Πώς να οργώσετε σωστά με τρακτέρ πίσω: με άροτρο, με κόφτες, με προσαρμογέα, βίντεο

Περιεχόμενο

Τα σύγχρονα μέσα μηχανοποίησης καθιστούν δυνατή την οργώνοντας αρκετά μεγάλα οικόπεδα. Επιπλέον, τέτοιες συσκευές είναι εξαιρετικά κινητές, γεγονός που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται σε μέρη όπου η πρόσβαση σε τρακτέρ και άλλες μεγάλες γεωργικές μηχανές είναι αδύνατη. Επιπλέον, το όργωμα με τρακτέρ επιτρέπει την ανεξάρτητη εκτέλεση εργασιών, όχι ανάλογα με άλλα άτομα.

Επιλέγοντας το σωστό μοντέλο

Πριν αγοράσετε ένα πίσω τρακτέρ, πρέπει να καθορίσετε για ποια εργασία θα χρησιμοποιηθεί η μονάδα. Οι απλούστερες συσκευές είναι ελαφριές (έως 100 κιλά) και είναι εξοπλισμένες με κινητήρες 4-8 ίππων. από. και είναι εξοπλισμένα με ένα μικρό σετ εξαρτημάτων εργασίας.

Σας επιτρέπουν να εκτελέσετε την ελάχιστη απαιτούμενη λίστα έργων:

 • όργωμα
 • δίσκος;
 • οδυνηρή
 • κορυφογραμμές οδήγησης.

Ορισμένες συσκευές είναι καθολικές. Επιτρέπουν τη χρήση πρόσθετου εξοπλισμού, για παράδειγμα:

 • εκσκαφέας πατάτας
 • φυσητήρας χιονιού;
 • αντλία κινητήρα
 • ΜΗΧΑΝΗ γκαζον.

Μικρά τρακτέρ με κινητήρα 4-5 ίππων. από. και πλάτος της επιφάνειας εργασίας 0,5-0,6 m είναι κατάλληλα για να οργώσουν ένα μικρό οικόπεδο, που δεν υπερβαίνει τα 15-20 εκτάρια στην περιοχή. Για μεγαλύτερα οικόπεδα, απαιτείται πιο σοβαρός εξοπλισμός. Εάν το μέγεθος του οικοπέδου υπερβαίνει τα 20 στρέμματα, είναι πιο σκόπιμο να χρησιμοποιήσετε μια μονάδα χωρητικότητας 7-8 λίτρων. από. και πλάτος εργασίας 0,7-0,8 μ. Οικόπεδα έως 1 εκτάριο καλλιεργούνται από μπλοκ κινητήρα με κινητήρες χωρητικότητας 9-12 λίτρων. από. και πλάτος επιφάνειας εργασίας έως 1 m.

Σπουδαίος! Όσο βαρύτερο είναι το έδαφος, τόσο πιο ισχυρό πρέπει να χρησιμοποιηθεί το μηχάνημα.

Όταν επιλέγετε ένα πίσω τρακτέρ, πρέπει να προσέχετε όχι μόνο τις παραμέτρους της μονάδας, αλλά και τον κατασκευαστή της. Τα μοντέλα υψηλής ποιότητας είναι εξοπλισμένα με κινητήρες γνωστών κατασκευαστών (Forza, Honda, Subaru), διαθέτουν συμπλέκτη δίσκου και μειωτήρες ταχυτήτων. Τέτοια μοντέλα είναι τα πιο αξιόπιστα και, όταν χρησιμοποιείτε καύσιμο και λάδι υψηλής ποιότητας, εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το καλύτερο να οργώνεις: με ένα τρακτέρ με άροτρο ή έναν καλλιεργητή

Το όργωμα είναι η απλούστερη λειτουργία οργώματος. Εάν η περιοχή είναι μικρή και το έδαφος είναι αρκετά χαλαρό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας καλλιεργητής. Αυτές οι συσκευές είναι ελαφρύτερες και πιο ευέλικτες από τα πίσω τρακτέρ με άροτρο και οι λιγότερο ισχυροί κινητήρες τους καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο. Εάν το έδαφος είναι βαρύ ή παρθένο έδαφος πρόκειται να οργωθεί, τότε δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς τρακτέρ. Σε αντίθεση με τους μηχανοκαλλιεργητές, αυτές οι αυτοκινούμενες μονάδες μπορούν να επεξεργαστούν οικόπεδα χρησιμοποιώντας εξαρτήματα: άροτρο, δίσκο, κόφτη.

Τα μοτέρ μπλοκ, κατά κανόνα, είναι εφοδιασμένα με ελαστικούς πνευματικούς τροχούς, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση τους ως ελκυστήρα, για παράδειγμα, κατά τη ρυμούλκηση ενός ρυμουλκούμενου.

Μπορεί ένα τρακτέρ να περπατήσει παρθένο έδαφος

Σε αντίθεση με έναν καλλιεργητή που λειτουργεί μόνο σε χαλαρά εδάφη, το πίσω τρακτέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όργωμα βαρέου εδάφους, ακόμη και για παρθένα εδάφη. Η δυνατότητα χρήσης ποικίλων εξαρτημάτων καθιστά δυνατή τη χρήση περιστροφικού άροτρου, το οποίο είναι πιο κατάλληλο για εργασία σε παραμελημένες περιοχές.

Πώς να όργωμα σωστά με τρακτέρ με άροτρο

Εάν το επιτρέπουν οι συνθήκες, συνιστάται να οργώνετε με ένα πίσω τρακτέρ κατά μήκος της μακράς πλευράς του χώρου. Συχνά το πρώτο αυλάκι οργώνεται κατά μήκος του τεντωμένου σχοινιού για να το κάνει ίσιο. Στο μέλλον, κάθε επόμενο αυλάκι οργώνεται έτσι ώστε ένας τροχός να πηγαίνει κατά μήκος της άκρης του οργώματος της προηγούμενης σειράς. Αυτό οδηγεί σε ομοιόμορφο και ομοιόμορφο όργωμα ολόκληρης της περιοχής.

Πώς να ρυθμίσετε σωστά το άροτρο ενός τρακτέρ για το όργωμα

Η διαδικασία ρύθμισης αρότρων αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Ανάλογα με το απαιτούμενο βάθος άροσης, το πίσω τρακτέρ αναρτάται πάνω από το έδαφος στο ίδιο ύψος. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να το οδηγήσετε σε μια βάση από σανίδες ή τούβλα.
 2. Τοποθετήστε έναν κοχλία στη μονάδα σύμφωνα με τις οδηγίες λειτουργίας. Το άροτρο πρέπει να είναι κατακόρυφο και η σανίδα του χωραφιού να είναι σε επαφή με το έδαφος σε όλο το μήκος του.
 3. Εάν είναι απαραίτητο, ρυθμίστε τη γωνία κλίσης του πίνακα πεδίου.
 4. Δημιουργήστε ένα ή δύο αυλάκια ανάλογα με τον τύπο του οργώματος.

Μόλις το αυλάκι είναι έτοιμο, πρέπει να ρυθμιστεί η γωνία του άξονα. Δεδομένου ότι ένας από τους τροχούς θα ακολουθήσει το οργωμένο αυλάκι, ο ίδιος ο τρακτέρ θα περπατήσει, αλλά η βάση πρέπει να παραμείνει κατακόρυφη. Για να ρυθμίσετε τη γωνία κλίσης της βάσης, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια στάση του ίδιου ύψους κάτω από τον αριστερό τροχό του ελκυστήρα με τα πόδια όπως ήταν κατά τη ρύθμιση του βάθους.

Στη συνέχεια, το άροτρο πρέπει να τοποθετείται κάθετα στο έδαφος.

Ποιοι τροχοί είναι καλύτερα να οργώνονται με ένα τρακτέρ πίσω

Τα περισσότερα motoblock είναι εφοδιασμένα με ελαστικούς πνευματικούς τροχούς. Αυτό επιτρέπει στο μηχάνημα να κινείται στο έδαφος και στους δρόμους χωρίς να τους προκαλεί ζημιά. Για κανονική κίνηση και ακόμη και για μεταφορά ρυμουλκούμενου με φορτίο, η πρόσφυση των ελαστικών τροχών στο δρόμο είναι αρκετή, αλλά το άροτρο προσφέρει πολύ πιο σοβαρή αντίσταση κατά το όργωμα. Ως εκ τούτου, στο χώρο, οι ελαστικοί τροχοί αντικαθίστανται συνήθως με γκρουπ - μεταλλικοί κύλινδροι με συγκολλημένο ψαροκόκαλο από μεταλλικές πλάκες. Αυτές οι συσκευές αυξάνουν σημαντικά το βάρος του πίσω τρακτέρ, λόγω του οποίου αυτοί οι τροχοί δαγκώνουν κυριολεκτικά στο έδαφος.

Η πρακτική δείχνει ότι η χρήση ωτίδων ως έλικα βελτιώνει αισθητά την πρόσφυση με το έδαφος και αυξάνει την ελκυστική προσπάθεια, ενώ οι ελαστικοί τροχοί, ακόμη και με μεγάλο σχέδιο, είναι επιρρεπείς σε ολίσθηση. Αυτό είναι ιδιαίτερα αισθητό όταν οργώνετε βαρύ έδαφος ή παρθένα εδάφη. Ένας άλλος κίνδυνος από τη χρήση πνευματικών ελαστικών τροχών για όργωμα είναι ότι το χείλος μπορεί απλά να "περιστραφεί" και ο θάλαμος των τροχών θα γίνει αχρησιμοποίητος.

Πώς να ρυθμίσετε το βάθος άροσης σε ένα τρακτέρ που βρίσκεται πίσω

Το βάθος οργώματος μπορεί να ρυθμιστεί ανυψώνοντας ή χαμηλώνοντας το άροτρο. Στο άροτρο, ο σχεδιασμός παρέχει πολλές οπές στις οποίες εισάγεται ένας κοχλίας ρύθμισης. Οι οπές βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη. Για να εξασφαλιστεί το επιθυμητό βάθος άροσης, ο κοχλίας ρύθμισης περνάει μέσα από την επιθυμητή τρύπα και ασφαλίζεται με παξιμάδι.

Ποια ταχύτητα πρέπει να τηρείτε κατά το όργωμα με τρακτέρ

Κατά κανόνα, το κιβώτιο ταχυτήτων του πίσω τρακτέρ σάς επιτρέπει να αλλάξετε την ταχύτητα κίνησης. Αυτό γίνεται έτσι ώστε η μονάδα να είναι πιο ευέλικτη και να κινείται σε κατάσταση μεταφοράς με μεγαλύτερη ταχύτητα. Ωστόσο, για όργωμα, ειδικά εάν η εργασία εκτελείται χειροκίνητα σε πυκνά και βαριά εδάφη, η ταχύτητα μεταφοράς είναι πολύ υψηλή και δεν παρέχει την απαραίτητη δύναμη για τη λειτουργία του αρότρου στο επιθυμητό βάθος.

Η τυπική χειροκίνητη ταχύτητα οργώματος είναι 5 km / h.Αυτό επιτρέπει στο άροτρο να κινείται με ήρεμο ρυθμό πίσω από το τρακτέρ. Ωστόσο, αυτή η ταχύτητα μπορεί να διπλασιαστεί εάν χρησιμοποιείτε τη μονάδα μεταφοράς και οργώματος αντί του πλαισίου τρακτέρ για τη στερέωση του αρότρου.

Προσοχή! Η χρήση αυτού του συνδέσμου αυξάνει σημαντικά την ομαλότητα της μονάδας, αυξάνεται η ποιότητα του οργώματος, ο ελκυστήρας με το πίσω μέρος είναι λιγότερο φορτωμένος. Αυτό μειώνει την κινητικότητα και την ευελιξία, αλλά όταν εργάζεστε σε μεγάλες περιοχές, αυτό δεν είναι σημαντικό.

Πώς να οργώσετε έναν κήπο με ένα πίσω τρακτέρ

Ανάλογα με τη σεζόν και τον στόχο, υπάρχουν δύο τρόποι για να οργώσετε τη γη στον κήπο με ένα πίσω τρακτέρ.

 1. Σαραβαλιασμένος... Με αυτήν τη μέθοδο οργώματος, οι ραφές στρέφονται σε αντίθετες κατευθύνσεις σε σχέση με τον κεντρικό άξονα του οικοπέδου. Οι εργασίες ξεκινούν από τη δεξιά άκρη του πεδίου, περνούν από το στο τέλος και μετά οδηγούν τη μονάδα στην αριστερή άκρη και επιστρέφουν κατά μήκος της στο σημείο εκκίνησης. Στη συνέχεια, με το δεξιό τροχό, το πίσω τρακτέρ τοποθετείται στο αυλάκι και ξεκινά το όργωμα της δεύτερης σειράς. Οι κύκλοι επαναλαμβάνονται έως ότου οργωθεί το τελευταίο αυλάκι, το οποίο θα πρέπει να τρέχει ακριβώς κατά μήκος του κεντρικού άξονα της περιοχής.
 2. Vsval... Το όργωμα ενός οικοπέδου χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο ξεκινά με το όργωμα του κεντρικού αυλακιού κατά μήκος του άξονα. Στη συνέχεια, η σωστή προεξοχή τοποθετείται στο αυλάκι και επιστρέφεται στην αρχική του θέση. Τότε ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Το όργωμα πραγματοποιείται και προς τις δύο κατευθύνσεις από τον κεντρικό άξονα, γεμίζοντας σταδιακά ολόκληρη την περιοχή. Σε αυτήν την περίπτωση, τα στρώματα αποδεικνύονται ότι αντιστρέφονται το ένα προς το άλλο σε σχέση με τον κεντρικό άξονα της τοποθεσίας.

Η πρώτη μέθοδος χρησιμοποιείται πιο συχνά για το όργωμα της άνοιξης, σας επιτρέπει να ενσωματώσετε ομοιόμορφα λιπάσματα στο έδαφος, να εξαπλωθούν ή να διασκορπιστούν στην επιφάνεια. Κατά το όργωμα με τη δεύτερη μέθοδο, παραμένουν βαθύτερα αυλάκια, επομένως συχνά οργώνονται πριν από το χειμώνα. Σε αυτήν την περίπτωση, το έδαφος παγώνει πιο έντονα, το οποίο σκοτώνει τα παράσιτα και το χιόνι παραμένει σε βαθιά αυλάκια περισσότερο, διατηρώντας την υγρασία του εδάφους.

Πώς να οργώσετε το παρθένο έδαφος με ένα τρακτέρ πίσω

Το όργωμα παρθένων γαιών με άροτρο είναι μια μάλλον σοβαρή δοκιμασία, τόσο για το τρακτέρ και για τον ιδιοκτήτη του. Η βαριά γη, που συνδέεται με τις ρίζες της χλόης, δημιουργεί πολύ υψηλή αντίσταση, συχνά αυτό οδηγεί σε θραύση του εμποδίου και άλλες δυσάρεστες συνέπειες. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να αναπτύξετε παρθένα εδάφη με βαρύ εξοπλισμό, δηλαδή ένα τρακτέρ. Εάν ο ιστότοπος δεν το επιτρέπει και η μόνη επιλογή είναι να σκάψετε το έδαφος με τρακτέρ, τότε είναι καλύτερα να επιλέξετε την ακόλουθη διαδικασία εργασίας:

 1. Καθαρίστε την περιοχή όσο το δυνατόν περισσότερο από ζιζάνια, ξερά χόρτα, από οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει το πίσω τρακτέρ.
 2. Περάστε από την περιοχή με ένα ρηχό κόφτη για να καταστρέψετε το ανώτερο στρώμα της γρασιδιού.
 3. Ρυθμίστε το άροτρο σε μικρό βάθος (περίπου 5 cm), οργώστε την περιοχή.
 4. Αυξήστε το βάθος οργώματος. Επανασυνδέστε την περιοχή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η έννοια της «παρθένας γης» είναι μάλλον αυθαίρετη. Αυτό είναι συνήθως το όνομα για το έδαφος που δεν έχει υποστεί επεξεργασία, αλλά όσον αφορά την πυκνότητα και τη σύνθεση, μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Επομένως, δεν μπορούν να οργωθούν όλα τα παρθένα εδάφη με άροτρο. Μερικές φορές είναι πιο σκόπιμο να χρησιμοποιείτε κόπτες για το σκοπό αυτό, εάν περάσετε από την περιοχή 3-4 φορές, τότε ακόμη και σοβαρό πυκνό έδαφος μπορεί κυριολεκτικά να χωριστεί σε χνούδι.

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο οργώματος με τρακτέρ με άροτρο:

Πώς να όργωμα σωστά με τρακτέρ με κοπτήρες

Η έλευση των κοπτικών άλεσης για τρακτέρ με τα πόδια πίσω απλοποίησε πολύ τη διαδικασία καλλιέργειας της γης για πολλούς κηπουρούς. Αντί της παραδοσιακής εργασίας, όπως το όργωμα και το τραχύ, εμφανίστηκε μια πολύπλοκη λειτουργία, η οποία επιτρέπει σε κάποιον να αποκτήσει μια χαλαρή δομή εδάφους κατάλληλη για σπορά. Αυτό μείωσε σημαντικά το κόστος εργασίας και παρείχε σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.

Προσοχή! Η ουσία της μεθόδου άλεσης του εδάφους συνίσταται στη χρήση ειδικών κοπτικών μετάλλων ως σώματος εργασίας και έλικα. Κάθε κοπτικό φρεζαρίσματος αποτελείται από πολλές μεταλλικές λεπίδες στερεωμένες στον άξονα περιστροφής των τροχών του ελκυστήρα.

Πώς να ρυθμίσετε το βάθος άροσης με ένα τρακτέρ με κοπτήρες

Το μέγιστο βάθος καλλιέργειας με ένα τρακτέρ (αυτό είναι πώς είναι πιο σωστό να καλείτε τη διαδικασία οργώματος με κόφτες) εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διάμετρο του κόφτη και συνήθως είναι το ήμισυ αυτής της τιμής. Οι προσπάθειες να οργώνονται σε μεγάλα βάθη θα οδηγήσουν στον καλλιεργητή απλώς να σκάσει. Είναι απαραίτητο να ρυθμιστεί η εμβάθυνση στο έδαφος εντός των απαιτούμενων ορίων χρησιμοποιώντας το ανοιχτήρι.

Σπουδαίος! Εάν ο καλλιεργητής βυθιστεί ακόμη και σε ρηχό βάθος (θάβεται στο έδαφος), συνιστάται να αυξηθεί ο αριθμός των κοπτών.

Πώς να σκάψετε έναν κήπο λαχανικών με ένα πίσω τρακτέρ με κόφτες

Η τυπική διαδικασία καλλιέργειας της γης με τρακτέρ που ακολουθείται συνήθως πραγματοποιείται σε 2 στάδια.

 1. Ρυθμίστε το ανοιχτήρι σε μικρό βάθος. Ο ιστότοπος υποβάλλεται σε επεξεργασία σε ολόκληρη την περιοχή, παρακάμπτοντάς τον σε κύκλο και βαθμιαία κινείται προς το κέντρο. Σε αυτήν την περίπτωση, ο καλλιεργητής λειτουργεί σε χαμηλές ταχύτητες ή στην πρώτη ταχύτητα.
 2. Ρυθμίστε το δοχείο στο απαιτούμενο βάθος καλλιέργειας. Το οικόπεδο καλλιεργείται σε ολόκληρη την περιοχή σε υψηλές ταχύτητες ή σε 2 ταχύτητες.

Κατά κανόνα, για να σκάψουμε μια περιοχή που είχε προηγουμένως επεξεργαστεί με ένα τρακτέρ, τα 2 περάσματα είναι αρκετά.

Προειδοποίηση! Τα βαριά εδάφη μπορεί να απαιτούν ένα ενδιάμεσο πέρασμα με το ανοιχτήρι στο μισό του απαιτούμενου βάθους.

Πώς να όργωμα παρθένου εδάφους με τρακτέρ με κοπτήρες

Το όργωμα παρθένου εδάφους με τρακτέρ με κοπτήρες γίνεται σε διάφορα στάδια. Το πρώτο πέρασμα σε χαμηλή ταχύτητα με ελάχιστο βάθος παραβιάζει την ακεραιότητα του χλοοτάπητα, καταστρέφοντας το ισχυρότερο επιφανειακό στρώμα. Στο δεύτερο και τα επόμενα περάσματα, η εμβάθυνση αυξάνεται και η ταχύτητα του κινητήρα αυξάνεται σταδιακά. Συνολικά, μπορεί να απαιτούνται 3-4 θεραπείες, αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πυκνότητα και τη δομή του εδάφους.

Καλλιέργεια της γης με τρακτέρ στο βίντεο:

Πώς να οργώσετε έναν κήπο λαχανικών με ένα πίσω τρακτέρ με έναν μπροστινό προσαρμογέα

Η χρήση του μπροστινού προσαρμογέα, στην πραγματικότητα, μετατρέπει το πίσω τρακτέρ σε μίνι τρακτέρ με όλες τις επακόλουθες συνέπειες. Τέτοιες μονάδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια μεγάλη ποικιλία γεωργικών εργασιών, καθώς και για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα τρακτέρ με μπροστινό προσαρμογέα και λόγω του πρόσθετου βάρους, η πρόσφυση της μονάδας στο έδαφος αυξάνεται.

Η ευκολία του σχεδιασμού επιτρέπει στον χειριστή να μην σπαταλάει ενέργεια ακολουθώντας το άροτρο και συνεχώς το καθοδηγεί. Ένα πίσω τρακτέρ με μπροστινό προσαρμογέα σάς επιτρέπει να εργάζεστε σε μεγάλες περιοχές, αλλά δεν είναι τόσο ευέλικτο όσο μια συμβατική χειροκίνητη μονάδα ισχύος. Επομένως, σε συνθήκες περιορισμένου χώρου, η χρήση τέτοιων μονάδων είναι δύσκολη.

Η ίδια η διαδικασία οργώματος δεν διαφέρει από τη συνηθισμένη. Πολλοί προσαρμογείς είναι εξοπλισμένοι με ένα ειδικό εμπόδιο που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε μοχλούς για τον έλεγχο του βάθους του αρότρου. Ο άροχος μπορεί να οδηγήσει το μίνι τρακτέρ του μόνο με έναν τροχό κατά μήκος του αυλακιού, διατηρώντας την ταχύτητα και την ευθεία κίνηση. Φτάνοντας στα όρια του χώρου, ο χειριστής θα ανεβάσει το προσάρτημα με το άροτρο στη θέση μεταφοράς, θα κάνει μια στροφή U και θα χαμηλώσει ξανά το άροτρο στη θέση εργασίας. Έτσι επεξεργάζεται σταδιακά ολόκληρη την περιοχή.

Πρέπει να οργώσω τον κήπο το φθινόπωρο με ένα πίσω τρακτέρ

Το φθινόπωρο όργωμα είναι προαιρετικό, αλλά αυτή η διαδικασία έχει πολλά θετικά αποτελέσματα.

 • Το βάθος της κατάψυξης του εδάφους αυξάνεται, ενώ τα ζιζάνια και τα παράσιτα το χειμώνα στο έδαφος και οι προνύμφες τους πεθαίνουν.
 • Το όργωμα του εδάφους διατηρεί καλύτερα το χιόνι και το νερό, παραμένοντας υγρό περισσότερο.
 • Η δομή του εδάφους βελτιώνεται, έτσι ώστε το όργωμα της άνοιξης να είναι ταχύτερο και με λιγότερη εργασία

Επιπλέον, κατά το φθινόπωρο όργωμα, πολλοί κηπουροί ενσωματώνουν οργανικά λιπάσματα στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αποσυντίθενται εν μέρει, γεγονός που θα αυξήσει τη γονιμότητα του εδάφους.

Γιατί το τρακτέρ δεν λειτουργεί με άροτρο: λόγοι και τρόπος αντιμετώπισης προβλημάτων

Το πίσω τρακτέρ έχει μια ορισμένη ισχύ και έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί με έναν συγκεκριμένο τύπο εξαρτήματος.Οι προσπάθειες να αλλάξουν ανεξάρτητα οτιδήποτε στο σχεδιασμό της μονάδας οδηγούν συχνά σε αρνητικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για την κακή λειτουργία του πίσω τρακτέρ με άροτρο.

 • Οι τροχοί περιστρέφονται, το άροτρο είναι στάσιμο. Αυτό δείχνει ανεπαρκή πρόσφυση των τροχών στο έδαφος ή πάρα πολύ βάθος του αρότρου. Είναι απαραίτητο να μειωθεί το βάθος οργώματος και να αντικατασταθούν οι ελαστικοί τροχοί με ωτίδες. Επιπρόσθετη πρόσφυση στο έδαφος μπορεί να παρασχεθεί αυξάνοντας το βάρος του πίσω τρακτέρ · γι 'αυτό, επιπλέον βάρη κρέμονται στους τροχούς ή στο μπροστινό μέρος.
 • Το άροτρο θάβεται στο έδαφος ή πηδά από το έδαφος. Πιθανότατα, οι γωνίες κλίσης του ραφιού ή της πλακέτας πεδίου δεν έχουν ρυθμιστεί σωστά. Είναι απαραίτητο να κρεμάσετε το πίσω τρακτέρ με άροτρο και να κάνετε τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
 • Λανθασμένη επιλογή ταχύτητας οργώματος. Επιλέχθηκε εμπειρικά.

Εκτός από αυτούς τους λόγους, είναι πιθανές δυσλειτουργίες με το πίσω τρακτέρ, μπορεί να μην αναπτύξει την απαιτούμενη ισχύ, να έχει βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων ή το σασί, το πλαίσιο ή ο κοτσαδόρος μπορεί να λυγίσει.

συμπέρασμα

Το όργωμα με ένα πίσω τρακτέρ έχει γίνει από καιρό συνηθισμένο για τους σύγχρονους κηπουρούς. Αυτές οι μονάδες εξοικονομούν σημαντικά χρόνο και προσπάθεια και σας επιτρέπουν να εκτελείτε εργασίες για την καλλιέργεια του εδάφους πολύ πιο αποτελεσματικά. Μια σημαντική ιδιότητα τέτοιων συσκευών είναι η ευελιξία τους, η οποία επιτρέπει όχι μόνο να οργώνει έναν κήπο λαχανικών με ένα τρακτέρ, αλλά και να το χρησιμοποιεί για άλλες εξίσου σημαντικές εργασίες.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή