Kupena: σε σχεδιασμό τοπίου, μεταμόσχευση, φωτογραφία, φαρμακευτικές ιδιότητες, εφαρμογή

Περιεχόμενο

Η φύτευση και η φροντίδα για μπάνιο στο ανοιχτό χωράφι συνίστανται σε απλούς κανόνες. Αλλά πρώτα πρέπει να μελετήσετε τα χαρακτηριστικά και τις απαιτήσεις του φυτού.

Βοτανική περιγραφή του φυτού Kupena

Το Kupena (Polygonatum) είναι ένα πολυετές φυτό από την οικογένεια των σπαραγγιών. Έχει ένα αρθρωτό οριζόντιο ρίζωμα με ένα μπουμπούκι στο πάνω μέρος, από όπου μεγαλώνει ένας νέος βλαστικός βλαστός κάθε χρόνο. Τα στελέχη του φυτού είναι με ραβδώσεις, χωρίς εφηβεία, πράσινο ή κοκκινωπό, οι πλάκες των φύλλων έχουν σχήμα οβάλ σχήματος, με λεία άκρη και μυτερή κορυφή.

Τα μπουμπούκια του πολυετούς αγοράζονται γέρνοντας και συνήθως κατευθύνονται προς μία κατεύθυνση κατά μήκος του στελέχους

Το Kupena ονομάζεται επίσης "σφραγίδα του Σολομώντα" για ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό - με την έναρξη του φθινοπώρου, ο βλαστός του φυτού πεθαίνει και αφήνει μια ουλή με μια καταθλιπτική μέση στο ρίζωμα ενός χαρακτηριστικού τύπου. Με τον αριθμό τέτοιων «σφραγίδων», μπορεί κανείς να υπολογίσει πόσο χρονών είναι το ποώδες πολυετές.

Ανθοφορικά χαρακτηριστικά

Το πολυετές kupena μπαίνει στη διακοσμητική περίοδο τον Μάιο και τον Ιούνιο. Οι χιονισμένοι μπουμπούκια σε σχήμα καμπάνας εμφανίζονται από τους άξονες των φύλλων στο κάτω μέρος του στελέχους και ανοίγουν σταδιακά σε γεμάτα αρωματικά λουλούδια. Υπό την προϋπόθεση ότι έχει πραγματοποιηθεί επικονίαση, στα μέσα του καλοκαιριού, τα φρούτα σχηματίζονται στη θέση τους - μαύρα μούρα με αρκετούς σπόρους.

Καλλιεργούμενη περιοχή

Το πολυετές φυτό ζει σε υποτροπικές ζώνες, στην Ινδοκίνα και στην Κίνα, στα εύκρατα κλίματα της Ασίας, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Στο έδαφος της Ρωσίας, βρίσκεται παντού στη μεσαία λωρίδα, στη Σιβηρία, στον Καύκασο και στην Άπω Ανατολή. Για την ανάπτυξη, το πολυετές επιλέγει λιβάδια και χωράφια, πλαγιές βουνών, θάμνους.

Το Kupena είναι ένα δηλητηριώδες φυτό ή όχι

Ένα γενικά χρήσιμο πολυετές κουπένα ανήκει σε δηλητηριώδη φυτά και περιέχει μεγάλη ποσότητα καρδιακών γλυκοζιτών, σαπωνινών και αλκαλοειδών. Είναι απαραίτητο να το χρησιμοποιήσετε για μαγειρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς με μεγάλη προσοχή, τα φρούτα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα.

Τύποι αγορασθέντων

Ένα πολυετές φυτό αντιπροσωπεύεται από πολλές δεκάδες είδη. Μεταξύ αυτών είναι τα πιο διάσημα και δημοφιλή μεταξύ των κηπουρών.

Φαρμακείο

Φαρμακείο ή φαρμακευτικό προϊόν, το Kupena (Polygonatum odoratum), είναι ένα φυτό ύψους έως 65 cm με άνθηση στα μέσα Μαΐου. Το είδος είναι ευρέως διαδεδομένο σε εύκρατα κλίματα και εκτιμάται ιδιαίτερα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες. Στη φωτογραφία του λουλουδιού κήπου kupena, μπορείτε να δείτε ότι τα μπουμπούκια του είναι λευκά χιονισμένα, με πράσινες άκρες πετάλων.

Η αγορά φαρμακείου διατηρεί το διακοσμητικό της αποτέλεσμα για περίπου πέντε εβδομάδες.

Σπειροειδής

Το Whorled kupena (Polygonatum verticillatum) είναι ένα φυτό μεσαίου μεγέθους έως 60 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους.Ένα χαρακτηριστικό του είδους είναι ότι στο πάνω μέρος υπάρχουν σπείρες 4-8 ξεχωριστών πιάτων. Ένα πολυετές φυτό που βρίσκεται κυρίως στην Ευρώπη σε σκιερά δάση.

Η ανθοφορία του στριφτού kupena συμβαίνει τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Πολύχρωμα

Το Multiflorous Kupena (Polygonatum multiflorum) είναι σχετικά ψηλό πολυετές έως 1 m πάνω από το έδαφος. Τα φύλλα του φυτού είναι διατεταγμένα σε μερικές σειρές, οι μικροί λευκοί μπουμπούκια εμφανίζονται σε δέσμες έως και τεσσάρων τεμαχίων.

Το Multiflower Kupena αναπτύσσεται ιδιαίτερα καλά στη σκιά σε υγρά εδάφη.

Kupena δύο άνθη

Το δύο άνθη kupena (Polygonatum biflorum) είναι ένα πολυετές φυτό ύψους περίπου 40 cm με ένα πράσινο ελαφρώς εφηβικό στέλεχος. Από τα τέλη Μαΐου έως Ιούλιο, φέρει 1-2 σωληνοειδή μπουμπούκια σε κάθε μίσχο · μετά τη μαρασμό, τα μαύρα μούρα σχηματίζονται.

Οι μπουμπούκια του δύο ανθισμένων κουπένων είναι λευκοπράσινοι

Kupena ημισελήνου variegatu

Το δίκλινο σχήμα kupena (Polygonatum falcatum) βρίσκεται κυρίως στα υποτροπικά της Ιαπωνίας και της Κορέας. Έχει ένα στέλεχος έως 80 cm, επιμήκη-λογχοειδή φύλλα, μια ελαφριά λωρίδα συχνά τρέχει στο κέντρο των πλακών. Το πολυετές φυτό έχει πρασινωπό μπουμπούκια, έως έξι σε μίσχο.

Η διακοσμητική ποικιλία Variegatum παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους κηπουρούς. Η φωτογραφία που αγοράστηκε με σχέδιο τοπίου φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή, πολλές λευκές πινελιές είναι ορατές στα φύλλα του φυτού.

Το μισοφέγγαρο σε σχήμα άνθισης ανθίζει από τα τέλη Μαΐου έως τα μέσα καλοκαιριού

Broadleaf Kupena

Το Broadleaf Kupena (Polygonatum hirtum) φτάνει τα 50 cm σε ύψος. Έχει μεγάλα ωοειδή φύλλα έως 7 cm σε διάμετρο με μυτερή κορυφή. Ανθίζει με πρασινωπό-άσπρο μπουμπούκια τη συνήθη ώρα - τις τελευταίες μέρες του Μαΐου και στις αρχές Ιουνίου.

Η άνθηση του πλατύφυλλου κουπένα διαρκεί περίπου 25 ημέρες.

Στενά φύλλα

Το στενόφυλλο Kupena (Polygonatum stenophyllum) αναπτύσσεται στη Βόρεια Κίνα και στο ρωσικό Primorye. Διαφέρει σε στενά λογχοειδή φύλλα χωρίς εφηβεία στην κάτω πλευρά, ανθίζει από τα τέλη της άνοιξης έως τα μέσα του καλοκαιριού.

Σε ύψος, το μακροπρόθεσμο στενόφυλλο κουπένα ανέρχεται στα 50 cm

καυκάσιος

Το Καυκάσιο Kupena (Polygonatum polyanthemum) βρίσκεται στην Κριμαία, στο Dagestan, στην Ciscaucasia και στη Western Transcaucasia. Το πολυετές στέλεχος αυξάνεται κατά μέσο όρο 30 εκατοστά, μακριά ωοειδή φύλλα παρακάτω καλύπτονται με βίλες. Στη φωτογραφία του φυτού Kupena, είναι ορατά λευκά, σωληνοειδή, με διαστολή στο πάνω μέρος των μπουμπουκιών.

Η καυκάσια κουπένα ανθίζει από τα μέσα Απριλίου

Πρίνος

Το Holly kupena (Polygonatum acuminatifolium) είναι μια μάλλον σπάνια ποικιλία που αναπτύσσεται στο South Primorye. Υψώνεται έως και 35 cm πάνω από το έδαφος, έχει ένα πράσινο γυμνό στέλεχος χωρίς εφηβεία, μυτερά λόγχη φύλλα με στένωση στο κάτω μέρος. Δίνει 2-3 μπουμπούκια ανά μίσχο.

Η Holly Kupena ανθίζει τον Ιούνιο.

Η εφαρμογή αγοράστηκε σε σχεδιασμό τοπίου

Τις περισσότερες φορές, το kupena στον κήπο φυτεύεται σε σκιερές περιοχές δίπλα σε φτέρες, ξενιστές, daylilies και primroses. Ένα πολυετές φυτό είναι κατάλληλο για:

 • για να διακοσμήσετε άδειους γκαζόν?

  Ο χαμηλός θάμνος σχηματίζει ένα ελκυστικό πράσινο χαλί

 • για διακόσμηση χώρου κοντά σε τοίχους και φράχτες.

  Η Kupena δεν φοβάται τις σκιασμένες περιοχές δίπλα στα κτίρια

 • για το σχηματισμό της μεσαίας βαθμίδας καλλιτεχνικών συνθέσεων.

  Στις ομαδικές φυτεύσεις, η Kupena ξεκινά ευνοϊκά τα πολυετή φυτά

Σπουδαίος! Το Kupena ποικίλο και συνηθισμένο είναι κατάλληλο για κοπή και χρησιμοποιείται συχνά για ανθοδέσμες και ανθοσυνθέσεις.

Αγοράστηκαν μέθοδοι αναπαραγωγής

Ένα πολυετές φυτό στον κήπο πολλαπλασιάζεται με δύο τρόπους - από σπόρους και φυτικά. Η τελευταία μέθοδος χρησιμοποιείται συχνότερα επειδή είναι απλούστερη και επιτρέπει ταχύτερα αποτελέσματα.

Καλλιέργεια από σπόρους

Οι σπόροι προς καλλιέργεια μπορούν να αγοραστούν στο κατάστημα ή να συλλεχθούν από ώριμα πολυετή φυτά. Το υλικό φύτευσης σπέρνεται σε μείγμα άμμου-τύρφης και τοποθετείται σε κρύο μέρος για τουλάχιστον ένα μήνα, και κατά προτίμηση τρία.Μετά από αυτό, το δοχείο αναδιατάσσεται σε θερμοκρασία, και μετά από μερικές εβδομάδες, αφαιρείται για να κρυώσει για άλλες 50 ημέρες.

Μετά τη στρωματοποίηση των σπόρων, η Kupena αποκτά μεγαλύτερη αντοχή.

Στη συνέχεια, το κουτί δενδρυλλίων επιστρέφεται τελικά σε ένα φωτεινό, ζεστό μέρος και ποτίζεται τακτικά. Με την έναρξη του καλοκαιριού, ένα ώριμο πολυετές φυτό μεταμοσχεύεται σε ανοιχτό έδαφος, ενώ η άνθηση θα πρέπει να αναμένεται μόνο μετά από τρία χρόνια.

Διαίρεση του θάμνου

Η αναπαραγωγή διαιρώντας τον θάμνο είναι ένας βολικός και αξιόπιστος τρόπος, κατάλληλος για όσους ήδη καλλιεργούν έναν αιώνιο θάμνο ενηλίκων στον ιστότοπο. Στις αρχές της άνοιξης ή του Σεπτεμβρίου, το φυτό σκάβεται προσεκτικά από το έδαφος και κόβεται σε 2-3 μέρη με μαχαίρι ή ακονισμένο φτυάρι. Κάθε τμήμα μεταφέρεται σε ένα προετοιμασμένο μέρος και η φύτευση πραγματοποιείται με τυπικό τρόπο.

Το κόψιμο πρέπει να έχει υγιείς ρίζες και σημεία ανάπτυξης

Συμβουλή! Τα σημεία κοπής σε ένα πολυετές φυτό πρέπει να πασπαλίζονται με θρυμματισμένο άνθρακα ή τέφρα για να αποφευχθεί η φθορά.

Η προσγείωση αγοράστηκε σε ανοιχτό έδαφος

Είναι πολύ απλό να φυτέψετε ένα φυτό σε ένα εξοχικό σπίτι. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να μελετήσετε προσεκτικά τη φωτογραφία, να φυτέψετε και να φροντίσετε το αγορασμένο λουλούδι.

Συνιστώμενος χρονισμός

Η φύτευση ενός πολυετούς φυτού στον κήπο γίνεται καλύτερα στις αρχές της άνοιξης ή στα τέλη του καλοκαιριού. Και στις δύο περιπτώσεις, θα μπορεί να ριζώσει γρήγορα στο έδαφος και δεν θα υποφέρει από κρύο καιρό.

Επιλογή και προετοιμασία ιστότοπου

Το φυτό προτιμά ελαφρύ, πλούσιο σε χούμο και καλά υγραμένο έδαφος. Ο πολυετής φωτισμός χρειάζεται απαλό και διάχυτο, χωρίς άμεσο ηλιακό φως.

Λίγο πριν από τη φύτευση του φυτού, η επιλεγμένη περιοχή πρέπει να σκαφτεί σωστά και να απαλλαγούμε από ζιζάνια. Εάν είναι απαραίτητο, το έδαφος αραιώνεται με άμμο, τύρφη και χούμο για να το κάνει όσο το δυνατόν θρεπτικότερο και διαπερατό από τον αέρα.

Αλγόριθμος προσγείωσης

Η φύτευση ενός πολυετούς φυτού στη χώρα φαίνεται πολύ απλή:

 • Στην επιλεγμένη περιοχή, σκάβεται μια ρηχή τρύπα για ένα οριζόντιο ρίζωμα - διπλάσιο από το μέγεθος του υπόγειου συστήματος του δενδρυλλίου.
 • αποστράγγιση και σύνθετα ορυκτά λιπάσματα τοποθετούνται στον πυθμένα του λάκκου.
 • γεμίστε την τρύπα με ένα μείγμα εύφορου εδάφους, άμμου και τύρφης και συμπαγής.
 • Βυθίστε τις ρίζες του δενδρυλλίου κατά περίπου 10 cm στο έδαφος, εάν είναι απαραίτητο, προσθέστε περισσότερη γη στην κορυφή.
 • ποτίζεται μέσω ειδικής αυλάκωσης που γίνεται γύρω από το φυτό.

Για να εξατμιστεί πιο αργά η υγρασία, το έδαφος μπορεί να σκουριάσει αμέσως με τύρφη, άχυρο ή ξύλο.

Χαρακτηριστικά της φροντίδας του μπάνιου

Η φύτευση και η φροντίδα για έναν κρίνο με θάμνους της κοιλάδας δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η κύρια προσοχή πρέπει να δοθεί στο πότισμα και την έγκαιρη γονιμοποίηση για άφθονη ανθοφορία.

Πρόγραμμα ποτίσματος και σίτισης

Ένα πολυετές φυτό αγαπά την υγρασία, οπότε το καλοκαίρι πρέπει να ποτίζεται τακτικά - τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια μέθοδο ψεκαστήρα ώστε να μην διαβρώσετε το έδαφος σε ρίζες που βρίσκονται κοντά στο έδαφος. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη η ένταση της φυσικής βροχόπτωσης. Κατά τη διάρκεια των ισχυρών βροχοπτώσεων, η ποσότητα του ποτίσματος μειώνεται.

Το λίπασμα για το φυτό Kupena εφαρμόζεται μία φορά το χρόνο την άνοιξη πριν από την ανθοφορία. Πολυετές προτιμά οργανική ύλη, λίπασμα ή κοπριά, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά μείγματα που περιέχουν άζωτο και φώσφορο.

Βοτάνισμα και επίστρωση

Τα ζιζάνια μπορούν να αφαιρέσουν θρεπτικά συστατικά και υγρασία από το διακοσμητικό φυτό. Με συχνότητα δύο φορές το μήνα, αποσύρονται με το χέρι και έτσι ώστε να μην εμφανιστούν ξανά, σκουπίζουν το έδαφος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τύρφη, άχυρο ή πεσμένα φύλλα.

Οι ρίζες του kupena τρέχουν κοντά στην επιφάνεια, οπότε το τυπικό ζιζάνιο δεν πραγματοποιείται για αυτό

Προετοιμασία για το χειμώνα

Με την έναρξη του φθινοπώρου, οι βλαστοί ενός ξεθωριασμένου φυτού κόβονται σε ύψος περίπου 5 cm πάνω από το έδαφος. Το πολυετές είναι αρκετά ανθεκτικό στον παγετό και ανέχεται θερμοκρασίες κάτω των -20 ° C. Ωστόσο, για το χειμώνα, συνιστάται να καλύπτετε τις ρίζες του φυτού με ένα στρώμα πριονιδιού ή τύρφης για μόνωση.

Πότε και πώς μπορείτε να μεταμοσχεύσετε ένα κουπόνι

Το Kupena μεγαλώνει αργά, αλλά με την πάροδο του χρόνου πυκνώνει έντονα, σταματά να αναπτύσσεται και, επιπλέον, αρχίζει να παρεμβαίνει στα γειτονικά πολυετή φυτά. Ως εκ τούτου, συνηθίζεται η μεταμόσχευση του φυτού κάθε 4-5 χρόνια.

Η διαδικασία πραγματοποιείται στις αρχές της άνοιξης ή το φθινόπωρο. Χρησιμοποιούν τη μέθοδο διαίρεσης - ο θάμνος σκάβεται από το παλιό μέρος και το ρίζωμα κόβεται σε κομμάτια, και στη συνέχεια τα νέα φυτά μεταφέρονται στα έτοιμα λάκκα.

Ασθένειες και παράσιτα

Το Garden Kupena είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις ασθένειες. Ο κίνδυνος για το φυτό αντιπροσωπεύεται κυρίως από τη σήψη των ριζών. Δεδομένου ότι το πολυετές προτιμά υγρές περιοχές, με υπερβολικό πότισμα, ο μύκητας μπορεί να οδηγήσει σε μαλάκωση του υπόγειου τμήματος. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τη σήψη με την ξήρανση του φυλλώματος, την εμφάνιση συστολών στις πλάκες του φυτού, επιβραδύνοντας την ανάπτυξη και μειώνοντας την ανθοφορία.

Η σήψη της ρίζας προκαλεί καφέ κηλίδες στα φύλλα

Η θεραπεία των μυκητιασικών παθήσεων του kupena πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μυκητοκτόνα και υγρό Bordeaux. Είναι επίσης απαραίτητο να αναθεωρηθεί το καθεστώς άρδευσης και να παρέχεται στο εργοστάσιο καλό αερισμό του εδάφους. Εάν το ριζικό σύστημα έχει υποφέρει πάρα πολύ, τότε είναι καλύτερο να αφαιρέσετε το kupin από τον ιστότοπο και να το κάψετε.

Από τα παράσιτα ενός πολυετούς φυτού είναι επικίνδυνα:

 • γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια - τα γαστερόποδα εγκαθίστανται σε πλατιά φύλλα και τρέφονται με νόστιμα χόρτα.

  Ένα έμμεσο σημάδι γυμνοσάλιαγκων στο διαμέρισμα είναι η παρουσία κολλώδους διαφανούς ίχνους στα φύλλα.

 • πριονίδια - Οι παχίες λευκές κάμπιες μπορούν γρήγορα να φάνε ολόκληρο το φυτό εάν αφεθούν χωρίς έλεγχο.

  Οι πεταλούδες συλλέγονται με το χέρι - δεν κολλάνε σφιχτά στα φύλλα και εύκολα θρυμματίζονται

Η καταπολέμηση των γαστερόποδων και των εντόμων διεξάγεται με τη βοήθεια θειικού χαλκού και χημικών. Με μια μικρή ζημιά στη φύτευση παρασίτων, μπορείτε απλά να ξεπλύνετε το φυτό με νερό υπό ελαφρά πίεση.

Προσοχή! Το ξέσπασμα του εδάφους βοηθά ιδιαίτερα καλά από τα σαλιγκάρια και τους γυμνοσάλιαγκες · είναι δύσκολο για τα γαστερόποδα να κινηθούν σε μια τραχιά επιφάνεια.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του φυτού

Μερικοί τύποι πολυετών φυτών κήπου έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Πρώτα απ 'όλα, είναι αρωματικό, ή φαρμακείο, και πολύ-άνθη kupena, είναι τα πιο συνηθισμένα. Για ιατρικούς σκοπούς, χρησιμοποιούνται ποικιλίες στροβίλου, με δύο άνθη και πλατύφυλλα.

Μέσα που βασίζονται στο φυτό κήπου Kupena έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά,:

 • βοήθεια στη θεραπεία της ουρικής αρθρίτιδας, των ρευματισμών και της ισχιαλγίας
 • αφαιρέστε τα παράσιτα από τα έντερα?
 • προωθεί την επούλωση τραυμάτων, εγκαυμάτων και ελκών ·
 • χρησιμεύει ως πρόληψη και βοήθεια στη θεραπεία του κρυολογήματος.
 • καθαρίζει το αίμα και ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.
 • ανακουφίστε τον πυρετό και τη φλεγμονή, βοηθήστε στη μείωση του πόνου.
 • αποτρέψτε την ανάπτυξη ανεπάρκειας βιταμινών και αναιμίας.
 • βελτίωση της κατάστασης των οστών και των αρθρώσεων?
 • ομαλοποιεί τις πεπτικές διαδικασίες.

Για τις γυναίκες, είναι χρήσιμο να χρησιμοποιείτε το kupena για την ανακούφιση της επώδυνης εμμήνου ρύσεως και για την πρόληψη του καρκίνου του αναπαραγωγικού συστήματος. Οι άνδρες μπορούν να πάρουν το φυτό για να διατηρήσουν την ισχύ και να αποτρέψουν την ουρογεννητική φλεγμονή.

Εφαρμογή στην παραδοσιακή ιατρική

Η παραδοσιακή ιατρική χρησιμοποιεί όλα τα μέρη του kupena, τα ριζώματά του, τα φρούτα, τα λουλούδια και τα βότανα. Με βάση τα φυτικά υλικά, μπορείτε να προετοιμάσετε νερό και αλκοόλ προϊόντα με ισχυρό φαρμακευτικό αποτέλεσμα.

Με ασθένειες του στομάχου

Μια υδατική έγχυση στα φύλλα και τους μίσχους του φυτού Kupena έχει καλή επίδραση στη γαστρίτιδα, την αργή πέψη και τη βαρύτητα στο στομάχι. Το φάρμακο παρασκευάζεται ως εξής:

 • δύο μεγάλες κουταλιές ξηρών πρώτων υλών ρίχνουν 500 ml βραστό νερό.
 • καλύψτε με καπάκι και τυλίξτε με μια πετσέτα.
 • Βάλτε σε ένα ζεστό μέρος για δύο ώρες.
 • πέρασε από το πανί για διήθηση.

Πρέπει να πίνετε το φάρμακο τρεις φορές την ημέρα με άδειο στομάχι, κατά προτίμηση ταυτόχρονα. Η έγχυση βοηθά επίσης στη διόγκωση και τη νεφρική νόσο.

Για εκδορές και πληγές

Ένα αφέψημα φυτού κήπου χρησιμοποιείται εξωτερικά για πληγές και εκδορές.Το προϊόν περιέχει μεγάλη ποσότητα τανινών, αποτρέπει τη φλεγμονή και προάγει την ταχεία επούλωση. Η συνταγή μοιάζει με αυτήν:

 • τρία μεγάλα κουτάλια ξηρών ριζών συνθλίβονται.
 • ρίξτε 500 ml νερού.
 • βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.

Ένα στραγγισμένο αφέψημα ενός πολυετούς φυτού χρησιμοποιείται για το σκούπισμα του δέρματος, των συμπιεστών και των λοσιόν. Το Kupena έχει καλή επίδραση στις μώλωπες και τους μώλωπες και προωθεί την πρόωρη απορρόφηση.

Με ουρική αρθρίτιδα

Η ρίζα Kupena στη θεραπεία των αρθρώσεων χρησιμοποιείται για την ανακούφιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων της ουρικής αρθρίτιδας. Ένα απλό αφέψημα προετοιμάζεται για θεραπεία:

 • Οι ξηρές πρώτες ύλες αλέθονται σε ποσότητα 5 g.
 • ρίχνουμε 250 ml βραστό νερό.
 • βράζουμε σε χαμηλή φωτιά με ανάδευση για 15 λεπτά.
 • ψύξτε κάτω από το καπάκι και διηθήστε.

Στο τελικό προϊόν, πρέπει να υγράνετε έναν επίδεσμο ή να καθαρίσετε γάζα και να εφαρμόσετε στην πληγείσα περιοχή για 40 λεπτά. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του αφέψηματος φυτού κήπου καταπραΰνουν γρήγορα τον πόνο και βελτιώνουν την κινητικότητα.

Το βάμμα Kupena χρησιμοποιείται επίσης στη θεραπεία των αρθρώσεων. Για να το προετοιμάσετε χρειάζεστε:

 • ρίξτε 100 ml ιατρικού αλκοόλ 100 g φρέσκων στελεχών και φύλλων του φυτού.
 • κρατήστε το μείγμα σε σκοτεινό μέρος για δέκα ημέρες.
 • φιλτράρετε την τελική σύνθεση.

Το βάμμα του φυτού χρησιμοποιείται για άλεση, έχει θέρμανση και αναλγητικές ιδιότητες.

Οι ρίζες του φυτού Kupena είναι δηλητηριώδεις, αλλά περιέχουν τις περισσότερες αντιφλεγμονώδεις ουσίες.

Με αιμορροΐδες

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ρίζας είναι σε ζήτηση για αιμορροΐδες. Η θεραπεία γίνεται έτσι:

 • 3 λίτρα γάλακτος χύνονται σε ένα μεγάλο ταψί.
 • ρίχνουμε μια μικρή κουταλιά σκόνης από τις ξηρές ρίζες του φυτού.
 • στο φούρνο, το γάλα εξατμίζεται έως ότου παραμείνει 1 λίτρο του αρχικού όγκου.
 • το τελικό προϊόν φιλτράρεται.

Πρέπει να παίρνετε το ζωμό τέσσερις φορές την ημέρα, 30 ml με άδειο στομάχι.

Εφαρμογές μαγειρικής

Παρόλο που όλες οι ποικιλίες ενός πολυετούς φυτού είναι δηλητηριώδεις, το φαρμακείο και τα πολύ-ανθισμένα κουπένια χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. Χρησιμοποιούν κυρίως νεαρούς βλαστούς και φύλλα, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα αμύλου. Οι πρώτες ύλες μπορούν να μαριναριστούν με ξύδι και σκόρδο, να προστεθούν σε σούπα, μαγειρευτά λαχανικά ή κυρίως πιάτα.

Πριν από το μαγείρεμα, τα στελέχη και τα φύλλα πρέπει να υποβληθούν σε επεξεργασία σε υψηλή θερμοκρασία, να πλυθούν και να λευκαστούν για αρκετά λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό. Μετά από αυτό, το υγρό στραγγίζεται και οι πρώτες ύλες αφήνονται στο τραπέζι μέχρι να κρυώσουν. Η θερμική επεξεργασία μειώνει την τοξικότητα του φυτού και το καθιστά ασφαλές για χρήση σε τρόφιμα.

Προσοχή! Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση φρέσκων πολυετών, απειλεί με σοβαρή δηλητηρίαση.

Περιορισμός και αντενδείξεις

Ένα χρήσιμο αλλά δηλητηριώδες φυτό, το Kupena έχει κάποιες αντενδείξεις. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε:

 • κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας
 • κάτω των 16 ετών
 • για αλλεργίες - εποχιακά, επαφή ή φάρμακα.
 • με παροξύνσεις γαστρεντερικών παθήσεων.
 • παρουσία ατομικής μισαλλοδοξίας.

Για πρώτη φορά, τα φυτικά φάρμακα δοκιμάζονται με μεγάλη προσοχή. Εάν εμφανιστούν εξάνθημα, κνησμός, πρήξιμο, ασφυξία και ερυθρότητα, θα πρέπει να σταματήσετε αμέσως τη χρήση του φυτού και να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Συλλογή και προμήθεια πρώτων υλών

Τα φύλλα και οι βλαστοί του πολυετούς κουπένου συλλέγονται κατά την περίοδο ανθοφορίας στα τέλη της άνοιξης και οι ρίζες του φυτού σκάβονται τον Νοέμβριο ή τον Μάρτιο. Τα μούρα συγκομίζονται στα μέσα του καλοκαιριού κατά την περίοδο της μέγιστης ωρίμανσης. Οι πρώτες ύλες, εάν είναι απαραίτητο, κόβονται και απλώνονται σε ένα λεπτό στρώμα σε ένα δίσκο σε ένα ζεστό μέρος στη σκιά. Στεγνώστε το φυτό με καλό εξαερισμό, αλλά μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Μπορεί να υπάρχουν βρωμιά και σκόνη στα φύλλα του kupena, επομένως, το φυτό πλένεται πριν από την επεξεργασία.

Αφού εξατμιστεί όλη η υγρασία, τα φαρμακευτικά παρασκευάσματα τοποθετούνται σε χάρτινες σακούλες ή σεντόνια και τοποθετούνται σε σκοτεινό μέρος για αποθήκευση.Ένα μακροχρόνιο λουτρό μπορεί να διατηρηθεί σε στεγνό θάλαμο με θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 25 ° C, αποφεύγοντας την επαφή του με άλλα φαρμακευτικά βότανα. Επίσης, ένα δηλητηριώδες φυτό πρέπει να απομακρυνθεί μακριά από παιδιά και κατοικίδια.

Εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, ένα μακροπρόθεσμο kupena θα είναι σε θέση να διατηρήσει τις θεραπευτικές του ιδιότητες για τρία χρόνια. Μετά από αυτό, θα πρέπει να επαναληφθεί η συλλογή του φυτού.

συμπέρασμα

Η φύτευση και η φροντίδα για μπάνιο στο ανοιχτό χωράφι είναι εύκολη υπόθεση για τον κηπουρό. Ένα απλό αλλά ελκυστικό φυτό θα είναι σε θέση να διακοσμήσει ένα εξοχικό σπίτι, να διακοσμήσει άδειους χώρους και, επιπλέον, θα φέρει ιατρικά οφέλη για ορισμένες ασθένειες.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή