας, τα οποία θα επιτρέψουν στο σώμα του ζώου να μην σπαταλά ενέργεια για την καταπολέμηση ασθενειών.

Τροφή μοσχάρι για γρήγορη ανάπτυξη

Το πρώτο βήμα είναι να ταΐσετε το μοσχάρι με φυσικό αγελαδινό γάλα. Τις δύο πρώτες εβδομάδες, τα νεαρά ζώα αναπτύσσονται πολύ γρήγορα και αυξάνουν το βάρος τους, τρέφοντας μόνο με γάλα. Στις πρώτες 2 ώρες της ζωής, ένα νεογέννητο πρέπει να λαμβάνει περίπου το 10% του βάρους του με πρωτόγαλα. Σταδιακά, η ημερήσια δόση γάλακτος αυξάνεται και φτάνει τα 12 λίτρα.

Οι άπειροι ιδιοκτήτες βοοειδών έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι είναι καλύτερο να ταΐζετε ένα μικρό μοσχάρι με γάλα και σανό.

Συχνά αυτή η θεωρία τηρείται από τους οπαδούς του «φυσικού τρόπου ζωής». Σε τελική ανάλυση, τα μοσχάρια των άγριων περιηγήσεων δεν έλαβαν κανένα άλλο φαγητό, εκτός από χόρτο και γάλα. Αλλά τα άγρια ​​πρωτότυπα είναι πάντα μικρότερα από τα εξημερωμένα αντίστοιχά τους. Οι "πειραματιστές" είναι πεπεισμένοι από τη δική τους εμπειρία ότι η θεωρία είναι λάθος και αλλάζουν γνώμη. Η καλύτερη τροφή για γρήγορη ανάπτυξη των μόσχων είναι τα συμπυκνώματα δημητριακών. Αρχίζουν να προστίθενται από την 3η εβδομάδα της ζωής του παιδιού. Με άφθονη σίτιση με γάλα και θρεπτικές ζωοτροφές, η ημερήσια αύξηση βάρους των νεαρών βοοειδών είναι περίπου 1 κιλό.

Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε εμπορικά παρασκευασμένη μοσχάρι. Τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες που είναι τρομακτικά για όλους απουσιάζουν. Αυτά τα πρόσθετα χορηγούνται ξεχωριστά ανάλογα με τις ανάγκες.

Προσοχή! Μην συγχέετε τα αντιβιοτικά με κοκκιδιοστατικά.

Μια υψηλής ποιότητας τροφή για νεαρά ζώα περιέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για ταχεία ανάπτυξη και αύξηση των μυών. Πρώτα απ 'όλα, είναι ένα σύμπλεγμα πρωτεϊνών και βιταμινών και ανόργανων συστατικών.

Τα αρχικά σφαιρίδια μπορούν να τροφοδοτηθούν σε μοσχάρια από τη στιγμή που δοκιμάζουν κάτι διαφορετικό από το γάλα.

Ροή εκκίνησης

Σχεδιασμένο για μοσχάρια ηλικίας από 0 έως 6 μηνών. Στη Ρωσία, μπορείτε να αγοράσετε ζωοτροφές από την παραγωγή Krasnodar: "Vitula", "Venera", "Elegance".

Τα δύο πρώτα είναι για μοσχάρια ηλικίας έως 3 μηνών. Οι κόκκοι προστίθενται σταδιακά και έως την ηλικία των 90 ημερών φέρονται στα 1,6 κιλά την ημέρα. Η κομψότητα είναι το επόμενο στάδιο. Χρησιμοποιείται σε ηλικία 3-6 μηνών. Η μέγιστη ημερήσια δόση είναι 3,5 kg. Αργότερα, για να μειωθεί το κόστος πάχυνσης, τα μοσχάρια μεταφέρονται σταδιακά από το Elegance σε κανονικά ζωοτροφές με προμίγματα βιταμινών και μετάλλων.

Ο ίδιος κατασκευαστής προσφέρει 2 πρόσθετα ζωοτροφών ως επιταχυντές ανάπτυξης: CattlePro Littlegoby και CattlePro BestVil. Μοιάζουν με κανονικούς κόκκους. Το "BestVil" χρησιμοποιείται μετά από έξι μήνες, αναμειγνύοντας με το κύριο ζωοτροφές. Το πρόσθετο αντικαθιστά το 15-30% του κύριου σιτηρεσίου. Το Littlegoby χρησιμοποιείται για μοσχάρια από 3 έως 6 μήνες, εάν η ακριβή τροφή εκκίνησης αντικαθίσταται με φθηνότερο σιτάρι. Το μερίδιο αυτού του πρόσθετου είναι επίσης 15-30%.

Όλα τα προϊόντα αυτού του κατασκευαστή περιέχουν κοκκιδιοστατικά που εμποδίζουν την ανάπτυξη κοκκιδίωσης. Ακόμα κι αν η τροφή δεν επιταχύνει την αύξηση βάρους στα μοσχάρια, η απουσία παρασίτων είναι από μόνη της ένας αυξητικός παράγοντας.

Υπάρχουν άλλοι παράγοντες ανάπτυξης που δεν σχετίζονται με ζωοτροφές ή πρόσθετα ζωοτροφών.

Προετοιμασίες ανάπτυξης για βοοειδή

Τα διεγερτικά ανάπτυξης για τα μοσχάρια περιλαμβάνουν:

 • σκευάσματα βιταμινών για ενέσιμα.
 • αντιβιοτικά
 • ορμονική.

Ποια ποικιλία πρέπει να επιλέξετε για την τόνωση της ταχείας ανάπτυξης εξαρτάται από την κατάσταση. Αλλά συνήθως χρησιμοποιούνται βιταμίνες και αντιβακτηριακοί παράγοντες ζωοτροφών.

Συμπλέγματα βιταμινών και μετάλλων

Τα συμπληρώματα διατροφής είναι τα ίδια σύμπλοκα βιταμινών και μετάλλων που πρέπει να χρησιμοποιούνται όχι μόνο για πάχυνση. Δεν υπάρχουν περιοχές στον κόσμο που να είναι ιδανικά ισορροπημένες σε όλα τα απαραίτητα ζωικά στοιχεία. Σε κάθε συγκεκριμένη περιοχή κατοικίας, οι ουσίες που λείπουν πρέπει να προστεθούν στις ζωοτροφές για ζώα. Αυτό όμως προσδιορίζεται με τη βοήθεια εργαστηριακών δοκιμών, επομένως είναι αδύνατο να αναφερθούν τα γενικά άρθρα των ειδικών ονομάτων των διεγερτικών βιταμινών-ανόργανων συστατικών της ανάπτυξης βοοειδών. Τις περισσότερες φορές είναι διαλύματα βιταμινών και μετάλλων για ενέσιμα. Ακούγοντας ένα από αυτά τα βιοδιεγερτικά - Catosal.

Πιστεύεται συχνά ότι εάν έχετε Catosal, μπορείτε να ταΐσετε το μοσχάρι με το φθηνότερο σιτάρι και να μην περιποιηθείτε πραγματικά το ζώο με άλλα πρόσθετα.

Καταλόλος

Στην πραγματικότητα, περιέχει μόνο 2 δραστικά συστατικά: ένα παράγωγο φωσφόρου και ένα παράγωγο βιταμίνης Β2. Χρησιμοποιείται ως τονωτικό, καθώς επιταχύνει το μεταβολισμό και βελτιώνει την ανοσία.

Το Catosal παράγεται με τη μορφή ενέσιμου υγρού. Οι μόσχοι εγχύονται υποδορίως, ενδομυϊκά ή ενδοφλεβίως. Αλλά δεν υπάρχει σχέδιο εφαρμογής για την πάχυνση βοοειδών βοείου κρέατος.Οι κριτικές χρηστών για το Catosal είναι δύσπιστες. Και αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Κανένα διεγερτικό δεν δίνει μαγικά αποτελέσματα. Για την καλή ανάπτυξη των βοοειδών, παράλληλα με τις ενέσεις Catosal, τα ζώα πρέπει να τρέφονται καλά και να διαθέτουν ένα σύνολο βιταμινών και μετάλλων.

Eleovite

Ένα άλλο διάλυμα ένεσης βιταμινών. Η σύνθεση αυτού του προϊόντος είναι πλούσια: 12 βιταμίνες. Μορφή απελευθέρωσης: υγρό για ένεση. Το χρώμα είναι κιτρινωπό ή καφετί. Έχει μια συγκεκριμένη μυρωδιά. Οι βιταμίνες που αποτελούν το Eleovit εμπλέκονται στον μεταβολισμό των λιπών, των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με μεταβολικές διαταραχές. Ο κατασκευαστής δεν αναφέρει την ταχεία ανάπτυξη. Δόση για βοοειδή: ενήλικα ζώα - 5-6 ml, μοσχάρια - 2-3 ml. Ενδομυϊκές ή υποδόριες ενέσεις.

Προσοχή! Ταυτόχρονα με την έναρξη των ενέσεων Eleovit, η διατροφή είναι ισορροπημένη σε όρους φωσφόρου, ασβεστίου, πρωτεΐνης, μαγνησίου και ιχνοστοιχείων.

Τροφοδοτήστε αντιβιοτικά

Εκτός από την κοκκιδίωση, τα μοσχάρια μπορούν επίσης να προσβληθούν από άλλες λοιμώξεις. Τα κοκκιδιοστατικά στις ζωοτροφές δεν βοηθούν σε αυτήν την περίπτωση. Για την προστασία των νεαρών ζώων από άλλες ασθένειες, τα αντιβιοτικά ζωοτροφών χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία. Τα πειράματα έδειξαν ότι τα ζώα που τρέφονταν με αυτά τα κτηνιατρικά φάρμακα ξεπέρασαν την ομάδα ελέγχου σε σχέση με την παραγωγικότητα κατά 2-14%.

Σχόλιο! Ένα άλλο όνομα για τα αντιβιοτικά ζωοτροφών είναι εγγενές, δηλαδή μη επεξεργασμένο.

Ανεπεξέργαστα παρασκευάσματα που περιέχουν πρωτεΐνες και βιταμίνες προστίθενται στην τροφή των μόσχων. Τα αντιβιοτικά ζωοτροφών περιλαμβάνουν:

 • βιομυκίνη;
 • χλωροτετρακυκλίνη;
 • οξυτετρακυκλίνη.

Αυτές είναι «καθαρές» ουσίες που δεν δίνουν σε αυτήν τη μορφή. Τα εμπορικά διαθέσιμα εγγενή αντιβιοτικά είναι γνωστά με εμπορικά σήματα και πρόσθετα και όχι με φάρμακα.

Τα μοσχάρια τρέφονται με φυσικά πρόσθετα, εάν προσφέρουν παρόμοιο αντιβακτηριακό παράγοντα για ένεση σε ερμητικά σφραγισμένο μπουκάλι, αυτό είναι ήδη αντιβιοτικό για θεραπεία

Βιομυκίνη

Μπορείτε να το αγοράσετε με το όνομα "Biokorm-1". Ανοιχτό καφέ σκόνη που παραμένει ενεργή για 6 μήνες. Η περιεκτικότητα της δραστικής ουσίας σε 1 g "Biokorm-1" είναι 900-1000 μονάδες. Περιέχει επίσης βιταμίνες Β, οι οποίες συχνά θεωρούνται διεγερτικά ανάπτυξης. Αντισταθμίζει την έλλειψη βασικών μικροθρεπτικών συστατικών.

Χλωροτετρακυκλίνη

Εμπορική ονομασία "Biokorm-4". Καφέ-μαύρη σκόνη με διάρκεια ζωής 3 μηνών, 1 g περιέχει έως και 30.000 IU δραστικής ουσίας. Εκτός από το αντιβιοτικό, υπάρχει βιταμίνη Β2.

Οξυτετρακυκλίνη

Πωλείται ως Terramycin εγγενές. Η καλλιέργεια καλλιεργείται σε θρυμματισμένο σιτάρι. Σε τελική μορφή, είναι μια ελαφριά καφέ σκόνη με έντονη μυρωδιά μούχλας. Η διάρκεια ζωής είναι έξι μήνες. 1 g περιέχει 3-4 χιλιάδες μονάδες οξυτετρακυκλίνης. Εκτός από τα αντιβιοτικά, πρωτεΐνες, λίπη, ουσίες χωρίς άζωτο και βιταμίνες Β υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες. Καλό διεγερτικό ανάπτυξης.

Προσοχή! Οι δόσεις φυσικών αντιβιοτικών υπολογίζονται με βάση το κύριο δραστικό συστατικό.

Ορμονικά διεγερτικά

Η κύρια ιστορία τρόμου των καταναλωτών προϊόντων κρέατος. Στην πραγματικότητα, το πραγματικό ορμονικό διεγερτικό είναι μια γονιδιακή μετάλλαξη που αναγκάζει το μοσχάρι να παράγει μυοστατίνη. Αυτή είναι επίσης μια ορμόνη, αλλά σταματά την ανάπτυξη της μυϊκής μάζας. Η γονιδιακή αλλαγή οδήγησε σε πλήρη απόφραξη του έργου της. Στο βασίλειο των ζώων, αυτή η μετάλλαξη είναι αρκετά κοινή, αλλά καθορίστηκε μόνο στη φυλή βοοειδών: μπλε του Βελγίου.

Ένα μοσχάρι οποιασδήποτε φυλής εκτός από το Belgian Blue δεν θα δείξει τέτοιο αποτέλεσμα, ανεξάρτητα από το πώς το ταΐζετε και ποια διεγερτικά ανάπτυξης χρησιμοποιείτε.

Τα τεχνητά διεγερτικά αυξητικής ορμόνης δεν θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς συμπυκνώματα υψηλής πρωτεΐνης και «προπόνηση», δηλαδή ενεργή κίνηση.

Νουκλεοπεπτίδιο

Η κύρια λειτουργία αυτού του ορμονικού φαρμάκου είναι να διεγείρει την αύξηση των μυών. Προέρχεται από τη σπλήνα των βοοειδών. Εξωτερικά, είναι ένα θολό υγρό. Το εύρος χρωμάτων είναι από ανοιχτό κίτρινο έως κίτρινο-καφέ. Αφροί εύκολα όταν αναταράσσονται. Όταν φυλάσσεται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ηρεμία, σχηματίζεται ένα ίζημα, το οποίο διαλύεται εύκολα μετά την ανακίνηση.Συσκευασία: 5, 10, 100 ml. Τα φιαλίδια σφραγίζονται ερμητικά με καπάκια πολυμερούς.

Σπουδαίος! Η διάρκεια ζωής ενός ανοιγμένου μπουκαλιού δεν υπερβαίνει τις 24 ώρες.

Το ίδιο ισχύει για αυτές τις συσκευασίες, το υγρό από το οποίο ελήφθη με μια σύριγγα μέσω του καπακιού.

Μηχανισμός δράσης

Οι ουσίες που περιέχονται στο νουκλεοπεπτίδιο διεγείρουν την έκκριση θυρεοειδικών και ανδρογόνων ορμονών. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι δεν είναι μόνο φυσιολογικές ποσότητες.

Τα θυρεοειδή έχουν πολύπλοκο αποτέλεσμα:

 • ενεργοποιήστε τη σύνθεση της αυξητικής ορμόνης?
 • διεγείρει την ανάπτυξη και την ανάπτυξη του μόσχου?
 • επιταχύνει το σύνολο της μυϊκής μάζας.
 • έχουν αναβολική δράση.

Το φάρμακο αυξάνει επίσης την αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες. Ένα μοσχάρι που δεν ήταν άρρωστο θα μεγαλώνει πάντα μεγαλύτερο από εκείνο που ήταν σοβαρά άρρωστο στη νεολαία του.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα νουκλεοπεπτίδιο, η μυϊκή μάζα αυξάνεται κατά 12-25%. Η μετατροπή ροής βελτιώνεται επίσης. Ο παράγοντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με φυσικά αντιβιοτικά και προμίγματα βιταμινών και ανόργανων συστατικών.

Το νουκλεοπεπτίδιο επιταχύνει το μεταβολισμό, οπότε το μοσχάρι πρέπει να τρέφεται όλο και πιο συχνά από εκείνα στα οποία δεν χρησιμοποιήθηκε το διεγερτικό για ταχεία ανάπτυξη

Gamavit

Ένα ορμονικό παρασκεύασμα βασισμένο σε μετουσιωμένο γαλακτωματοποιημένο πλακούντα και νουκλεϊνικό νάτριο. Το αρχικό υλικό για το τελευταίο είναι καλλιέργειες ζύμης. Το Gamavit παράγεται σε υγρή μορφή. Συνήθως χρησιμοποιείται με ένεση.

Το προϊόν περιέχει βιολογικές ουσίες που αυξάνουν την ανοσία και βελτιστοποιούν τις μεταβολικές διαδικασίες. Χρησιμοποιείται για πρόληψη και θεραπεία:

 • υποβιταμίνωση;
 • αναιμία;
 • πυομέτρα;
 • δηλητηρίαση;
 • τοξίκωση;
 • επεμβατικές και μολυσματικές ασθένειες.

Χρησιμοποιείται επίσης ως τονωτικό στην μετεγχειρητική περίοδο. Το Gamavit είναι επίσης χρήσιμο στην προετοιμασία ζώων για εκθέσεις και διαγωνισμούς. Αλλά ο σχολιασμός δεν λέει πουθενά ότι διεγείρει την ανάπτυξη. Ίσως έμμεσα. Ο κατασκευαστής διαφημίζει επίσης το προϊόν ως διεγερτικό ανάπτυξης.

Οι ιδιοκτήτες παραγωγικών ζώων εκτροφής προσπαθούσαν να τρυπήσουν τα μοσχάρια και τα χοιρίδια με το παιχνίδι για ανάπτυξη. Οι απόψεις διαιρέθηκαν. Οι ιδιοκτήτες κοτόπουλων που συγκολλήθηκαν το φάρμακο στα κοτόπουλα λένε ότι τα πουλιά κέρδισαν καλά. Οι ιδιοκτήτες χοιριδίων και μοσχάρι πιστεύουν ότι το απεσταγμένο νερό μπορεί να εγχυθεί με ίση επιτυχία αντί για διεγερτικό. Ο κατασκευαστής ισχυρίζεται ότι έχουν εμφανιστεί πολλά πλαστά και πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την αγορά.

Κανόνες για τη χρήση επιταχυντών ανάπτυξης βοοειδών

Όλα τα διεγερτικά ανάπτυξης χρησιμοποιούνται όχι μόνο για βοοειδή, αλλά και για άλλα ζώα. Ανάλογα με τον τύπο του θηλαστικού, το σχήμα χρήσης αλλάζει επίσης.

Στους πρώτους μήνες της ζωής του μοσχαριού, δεν χρησιμοποιούνται διεγερτικά. Τα νεαρά ζώα τρέφονται με ορεκτικά υψηλής ποιότητας, σανό και γάλα. Απαιτούνται ταχέως διεγερτικά ανάπτυξης όταν τροφοδοτείται ο ταύρος.

Λόγω της μεγάλης ποικιλίας επιταχυντών ανάπτυξης, δεν υπάρχει ενιαίο σχήμα για τη χρήση τους. Κάθε διεγερτικό πρέπει να συνοδεύεται από οδηγίες. Εάν όχι, το φάρμακο πιθανότατα προορίζεται για άλλους σκοπούς. Η ταχεία ανάπτυξη με αυτό το φάρμακο είναι είτε σύμπτωση, παρενέργεια ή αυτο-εξαπάτηση.

Το νουκλεοπεπτίδιο χρησιμοποιείται για γρήγορη σίτιση των γοβιών. Και υπάρχει μια οδηγία για το πώς να χρησιμοποιήσετε το προϊόν για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Για τη διέγερση της ανοσίας, το νουκλεοπεπτίδιο εγχέεται ενδομυϊκά ή υποδορίως στα 0,1-0,2 ml / kg ζώντος βάρους μία φορά κάθε 24 ώρες για 3 ημέρες.

Όταν χρησιμοποιείται ως διεγέρτης ανάπτυξης για πάχυνση των μόσχων, οι ενέσεις χορηγούνται στο μέσο του λαιμού υποδορίως. Η δοσολογία είναι 0,1-0,2 ml / kg. Δεν μπορούν να εγχυθούν περισσότερα από 30 ml σε ένα μέρος. Οι ενέσεις χορηγούνται 4 φορές με διάστημα 15 ημερών.

Προσοχή! Όταν χρησιμοποιείτε νουκλεοπεπτίδιο, ο μόσχος πρέπει να τρέφεται με δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες.

Ο κύριος κανόνας της χρήσης προϊόντων για ταχεία ανάπτυξη είναι τα συμπυκνώματα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες ad libitum. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα καλύτερα και πιο ακριβά διεγερτικά για γρήγορη ανάπτυξη, αλλά αν δεν ταΐσετε το μοσχάρι, δεν θα μεγαλώσει.Δεν θα έχει πουθενά να πάρει "δομικό υλικό" για το σώμα του.

Για να έχετε καλή μυϊκή μάζα, θα πρέπει να ταΐσετε καλά τα μοσχάρια, η αρχή «να κερδίσετε πολλά, πρέπει να επενδύσετε πολλά» λειτουργεί εδώ.

Η γνώμη των κτηνιάτρων

Η επίδραση των αυξητικών παραγόντων στην ταχεία αύξηση των μυών στα μοσχάρια είναι κάπως υπερβολική. Η ανάπτυξη των ταύρων επηρεάζεται από:

 • γενετική: ποτέ ένα γαλακτοκομικό μοσχάρι δεν θα κερδίσει το βάρος τόσο γρήγορα όσο ένα μοσχάρι.
 • μια υψηλής ποιότητας δίαιτα: αν προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε χρήματα και να ταΐσετε το μοσχάρι με φτηνό σιτάρι σε ανεπαρκείς ποσότητες, ακόμη και το βελγικό μπλε γοβιός θα μεγαλώσει ως άθλιο μοσχάρι.
 • παρέχοντας στα ζώα τα απαραίτητα μικροστοιχεία και βιταμίνες: με αβιταμίνωση ή έλλειψη οποιουδήποτε στοιχείου, η ανάπτυξη των ζώων σταματά συχνά.
 • καλές συνθήκες στέγασης: το μοσχάρι, το οποίο σπαταλά τη δύναμή του στον αγώνα για επιβίωση, μεγαλώνει αργά.

Και μόνο εάν πληρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, μπορείτε να επιταχύνετε την αύξηση βάρους από τους ταύρους χρησιμοποιώντας τεχνητά μέσα.

Προσοχή! Πριν από τη χρήση διεγερτικών για ταχεία ανάπτυξη, πρέπει να πραγματοποιείται αποξήρανση.

Η χρήση διεγερτικών ταχείας ανάπτυξης για ενέσεις βοοειδών είναι σαγηνευτική αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνη. Οι υπερβολικές βιταμίνες που λαμβάνονται από το στόμα δεν θα απορροφηθούν και θα εκκριθούν από το σώμα φυσικά. Όταν εγχύεται η σύνθεση βιταμινών, ακόμη και περιττές θα εισέλθουν στο σώμα. Τα διεγερτικά της αυξητικής ορμόνης μπορούν να διαταράξουν τη φυσική σας ισορροπία. Το αποτέλεσμα δεν θα επιταχυνθεί η αύξηση βάρους, αλλά τα προβλήματα παραγωγής ορμονών.

συμπέρασμα

Για να ταΐσετε μοσχάρια για ταχεία ανάπτυξη, πρώτα απ 'όλα, προϊόντα υψηλής ποιότητας που περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Καμία ορμόνη και αντιβιοτικά δεν θα βοηθήσει ένα ζώο να αυξήσει το βάρος εάν δεν έχει τίποτα να "χτίσει" μυϊκό ιστό.

Κριτικές για διεγερτικά ανάπτυξης για βοοειδή

Stanislav Blinov, 37 ετών, Bryansk
Όταν αποφάσισα να ταΐσω ταύρους για κρέας, στην αρχή δεν σκέφτηκα καν ότι θα έπρεπε να τους ταΐζω για ενάμιση χρόνο. Τώρα στο αγρόκτημα μπορείτε να αγοράσετε μόνο δύο ημερών ή ελαφρώς μεγαλύτερα. Αργότερα, όλα χωρίζονται. Άκουσα για τα διεγερτικά ανάπτυξης, αποφάσισα να δοκιμάσω. Ωστόσο, αυτό το κρέας δεν είναι για μένα να φάω. Πρώτα δοκίμασα ένα νουκλεοπεπτίδιο. Αποδείχθηκε ότι οι ορμόνες απλά δεν λειτουργούν από την ένεση. Τότε συνειδητοποίησα ότι εάν χρησιμοποιείτε ορμονικά φάρμακα, τότε πρέπει να ταΐσετε τον ταύρο ως bodybuilder. Λοιπόν, τουλάχιστον κανένα πρωτεϊνικό κούνημα. Και έτσι, όλες οι ζωοτροφές πρέπει να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Και αυτό είναι ακριβό. Στη συνέχεια, συμβουλεύτηκα την Catosal. Είπαν ότι ήταν σχεδόν μια θαυματουργή θεραπεία. Επίσης, δεν παρατήρησα μεγάλο μέρος του αποτελέσματος. Αλλά το ίδιο το μπουκάλι είναι πολύ ακριβό. Αλλά το πλεονέκτημα του Catosal είναι ότι αυξάνει την όρεξη.
Almaz Yusupov, 42 ετών, Zelenodolsk
Τα μοσχάρια πρέπει να τρέφονται γάλα για τουλάχιστον επτά μήνες. Φυσικά, απαιτείται και σπόρος, αλλά ο μόσχος πρέπει να λαμβάνει γάλα για όσο το δυνατόν περισσότερο. Και δεν μπορείτε να μεταφράσετε σε υποκατάστατα νωρίς. Λόγω των υποκατάστατων, κακοποιούν. Και μόνο αυτά τα gobies που δεν ήταν ποτέ άρρωστα ή κακοποιήθηκαν μεγαλώνουν γρήγορα. Πιστεύω ότι ο καλύτερος υποκινητής ανάπτυξης είναι η καλή γενετική και η σωστή διατροφή. Ο θραυστήρας, για παράδειγμα, πρέπει να δοθεί όσο το δυνατόν καλύτερα. Απορροφάται καλύτερα με αυτόν τον τρόπο.
Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή