Πατάτες Adretta

Κάθε χρόνο, οι κηπουροί ξοδεύουν πολύ χρόνο αναζητώντας την τέλεια ποικιλία που ικανοποιεί τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τους. Ας μιλήσουμε για πατάτες. Εάν πάρουμε τις πέντε πιο δημοφιλείς ποικιλίες στη χώρα μας, τότε το Adretta σίγουρα θα είναι μεταξύ αυτών. Παίρνει ηγετικές θέσεις στις κορυφαίες λίστες σε διάφορους ιστότοπους για έναν λόγο. Θα μάθουμε τι υπάρχει και γιατί συνιστάται συχνά να καλλιεργείς ακριβώς πατάτες Adretta. Μια περιγραφή της ποικιλίας, φωτογραφίες, κριτικές και πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια αυτών των πατατών σίγουρα θα είναι χρήσιμη.

Adretta

Σύντομη περιγραφή

Οι πατάτες "Adretta" εκτράφηκαν στη Γερμανία πριν από πολύ καιρό, είναι περίπου είκοσι ετών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αυτή η επιτραπέζια πατάτα κέρδισε δημοτικότητα όχι μόνο στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό. Το θέμα είναι ότι οι καλλιέργειες ρίζας είναι διάσημες για:

 • υψηλή απόδοση;
 • εξαιρετική γεύση
 • μάλλον γρήγορη ωρίμανση της καλλιέργειας.

Κάθε ιδιοκτησία έχει σημασία. Η σάρκα της πατάτας είναι κίτρινη. Προηγουμένως, οι κόνδυλοι με αυτό το χρώμα πολτού χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ζωοτροφές και θεωρήθηκαν άγευστοι. Για μεγάλο χρονικό διάστημα, μόνο το "Adretta" ήταν μια ποικιλία που οι άνθρωποι όχι μόνο άρεσαν για τη γεύση τους, αλλά και χτύπησαν με την ψίχα και την τρυφερότητα τους. Αυτό επηρεάζεται από τη μέση περιεκτικότητα σε άμυλο, περίπου 16%. Με βάση αυτήν την ποικιλία, εκτράφηκε ένας μεγάλος αριθμός νέων, που δεν διατηρούσαν πάντα τη γεύση τους, αλλά ήταν επίσης αρκετά καλοί.

Λίγα λόγια για τις πατάτες ζωοτροφών

Σήμερα, όχι μόνο οι κηπουροί, αλλά και οι αγοραστές πατάτας είναι ήδη εξοικειωμένοι με πατάτες με κίτρινη σάρκα και ακόμη και λίγο μωβ, και όχι μόνο το συνηθισμένο λευκό, αλλά πριν από δύο δεκαετίες, το "Adretta" ήταν μια μοναδική ποικιλία. Πριν από την εμφάνισή του, οι κίτρινες πατάτες χρησιμοποιήθηκαν μόνο για ζωοτροφές σε κτηνοτροφικές μονάδες, καθώς η γεύση τους ήταν ασήμαντη.

Οι Γερμανοί κτηνοτρόφοι στα τέλη της δεκαετίας του '90 έκαναν μια βουτιά, καθώς η ποικιλία Adretta ήταν η πρώτη που είχε κίτρινη καρδιά και ήταν ασυνήθιστα νόστιμη. Όπως λένε οι ειδικοί, αυτή η ποιότητα έχει γίνει ο καθοριστικός παράγοντας σε μια τόσο γρήγορη αύξηση της δημοτικότητας.

Adretta

Εξετάστε έναν συγκριτικό πίνακα παραμέτρων για μια δεδομένη ποικιλία πατάτας. Αυτό θα βοηθήσει τους κατοίκους του καλοκαιριού που δεν έχουν ακόμη αποφασίσει για την επιλογή της ποικιλίας. Περίοδος ωρίμανσης, τεχνικές λεπτομέρειες και μικρές αποχρώσεις - όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά ακόμη και όταν καλλιεργείτε μια τόσο γνωστή καλλιέργεια όπως οι πατάτες.

Τραπέζι

Αυτός ο πίνακας περιγράφει την ποικιλία πατάτας Adretta.

ΕπιλογέςΠεριγραφή της ποικιλίας
Περιγραφή του φυτούΣυμπαγής θάμνος με ανοιχτό πράσινο φύλλα
Ρυθμός ωρίμανσηςΜέσο νωρίς, 75 ημέρες περνούν από τη βλάστηση στην τεχνική ωριμότητα
Χαρακτηριστικά σποράςΚαλλιεργείται σε ανοιχτό έδαφος, σπέρνεται το αργότερο τον Μάιο, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες της περιοχής, σε βάθος 7 εκατοστών σύμφωνα με το σχήμα 60x35
ΦροντίδαΤην καταπολέμηση της πένθιμα ενδύματα χήρας και διατηρώντας το χώμα χαλαρό
Περιγραφή των λαχανικών ρίζαςΟι κόνδυλοι έχουν μάζα 100-150 γραμμάρια, είναι ευθυγραμμισμένα, οβάλ σε σχήμα
Αντοχή στις ασθένειεςΣτην καθυστερημένη όραση, στον καρκίνο, στο στέλεχος του νηματώδους
Απόδοση παραγωγής40-80 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο

Οι ίδιες οι ρίζες έχουν μικρά μάτια, το δέρμα είναι πολύ λεπτό, έχει κιτρινωπή απόχρωση. Πολλοί κηπουροί έχουν δει τουλάχιστον μία φορά τις πατάτες "Adretta", η περιγραφή της οποίας μόλις δώσαμε, στα ράφια των καταστημάτων. Καλλιεργείται συχνά σε βιομηχανική κλίμακα.

Adretta

Μεγαλώνει

Το ανεπιτήδευτο είναι μια ποιότητα που εκτιμάται πάρα πολύ από όλους όσοι τουλάχιστον μια φορά ασχολήθηκαν με την ανεξάρτητη καλλιέργεια λαχανικών και ριζών. Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί προσοχή, υπομονή και πολλή δουλειά.Ασχολείται με την καλλιέργεια, κάθε κηπουρός ελπίζει να πάρει μια πλούσια συγκομιδή εξαιρετικής ποιότητας με υψηλή ποιότητα διατήρησης. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει πάντα, ειδικά για αρχάριους.

Για να είναι πλούσια και υγιεινή η συγκομιδή, δεν αρκεί να επιλέξετε τη σωστή ποικιλία. Η σωστή καλλιέργεια είναι το κλειδί για την επιτυχία. Οι πατάτες αυτής της ποικιλίας έχουν εξαιρετικές αγροτεχνικές ιδιότητες:

 • ανεπιτήδευτη στην καλλιέργεια?
 • ανθεκτικό σε μεγάλες ασθένειες
 • έχει υψηλή απόδοση.
 • ανέχεται καλά τις χαμηλές θερμοκρασίες.
Σπουδαίος! Αυτή η ποικιλία μπορεί να φυτευτεί στα μέσα της άνοιξης, εάν το έδαφος ζεσταθεί. Θα συγκομίζει στις αρχές Ιουλίου, που θεωρείται αρκετά νωρίς.

Πριν από τη σπορά, συνιστάται να τους μουλιάσετε σε νερό για 1-2 ημέρες. Αυτό θα τους επιτρέψει να ανέβουν γρηγορότερα. Το νερό πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Συμβουλή! Μην αγοράζετε πατάτες σπόρου με το χέρι, μπορεί να είναι κακής ποιότητας. Σε εξειδικευμένα καταστήματα, οι πατάτες Adretta υπάρχουν πάντα στα ράφια.

Τα καλύτερα εδάφη για αυτήν:

 • ελαφρύ αργαλειό;
 • αμμώδης αργαλειός;
 • sod-podzolic.

Δεν πρέπει να προσθέσετε κοπριά που είναι καταστροφική για γεύση στο έδαφος. Είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή και στα υπόγεια ύδατα. Πρέπει να βρίσκονται όχι περισσότερο από ένα μέτρο. Οι σπόροι του "Adretta" είναι κόνδυλοι που μπορούν να φυτευτούν σε ανοιχτό έδαφος τον Απρίλιο εάν ζείτε στις νότιες περιοχές. Μπορείτε να τα προ-σκληρύνετε:

 • βάλτε τους εμποτισμένους σπόρους στο ψυγείο όλη τη νύχτα (θερμοκρασία + 1-2 βαθμούς).
 • κατά τη διάρκεια της ημέρας για να αντέξει τις θερμές θερμοκρασίες (+ 22-24 βαθμούς).
Συμβουλή! Εάν ο σπόρος είναι πολύ μικρός, οι κόνδυλοι της πατάτας μπορούν να κοπούν σε κομμάτια. Καθένα από αυτά πρέπει να περιέχει ένα στόμιο.

Εάν ο κηπουρός ζει σε ένα πιο σοβαρό κλίμα, συνιστάται να φυτέψετε πατάτες αυτής της ποικιλίας πρώτα σε κουτιά και στη συνέχεια να βουτήξετε και να τις μετακινήσετε στο έδαφος. Αν και μπορείτε να περιμένετε τη ζέστη του Μαΐου, ειδικά επειδή η ποικιλία ωριμάζει αρκετά γρήγορα. Προκειμένου να προστατευθεί το φυτό από πρόσθετους ιούς, οι κόνδυλοι πρέπει να ψεκάζονται με μυκητοκτόνο πριν από τη φύτευση.

Οι βέλτιστες συνθήκες θερμοκρασίας για την καλλιέργεια της ποικιλίας Adretta είναι οι εξής:

 • το απόγευμα + 15-17 μοίρες (υψηλότερη)
 • + 7-9 βαθμούς τη νύχτα.

Συνιστάται να εκτελείτε προσεκτικά το ντύσιμο χωρίς να το παρακάνετε. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ριζοβολίας, απαιτούνται. Η τέφρα και το υπερφωσφορικό είναι τέλεια για αυτούς τους σκοπούς. Το τελευταίο χρησιμοποιείται επίσης κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας. Εφιστούμε την προσοχή σας στο γεγονός ότι η ποικιλία "Adretta" απαιτεί έγκαιρο πότισμα και χαλάρωση του εδάφους. Δεν προστατεύεται γενετικά από το σκαθάρι της πατάτας του Κολοράντο, αλλά υποφέρει λίγο από αυτό.

Είναι επίσης απαραίτητο να ελέγξετε τα ζιζάνια και να σπείρετε το φυτό σε ανοιχτές περιοχές. Οι πατάτες αγαπούν πολύ τον ήλιο. Εάν η περιοχή είναι σκιασμένη, οι κόνδυλοι θα είναι μικροί και οι θάμνοι θα τεντωθούν προς τα πάνω.

Σε γενικές γραμμές, δεν είναι δύσκολο να το καλλιεργήσετε, μερικές συμβουλές από έναν κηπουρό που έβαλε αυτή την πατάτα μόνος του παρουσιάζονται στο παρακάτω βίντεο.

Εκτός από ερωτήσεις σχετικά με την καλλιέργεια της ποικιλίας, πολλοί καλοκαιρινοί κάτοικοι ανησυχούν για την αποθήκευση και τη διατήρηση της ποιότητας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ας μιλήσουμε για αυτό το θέμα.

Αποθήκευση

Κάντε μόνοι σας πατάτες στον ιστότοπο, θέλω να αποθηκεύσω όσο το δυνατόν περισσότερο. Το τακτοποιούν, το καλύπτουν τις κρύες μέρες. Για τους Ρώσους, αυτό το ριζικό λαχανικό έχει μεγάλη σημασία, καθώς χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα τρόφιμα. Για κάθε πολίτη, είναι επιθυμητό οι πατάτες να μην αποθηκεύονται μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και να μην χάνουν τη γεύση τους. Όσον αφορά την ποικιλία "Adretta", αντιστοιχεί σε αυτές τις ιδιότητες.

Προσοχή! Αυτή η ποικιλία αποθηκεύεται τέλεια, διατηρεί επίσης χρήσιμες ιδιότητες. Δεν φοβάται σχεδόν τη σήψη, γεγονός που επηρεάζει μεγάλο αριθμό καλών αποδόσεων ποικιλιών.

Όταν μεγαλώνετε, δεν είναι ασυνήθιστο να πέφτει η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο. Οι ποικιλίες πατάτας έχουν μια δυσάρεστη γλυκιά γεύση από αυτό. Σε μια κατάσταση με αυτήν την ποικιλία, δεν μπορείτε να φοβάστε μικρές πτώσεις θερμοκρασίας.

Αυτή η ποιότητα είναι ιδανική τόσο για καλλιέργεια όσο και για αποθήκευση.Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τις ώριμες ρίζες του "Adretta" σε ένα κελάρι με εξαιρετικό αερισμό. Αυτό ισχύει και για άλλες ποικιλίες πατάτας. Προηγουμένως, η συγκομιδή ταξινομήθηκε για σήψη και ζημιά.

Βελτιωμένη Adretta

Συχνά, όταν έρχονται σε ένα κατάστημα κηπουρικής, οι αγοραστές έρχονται αντιμέτωποι με το γεγονός ότι τους προσφέρεται να αντικαταστήσουν αυτήν την αγαπημένη ποικιλία με μια άλλη. Μπορεί να ονομαστεί "New Adretta" ή "Gala". Εκτράφηκε πραγματικά με βάση τις γερμανικές πατάτες, αλλά έχει κάποιες διαφορές και ορίζεται ως ανεξάρτητος τύπος ποικιλίας.

Οι γκαλά πατάτες αντιπροσωπεύονται από τους ίδιους κίτρινους κόνδυλους με σκούρο κίτρινο πολτό. Είναι επίσης νόστιμο, διατηρείται καλά και είναι σχεδόν το ίδιο στη φροντίδα. Ωστόσο, η απόδοσή του είναι μικρότερη, επομένως, όταν καλλιεργείται υπό τις ίδιες συνθήκες, το "Gala" θα αποδώσει έως και 26 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο. Πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό είναι πολύ. Αυτή η ποικιλία είναι επίσης μία από τις πέντε περισσότερες το καλύτερο.

Μαρτυρίες

Η ποικιλία "Adretta" έχει αναπτυχθεί εδώ και πολύ καιρό και δεν έχει χάσει τη δημοτικότητά της καθ 'όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Καθώς καταφέραμε να παρατηρήσουμε, προσπαθήσαμε να το βελτιώσουμε αναπαράγοντας νέους τύπους. Είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε ένα βήμα στην αγορά, αλλά η Adretta όχι μόνο διατήρησε τη δεσπόζουσα θέση της, αλλά κατάφερε επίσης να κερδίσει τις καρδιές των νεοεισερχόμενων. Εξετάστε μερικές κριτικές για όσους έχουν καλλιεργήσει αυτήν την ποικιλία πατάτας περισσότερες από μία φορές.

Βαλέρια Φρόλοβα, Νοβοροσίσκ
Φυτεύουμε το Adretta τον Απρίλιο, όταν ο καιρός είναι ήδη ζεστός. Αυτή η πατάτα θεωρείται μακρύ συκώτι, αφού η μητέρα μου την μεγάλωσε πριν από δεκαπέντε χρόνια. Οι πατάτες είναι νόστιμες και ωριμάζουν γρήγορα. Γνωρίζω περιπτώσεις όπου, όταν προσγειώθηκα το "Adretta" στα Ουράλια κάτω από ένα εξώφυλλο ταινίας, αυτές οι πατάτες υπέμειναν παγετούς στους -3 βαθμούς. Φυσικά, αυτό δεν συμβαίνει μαζί μας. Οι γείτονές μου στο εργοστάσιο dacha Adretta πατάτες κάθε χρόνο τον Μάιο. Ωριμάζει γρήγορα, οπότε δεν χρειάζεται να βιαστείτε.
Lev Davydov, Saratov
Συνιστώ να βράζετε πατάτες νέας αυτής της ποικιλίας στις στολές τους και να τρώτε με τη φλούδα, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και άλλες χρήσιμες ουσίες. Δεν έχω δει ποτέ πατάτες πιο νόστιμες, οπότε το "Adretta", το "Tuleevsky" και το "Gala" μεγαλώνουν πάντα στο μικρό μου οικόπεδο. Το κρατάω όλο το φθινόπωρο και το χειμώνα, αρκετά για την άνοιξη. Θα σημειώσω τα μειονεκτήματα: • αστάθεια στις ιογενείς ασθένειες • ο σπόρος πρέπει να ανανεώνεται κάθε 5 χρόνια, καθώς οι κόνδυλοι γίνονται μικρότεροι με τα χρόνια. Δεν είναι τόσο τρομακτικό. Παλεύω το σκαθάρι πατάτας του Κολοράντο κάθε χρόνο, και γενικά, η ποικιλία δεν έχει αποτύχει ποτέ.

συμπέρασμα

Παρά το γεγονός ότι η περιγραφή της ποικιλίας πατάτας περιέχει μικρά μειονεκτήματα, αυτό δεν επηρεάζει τη δημοτικότητα της καλλιέργειας ρίζας Adretta. Συχνά, οι κηπουροί καλλιεργούν πολλές ποικιλίες ταυτόχρονα και στο τέλος της σεζόν κάνουν μια συγκριτική ανάλυση. Αυτό είναι επίσης κατάλληλο σε αυτήν την περίπτωση.

Οι πατάτες αυτής της ποικιλίας αξίζουν την προσοχή και την υψηλότερη εκτίμηση. Εάν δεν έχετε ποτέ φυτέψει το Adretta, φροντίστε να το δοκιμάσετε την άνοιξη. Η γεύση δεν θα αφήσει κανέναν αδιάφορο, τα μικρά μάτια διευκολύνουν το ξεφλούδισμα των κονδύλων πριν το μαγείρεμα και η διαδικασία ανάπτυξης δεν θα είναι δύσκολη. Αυτές οι ιδιότητες προσέλκυσαν αρχικά κηπουρούς από διάφορες περιοχές.

Σχόλια (1)
 1. Πώς αντέχει η Adretta τη ζέστη και πόσος χρόνος την ημέρα συνιστάται για τον ήλιο;

  02/11/2021 στις 10:02
  μου
Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή