Ηλεκτρικό φτυάρι χιονιού

Είναι αρκετά δύσκολο να καθαρίσετε το χιόνι με συνηθισμένα φτυάρια. Για μια γυναίκα, έναν έφηβο ή ένα ηλικιωμένο άτομο, ο καθαρισμός της περιοχής από το χιόνι μεταφέρεται μερικές φορές σε πραγματική σκληρή εργασία. Για να διευκολυνθεί μια τόσο σκληρή δουλειά, καλείται ένας ηλεκτροπαθής. για αφαίρεση χιονιού... Αυτή η συσκευή θα μετακινήσει γρήγορα και εύκολα ακόμη και μεγάλα λευκά "καλύμματα" στην περιοχή αποθήκευσης, καθαρίζοντας την περιοχή με υψηλή ποιότητα. Ηλεκτρικά εργαλεία σε διάφορες διαμορφώσεις μπορούν να αγοραστούν σε πολύ λογική τιμή ή να γίνουν με το χέρι. Για ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο επιλογής ενός ηλεκτροπαθούς ή τον εαυτό σας, ανατρέξτε στο προτεινόμενο άρθρο.

Τα κύρια στοιχεία και η αρχή της λειτουργίας ενός ηλεκτροπαθούς

Το σύγχρονο ηλεκτρικό φτυάρι για την αφαίρεση του χιονιού δεν έχει καμία σχέση με τον παραδοσιακό εξοπλισμό, εκτός από το ότι το σχήμα αυτών των εργαλείων είναι λίγο παρόμοιο. Ο σχεδιασμός και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ορισμένων μοντέλων ηλεκτροπαθών ενδέχεται να διαφέρουν, αλλά η αρχή της λειτουργίας τους είναι παρόμοια:

 • Ένας ηλεκτρικός κινητήρας ισχύος 1000 έως 1800 W οδηγεί το τρυπάνι, το οποίο, ενώ περιστρέφεται, φτυαρίζει το χιόνι.
 • Υπό την επίδραση ενός ισχυρού ρεύματος αέρα, το χιόνι που συλλέγεται από το τρυπάνι πετά προς μια δεδομένη κατεύθυνση κατά 4-10 m προς τα πλάγια.
 • Το φτυάρι ελέγχεται από μια μακριά λαστιχένια λαβή με κουμπί έναρξης. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τηλεσκοπικές λαβές.
 • Ορισμένα ηλεκτρικά φτυάρια έρχονται με μια ειδική βούρτσα, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί κατά τη θερινή περίοδο για να καθαρίσει τα κομμάτια από μικρά συντρίμμια.

Το ηλεκτρικό φτυάρι είναι ένα συμπαγές εργαλείο με πλάτος εργασίας 25 έως 40 εκ. Ταυτόχρονα, το πραγματικό πλάτος της επεξεργασμένης επιφάνειας είναι ελαφρώς μικρότερο. Το εργαλείο μπορεί να αφαιρέσει μόνο φρέσκο ​​χιόνι, με στρώμα έως 40 εκ. Η απόδοση διαφόρων ηλεκτρικών φτυαριών κυμαίνεται από 80 έως 140 κιλά / λεπτό.

Για να λειτουργήσετε το ηλεκτρικό φτυάρι, χρειάζεστε πρόσβαση στο δίκτυο. Το καλώδιο του ίδιου του εργαλείου είναι αρκετά κοντό, επομένως πρέπει να αποθηκεύσετε ένα καλώδιο προέκτασης για να αφαιρέσετε το χιόνι. Αξίζει να σημειωθεί το σημαντικό βάρος του εργαλείου: κατά μέσο όρο, το ηλεκτρικό φτυάρι ζυγίζει περίπου 6 κιλά. Κατά τη λειτουργία, το σώμα του φτυαριού πρέπει να διατηρείται 2-3 cm πάνω από την επιφάνεια του εδάφους. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή ζημιάς στο εργαλείο σε περίπτωση τυχαίας σύγκρουσης με εμπόδιο. Για να μην τεντώσετε τα χέρια και την πλάτη σας, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μοντέλα με μικρούς τροχούς στους οποίους μπορείτε να ακουμπήσετε το όργανο και να το κινήσετε ελεύθερα. Μπορείτε να δείτε το φτυάρι και να αξιολογήσετε τη δουλειά του παρακολουθώντας το βίντεο:

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του εργαλείου

Το κύριο πλεονέκτημα ενός ηλεκτροπαθή είναι ότι μπορεί να διευκολύνει σημαντικά την ανθρώπινη εργασία καθαρίζοντας γρήγορα την περιοχή μετά τις επόμενες χιονοπτώσεις. Ταυτόχρονα, δεν έχει σημασία καθόλου τι ανακούφιση έχει ο ιστότοπος. Ωστόσο, η χρήση ενός ηλεκτρικού φτυαριού περιορίζεται από ορισμένες προϋποθέσεις:

 • μπορείτε να εργαστείτε με το εργαλείο σε θερμοκρασία όχι μικρότερη από -250ΑΠΟ;
 • η περιοχή της περιοχής που πρέπει να καθαριστεί δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 m2δεδομένου ότι το ηλεκτρικό φτυάρι δεν προορίζεται για μακροχρόνια συνεχή χρήση.
 • θα είναι δυνατή η εργασία με το εργαλείο μόνο εντός του προσιτού καλωδίου.
 • Το ηλεκτρικό φτυάρι δεν μπορεί να αφαιρέσει υγρό ή γεμάτο χιόνι.
 • Ο ηλεκτρικός κινητήρας κάνει πολύ θόρυβο κατά τη λειτουργία, γεγονός που προκαλεί κάποια ενόχληση στον υπάλληλο.

Όταν αγοράζετε ένα ηλεκτρικό φτυάρι, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη όλες τις αναφερόμενες λειτουργίες, καθώς και να δώσετε προσοχή στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εργαλείου: όσο χαμηλότερη είναι η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα, τόσο πιο ευαίσθητο είναι το φτυάρι.Για παράδειγμα, ένα εργαλείο 1000 W μπορεί να καεί όταν δουλεύει με γεμάτο χιόνι, επειδή τα περισσότερα μοντέλα χειροκίνητων ανεμιστήρων χιονιού δεν διαθέτουν προστασία από υπερθέρμανση.

Το κόστος ενός ηλεκτροπαθή εξαρτάται από την ισχύ, τον εξοπλισμό, τη μάρκα του κατασκευαστή. Έτσι, στην αγορά υπάρχουν μοντέλα στην τιμή των 5 έως 10.000 ρούβλια.

Σπουδαίος! Ένα ηλεκτρικό φτυάρι δεν μπορεί να είναι μια αξιόλογη εναλλακτική λύση για έναν αυτοκινούμενο ανεμιστήρα χιονιού, καθώς η απόδοσή του είναι πολύ χαμηλότερη. Ταυτόχρονα, το ηλεκτρικό φτυάρι χιονιού είναι πιο κινητό, ελαφρύ και συμπαγές, δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο κατά την αποθήκευση.

Κανόνες επιλογής

Φυσικά, το κύριο κριτήριο για την επιλογή ενός ηλεκτρικού φτυαριού είναι η ισχύς του, ωστόσο, το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται επηρεάζει επίσης τη χρηστικότητα και την ανθεκτικότητα του εργαλείου. Στην πώληση μπορείτε να βρείτε ηλεκτρικά φτυάρια με πλαστική θήκη. Είναι αρκετά ελαφρύ και εύκολο στη χρήση. Ταυτόχρονα, το πλαστικό χαμηλής ποιότητας μπορεί να υποστεί σημαντική ζημιά όταν εργάζεται σε σοβαρό παγετό ή όταν χτυπά ένα εμπόδιο.

Σπουδαίος! Τα μοντέλα του ηλεκτρικού φτυαριού με πλαστικό σώμα είναι τα φθηνότερα.

Μια εναλλακτική λύση για το πλαστικό στην κατασκευή ηλεκτροπαθών μπορεί να είναι αλουμίνιο ή ακόμη και ξύλο. Τα εργαλεία αλουμινίου είναι τα πιο αξιόπιστα, αλλά έχουν σχετικά υψηλό κόστος. Τα ηλεκτρικά ξύλινα φτυάρια είναι σπάνια στην αγορά. Κατασκευάζονται συχνά από τεχνίτες στα εργαστήριά τους.

Όταν αγοράζετε ένα ηλεκτρικό φτυάρι, πρέπει να προσέχετε όχι μόνο το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το σώμα, αλλά και το υλικό της βίδας:

 • ο μεταλλικός τρυπάνι κατά τη λειτουργία καταστρέφει την επίστρωση τροχιών, πλατφορμών.
 • το πλαστικό τρυπάνι συχνά σπάει.
 • μια βίδα από μαλακό καουτσούκ ή σιλικόνη είναι η καλύτερη επιλογή για ένα ηλεκτρικό φτυάρι.
 • το πλαστικό τρυπάνι με ελαστικό ταμπόν συνδυάζει ανθεκτικότητα λειτουργίας και λιχουδιά καθαρισμού.

Αυτά τα χαρακτηριστικά του υλικού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όχι μόνο κατά την επιλογή ενός εργοστασιακού ηλεκτροπαθή, αλλά και κατά την παραγωγή ενός προϊόντος με τα χέρια σας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να φτιάξετε ένα ηλεκτρικό φτυάρι για να καθαρίσετε το χιόνι παρακάτω.

Αξιόπιστο εργαλείο DIY

Μπορείτε να φτιάξετε ένα υψηλής ποιότητας και αξιόπιστο ηλεκτροπαθή με τα χέρια σας. Ταυτόχρονα, ένας ισχυρότερος κινητήρας και ένας προσαρμοσμένος σχεδιασμός θα αυξήσουν την παραγωγικότητα και θα βελτιώσουν την ποιότητα της αφαίρεσης χιονιού.

Για να δημιουργήσετε έναν ηλεκτροπαθή θα χρειαστείτε:

 • Ηλεκτρικός κινητήρας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας διφασικός κινητήρας. Τα σχέδια που προτείνονται παρακάτω έχουν σχεδιαστεί για έναν τριφασικό κινητήρα ισχύος 2,2 kW.
 • Τροχαλία αυτοκινήτων.
 • 2-4 χαλύβδινες λεπίδες, μεγέθους 12 * 15 cm. Συνιστάται η χρήση χάλυβα με πάχος τουλάχιστον 3 mm.
 • Χαλύβδινο φύλλο για κατασκευή φτυάρι.
 • 4 μπουλόνια М10.
 • Αγωγός αποχέτευσης και γωνία ίδιας διαμέτρου κάτω από 1200.
 • Ατσάλινες γωνίες μήκους 35 cm για την κατασκευή δρομέων.
 • Σωλήνας με διάμετρο 20 mm για την κατασκευή του κουμπιού ελέγχου.
 • Διακόπτης συσκευασίας.

Μπορείτε να φτιάξετε ένα ηλεκτρικό φτυάρι με τα χέρια σας ως εξής:

 • Πιέστε την τροχαλία αυτοκινήτου στον άξονα του κινητήρα.
 • Συγκολλήστε μεταλλικές λεπίδες στην τροχαλία.
 • Φτιάξτε ένα μεταλλικό σώμα γύρω από τις λεπίδες. Συγκολλήστε μια λαβή σε σχήμα σφήνας.
 • Βιδώστε το προκύπτον περίβλημα στον κινητήρα.
 • Κόψτε μια τρύπα στο περίβλημα του ανεμιστήρα. Η διάμετρος του πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο του σωλήνα αποχέτευσης.
 • Κόψτε μια τρύπα ίδιας διαμέτρου σε ένα ξύλινο μπλοκ. Εισαγάγετε το σωλήνα μέσα σε αυτό, στερεώστε το με βίδες αυτόματης τοποθέτησης και στερεώστε το μπλοκ στο περίβλημα του ανεμιστήρα έτσι ώστε η οπή στο περίβλημα του ανεμιστήρα να συμπίπτει με τη θέση του σωλήνα.
 • Συγκολλήστε τους δρομείς και τη λαβή για να ελέγξετε το ηλεκτρικό φτυάρι στο σώμα.
 • Διορθώστε το διακόπτη παρτίδας στη λαβή του εργαλείου.
Σπουδαίος! Ο αριθμός των λεπίδων για την αφαίρεση χιονιού πρέπει να αντιστοιχεί στην ισχύ του κινητήρα. Για ισχύ 2,2 kW, αρκούν 2 λεπίδες.

Αναλογικά με την τεχνολογία που προτείνεται παραπάνω, είναι δυνατόν να σχεδιαστεί ένας ανεμιστήρας χιονιού βενζίνης.Εάν το επιθυμείτε, μπορείτε να κάνετε κάποιες τροποποιήσεις στο σχεδιασμό, επιπλέον να εξοπλίσετε τον ηλεκτροφόρο με προβολέα, τροχούς ή άλλα στοιχεία.

Ένα ηλεκτρικό φτυάρι μπορεί να γίνει απαραίτητος βοηθός στο νοικοκυριό εάν επιλεγεί σωστά και προσεκτικά. Θα αντιμετωπίσει τέλεια το φρέσκο ​​χιόνι, θα καθαρίσει τις αυλές, τις πλατφόρμες και ακόμη και τη στέγη. Ταυτόχρονα, πρέπει να εργάζεστε τακτικά με ένα τέτοιο εργαλείο, επειδή ακόμη και ένα μικρό χιόνι ή λιωμένο χιόνι δεν θα υπόκειται πλέον σε ηλεκτρικό φτυάρι. Πολλά μοντέλα ηλεκτροπαθών είναι αρκετά εύθραυστα και απαιτούν μια λεπτή προσέγγιση για να λειτουργήσουν. Ο πιο περαστικός και αξιόπιστος σχεδιασμός μπορεί να γίνει ανεξάρτητα. Έχουμε δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για αυτό στο άρθρο μας.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή