Το Onion set Golden Semko F1: περιγραφή ποικιλίας, σχόλια

Το Onion Zolotisty Semko F1 είναι ένα πρώιμο ώριμο, γόνιμο υβρίδιο της πρώτης γενιάς, ανθεκτικό σε δυσμενείς συνθήκες βλάστησης. Ανήκει στις γενικές ποικιλίες, κατάλληλες για φρέσκια κατανάλωση. Μετά τη θερμική επεξεργασία, χάνει την οξύτητά του, αποκτά μια πιο απαλή επίγευση.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά της ποικιλίας κρεμμυδιού Golden Semko

Το υβρίδιο εκτράφηκε από Ρώσους κτηνοτρόφους με βάση το ολλανδικό κόκκινο Semko κρεμμύδι. Καταχωρήθηκε στο Κρατικό Μητρώο της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 2000. Ο διοργανωτής της ποικιλίας είναι η αγροτική εταιρεία της Μόσχας "Semko-Junior".

Σετ κρεμμυδιών Η Golden Semko έχει καθιερωθεί ως μια ευέλικτη, ανεπιτήδευτη ποικιλία με σταθερή απόδοση. Σχεδόν καθόλου δάκρυα κατά τον καθαρισμό. Οι ποιοτικές γεύσεις του κρεμμυδιού Zolotisty Semko αξιολογήθηκαν από τους ειδικούς ως εξαιρετικές.

Εμφάνιση

Το υβρίδιο F1 αναπτύσσεται σε απλούς μεγάλους λαμπτήρες χωρίς να σχηματίζει φωλιές. Ο καρπός της ποικιλίας Semko είναι ομοιόμορφος, στρογγυλός, ντυμένος με χρυσό φλοιό. Ο λαιμός του γογγύλου είναι λεπτός. Το εσωτερικό του φρούτου είναι λευκό, ζουμερό, με συγκεκριμένη πικάντικη γεύση.

Υπάρχουν λίγες κλίμακες στο βολβό Golden Semko, κυρίως 2-3 στρώματα

Το εναέριο μέρος του φυτού είναι ένα φωτεινό πράσινο κοίλο φτερά. Φτάνουν σε ύψος 30-35 cm, ασθενώς κοφτερά. Μέχρι 40 φτερά σχηματίζονται σε ένα γογγύλι.

Περίοδος ωρίμανσης και απόδοση

Το Onion Golden Semko F1 ανήκει στον τύπο πρώιμης ωρίμανσης. Από τη βλάστηση έως τη συγκομιδή, περνούν όχι περισσότερο από 2,5 μήνες. Το βάρος ενός λαμπτήρα είναι 75-80 g, η απόδοση είναι 1 m2 - 4-5 κιλά. Η διάρκεια ζωής είναι 5-7 μήνες.

Αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα

Το Onion Golden Semko F1 είναι ανθεκτικό στις ασθένειες της οικογένειας κρεμμυδιών. Όμως οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και η μη συμμόρφωση με τις γεωργικές τεχνικές οδηγούν στην ανάπτυξη μυκητιασικών ασθενειών: κηλίδες, φουσάριο, διάφοροι τύποι σήψης, ωίδιο.

Από τα παράσιτα για την ποικιλία Golden Semko, τα thrips, οι κάμπιες και η μύγα κρεμμυδιών είναι επικίνδυνα

Σύνθεση και ιδιότητες

Οι ευεργετικές ιδιότητες των κρεμμυδιών περιλαμβάνουν:

 • αντιβακτηριακή επίδραση στην εντερική μικροχλωρίδα, βελτιώνοντας το μεταβολισμό.
 • εμπλουτισμός του σώματος με βιταμίνες και μικροστοιχεία.
 • βελτιστοποίηση των προστατευτικών ιδιοτήτων του σώματος, μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών αναπτύξεων.
 • αποβολή τοξινών.

Το Hybrid Golden Semko είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα. Η χημική σύνθεση περιλαμβάνει: μαγγάνιο - 11,5%, κοβάλτιο - 50%. πυρίτιο - 16,7%, βιταμίνη C - 11,1%.

Εφαρμογή

Το Onion Golden Semko χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα. Περιλαμβάνεται σε πολλά πιάτα. Τρώγονται ωμά, βραστά, τηγανητά, καραμελωμένα. Το Golden Semko χρησιμοποιείται ως αρωματικός παράγοντας για πιάτα με κρέας και ψάρι, για την παρασκευή σάλτσας, πίτας και γκραβιών.

Στη λαϊκή ιατρική και την κοσμετολογία, τα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται για να προετοιμάσουν μάσκες για αναζωογόνηση και αποκατάσταση του δέρματος, για την ενίσχυση των μαλλιών.

Αναπτυσσόμενες περιοχές

Το Hybrid Golden Semko F1 συνιστάται να καλλιεργείται ως ετήσια καλλιέργεια. Η καλλιέργεια πραγματοποιείται στο ύπαιθρο. Και οι δύο νότιες περιοχές και περιοχές με εύκρατο κλίμα είναι κατάλληλες. Στις βόρειες περιοχές, το υβρίδιο καλλιεργείται σε θερμοκήπιο. Σε αυτήν την περίπτωση, η φύτευση πρέπει να συμπληρωθεί.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πριν επιλέξετε μια ποικιλία για φύτευση σε μια συγκεκριμένη περιοχή, πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα πιθανά μειονεκτήματά της. Το Onion Golden Semko F1 είναι σε ζήτηση μεταξύ των καλλιεργητών λαχανικών, καθώς είναι ανεπιτήδευτο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.

Το λαχανικό περιέχει πολλά χρήσιμα χημικά στοιχεία, οπότε χρησιμοποιείται για καλοκαιρινές σαλάτες, για τηγάνισμα και ψήσιμο.

Πλεονεκτήματα:

 • ανέχεται εύκολα τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας.
 • έχει ανοσία σε παράσιτα και ασθένειες ·
 • δείχνει υψηλή παραγωγικότητα σε οποιαδήποτε κλιματική ζώνη.
 • ανεπιτήδευτη στη φροντίδα
 • η διάρκεια ζωής των τελικών προϊόντων είναι 5-7 μήνες.
 • δύο μέθοδοι φύτευσης - σπόροι και βολβοί ·
 • καλή εμπορευσιμότητα και γεύση.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν το γεγονός ότι το κρεμμύδι Golden Semko F1 δεν είναι κατάλληλο για καλλιέργεια σε φτερό. Οι αγρότες έχουν μάθει να αντιμετωπίζουν την αύξηση της καλλιεργητικής περιόδου στις βόρειες περιοχές. Τα τελευταία χρόνια, το υβρίδιο καλλιεργήθηκε από φυτά.

Ημερομηνίες προσγείωσης

Σετ κρεμμυδιών Semko φυτεύονται στις αρχές της άνοιξης ή πριν από το χειμώνα. Ταυτόχρονα, η μέση ημερήσια θερμοκρασία εδάφους δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από +10 ° С. Εάν το υβρίδιο φυτευτεί πριν από το χειμώνα, η περιοχή πρέπει να είναι προστατευμένη με στρώμα λιπάσματος και όταν έρθουν οι πρώτοι παγετοί, καλύψτε το με κλαδιά κωνοφόρων. Με την άφιξη της άνοιξης, τα κλαδιά ερυθρελάτης αφαιρούνται.

Σπουδαίος! Οι καλύτεροι προκάτοχοι των κρεμμυδιών Golden Semko είναι λάχανο, ντομάτες, πατάτες, αγγούρια.

Πώς να φυτέψετε

Τα κρεβάτια για φύτευση του υβριδικού F1 είναι εξοπλισμένα σε καλά φωτισμένη περιοχή. Στις σκιασμένες γωνίες, το γογγύλι αποδεικνύεται μικρό, παραμορφωμένο, με βέλη. Το έδαφος για τα κρεμμύδια πρέπει να έχει ουδέτερο επίπεδο pH (μπορείτε να καλλιεργηθείτε σε ελαφρώς αλκαλικό). Το Golden Semko λατρεύει τη μέτρια υγρασία.

Καλλιέργεια από σπόρους

Η σπορά του υλικού σπόρου του υβριδίου πραγματοποιείται σε αυλακώσεις με βάθος 2 εκ. Απαιτούμενα μεγέθη.

Αφού τοποθετήσετε τους σπόρους στις αυλακώσεις, πασπαλίζονται, φροντίστε να ποτίζετε. Πριν εμφανιστούν οι πρώτοι βλαστοί, συνιστάται να καλύψετε τη φύτευση. Μόλις φτερά φτερά στο χρυσό τόξο Semko, το καταφύγιο αφαιρείται. Υπό ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες, περιμένετε τους πρώτους βλαστούς σε 10-14 ημέρες.

Καλλιέργεια κρεμμυδιών Golden Semko σπόροι κατάλληλοι για νότιες περιοχές

Σε περιοχές με ζεστά κλίματα, οι συνθήκες ευνοούν τη συγκομιδή από σπόρους σε μια εποχή.

Φύτευση sevka

Τα κρεμμύδια Sevka Golden Semko συνιστάται να βυθίζονται σε διάλυμα θειικού χαλκού ή σε νερό για 20 λεπτά πριν από τη φύτευση

Μετά τη χάραξη πριν από τη φύτευση, τα γογγύλια πρέπει να ξεπλένονται και να στεγνώνουν. Κατά τη φύτευση υγρού υλικού, υπάρχει υψηλός κίνδυνος ανάπτυξης σήψης.

Πριν από τη σπορά, τα κρεμμύδια Golden Semko βαθμονομούνται χωρίζοντας σε τρία κλάσματα.

Η συνιστώμενη απόσταση γραμμής είναι 20-25 cm, η απόσταση μεταξύ των βολβών είναι 10 cm, το βάθος των αυλακώσεων είναι 5 cm. Το γογγύλι πασπαλίζεται με γη έτσι ώστε 3-5 mm να παραμένουν πάνω από την επιφάνεια.

Σπουδαίος! Δεν συνιστάται η βαθιά εμβάθυνση του σπόρου της ποικιλίας Golden Semko στο έδαφος, ο καρπός θα έχει αφύσικο κυλινδρικό σχήμα.

Το sevok που βρίσκεται κοντά στην επιφάνεια θα λάβει επίσης εσφαλμένη διαμόρφωση του γογγύλι. Μετά τη φύτευση, τα κρεβάτια πασπαλίζονται με στρώμα άμμου (έως 5 mm), η περιοχή ισιώνεται.

Χαρακτηριστικά φροντίδας

Η φροντίδα για το χρυσό κρεμμύδι Semko πραγματοποιείται για τους πρώτους δύο μήνες. Η κουλτούρα χρειάζεται πότισμα, χαλάρωση του εδάφους, κάνοντας επιπλέον λίπανση.

Πότισμα

Τις πρώτες οκτώ εβδομάδες από τη στιγμή της φύτευσης, το υβρίδιο Semko F1 πρέπει να αρδεύεται εντατικά. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό, κατά προτίμηση ασταρωμένο. Ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες, η συχνότητα του ποτίσματος ρυθμίζεται. Κατά μέσο όρο, τα κρεβάτια ποτίζονται μία φορά κάθε επτά ημέρες. Σε ξηρό καιρό, ο αριθμός των αρδεύσεων αυξάνεται, όταν ο καιρός είναι μειωμένος. Η υγρασία σταματά τρεις εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή από τα κρεβάτια.

Εάν το χρυσό κρεμμύδι Semko καλλιεργείται σε θερμοκήπιο, η άρδευση γίνεται με στάγδην.Υπερβολική ποσότητα υγρασίας οδηγεί σε σάπια γογγύλια.

Βοτάνισμα, χαλάρωση

Κατά την περίοδο της ενεργού ανάπτυξης του κρεμμυδιού Semko F1, είναι απαραίτητο να ξεριζώνουμε τακτικά τα ζιζάνια. Σε χαλαρό, καλά αεριζόμενο έδαφος, η απόδοση είναι αρκετές φορές υψηλότερη. Οι χειρισμοί πραγματοποιούνται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, συνιστάται να το κάνετε την επόμενη μέρα μετά το πότισμα.

Λίπασμα επιφάνειας

Είναι απαραίτητο να γονιμοποιηθεί η περιοχή όπου τα κρεμμύδια Semko σχεδιάζονται να καλλιεργηθούν πριν από τη φύτευση. Την πρώτη φορά που το λίπασμα εφαρμόζεται κατά την προετοιμασία του φθινοπώρου. Η δευτερεύουσα σάλτσα πραγματοποιείται αμέσως πριν από τη σπορά. Μια λύση κοπριάς κοπριάς ή κοπριάς κοτόπουλου είναι κατάλληλη, ο ρυθμός κατανάλωσης είναι 3 l / m2.

Η τρίτη σίτιση του υβριδίου πραγματοποιείται δύο εβδομάδες μετά την εμφάνιση των βλαστών. Για να το κάνετε αυτό, διαλύστε 30 g ουρίας σε έναν κουβά με νερό. Ο όγκος είναι επαρκής για την άρδευση ενός οικοπέδου 2 m².

Συγκομιδή και αποθήκευση

Το γεγονός ότι ήρθε η ώρα της συγκομιδής προειδοποιείται από τα γέρνοντας φτερά, έναν ελαφρώς ξηρό λαιμό γογγύλου. Το υβρίδιο συλλέγεται σε καθαρό και ξηρό καιρό. Αφού αφαιρέσετε το κρεμμύδι από το έδαφος, απλώνεται κάτω από ένα κουβούκλιο. Πριν από την τοποθέτηση του κρεμμυδιού, το Golden Semko αφήνεται να στεγνώσει για αρκετές εβδομάδες για αποθήκευση. Στη συνέχεια επιλέγονται σάπια και χαλασμένα δείγματα.

Έλεγχος ασθενειών και παρασίτων

Όταν εμφανιστούν τα πρώτα σημάδια μιας ασθένειας, είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστούν τα κρεβάτια με μυκητοκτόνα παρασκευάσματα. Οι πιο αποτελεσματικοί είναι οι Previkur, Maxim, Skor.

Για να αποφύγετε τη μόλυνση του χώρου, συνιστάται να διαχωρίσετε το υλικό φύτευσης. Απορρίπτονται σάπιοι, αναξιόπιστοι λαμπτήρες. Ο μύκητας αναπτύσσεται ενεργά σε όξινα εδάφη. Ως εκ τούτου, το έδαφος έχει ασβέστη με αλεύρι δολομίτη.

Για να αποφευχθεί η εμφάνιση επιβλαβών εντόμων, τα κρεμμύδια πρέπει να εναλλάσσονται με καρότα.

Αποτελεσματικές θεραπείες για τα παράσιτα είναι: επεξεργασία φυτωρίων και υλικού σπόρων με διάλυμα θειικού χαλκού (1%), ψεκασμός χόρτων με σαπουνόνερο.

συμπέρασμα

Το Onion Golden Semko F1 είναι ανεπιτήδευτο στη φροντίδα, προσαρμόζεται καλά σε οποιαδήποτε κλιματική ζώνη, έχει ανοσία στις περισσότερες ασθένειες, σπάνια επηρεάζεται από επιβλαβή έντομα. Για να αποφευχθεί η εμφάνιση ασθενειών και βλάβης της καλλιέργειας από παράσιτα, είναι απαραίτητο να ληφθούν εγκαίρως προληπτικά μέτρα.

Κριτικές των κηπουρών σχετικά με το κρεμμύδι Golden Semko

Αναστασία, 43 ετών, Τούλα
Το κλίμα μας είναι μέτρια ηπειρωτικό, αλλά το υβρίδιο Semko Golden (το καλλιεργώ μόνο εδώ και αρκετά χρόνια) έχει χρόνο να ωριμάσει. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορείτε να συλλέξετε τους σπόρους μόνοι σας, πρέπει να τους αγοράζετε κάθε χρόνο. Τα γογγύλια έχουν το ίδιο μέγεθος, γλυκιά γεύση.
Gennady, 65 ετών, Κρασνοντάρ
Πέρυσι, οι σπόροι του Golden Semko F1 αγοράστηκαν για πρώτη φορά. Κοστούσαν λίγο περισσότερο από άλλες ποικιλίες κρεμμυδιών, οπότε πήρα αρκετές σακούλες για δοκιμή. Η συγκομιδή με ικανοποίησε. Το υβρίδιο είναι ανεπιτήδευτο στη φροντίδα, σχηματίζει όμορφα, ομοιόμορφα, χρυσά κεφάλια. Δεν υπάρχει σχεδόν πικρία στη γεύση.
Ναταλία Πετρόβνα, 58 ετών, Βόλγκογκραντ
Καλλιεργώ το Semko F1 για πέντε χρόνια, δεν έμεινα ποτέ χωρίς καλλιέργεια. Συνήθιζα να χρησιμοποιώ τη μέθοδο δενδρυλλίων, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχω μόλις σπείρει σπόρους. Τα σπορόφυτα είναι πάντα φιλικά, η παραγωγικότητα είναι εξαιρετική. Η ποιότητα της γεύσης είναι στην κορυφή. Το χρησιμοποιώ για να φτιάχνω σαλάτες, τηγάνισμα, σε μαρινάδες.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή