Οι καλύτερες ποικιλίες ντομάτας για το 2021

Ήδη, στις αρχές του χειμώνα, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε ποιοι σπόροι ντομάτας να αγοράσετε για την επόμενη σεζόν. Μετά από όλα, πριν φυτέψετε ντομάτες στον κήπο, πρέπει να μεγαλώσετε φυτά. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά επίπονη, αλλά η συγκομιδή φρέσκων λαχανικών θα ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη και τους καλεσμένους του καθ 'όλη τη θερινή περίοδο.

Σε αυτό το άρθρο, θα προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε τους κορυφαίους 10 ποικιλίες ντομάτας, ταξινομήστε τα υβρίδια και τις ποικιλίες σύμφωνα με διάφορα χαρακτηριστικά, καθώς και προτείνουμε τις καλύτερες ποικιλίες τομάτας για το 2021.

Γιατί πρέπει να φυτέψετε ντομάτες

Οι ντομάτες ήρθαν στη Ρωσία από τη Νότια Αμερική, αυτά τα φρούτα λατρεύουν τον ήλιο και τη ζεστασιά. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τους κτηνοτρόφους να αναπτύξουν ποικιλίες τομάτας κατάλληλες για φύτευση ακόμη και στο Σιβηρία.

Σήμερα, κανένας προαστιακός χώρος δεν είναι πλήρης χωρίς θάμνους με ντομάτες. Σε τελική ανάλυση, μια ντομάτα είναι ένα πολύ υγιές μούρο, περιέχει λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που προάγει την αναγέννηση των κυττάρων, αποτρέπει τη γήρανση και την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Επιπλέον, οι καρποί της ντομάτας περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών Α και C, πολλά ιχνοστοιχεία, που καθιστούν αυτό το λαχανικό όχι μόνο πολύ νόστιμο, αλλά και απίστευτα υγιές.

Η ευελιξία της ντομάτας έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην επικράτησή της. Άλλωστε, οι ντομάτες δεν μπορούν μόνο να καταναλωθούν φρέσκες και να προστεθούν σε σαλάτες, αλλά κάνουν μοναδικές σάλτσες, αποξηραμένες, αποξηραμένες, κονσέρβες, τουρσί και ακόμη και χυμό.

Κηπουροί που αποφάσισαν καλλιέργεια ντομάτας, πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για κάποια ιδιοτροπία αυτής της κουλτούρας, οι ντομάτες πρέπει να φροντίζονται - δεν θα αναπτυχθούν από μόνες τους. Αλλά κάθε θάμνος μπορεί να ευχαριστήσει τον ιδιοκτήτη του ιστότοπου με αρκετά κιλά εξαιρετικών φρέσκων λαχανικών.

Πώς να προσδιορίσετε τις καλύτερες ποικιλίες ντομάτας για φύτευση

Η κατάταξη των καλύτερων ντοματών δεν είναι εύκολη. Πράγματι, σήμερα υπάρχουν περισσότεροι από 7,5 χιλιάδες είδη αυτών των λαχανικών, και κάθε χρόνο υπάρχουν όλο και περισσότερες ποικιλίες και υβρίδια ντομάτας.

Για να καταλάβετε ποιες ντομάτες είναι καλύτερες, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε ποιες απαιτήσεις προτείνονται για τις ντομάτες. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι δώδεκα:

  • η πρώτη ντομάτα?
  • κατάλληλο για ανοιχτό έδαφος?
  • καλλιεργούνται σε θερμοκήπια.
  • χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα χαρακτηριστικά (μη τυπικό χρώμα, σχήμα, γεύση) ·
  • νέες εξελίξεις αναπαραγωγής το 2021 ·
  • ποικιλίες που δοκιμάστηκαν με την πάροδο των ετών και ούτω καθεξής.
Προσοχή! Κατά κανόνα, οι αγρότες ενδιαφέρονται περισσότερο για την απόδοση της ποικιλίας και τον χρόνο ωρίμανσης των φρούτων.

10 καλύτερες ποικιλίες ντομάτας πρώιμης ωρίμανσης

Το ποσοστό ωρίμανσης των λαχανικών είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις κλιματολογικές συνθήκες της Ρωσίας. Υπάρχει ένα σχετικά σύντομο καλοκαίρι εδώ: πρώτα, οι ντομάτες απειλούνται από παγετούς της άνοιξης και έπειτα έρχεται το φθινόπωρο.

Για να ωριμάσουν οι ντομάτες και να δώσουν τα φρούτα στον ιδιοκτήτη, οι σπόροι τους φυτεύονται για σπορόφυτα στις αρχές Μαρτίου.

Μόνο καλλιεργημένα, ωριμασμένα και σκληρυμένα φυτά μπορούν να φυτευτούν σε ανοιχτό έδαφος. Αυτό το κάνουν όχι νωρίτερα από τα μέσα Μαΐου και, στη συνέχεια, το βράδυ, είναι καλύτερο να καλύψετε τους θάμνους με πλαστικό περιτύλιγμα ή ειδική αγροΐνη.

"Η αγάπη μου F1"

Ένα πρώιμο ώριμο υβρίδιο είναι κατάλληλο για καλλιέργεια σε θερμοκήπια, θερμοκήπια και ανοιχτά κρεβάτια. Στο θερμοκήπιο, οι θάμνοι μεγαλώνουν έως 120 εκατοστά, και στον κήπο οι θάμνοι θα είναι μικροί - περίπου 70 εκατοστά.Το φυτό είναι καθοριστικό φυτό - ρυθμίζει από μόνη της το ύψος του θάμνου, κατά κανόνα, η ντομάτα σταματά να αυξάνεται μετά την εμφάνιση πέντε ταξιανθιών.

Προκειμένου η ντομάτα να αρχίσει να φέρει καρπούς νωρίτερα, είναι καλύτερα να τη τσιμπήσετε. Αλλά στο ανοιχτό έδαφος, δεν είναι καθόλου απαραίτητο να σχηματιστεί θάμνος και να σπάσει βλαστούς, αυτό μπορεί να γίνει μόνο για φυτά θερμοκηπίου.

Οι ντομάτες μεγαλώνουν μεγάλο - το βάρος του καθενός φτάνει τα 200 γραμμάρια. Ο πολτός τους είναι μέσης πυκνότητας, ζαχαρούχος. Η φλούδα είναι λεπτή, γυαλιστερή. Το χρώμα των ντοματών είναι έντονο κόκκινο. Η γεύση είναι υψηλή - τα φρούτα είναι ζουμερά και αρωματικά, κατάλληλα για κονσερβοποίηση, παρασκευάζοντας χυμούς και σάλτσες. Μπορείτε να αναγνωρίσετε την ντομάτα «Η αγάπη μου» από το ελαφρώς επιμήκη σχήμα της και μια μικρή μύτη στο κάτω μέρος του φρούτου.

Μέχρι 5 κιλά τομάτας μπορούν να αφαιρεθούν από κάθε θάμνο. Τις περισσότερες φορές, ολόκληρη η συγκομιδή συγκομίζεται δύο φορές, καθώς τα φρούτα ωριμάζουν ταυτόχρονα και γρήγορα. Λόγω της ταχύτητας ωρίμανσης (85 ημέρες), είναι δυνατή η συγκομιδή ολόκληρης της καλλιέργειας ακόμη και πριν από την έναρξη της νυκτερινής ψύξης, η οποία αποφεύγει τη μόλυνση των φυτών με καθυστερημένη όραση.

Η αγάπη μου F1

"Κόκκινος κόκορας"

Μια άλλη ντομάτα καθοριστικής πρόωρης ωρίμανσης. Τα φυτά είναι αρκετά μικρότερου μεγέθους, δίνοντας μεγάλα φρούτα... Η ποικιλία είναι κατάλληλη για καταφύγια ταινιών και για ανάπτυξη σε κρεβάτια.

Το ύψος των θάμνων είναι μόνο 60-65 cm, αλλά είναι καλύτερο να τσιμπήσετε τους βλαστούς και να δέσετε το στέλεχος. Τα φρούτα είναι σε σχήμα μπάλας, ελαφρώς πεπλατυσμένα. Η φλούδα των ντοματών είναι λεία, λαμπερή. Το χρώμα της ντομάτας είναι κόκκινο. Η γεύση είναι ευχάριστη, με ξινή. Τα φρούτα δεν σπάνε. Κάθε βάρος ζυγίζει περίπου 250 γραμμάρια.

Ο καλύτερος προορισμός για ντομάτες της ποικιλίας "Κόκκινος κόκορας»- προετοιμασία πρώιμων σαλατών και φρέσκιας κατανάλωσης.

Η ποικιλία διακρίνεται από την ανεπιτήδευτη και ανθεκτικότητά της σε ασθένειες και κρύα χτυπήματα.

Κόκκινος κόκορας

"Πρώτος μαθητής"

Ντομάτα χωρίς μέγεθος πρόωρη ωρίμανση. Η ποικιλία μπορεί να καλλιεργηθεί σε θερμοκήπια ή σε εξωτερικούς χώρους. Το μέγιστο ύψος φτάνει τα 100 cm, οπότε το φυτό πρέπει να είναι δεμένο και καρφωμένο μερικώς.

Είναι πιο αποτελεσματική η καλλιέργεια ντομάτας "πρώτης ποιότητας" σε τρεις μίσχους - με αυτόν τον τρόπο η απόδοση θα είναι η μέγιστη. Οι ντομάτες έχουν σχήμα ελαφρώς πεπλατυσμένης σφαίρας, το χρώμα των φρούτων κατά την ωριμότητα είναι έντονο ροζ. Ο πολτός είναι ζουμερός, ζαχαρούχος. Η γεύση, όπως για τις πρώιμες ώριμες ντομάτες, είναι εξαιρετική. Τα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και σάκχαρα.

Η μάζα μιας ντομάτας είναι 150-200 γραμμάρια. Αυτές οι ντομάτες τρώγονται καλύτερα φρέσκα, κονσερβοποιημένα κομμένα ή χρησιμοποιούνται για χυμό.

Πρώτος μαθητής

"Azoyushka"

Μια φωτογραφία θα σας βοηθήσει να ερωτευτείτε με αυτές τις φωτεινές κίτρινες ντομάτες. Η ποικιλία ανήκει στην πρόωρη ωρίμανση, θεωρείται ακαθόριστος... Όταν καλλιεργούνται κάτω από μια μεμβράνη ή σε ένα θερμοκήπιο, οι ντομάτες φτάνουν σε ύψος 200 εκ. Στο ανοιχτό χωράφι, οι θάμνοι θα είναι κοντύτεροι.

Τα φυτά πρέπει να δεθούν και να σπάσουν τα πλαϊνά βλαστάρια - είναι καλύτερο να σχηματίσετε έναν θάμνο σε δύο στελέχη.

Οι ώριμες ντομάτες είναι χρωματισμένες με κίτρινο λεμόνι, έχουν επίπεδη στρογγυλή μορφή, γυαλιστερή φλούδα. Η γεύση του φρούτου είναι έντονη, "ντομάτα". Υπάρχουν λίγοι σπόροι μέσα στην ντομάτα, ο πολτός είναι ζουμερός, πυκνός. Πάνω απ 'όλα, αυτές οι ντομάτες είναι κατάλληλες για την προετοιμασία διαιτητικών ή παιδικών προϊόντων, φρέσκια κατανάλωση.

Azoyushka

"Skorospelka"

Η ποικιλία όχι μόνο ωριμάζει πολύ γρήγορα (87 ημέρες), αλλά είναι επίσης διάσημη για την ανεπιτήδευτη. Οι θάμνοι μεγαλώνουν μικροί, αλλά ογκώδεις, οπότε πρέπει να είναι δεμένοι σε ένα στήριγμα ή να αφαιρούνται μερικώς από τους πλευρικούς βλαστούς.

Οι ντομάτες είναι σε σχήμα μπάλας, βαμμένες σε βαθύ κόκκινο χρώμα. Η γεύση του καρπού είναι έντονη. Οι ντομάτες είναι οι πιο κατάλληλες για την παρασκευή φρέσκων σαλατών, αλλά μπορούν επίσης να υποστούν επεξεργασία.

Η ποικιλία Skorospelka εκτιμάται για την αντοχή της σε χαμηλές θερμοκρασίες - ακόμη και σε δροσερό καιρό, ένας μεγάλος αριθμός φρούτων είναι δεμένοι στους θάμνους. Οι ντομάτες ωριμάζουν γρήγορα και φιλικά, γεγονός που σας επιτρέπει να συγκομίζετε πριν από το κρύο καιρό του φθινοπώρου.

Σκορπίσσκα

"Οικογένεια"

Αυτή η ντομάτα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μεσαία σεζόν, καθώς τα φρούτα ωριμάζουν μόνο την 115η ημέρα μετά τη σπορά των σπόρων. Αλλά τα φρούτα διακρίνονται από μια πλούσια, χαρακτηριστική γεύση και άρωμα "ντομάτας".

Οι θάμνοι είναι μικροί, συμπαγείς, τα φρούτα είναι μεγάλα, σαρκώδη. Το σχήμα των ντοματών είναι στρογγυλό, το χρώμα είναι κόκκινο. Το μέσο βάρος μιας ντομάτας είναι περίπου 200 γραμμάρια. Προκειμένου η γεύση του φρούτου να είναι εξαιρετική, πρέπει να αφεθεί να ωριμάσει πλήρως.

Οι κηπουροί εκτιμούν την Οικογενειακή ποικιλία για την υψηλή απόδοση, την ανεπιτήδευτη ποιότητα και τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά γεύσης.

Οικογένεια

"Ινδός ηγεμών"

Ημι-καθορισμένη ντομάτα πρόωρη ωρίμανση. Το ύψος των θάμνων στον κήπο μπορεί να φτάσει τα 100 cm, στο θερμοκήπιο οι ντομάτες θα μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο. Τα στελέχη πρέπει να είναι δεμένα σε ένα στήριγμα, οι βλαστοί πρέπει να καρφώνονται.

Το σχήμα των ντοματών είναι ωοειδές · στο στάδιο της ωριμότητας, τα φρούτα είναι χρωματισμένα σκούρο κόκκινο. Κάθε ντομάτα ζυγίζει περίπου 280 γραμμάρια, πολτό σαρκώδης με κόκκους ζάχαρης σε ένα διάλειμμα. Οι ντομάτες είναι εξαιρετικές για φρέσκια κατανάλωση και επεξεργασία, έχουν καλή γεύση και άρωμα.

Ινδός ηγεμών

"Άφθονο F1"

Καθοριστικό φυτό με πρώιμη ωριμότητα. Οι θάμνοι μεγαλώνουν έως 50-70 cm, πρέπει να είναι δεμένοι σε ένα στήριγμα και πλευρικές βλαστοί. Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτές τις ντομάτες τόσο στο θερμοκήπιο όσο και στον κήπο.

Η πυκνότητα των ντοματών είναι μέτρια, το μέγεθος είναι μικρό, το βάρος των φρούτων είναι περίπου 80 γραμμάρια. Ο πολτός έχει μέση πυκνότητα, μάλλον ευχάριστη γεύση. Το χρώμα των ώριμων ντοματών είναι βαθύ ροζ. Το μικρό μέγεθος των φρούτων τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται για κονσερβοποίηση και αποξήρανση στο σύνολό τους.

Άφθονο F1

"Κόκκινο βέλος"

Η ντομάτα ωριμάζει την 95η ημέρα μετά τη σπορά των σπόρων. Το φυτό ανήκει σε ημι-καθοριστικό, το ύψος των θάμνων στο θερμοκήπιο μπορεί να φτάσει τα 120 εκ. Οι ντομάτες πρέπει να είναι δεμένες και να καρφώνονται μερικώς.

Τα φρούτα ωριμάζουν σε συστάδες, καθένα από τα οποία έχει ταυτόχρονα 7-9 ντομάτες. Υπάρχουν περίπου 10-12 από αυτές τις βούρτσες σε κάθε θάμνο.

Οι ώριμες ντομάτες είναι κόκκινες, έχουν στρογγυλεμένο σχήμα και μεσαίο μέγεθος, το βάρος τους είναι περίπου 150 γραμμάρια. Τα χαρακτηριστικά της γεύσης είναι καλά. Η ντομάτα είναι ιδανική για κονσερβοποίηση και για φρέσκες σαλάτες.

Η ειδική αξία του υβριδίου είναι η αντοχή του σε ασθένειες, δυσμενείς κλιματολογικές συνθήκες, καλή ποιότητα διατήρησης και καταλληλότητα για μεταφορά.

κόκκινο βέλος

"Αφροδίτη"

Καθοριστική ντομάτα, με πολύ πρώιμη ωρίμανση - τα πρώτα λαχανικά μπορείτε να τα απολαύσετε ήδη την 75η ημέρα μετά τη φύτευση στο έδαφος.

Κατάλληλο για καλλιέργεια σε θερμοκήπια και ανοιχτά κρεβάτια. Το ύψος των θάμνων είναι μόνο 50 cm, δεν χρειάζεται να καρφωθούν, αλλά είναι καλύτερα να τα συνδέσετε με ένα στήριγμα.

6-8 ντομάτες σχηματίζονται σε κάθε ταξιανθία. Το σχήμα τους είναι στρογγυλό, η επιφάνεια είναι λεία. Οι ντομάτες δεν σπάνε, έχουν ζουμερό πολτό και ευχάριστη γεύση. Η μάζα κάθε ντομάτας είναι περίπου 100 γραμμάρια. Συχνότερα, "Αφροδίτη"Χρησιμοποιείται για τουρσί, αλάτι, διατήρηση.

Η συγκομιδή μπορεί να μεταφερθεί σε μεγάλες αποστάσεις, τα φρούτα μπορούν να βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς απώλεια ποιότητας (μια φωτογραφία αυτής της ποικιλίας μπορεί να δει παρακάτω).

Αφροδίτη

Οι πιο παραγωγικές ντομάτες

Φυσικά, πάνω απ 'όλα κάθε κηπουρός ανησυχεί για το ερώτημα: "Ποιες ποικιλίες θα αποφέρουν καλύτερα καρπούς;" Σε τελική ανάλυση, σπάνια για όλους οι καλύτερες ποικιλίες τομάτας είναι αυτές που έχουν εξωτική εμφάνιση, όπως σε αυτήν τη φωτογραφία, για παράδειγμα.

Δημιουργία TOP-10 το πιο παραγωγικό ποικιλίες και υβρίδια βοηθήθηκαν από κριτικές των κηπουρών που καλλιεργούν τις ίδιες ντομάτες κάθε καλοκαίρι.

"Άσβον"

Μια πρώιμη ώριμη καθοριστική ντομάτα που επιτρέπει τη συγκομιδή ήδη 95 ημέρες μετά τη φύτευση δενδρυλλίων για φυτά.

Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό του υβριδίου είναι η μοναδική αντοχή και η γονιμότητά του. Με ύψος θάμνου μόνο 35-45 cm, μπορούν να συλλεχθούν έως και 10 kg καλλιέργειας από κάθε τετραγωνικό μέτρο του οικοπέδου.

Οι θάμνοι είναι τόσο συμπαγείς που δεν χρειάζεται να δένονται, πολύ λιγότερο καρφωμένοι. Ακόμα και σε ακραία θερμότητα, το σετ φρούτων είναι πολύ υψηλό.

Οι ντομάτες είναι χρωματισμένες κόκκινες. Το σχήμα τους είναι τέλεια ομοιόμορφο - ένας κύκλος ή ένα μικρό οβάλ. Το βάρος κάθε φρούτου είναι 50-70 γραμμάρια. Το μέγεθος, η πυκνότητα των ντοματών και το πάχος των φλοιών τους είναι εξαιρετικά για τη διατήρηση ολόκληρων φρούτων. Αλλά ακόμη και οι φρέσκες ντομάτες είναι πολύ νόστιμες - ζουμερές και αρωματικές.

Άσγουον

"Λεοπάρδαλη του χιονιού"

Μεσαία ντομάτα - ωριμάζει την 105η ημέρα μετά τη φύτευση. Οι θάμνοι είναι μικροί, συμπαγείς. Το φυτό είναι ανθεκτικό, επομένως είναι κατάλληλο για καλλιέργεια στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Το ύψος των θάμνων είναι 50-60 cm, δεν χρειάζεται να καρφώνονται, αλλά πρέπει να είναι δεμένα σε ένα στήριγμα. Οι ντομάτες είναι στρογγυλές, με ελαφρές ραβδώσεις. Η πυκνότητα του πολτού είναι μέση. Η γεύση είναι υψηλή. Η μάζα μιας ντομάτας είναι 200-300 γραμμάρια. Αυτές οι ντομάτες είναι πολύ νόστιμες φρέσκες, αλλά είναι επίσης κατάλληλες για μεταποίηση, κονσερβοποίηση.

Το φυτό ανέχεται χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω της πρώιμης ωρίμανσης, δεν φοβάται την καθυστερημένη όραση και τον παγετό.

Λεοπάρδαλη του χιονιού

Ρίο Γκραντ

Αυτή η ποικιλία ανήκει στα μεσαία τέλη - τα φρούτα ωριμάζουν την 115η ημέρα μετά τη φύτευση. Οι θάμνοι είναι μεσαίου μεγέθους, καθοριστικοί τύποι. Το ύψος των φυτών φτάνει τα 100 cm, πρέπει να είναι δεμένα και να τσακίζονται μερικώς.

Μεγάλο Ρίο έχουν σχήμα δαμάσκηνου, είναι βαμμένα σε έντονο κόκκινο χρώμα, έχουν πυκνή σάρκα. Διακρίνονται από μια γλυκιά επίγευση, πολύ νόστιμη και αρωματική. Το βάρος κάθε ντομάτας είναι κατά μέσο όρο 120 γραμμάρια. Χάρη στο παχύ δέρμα τους, οι ντομάτες μπορούν να μεταφερθούν και να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξαιρετική για κονσερβοποίηση ολόκληρων φρούτων.

Η ποικιλία εκτιμάται για την ανεπιτήδευτη ικανότητα, την αντοχή της σε υπερβολική ζέστη, το σπάνιο πότισμα και την υψηλή παραγωγικότητα.

Μεγάλο Ρίο

"Αιώνια κλήση"

Πρώιμο ώριμο καθοριστικές ντομάτες, το ύψος του οποίου φτάνει τα 70 εκ. Η ντομάτα διακρίνεται από υψηλή απόδοση και μεγάλα μεγέθη φρούτων, οι θάμνοι πρέπει να είναι σφιχτά δεμένοι σε ένα στήριγμα.

Οι ντομάτες είναι στρογγυλές, ελαφρώς πεπλατυσμένες. Το χρώμα τους είναι έντονο κόκκινο. Το βάρος κάθε ντομάτας μπορεί να φτάσει τα 900 γραμμάρια, κατά μέσο όρο είναι 500-600 γραμμάρια. Οι ντομάτες είναι πολύ ζουμερές, σαρκώδεις και γλυκές. Είναι υπέροχα σε σάλτσες, ντομάτες, φρέσκες σαλάτες.

Από κάθε θάμνο, μπορείτε να πάρετε έως και έξι κιλά της σοδειάς.

Αιώνια κλήση

"Γκαζπάτσο"

Οι μικροί θάμνοι αυτής της ποικιλίας φτάνουν μόνο τα 40 εκατοστά σε ύψος. Τα φρούτα ωριμάζουν την 120η ημέρα μετά τη φύτευση.

Οι μικρές ντομάτες έχουν σκούρο κόκκινο χρώμα, έχουν επιμήκη μορφή και πυκνό δέρμα. Κάθε ντομάτα ζυγίζει περίπου 40-75 γραμμάρια. Η γεύση αυτών των ντοματών είναι εξαιρετική, με έντονο άρωμα. Τα φρούτα είναι ιδανικά για κονσερβοποίηση και αποσκωρίωση.

Τα φυτά είναι ανθεκτικά σε κοινές ασθένειες και χαμηλές θερμοκρασίες.

Γκαζπάτσο

"Αστραχάνσκι"

Μια ποικιλία που προορίζεται για ανοιχτό έδαφος. Οι ντομάτες ωριμάζουν την 120η ημέρα μετά τη φύτευση, επομένως έχουν έντονη γεύση και έντονο άρωμα.

Οι θάμνοι είναι μικροί, συμπαγείς, το ύψος τους φτάνει τα 80 εκ. Τα φρούτα είναι πολύ νόστιμα, έχουν στρογγυλεμένο σχήμα, γυαλιστερή επιφάνεια. Η μάζα μιας ντομάτας είναι 150 γραμμάρια. Ο πολτός είναι σαρκώδης, ζουμερός. Είναι καλό να χρησιμοποιείτε ντομάτες για κονσερβοποίηση στο σύνολό της, για την παρασκευή φρέσκων σαλατών.

Αστραχάν

Ανασκόπηση της ντομάτας "Astrakhansky"

Stepanova I.V., 63 ετών, Stavropol
Ζω στη Σταυρόπολη, υπάρχουν πολύ πυκνά εδάφη και ζεστά καλοκαίρια. Είναι δύσκολο να επιλέξετε καλές ντομάτες για τέτοιες συνθήκες, αλλά «Αστραχάν»Ταιριάζει τέλεια. Ούτε η έντονη θερμότητα, ούτε ο άνεμος, ούτε η ξηρασία επηρεάζουν την απόδοση μιας ντομάτας - σε κάθε περίπτωση, συλλέγω περίπου τέσσερα κιλά λαχανικών από κάθε θάμνο. Οι ντομάτες είναι εξαιρετικές για τουρσί, έχουν εκπληκτική φρέσκια γεύση. Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι η ποικιλία δεν φοβάται ασθένειες, όπως η σήψη, TMV, αιγυπτιακή σκούπα. Προτείνω το "Astrakhansky" σε όλους ως μια win-win επιλογή που δίνει σταθερά υψηλές αποδόσεις.

Προτείνω το "Astrakhansky" σε όλους ως μια win-win επιλογή που δίνει σταθερά υψηλές αποδόσεις.

"Grushovka"

Ποικιλία που σχετίζεται με Επιλογή Σιβηρίας, που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό σε χαμηλές θερμοκρασίες, καθυστερημένη καταστροφή. Τυπικοί θάμνοι, χαμηλό - έως 70 cm.

Οι ντομάτες είναι χρώματος κόκκινες, έχουν σχήμα κρέμας, έχουν εξαιρετική γεύση με ελαφρώς αισθητή ξινή. Το μέσο βάρος των ντοματών είναι 100 γραμμάρια, είναι ιδανικά για κονσερβοποίηση ολόκληρων φρούτων.

Γκρούσοβκα

"Η Κοκκινοσκουφίτσα"

Οι θάμνοι αυτής της ντομάτας είναι χαμηλοί, πολύ συμπαγείς, πρέπει να τρυπηθούν στην πρώτη ωοθήκη.

Τα φρούτα ωριμάζουν νωρίς, έχουν στρογγυλό σχήμα, έχουν κόκκινο χρώμα.Πολτός μέσης πυκνότητας, καλή γεύση, έντονο άρωμα. Οι ντομάτες είναι κατάλληλες για οποιονδήποτε σκοπό: κονσερβοποίηση, προετοιμασία σαλάτας, επεξεργασία για χυμοί ή σάλτσες.

Η Κοκκινοσκουφίτσα

"Νταριόνκα"

Ντομάτα μεσαίου μεγέθους με μεσαίες περιόδους ωρίμανσης. Οι θάμνοι φτάνουν τα 120 εκατοστά σε ύψος, κατάλληλο για μεγαλώνει σε θερμοκήπιο και στα κρεβάτια. Σίγουρα χρειάζονται δέσιμο και τσίμπημα.

Κάθε σύμπλεγμα περιέχει 5-6 φρούτα - μεγάλη κρέμα κόκκινου χρώματος. Οι ντομάτες είναι πολύ νόστιμες και αρωματικές, η καθεμία ζυγίζει έως 200 γραμμάρια. Αυτά τα φρούτα μπορούν να διατηρηθούν καλά - έχουν πυκνή φλούδα και πολτό, οι ντομάτες διατηρούν το σχήμα τους μετά το αλάτι.

Νταριόνκα

Μπόνερ Μπέστ

Μία από τις παλαιότερες ποικιλίες, γνωστή σε όλο τον κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το εργοστάσιο είναι απροσδιόριστο, απαιτεί τσίμπημα και καλτσοδέτα στο στήριγμα.

Οι ντομάτες που ωριμάζουν σε ψηλούς θάμνους είναι μικρού μεγέθους, έχουν στρογγυλό σχήμα και έχουν κόκκινο χρώμα. Η μάζα μιας ντομάτας δεν υπερβαίνει τα 60 γραμμάρια, γεγονός που τα καθιστά κατάλληλα για κονσερβοποίηση και αποξήρανση.

ευρήματα

Διαλέγω καλύτερες ντομάτες Είναι απαραίτητο διαβάζοντας τις κριτικές των έμπειρων κηπουρών, έχοντας μελετήσει τις φωτογραφίες των θάμνων και των φρούτων με μια περιγραφή της ποικιλίας. Μόνο αφού δοκιμάσετε, μπορείτε να μάθετε το αποτέλεσμα, οπότε κάθε σεζόν πρέπει να συμπληρώνετε τις αγαπημένες σας ντομάτες με τουλάχιστον μία νέα ποικιλία.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή