Πώς να σκάψετε τη γη με το χέρι: με ένα φτυάρι, γρήγορα, εύκολα, ένα θαυμάσιο φτυάρι, την άνοιξη, το φθινόπωρο, φωτογραφία, βίντεο

Για μερικούς, ένας φυτικός κήπος είναι μια ευκαιρία να προσφέρουν στις οικογένειές τους νόστιμα και φυσικά προϊόντα, για άλλους είναι ένα ενδιαφέρον χόμπι, και για μερικούς είναι ακόμη και ένα πραγματικό μέσο επιβίωσης. Σε κάθε περίπτωση, η καλλιέργεια γης στην καλλιέργεια ενός φυτικού κήπου είναι το πιο σημαντικό και εντάσεως εργασίας μέρος της εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι τόσο εύκολο να σκάψετε έναν κήπο με ένα φτυάρι, αλλά σε μικρές περιοχές αυτή η μέθοδος εξακολουθεί να είναι μία από τις κύριες μεθόδους για την καλλιέργεια της γης.

Επιλέγοντας το σωστό εργαλείο

Ωστόσο, με την ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας, εφευρέθηκαν πολλές βελτιώσεις στο συνηθισμένο φτυάρι. Επιτρέπουν κάπου να επιταχύνουν τη διαδικασία και κάπου να την απλοποιήσουν, έτσι ώστε το σκάψιμο του εδάφους με το χέρι να μην ήταν τόσο δύσκολο και οι συνέπειες της σωματικής άσκησης δεν επηρέασαν τόσο πολύ τη γενική ευημερία.

Δίκρανο

Μία από τις αρχαιότερες συσκευές, η οποία χρησιμοποιείται συχνά για να σκάψει έναν κήπο λαχανικών, είναι μια συνηθισμένη χοιρινή κρέατος Ωστόσο, το σκάψιμο pitchforks χρησιμοποιείται παραδοσιακά για να σκάψει το έδαφος. Διαφέρουν από τα συνηθισμένα πιρούνια σε ισχυρότερα και κοντύτερα δόντια, τα οποία στη διατομή τους θυμίζουν περισσότερο τραπεζοειδές. Τις περισσότερες φορές δεν είναι συγκολλημένοι, αλλά σφυρηλατημένοι.

Το pitchfork είναι ένα πολύ πιο βολικό εργαλείο για την καλλιέργεια του εδάφους παρά ένα φτυάρι. Δεν είναι τίποτα ότι πολλές από τις επόμενες σύγχρονες βελτιωμένες συσκευές κατασκευάστηκαν ακριβώς σύμφωνα με την αρχή του pitchfork. Σε τελική ανάλυση, σας επιτρέπουν να αυξάνετε ταυτόχρονα τα στρώματα του εδάφους, να τα χαλαρώνετε χωρίς να κόβετε τις ρίζες των ζιζανίων. Ταυτόχρονα, το συνολικό φορτίο στο σώμα μειώνεται σημαντικά λόγω του γεγονότος ότι ένα σημαντικό μέρος του εδάφους περνά μέσα από τα δόντια και δεν χρειάζεται να το σκιστεί από το έδαφος.

Ως αποτέλεσμα, τα πιρούνια είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το σκάψιμο ιδιαίτερα υγρού και βαρέου εδάφους, το οποίο μπορεί να κολλήσει πάρα πολύ στα μεταλλικά μέρη του τεμαχίου εργασίας. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούνται συχνότερα για να σκάβουν αργιλώδη ή πετρώδη εδάφη.

Επιπλέον, η χρήση αγριόχορτου είναι κάτι παραπάνω από δικαιολογημένη, ώστε να σκάβεται εύκολα ένα τμήμα του κήπου κατάφυτο με γρασίδι. Επειδή τα αιχμηρά δόντια είναι πολύ πιο εύκολα να διεισδύσουν στο γρασίδι του κήπου από μια συμπαγή λεπίδα φτυαριού. Ταυτόχρονα, δεν κόβουν τις ρίζες των πολυετών ζιζανίων, αλλά τις τραβούν στην επιφάνεια της γης συνολικά. Αυτό σας επιτρέπει να απαλλαγείτε από τα ζιζάνια πιο αποτελεσματικά αργότερα. Πράγματι, πολλά ζιζάνια, όπως το σιτάρι, μπορούν εύκολα να βλαστήσουν ακόμη και από μικρά κομμάτια ριζωμάτων που αφήνονται στο έδαφος.

Το pitchfork είναι επίσης απαραίτητο για το σκάψιμο δύο επιπέδων ενός ιστότοπου, όταν είναι απαραίτητο να χαλαρώσετε το δεύτερο, χαμηλότερο στρώμα γης με τη βοήθειά τους.

Για να σκάψετε έναν κήπο με αγριόχορτο, αρκεί να κάνετε μια ελάχιστη προσπάθεια. Αλλά για μεγάλα οικόπεδα, εφευρέθηκαν ακόμη περισσότερες συσκευές εξοικονόμησης εργασίας, οι οποίες θα συζητηθούν παρακάτω.

Φτυάρι

Το φτυάρι, φυσικά, είναι ένα απαράμιλλο εργαλείο όσον αφορά την ευελιξία, καθώς με τη βοήθειά του μπορείτε όχι μόνο να σκάψετε σχεδόν οποιαδήποτε περιοχή, αλλά και να σκάψετε μια τρύπα ή τάφρο σχεδόν οποιουδήποτε μεγέθους. Με ένα φτυάρι, μπορείτε επίσης να σκάψετε κρεβάτια κήπου, παρτέρια και κατάφυτα με πολυετή ζιζάνια, παρθένα γη που δεν έχει καλλιεργηθεί για αρκετά χρόνια. Από τα εργαλεία χειρός, ίσως μόνο ένα φτυάρι μπορεί να αντιμετωπίσει πλήρως το παρθένο έδαφος. Ένα pitchfork μπορεί να είναι μια καλή προσθήκη, αλλά ένα καλά ακονισμένο φτυάρι μπορεί να χειριστεί πολύ πυκνό χλοοτάπητα.

Προσοχή! Το πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό εργαλείο για το σκάψιμο παρθένων γαιών είναι ένα φτυάρι τιτανίου.

Για να σκάψετε γρήγορα έναν κήπο με φτυάρι με ελάχιστη προσπάθεια, το μήκος της λαβής του πρέπει να είναι τέτοιο ώστε το άκρο του να φτάνει στον αγκώνα όταν η λεπίδα βυθίζεται στο έδαφος κατά 20-25 εκ. Μερικές φορές μια λαβή φτυάρι με ειδική λαβή είναι μεταχειρισμένος. Αλλά μπορεί να είναι λιγότερο βολικό να το σκάψεις. Είναι κατάλληλο για εκείνους των οποίων τα δάχτυλα δεν έχουν μεγάλη αντοχή.

Μια στρογγυλεμένη λεπίδα φτυάρι μπορεί επίσης να είναι πιο εύκολη στην εργασία, καθώς γλιστρά στο έδαφος πιο εύκολα από μια ευθεία.

Θαύμα φτυάρι "Mole"

Η συνεχής προσπάθεια για αριστεία και η διευκόλυνση της σκληρής δουλειάς της εκσκαφής γης στον ιστότοπο οδήγησε στην εμφάνιση μιας ποικιλίας συσκευών, μεταξύ των οποίων το θαυμάσιο φτυάρι είναι το πιο δημοφιλές. Έχει πολλές διαφορετικές τροποποιήσεις, αλλά όλες έχουν δημιουργηθεί σύμφωνα με την ίδια αρχή.

Το Miracle φτυάρι Mole είναι ένα σύνολο που αποτελείται από δύο αντίθετα πιρούνια, πλάτους από 43 έως 55 εκ. Ο αριθμός των δοντιών μπορεί να κυμαίνεται από 6 έως 9. Οι κύριες πιρούνι εργασίας είναι κινούμενες και βιδώνονται στο πλαίσιο στο οποίο βρίσκονται τα αντίθετα δόντια. Ένα στήριγμα ποδιών είναι προσαρτημένο σε αυτό, το οποίο καθιστά εύκολο, χωρίς επιπλέον φορτίο για την πλάτη, να οδηγήσει το φτυάρι στο έδαφος. Μετά από αυτό, οι λαβές της λαβής του εργαλείου γέρνουν πρώτα προς τους εαυτούς τους και μετά προς τα κάτω. Στην τελευταία ενέργεια, τα πιρούνια εργασίας σπρώχνουν το στρώμα του εδάφους μέσω των απέναντι δοντιών, απελευθερώνοντας το χώμα από ζιζάνια και ταυτόχρονα χαλαρώνοντάς το. Το σωστό σκάψιμο του εδάφους για τον κήπο σημαίνει ότι προσπαθείτε να μην αναμιχθούν τα ανώτερα και κάτω στρώματα του εδάφους άσκοπα.

Σπουδαίος! Το πλεονέκτημα της εκσκαφής της γης με έναν "τυφλοπόντικα" σε σύγκριση με ένα συνηθισμένο φτυάρι είναι ότι το εύφορο έδαφος απλώς χαλαρώνεται, αλλά δεν αλλάζει τη θέση του στο διάστημα και, επιπλέον, δεν κατεβαίνει.

Παρά το σημαντικό βάρος του θαυμάσιου φτυαριού "mole", περίπου 4,5 κιλά, δεν είναι δύσκολο να δουλέψετε μαζί του. Μπορεί να μεταφερθεί μόνο στον ιστότοπο. Αλλά οι περισσότερες από τις προσπάθειες διείσδυσης στο έδαφος συμβαίνουν ακριβώς λόγω του βάρους του ίδιου του εργαλείου.

Στο βίντεο, μπορείτε να δείτε καθαρά πώς να σκάψετε τη γη με ένα θαυμάσιο φτυάρι:

Επιπλέον, χάρη στην πιο βολική εργασία, επιταχύνεται η διαδικασία εκσκαφής ενός φυτικού κήπου. Σε 1 ώρα, μπορείτε να επεξεργαστείτε 1 έως 2 στρέμματα γης, ανάλογα με την πυκνότητά του. Ταυτόχρονα, η κόπωση, ειδικά στην πλάτη και στα χέρια, θεωρείται ότι είναι ελάχιστη. Επομένως, το θαυμάσιο φτυάρι "mole" είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις γυναίκες και τους ηλικιωμένους, για τους οποίους ήταν σχεδόν αδύνατο να σκάψουμε έναν κήπο πριν.

Υπάρχουν επίσης περιορισμοί στο έργο του φτυαριού του θαύματος Krot. Θα είναι δύσκολο για την να σκάψει παρθένα εδάφη, είναι πιο προσαρμοσμένη να σκάβει κρεβάτια ή παρτέρια στη χώρα, ελαφρώς κατάφυτη με ζιζάνια.

Επιπλέον, λόγω της σχετικά υψηλής λαβής, θα είναι δύσκολο για αυτούς να λειτουργούν σε χαμηλό θερμοκήπιο.

Ripper "Εκσκαφέας"

Η αρχή της χρήσης διπλών πιρουνιών για ανύψωση και χαλάρωση του εδάφους χρησιμοποιείται σε πολλά σχέδια, ιδίως στον εκσκαφέα. Σε σύγκριση με τον τυφλοπόντικα, ο εκσκαφέας έχει διαφορές στο σχεδιασμό:

 • Τα πιρούνια είναι τοποθετημένα υπό γωνία μεταξύ τους, ενώ δεν υπάρχει σταθερό κρεβάτι.
 • Η συσκευή έχει αρχικά δύο άξονες, οι οποίοι στη συνέχεια συνδέονται μεταξύ τους στη λαβή.
 • Το υποπόδιο καταλαμβάνει περισσότερο χώρο, καθιστώντας το εργαλείο ευρύτερο και διευκολύνοντας την εργασία.

Αλλά όλες αυτές οι διαφορές δεν είναι θεμελιώδεις, γενικά, η αρχή της λειτουργίας του "Digger" ripper δεν διαφέρει πολύ από το θαύμα φτυάρι.

Σπουδαίος! Λόγω του μεγάλου πλάτους τους, είναι πολύ βολικό για αυτούς να σκάψουν μεγάλες εκτάσεις γης, για παράδειγμα, προετοιμάζοντας έναν κήπο λαχανικών για φύτευση πατάτας.

Αλλά για τον ίδιο λόγο, η μονάδα μπορεί να μην έχει μεγάλη χρησιμότητα για στενά κρεβάτια ή παρτέρια.

Φτυάρι "Tornado"

Το Tornado είναι ένα αρκετά γνωστό εμπορικό σήμα με το οποίο παράγονται πολλά εργαλεία κήπου. Ένα φτυάρι "ανεμοστρόβιλος" στη δομή και την αρχή της λειτουργίας του δεν διαφέρει ουσιαστικά από το θαυμάσιο φτυάρι "τυφλοπόντικας".

Αλλά υπάρχει επίσης ένας δημοφιλής δακτύλιος «ανεμοστρόβιλος», που είναι μια μακριά ράβδος με στρογγυλεμένες μεγάλες λαβές στο ένα άκρο και αιχμηρά δόντια, στριμμένα δεξιόστροφα. Σας επιτρέπει να σκάβετε και να χαλαρώνετε το έδαφος σε βάθος 20 εκ. Η λαβή του εργαλείου ρυθμίζεται εύκολα σε μήκος στο ύψος του ατόμου που εργάζεται με τον «ανεμοστρόβιλο».

Λόγω του μικρού μεγέθους του εργαλείου, είναι ιδιαίτερα βολικό για αυτούς να εργάζονται σε μικρά οικόπεδα, κάτω από δέντρα ή θάμνους, σε μικρά παρτέρια ή στενά κρεβάτια. Το "Tornado" σάς επιτρέπει να εργάζεστε ακόμη και ελαφρώς κατάφυτη σε περιοχές με γρασίδι της γης, αλλά για μεγάλες περιοχές δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα.

Περιστρεφόμενα θαύματα

Μια κάπως παρόμοια αρχή λειτουργίας χρησιμοποιείται όταν δουλεύετε με ένα περιστροφικό θαλασσινό γήπεδο. Αποτελούνται από έναν μακρύ άξονα με μια μακρά λαβή σχήματος Τ. Η κύρια ράβδος είναι επίσης ρυθμιζόμενη σε μήκος για να προσαρμόζεται όσο το δυνατόν περισσότερο στο ύψος του ατόμου που εργάζεται με αυτό.

Στο κάτω μέρος της ράβδου επισυνάπτονται πιρούνια που βυθίζονται στο έδαφος και μετά περιστρέφονται με τη δύναμη της λαβής που χρησιμοποιείται ως μοχλός.

Όταν εργάζεστε με τα περιστρεφόμενα πιρούνια θαύματος, οι δυνάμεις προς την πλάτη ή τα πόδια εξαλείφονται επίσης. Η παραγωγικότητα της εργασίας αυξάνεται επίσης φυσικά. Αλλά το εργαλείο δεν είναι κατάλληλο για εργασία με σκληρό ή πετρώδες έδαφος.

Επίπεδος κόπτης του Φόκιν

Αυτό το καταπληκτικό εργαλείο εφευρέθηκε πριν από πολύ καιρό, στα τέλη του περασμένου αιώνα. Αλλά έχει ήδη καταφέρει να κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα για τον εαυτό του λόγω της ελαφρότητας και της ευελιξίας του.

Με ένα επίπεδο κόφτη Fokin, μπορείτε εύκολα να εκτελέσετε τους ακόλουθους τύπους εργασιών:

 • χαλάρωση του εδάφους?
 • συνθλίβοντας κομμάτια της γης.
 • ο σχηματισμός κρεβατιών ·
 • κλάδεμα και αφαίρεση ζιζανίων ·
 • άλεση;
 • κοπή αυλακώσεων στο έδαφος για σπορά διαφορετικών καλλιεργειών.

Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν αρκετά μοντέλα επίπεδης κοπής, που διαφέρουν στο μέγεθος της λεπίδας. Έτσι, το επίπεδο κοπής είναι κατάλληλο τόσο για την επεξεργασία σχετικά μεγάλων οικόπεδων (έως αρκετές εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα), όσο και για στενά μέρη όπου δύσκολα μπορείτε να φτάσετε με τη βοήθεια οποιουδήποτε άλλου εργαλείου.

Καλλιεργητής χεριών

Οι καλλιεργητές χεριών είναι μια ολόκληρη κατηγορία εργαλείων που έχουν σχεδιαστεί για να σκάψουν έναν κήπο λαχανικών, να χαλαρώσουν και να δημιουργήσουν κρεβάτια.

Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι καλλιεργητών χεριών συνολικά:

 • περιστροφικό ή σε σχήμα αστεριού.
 • καλλιεργητές-κροταλιστές ·
 • αφαίρεση ρίζας.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, στους καλλιεργητές του πρώτου τύπου, στον κεντρικό άξονα τοποθετούνται αρκετοί αστέρες σε σχήμα αστεριού.

Πιέζοντας τη λαβή και ταυτόχρονα οδηγώντας τη μονάδα κατά μήκος του εδάφους, το χώμα χαλαρώνεται με ταυτόχρονη καταστροφή ζιζανίων. Αλλά αυτά τα μοντέλα δεν είναι κατάλληλα για εργασία σε δύσκολους τύπους εδάφους, ειδικά εάν καλύπτονται με σκληρυμένο πηλό κρούστα.

Στις τελευταίες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να ζητήσετε βοήθεια από έναν καλλιεργητή. Έχει αρκετά μάλλον κοντά, αλλά πολύ σκληρά και αιχμηρά καμπύλα δόντια που κυλούν κατά μήκος του κεντρικού άξονα. Με τη βοήθειά τους, αυτή η μονάδα, με λίγη προσπάθεια, είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αρκετά πυκνά και βαριά εδάφη.

Τα αφαιρούμενα ρίζα είναι ιδανικά για την χαλάρωση του εδάφους, την απομάκρυνση των ζιζανίων με ένα ισχυρό και βαθύ ρίζωμα, καθώς και για την εκσκαφή τρυπών κατά τη φύτευση δενδρυλλίων από καλλιέργειες κήπου.

Πόσο βαθιά χρειάζεστε για να σκάψετε το έδαφος

Υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις για την καλλιέργεια γης. Ορισμένοι κηπουροί πιστεύουν ότι η γη πρέπει να σκάβεται ετησίως, τουλάχιστον στο βάθος του φτυάρι μπαγιονέτ, δηλαδή, 25-30 cm.

Άλλοι, που υποστηρίζουν μια πιο φυσική, οργανική προσέγγιση για την καλλιέργεια φυτών, θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να χαλαρώσετε ελαφρά μόνο το ανώτερο στρώμα της γης ετησίως, με βάθος έως 4-5 cm. Αυτό πρέπει να είναι αρκετό για τη σπορά και για την αρχική ανάπτυξη των σπόρων . Στο μέλλον, οι ρίζες των φυτών κάνουν το δικό τους τρόπο, χρησιμοποιώντας φυσικά περάσματα στο έδαφος. Είναι αλήθεια, με τη δεύτερη μέθοδο, είναι απαραίτητο να δημιουργείται ετησίως ένα σημαντικό στρώμα οργανικής στρώσης στα κρεβάτια, πάχους τουλάχιστον 10-15 cm.

Σε κάθε περίπτωση, εάν έχουμε να κάνουμε με παρθένο έδαφος, δηλαδή ένα κομμάτι γης πυκνά κατάφυτο με γρασίδι, τότε αρχικά πρέπει να σκάβεται τουλάχιστον μία φορά. Αυτό είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, για την απομάκρυνση των ριζωμάτων των ζιζανίων, τα οποία δεν θα επιτρέψουν την πλήρη ανάπτυξη νέων βλαστών καλλιεργημένων φυτών.

Πώς να σκάψετε γρήγορα και εύκολα έναν φυτικό κήπο

Για να σκάψετε γρήγορα έναν κήπο, συνιστάται να ακολουθείτε την ακόλουθη τεχνολογία:

 1. Αρχικά, σημειώστε τα κατά προσέγγιση όρια του μελλοντικού κήπου με τη βοήθεια μανταλάκια και τεντωμένο σχοινί.
 2. Στη συνέχεια σκάβεται μια τάφρος κατά μήκος μιας από τις πλευρές, με βάθος φτυάρι μπαγιονέτ. Το πλάτος της τάφρου σε αυτήν την περίπτωση είναι επίσης ίσο με το πλάτος της λεπίδας του φτυαριού.
 3. Όλο το εκχυλισμένο χώμα απελευθερώνεται αμέσως από τις ρίζες των ζιζανίων και πιθανά μηχανικά πρόσθετα (πέτρες, συντρίμμια).
 4. Η γη από την πρώτη τάφρο τοποθετείται σε ξεχωριστό μέρος έτσι ώστε αργότερα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
 5. Παράλληλα με το πρώτο, σκάβεται η επόμενη τάφρος, από την οποία το προηγούμενο αυλάκι είναι γεμάτο με γη.
 6. Σύμφωνα με αυτό το σχέδιο, συνεχίζουν να σκάβουν το έδαφος έως ότου ολοκληρωθεί η σήμανση του οικοπέδου που προετοιμάστηκε για τον κήπο.
 7. Στη συνέχεια, η τελευταία τάφρος γεμίζει με προ-κατατεθειμένη γη από την πρώτη τάφρο.

Πώς να σκάψετε γρήγορα παρθένο έδαφος

Τα παρθένα εδάφη ονομάζονται συνήθως οικόπεδα που δεν έχουν καλλιεργηθεί για 10 ή περισσότερα χρόνια. Συνήθως καλύπτονται με ένα παχύ στρώμα χλοοτάπητα, γεγονός που καθιστά δύσκολη τη σπορά και τη φροντίδα των φυτών κήπου. Αλλά από την άλλη πλευρά, πολλές ουσίες χρήσιμες για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών έχουν συσσωρευτεί στην ξεκούραστη γη, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει προς όφελος του κηπουρού. Θα είναι δυνατόν να σκάψουμε γρήγορα παρθένο έδαφος στη χώρα, ίσως όχι αμέσως, αλλά το αποτέλεσμα θα αξίζει τον κόπο.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επεξεργασίας παρθένων γαιών, αλλά μόνο ένας μπορεί να ονομαστεί γρήγορος - η δημιουργία μαζικών κρεβατιών. Σε αυτήν την περίπτωση, η επιφάνεια των μελλοντικών κρεβατιών καλύπτεται με χαρτόνι ή άλλα υλικά και οι διάδρομοι αντιμετωπίζονται με ζιζανιοκτόνα. Στη συνέχεια, από ψηλά, τα μελλοντικά κρεβάτια καλύπτονται με προπαρασκευασμένο γόνιμο έδαφος. Χρησιμοποιείται για σπορά σπόρων ή φύτευση δενδρυλλίων.

Αυτή η μέθοδος, παρά την ταχύτητά της, είναι πολύ ένταση υλικού, καθώς η γη για φύτευση θα πρέπει να εξορύσσεται ειδικά στο πλάι. Εάν ο χρόνος το επιτρέπει, μπορείτε να κάνετε διαφορετικά. Απλά καλύψτε τις περιοχές που διατίθενται για τα κρεβάτια με ένα στρώμα από χαρτόνι, πιέστε προς τα κάτω με βαριά αντικείμενα και αφήστε το χώμα να ωριμάσει για ολόκληρη τη σεζόν. Σε αυτήν την περίπτωση, μέχρι το φθινόπωρο, ολόκληρο το ποώδες μέρος της χλόης θα σαπίσει και η γη θα είναι έτοιμη για επεξεργασία χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε από τα παραπάνω εργαλεία.

Μπορείτε επίσης να σκάψετε παρθένο έδαφος στη χώρα με τα χέρια σας απλώς περιστρέφοντας τα κομμένα στρώματα της χλόης με πράσινο γρασίδι κάτω. Οι πατάτες φυτεύονται στις προκύπτουσες ρωγμές, οι οποίες, μετά τη βλάστηση, μαζεύονται άφθονα με οποιαδήποτε οργανική ύλη.

Μέχρι το φθινόπωρο, στο πρώην παρθένο έδαφος, μπορείτε, και συγκομίζετε πατάτες, και αποκτήστε γη που είναι αρκετά κατάλληλη για περαιτέρω επεξεργασία.

Πώς να σκάψετε σωστά το έδαφος κάτω από τον κήπο

Υπάρχουν διάφοροι βασικοί κανόνες για το πώς να σκάψετε σωστά τη γη με ένα φτυάρι, ώστε να μην προκαλέσετε ιδιαίτερη βλάβη στην υγεία σας:

 • Δεν πρέπει να προσπαθείτε να σκάψετε ολόκληρο το κομμάτι γης ταυτόχρονα, ειδικά εάν η έκτασή του είναι αρκετά σημαντική και η εμπειρία σωματικής άσκησης μετά το χειμώνα μειώνεται στο μηδέν.
 • Το φτυάρι πρέπει να εγκατασταθεί κάθετα σε σχέση με το έδαφος, έτσι ώστε με ελάχιστη προσπάθεια η μπαγιονέτα να μπορεί να εισέλθει στο έδαφος στο μέγιστο βάθος της.
 • Δεν πρέπει να μαζεύετε πάρα πολύ χώμα στο φτυάρι κάθε φορά. Είναι καλύτερα να κάνετε πιο μικρές αλλά συχνές κινήσεις.
 • Δεν χρειάζεται να σκάβετε στο έδαφος που είναι ακόμα υγρό μετά το χειμώνα ή κατεψυγμένο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη συμπίεση της γης. Είναι καλύτερα να περιμένετε λίγο, ενώ το χώμα στεγνώνει λίγο.
 • Δεν πρέπει να περπατάτε σε ένα ήδη σκαμμένο κομμάτι γης πριν από τη σπορά ή τη φύτευση δενδρυλλίων, ώστε να μην μειωθεί η προσπάθεια που δαπανάται στο μηδέν.

Πώς να σκάψετε μια κατάφυτη περιοχή με ένα φτυάρι

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να σκάψετε έναν ιστότοπο κατάφυτο από γρασίδι Για να γίνει αυτό, προ-αντιμετωπίζεται με ένα από τα ζιζανιοκτόνα. Μετά από λίγες εβδομάδες, ο ιστότοπος σκάφη σύμφωνα με την τεχνολογία που περιγράφεται παραπάνω. Μια εβδομάδα αργότερα, εφαρμόζεται ένα σύμπλεγμα ορυκτών λιπασμάτων και το έδαφος χαλαρώνει ξανά.

Η γη είναι έτοιμη για σπορά και φύτευση.

Πώς να σκάψετε παγωμένο έδαφος με φτυάρι

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, δεν έχει νόημα να σκάβουμε παγωμένο έδαφος για να χτίσουμε έναν κήπο λαχανικών, αφού μετά από αυτή τη διαδικασία το έδαφος μπορεί να γίνει ακόμη πιο συμπαγές. Αλλά αν υπάρχουν ορισμένες ειδικές περιστάσεις που σας αναγκάζουν να σκάψετε παγωμένο έδαφος, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες τεχνικές:

 • Κάντε μια φωτιά στον τόπο του μελλοντικού σκάψιμο και, αφού καεί, σκάψτε την ήδη ζεστή γη.
 • Χρησιμοποιήστε ένα κομπρεσέρ ή αξίνα και μόνο μετά την αφαίρεση του άνω παγωμένου ορίζοντα, συνεχίστε να σκάβετε με ένα φτυάρι.

Πρέπει να σκάψω έναν κήπο το φθινόπωρο

Το φθινοπωρινό σκάψιμο γης είναι ιδιαίτερα απαραίτητο για την αρχική ανάπτυξη μιας κατάφυτης έκτασης ή παρθένας γης. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι καλύτερο να σκάψετε τη γη σε μεγάλα στρώματα και να την αφήσετε σε αυτήν τη μορφή πριν από το χειμώνα. Ο παγετός διεισδύει στις διαμορφωμένες ρωγμές και πιο αξιόπιστα ρίχνει σπόρους ζιζανίων, εμποδίζοντας τους να αναπτυχθούν περαιτέρω την άνοιξη. Είναι καλύτερο να σκάψετε το έδαφος το φθινόπωρο με την ταυτόχρονη εφαρμογή λιπασμάτων φωσφόρου στο έδαφος, έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη να είναι διαθέσιμα για ρίζες των φυτών.

Επιπλέον, μετά το σκάψιμο του φθινοπώρου, το έδαφος, κατά κανόνα, είναι καλά κορεσμένο με οξυγόνο.

Αλλά αν ο κήπος έχει αναπτυχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να τον σκάψει το φθινόπωρο. Είναι καλύτερα να το τοποθετήσετε με ένα πρόσθετο στρώμα σάπας, το οποίο, αφού σαπίσει, θα χρησιμεύσει ως καλό λίπασμα για τα φυτά την άνοιξη και το καλοκαίρι.

συμπέρασμα

Το να σκάβεις έναν κήπο με ένα φτυάρι σημαίνει να κάνεις μια πιο εμπεριστατωμένη και αξιόπιστη καλλιέργεια της γης πριν από τη φύτευση καλλιεργούμενων φυτών. Και η αφθονία βελτιωμένων μοντέλων φτυαριών και πιρούνι θα σας επιτρέψει να εκτελέσετε αυτήν την εργασία το συντομότερο δυνατό και με ελάχιστη προσπάθεια.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή