Θεριστική μηχανή των βακκίνιων

Η θεριστική μηχανή για τη συλλογή των βακκίνιων είναι μια μικρή εύχρηστη συσκευή με την οποία μπορείτε να επιλέξετε μούρα πολύ πιο γρήγορα και καλύτερα από ό, τι με τον κλασικό τρόπο - με το χέρι. Συνιστάται να το έχετε για κάθε εργαλείο επιλογής των βακκίνιων. Η θεριστική μηχανή μπορεί απλώς να αγοραστεί καθώς διατίθενται στο εμπόριο και διατίθενται στο εμπόριο. Αλλά μπορείτε επίσης να το φτιάξετε μόνοι σας, με τα χέρια σας από διαθέσιμα υλικά, δεν είναι δύσκολο και δεν χρειάζεται πολύς χρόνος.

Πώς να φτιάξετε μια θεριστική μηχανή βακκίνιων DIY

Όποιος έχει επιλέξει ποτέ βακκίνια ξέρει πόσο δύσκολο είναι να πάρει μικρά μούρα με το χέρι και πόσο καιρό χρειάζεται για να γεμίσει ένα καλάθι στην κορυφή. Είναι πολύ πιο εύκολο να μην τα μαζέψετε ξεχωριστά, αλλά να χρησιμοποιήσετε μια απλή συσκευή για συλλογή - μια θεριστική μηχανή των βακκίνιων.

Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε με τα χέρια σας, για αυτό δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές γνώσεις και δεξιότητες. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ανθεκτικό ξηρό ξύλο ή φύλλο λεπτού μετάλλου ως υλικό κατασκευής. Για να φτιάξετε μια θεριστική μηχανή θα χρειαστείτε:

 • ένα κομμάτι γαλβανισμένου χάλυβα ή κασσίτερου ·
 • ξύλινες σανίδες πάχους όχι περισσότερο από 1 cm.
 • άκαμπτο χοντρό σύρμα για την κατασκευή δοντιών.
 • ένα κομμάτι ξύλου ή ένα κομμάτι μεταλλικής πλάκας για ένα στυλό.
 • ψαλίδι για μέταλλο?
 • hacksaw ή παζλ;
 • τρυπάνι;
 • κόλλα γρήγορης ξήρανσης.
 • αυτοβιδωτές βίδες.

Βήματα για να φτιάξετε μια σπιτική θεριστική μηχανή των βακκίνιων:

 1. Κόψτε ένα μοτίβο από χοντρό χαρτί σύμφωνα με το σχέδιο.
 2. Βάλτε το σε ένα μεταλλικό φύλλο.
 3. Κόψτε τα επιθυμητά μέρη με ψαλίδι.
 4. Λυγίστε τα ένα προς ένα, ώστε να μπορείτε να τα συνδέσετε σε ένα ενιαίο σύνολο.
 5. Φτιάξτε τα δόντια από το σύρμα στην απαιτούμενη ποσότητα.
 6. Για να τα ασφαλίσετε, θα χρειαστείτε ένα συνδετήρα που μπορεί να κατασκευαστεί από ένα μικρό ξύλινο μπλοκ.
 7. Τρυπήστε τρύπες σε βάθος 1,5-2 cm κατά μήκος της διαμέτρου των ράβδων.
 8. Φτιάξτε μια λαβή από ξύλο ή μέταλλο τέτοιου μεγέθους που να ταιριάζει άνετα στο χέρι.
 9. Λυγίστε το σύρμα, λιπάνετε τα άκρα με ένα στρώμα κόλλας και εισάγετε στις τρύπες της ταινίας στερέωσης, πιέστε προς τα κάτω και περιμένετε μέχρι να κολλήσουν.
 10. Βιδώστε την προκύπτουσα δομή στο αμάξωμα με βίδες αυτο-χτυπήματος.
 11. Φτιάξτε μια λαβή και προσαρτήστε την σε άλλη ράβδο.
 12. Συνδέστε το αμάξωμα και τα πλαϊνά τοιχώματα με βίδες αυτόματης τοποθέτησης.
 13. Χρησιμοποιήστε πένσα για να λυγίσετε τις άκρες του σώματος κοντά στα δόντια που βρίσκονται στην άκρη.

Η δεύτερη έκδοση της θεριστικής μηχανής για τη συλλογή μούρων, η οποία μπορεί να κατασκευαστεί στο σπίτι, είναι κατασκευασμένη από ξύλο. Είναι ακόμη πιο εύκολο να το φτιάξετε: απλώς κόψτε τις λωρίδες στις απαιτούμενες διαστάσεις και συνδέστε τις μαζί με κόλλα ή βίδες. Τα δόντια μπορούν να κοπούν προσεκτικά με ένα παζλ ή ένα πριόνι στο μπροστινό άκρο του σώματος και να τρίβονται από τις περικοπές. Για να κάνει το ξύλο να διαρκεί περισσότερο, μπορεί να λουστραριστεί και να στεγνώσει. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε δόντια από μεταλλικές ράβδους.

Σχέδιο θεριστικής μηχανής των βακκίνιων

Για να καταστεί ευκολότερο να κατανοήσετε ποια μέρη αποτελείται από μια θεριστική μηχανή των βακκίνιων και πώς να τη συναρμολογήσετε, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην παρακάτω εικόνα. Είναι απαραίτητο να φτιάξετε όλα τα συστατικά μέρη, επίσης να τηρούν το σχέδιο, έτσι ώστε να ταιριάζουν καλά μεταξύ τους.

Αρχή λειτουργίας

Αυτή η μικρή συσκευή δεν καταστρέφει τα ώριμα μούρα και τα ίδια τα φυτά κατά τη λειτουργία, εξασφαλίζοντας γρήγορη και απαλή συλλογή φρούτων από βακκίνια. Η θεριστική μηχανή χειρός των βακκίνιων μοιάζει με ένα μεγάλο κουβά ή κουτάλα με δόντια ή τοξοειδείς κόπτες στο μπροστινό άκρο: χρησιμοποιούνται για να τρυπήσουν και να μαζέψουν μούρα από τα κλαδιά.Η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι ελαφρώς μικρότερη από το μέγεθος ενός μέσου μούρου των βακκίνιων: αυτό αρκεί για να περάσουν τα φρούτα μεταξύ τους και να βγουν. Τα μούρα συλλέγονται με αυτά τα δόντια, και στη συνέχεια πέφτουν σε ένα δοχείο (σώμα συσκευής), το οποίο σταδιακά γεμίζει μαζί τους. Όταν συμβεί αυτό, η σοδειά μπορεί να χυθεί σε ένα καλάθι.

Η συγκομιδή των βακκίνιων είναι πολύ εύκολη στη χρήση και αποτελεσματική: τα κλαδιά και τα φύλλα των φυτών περνούν από τα δόντια, έτσι ώστε να μην μπλέκονται ή να σχίζονται. Η συσκευή έχει στρογγυλεμένο σχήμα, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή βακκίνιων που αναπτύσσονται σε μικρές κοιλότητες. Ένα άλλο πλεονέκτημα της συγκομιδής των βακκίνιων: η χρήση του σάς επιτρέπει να επιταχύνετε τη διαδικασία συλλογής μούρων 3-5 φορές σε σύγκριση με τη συμβατική χειροκίνητη μέθοδο.

Συγκομιδή των βακκίνιων με μια θεριστική μηχανή

Είναι πολύ απλό να μαζέψετε μούρα με μια θεριστική μηχανή των βακκίνιων της δικής μας παραγωγής - απλώς βάλτε τα δόντια κάτω από τα κλαδιά των βακκίνιων και ανυψώστε προσεκτικά πάνω από τα φυτά: τα μούρα θα σπάσουν εύκολα και θα κυληθούν σε ένα μεγάλο δοχείο. Χρειάζονται μόνο μερικές ώρες για να μάθετε πώς να μαζεύετε γρήγορα τα βακκίνια χρησιμοποιώντας μια θεριστική μηχανή. Όμως, παρά την απλότητα, η τεχνολογία συγκομιδής των βακκίνιων απαιτεί ορισμένους κανόνες. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να τραβάτε τη θεριστική μηχανή απότομα εάν τα δόντια της είναι εμπλεγμένα σε κλαδιά και φύλλα. Εάν το τραβήξετε, μπορείτε να σκίσετε τα βλαστάρια ή, ακόμη χειρότερα, να τραβήξετε ολόκληρο το φυτό από τις ρίζες, μετά το οποίο θα στεγνώσει.

Είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο χρόνος συγκομιδής φρούτων των βακκίνιων. Έχει αποδειχθεί πειραματικά ότι είναι πολύ καλύτερο να μαζεύεις μούρα όταν έχουν φτάσει σε πλήρη ωριμότητα και όχι νωρίτερα. Τα ίδια τα μούρα μπορούν να ωριμάσουν χωριστά, αλλά τα κατώτερα θα χαλάσουν γρηγορότερα, δεν θα είναι τόσο νόστιμα, αρωματικά και υγιή. Επιπλέον, η συλλογή άγουρων μούρων είναι δυσκολότερη, κάθονται πιο σταθερά στα κλαδιά, οπότε η συλλογή θα απαιτήσει λίγη προσπάθεια και θα απαιτήσει περισσότερο χρόνο. Εάν συνέβη έτσι ότι μια ορισμένη ποσότητα φύλλων και κλαδιών έσπασαν μαζί με τα μούρα, τότε δεν χρειάζεται να τα ξεφορτωθείτε αμέσως: μπορούν να συλλεχθούν, να στεγνώσουν και στη συνέχεια να παρασκευαστούν μαζί με συνηθισμένο τσάι και να πίνουν ως βιταμίνη ή φαρμακευτικό ποτό.

συμπέρασμα

Μια θεριστική μηχανή για τη συλλογή των βακκίνιων είναι μια πολύ απλή συσκευή στο σχεδιασμό και τη χρήση, η οποία συνιστάται να υπάρχει στο αγρόκτημά σας για οποιονδήποτε έμπειρο ή αρχάριο επιλογέα αυτών των μούρων. Είναι εύκολο να το κάνετε μόνοι σας από υλικά που είναι πάντα διαθέσιμα, χρησιμοποιώντας ένα απλό λεπτομερές σχέδιο. Η θεριστική μηχανή των βακκίνιων θα είναι ένας μεγάλος βοηθός στην επιλογή μικρών μούρων, θα επιταχύνει τη διαδικασία και θα την κάνει πιο άνετη και υψηλής ποιότητας.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή