Πολυετές φρέσκα κρεμμύδια: φύτευση και φροντίδα, πώς να μεγαλώνουν από σπόρους, χρήσιμες ιδιότητες, φωτογραφία

Το σχοινόπρασο είναι ένα ποώδες πολυετές με πολύτιμες θρεπτικές και φαρμακευτικές ιδιότητες. Δεν είναι δύσκολο να αναπτυχθεί μια κουλτούρα στον κήπο, με την επιφύλαξη των βασικών κανόνων φύτευσης και περαιτέρω φροντίδας.

Τι είναι το κρεμμύδι

Το Shnitt-κρεμμύδι, ταχύτητα ή σμίλη, είναι ένα ποώδες φυτό της οικογένειας κρεμμυδιών, γνωστό στον πολιτισμό από τον 16ο αιώνα. Έχει ευχάριστη, φωτεινή ή ελαφρώς πικάντικη γεύση, χρησιμοποιείται για φαγητό σε νεαρή ηλικία έως τριών εβδομάδων.

Η κουλτούρα είναι δημοφιλής στους κηπουρούς λόγω της αυξημένης αντοχής και της αντοχής στον παγετό. Τα φύλλα του φυτού δεν έχουν μόνο θρεπτικές, αλλά και διακοσμητικές ιδιότητες. Τα σχοινόπρασο φυτεύονται συχνά στον κήπο ως φυτό μελιού ή ως μέρος καλλιτεχνικών συνθέσεων.

Πως μοιάζει το κρεμμύδι

Το Schnitt-κρεμμύδι είναι ένα μεσαίου μεγέθους πολυετές με επιμήκη ή ωοειδή-κωνικά λαμπτήρες μήκους έως 25 mm σε καφετί κελύφη χαρτιού. Έχει κυλινδρικό πυκνό στέλεχος ύψους έως 60 εκ. Ο βλαστός είναι «ντυμένος» με φύλλα θήκης κατά το ένα τρίτο ή στη μέση, οι ίδιες οι πλάκες είναι πράσινες με κηρώδη άνθιση, εύθρυπτη, με διάμετρο έως 6 mm.

Ένας θάμνος ταχύτητας για ενήλικες είναι ικανός να παράγει έως και οκτώ βλαστούς τη φορά

Από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, τα σχοινόπρασο ανθίζουν με απαλό ροζ ή ροζ-μοβ σφαιρικούς μπουμπούκια. Κατά την περίοδο της διακόσμησης, το φυτό εισέρχεται συνήθως το δεύτερο έτος μετά τη φύτευση. Από τον Ιούνιο, φέρει φρούτα - κουτιά με σπόρους.

Χαρακτηριστικά των φρέσκων κρεμμυδιών

Τα σχοινόπρασο έχουν πολύ υψηλή αντοχή και μπορούν εύκολα να αντέξουν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -35 ° C. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε ανοιχτό έδαφος όχι μόνο στη μεσαία λωρίδα, αλλά και στη Σιβηρία, την Άπω Ανατολή και ακόμη και στον Άπω Βορρά.

Προσοχή! Νέοι βλαστοί σχοινόπρασο επιβιώνουν στους -8 ° C, έτσι η καλλιέργεια σπάνια πεθαίνει από υποτροπιάζοντες παγετούς.

Η απόδοση ενός φυτού εξαρτάται από τη συγκεκριμένη ποικιλία και τις συνθήκες καλλιέργειας. Αλλά κατά μέσο όρο, τα σχοινόπρασο είναι σε θέση να παράγουν έως και 7 κιλά φύλλα από 1 m2 και έως 600 g βρώσιμων πλακών από έναν ενήλικο θάμνο. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η συγκομιδή μπορεί να συγκομιστεί αρκετές φορές - το φυτό ανακάμπτει γρήγορα μετά την κοπή.

Σε αντίθεση με πολλές καλλιέργειες κήπων, τα σχοινόπρασο δεν χρειάζεται να μεταμοσχεύονται ετησίως. Επιτρέπεται να αναπτυχθεί σε ένα μέρος για 3-4 χρόνια και εάν εκτελεί μόνο διακοσμητικές λειτουργίες στον ιστότοπο, έως εννέα χρόνια. Η καλλιέργεια παρουσιάζει υψηλή αντοχή σε παράσιτα και μύκητες και βοηθά ακόμη και στην προστασία των γειτονικών φυτεύσεων από ασθένειες.

Ποικιλίες κρεμμυδιών

Τα σχοινόπρασο αντιπροσωπεύονται από μεγάλο αριθμό ποικιλιών με πολύτιμες διακοσμητικές και θρεπτικές ιδιότητες. Πολλά από αυτά έχουν ιδιαίτερη ζήτηση.

Βοημία

Μια παραγωγική ποικιλία σάς επιτρέπει να αφαιρείτε έως και 200 ​​γραμμάρια πράσινων από έναν θάμνο κάθε φορά. Το φυτό σπάνια πάσχει από ασθένειες, αναπτύσσεται επιτυχώς σε ένα μέρος για αρκετά χρόνια. Η πρώτη κοπή μπορεί να γίνει τρεις εβδομάδες μετά τη δημιουργία των φύλλων.

Τα σχοινόπρασο της Βοημίας έχουν μια αίσθηση γεύσης, αλλά μάλλον ήπια

Φυτό μελιού

Ανθεκτική στα κρύα χτυπήματα και στα φτωχά εδάφη, η ποικιλία του σχοινιού μελιού φέρνει σκούρα πράσινα φύλλα με ευχάριστη πικάντικη γεύση όλο το καλοκαίρι.Διαφέρει στην όμορφη ανθοφορία, που συχνά βρίσκεται σε καλλιτεχνικές συνθέσεις στο τοπίο. Σύμφωνα με το όνομα, το φυτό είναι ένα καλό μέλι και προσελκύει τις μέλισσες στην περιοχή.

Τα φτερά των μελιού φυτών μελιού μεγαλώνουν πολύ γρήγορα - έως 20 cm την εβδομάδα

Ανοιξη

Μια πρώιμη ποικιλία φρέσκων κρεμμυδιών επιτρέπει την αφαίρεση των φύλλων μόλις τρεις εβδομάδες μετά τη βλάστηση. Το φυτό παρουσιάζει υψηλή αντοχή στον παγετό, την άνοιξη είναι ένα από τα πρώτα που φυτρώνουν στον κήπο. Σχηματίζει ψηλούς και μάλλον ισχυρούς θάμνους, η απόδοση είναι περίπου 6 κιλά ανά μέτρο φύτευσης κατά τη διάρκεια της σεζόν, σύμφωνα με τη γεωργική τεχνολογία.

Η ποικιλία του κρεμμυδιού της άνοιξης έχει μια ήπια, ελαφρώς πικάντικη γεύση.

Chemal

Μια μικρή ποικιλία από σχοινόπρασο εκτείνεται μόνο έως 40 εκ. Η γεύση των φύλλων είναι έντονη και φωτεινή, οι δείκτες απόδοσης είναι υψηλοί - περίπου 7 κιλά ζουμερά φτερά μπορούν να συλλεχθούν σε λίγα κομμάτια.

Τα μειονεκτήματα της ποικιλίας Chemal περιλαμβάνουν ασθενή αντοχή στο ωίδιο

Κρόκος

Τα πρώιμα ωριμασμένα σχοινόπρασο είναι κατάλληλα για κοπή μόλις 14 ημέρες μετά την ανάπτυξη των φύλλων. Έχει ευχάριστη γεύση και αντέχει στους παγετούς της άνοιξης σε εξωτερικούς χώρους. Ταυτόχρονα, η απόδοση της ποικιλίας είναι μέση - περίπου 600 γραμμάρια φτερών μπορούν να συλλεχθούν από ένα μέτρο φύτευσης.

Τα κρεμμύδια κρόκου απαιτούν τακτική μεταμόσχευση, διαφορετικά η απόδοση του φυτού θα μειωθεί

Τα οφέλη και οι βλάβες των κρεμμυδιών

Τα βρώσιμα φυτικά σχοινόπρασο έχουν πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες:

 • βελτιώνει την όρεξη και επιταχύνει τις πεπτικές διαδικασίες.
 • ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προάγει την ανάρρωση από τα κρυολογήματα.
 • μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης.
 • αποτρέπει την εμφάνιση ανεπάρκειας βιταμινών.
 • έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.
 • βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, των τοξινών και των παρασίτων από το σώμα.
 • βελτιώνει την οπτική οξύτητα.
 • μειώνει τα αιμορραγικά ούλα.
 • διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
 • έχει ευεργετική επίδραση στην κατάσταση του ουροποιητικού συστήματος σε άνδρες και γυναίκες.
 • βελτιώνει την εντερική κινητικότητα με αργή πέψη.

Μαζί με τις πολύτιμες ιδιότητες, τα σχοινόπρασο έχουν αντενδείξεις. Δεν συνιστάται η κατανάλωση του φυτού:

 • με ελκώδεις βλάβες του στομάχου και των εντέρων.
 • με επιδείνωση της παγκρεατίτιδας.
 • με χρόνιες παθήσεις της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων.
 • με ηπατίτιδα και κίρρωση του ήπατος.
 • με ατομική δυσανεξία.
 • με συχνές ημικρανίες.

Το σχοινόπρασο έχει αρνητική επίδραση στο σώμα κυρίως όταν καταναλώνεται σε περίσσεια. Σε υπερβολικές ποσότητες, τα αιχμηρά φτερά προκαλούν καούρα και ναυτία, διάρροια, πονοκέφαλο και αλλεργικά εξανθήματα.

Πώς να φυτέψετε ένα σχοινόπρασο

Είναι αρκετά εύκολο να καλλιεργήσετε σχοινόπρασο - ο πολιτισμός ανήκει στην ανεπιτήδευτη κατηγορία. Το φυτό μπορεί να φυτευτεί απευθείας σε ανοιχτό έδαφος ή σε κλειστά δοχεία στο σπίτι.

Καλλιέργεια σχοινόπρασο από σπόρους στο ανοιχτό χωράφι

Μπορείτε να σπείρετε φρέσκα κρεμμύδια στον ιστότοπο την άνοιξη στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου ή το φθινόπωρο λίγο πριν τον κρύο καιρό. Μια τοποθεσία για ένα φυτό επιλέγεται μέτρια φωτισμένη, με ελαφριά σκιά. Το έδαφος απαιτείται για καλλιέργεια χαλαρή, εμπλουτισμένη με ασβέστη, με καλή αποστράγγιση.

Λίγους μήνες πριν από τη φύτευση, η επιλεγμένη περιοχή σκάβεται και καθαρίζεται από ζιζάνια. Προσθέστε στο χώμα έναν κάδο χούμου ή 500 ml λιπάσματος ανά 1 m2χύνεται μια μικρή ποσότητα ουρίας και υπερφωσφορικού, μετά την οποία το υπόστρωμα αναδεύεται. Λίγες μέρες πριν από την πραγματική φύτευση της καλλιέργειας, 20 g νιτρικού αμμωνίου ανά 1 m εφαρμόζονται επίσης στην περιοχή2 και ποτίστε άφθονα τη γη.

Η διαδικασία για τη σπορά κρεμμυδιών σε έναν ανοιχτό κήπο μοιάζει με αυτήν:

 1. Οι σπόροι φυτών εμποτίζονται για μια ημέρα σε ζεστό νερό, αλλάζοντας περιοδικά το υγρό και στη συνέχεια στεγνώνουν σε χαρτοπετσέτα.
 2. Στην τοποθεσία, οι μικρές τρύπες προετοιμάζονται σε βάθος έως 2 cm, αφήνοντας μια απόσταση 5 cm μεταξύ τους.
 3. Οι επεξεργασμένοι σπόροι τοποθετούνται σε τρύπες και καλύπτονται με χώμα στην κορυφή.
 4. Τα κρεβάτια ψεκάζονται άφθονα με ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Στην πρώτη σεζόν, δεν συνιστάται η αποκοπή νεαρών φύλλων - το φυτό έχει την ευκαιρία να ενισχυθεί.Εάν τηρηθεί αυτός ο κανόνας κατά το δεύτερο έτος, οι θάμνοι θα φέρουν άφθονη συγκομιδή.

Προσοχή! Κατά τη φύτευση φρέσκων κρεμμυδιών πριν από το χειμώνα, οι σπόροι κατεβαίνουν στο έδαφος στεγνό χωρίς προσθήκη.

Συνιστάται να αφήσετε χώρο 15-30 cm μεταξύ των σειρών σχοινόπρασο

Καλλιέργεια σπορόφυτων κρεμμυδιού

Μπορείτε να φυτέψετε σπόρους κρεμμυδιού πρώτα για φυτά στο σπίτι για μεταγενέστερη μεταφορά σε ανοιχτό έδαφος. Η τεχνολογία μοιάζει με αυτό:

 1. Ένα φαρδύ κιβώτιο βάθους περίπου 20 cm γεμίζει με ένα υπόστρωμα χούμου, χώματος κήπου, άμμου και τέφρας ξύλου, που δεν φτάνει τα 3-4 cm στην άκρη. Το έδαφος ισοπεδώνεται και ποτίζεται άφθονα.
 2. Οι προ-εμποτισμένοι σπόροι του φυτού τοποθετούνται σε τρύπες βάθους 1,5 εκ. Σε διαστήματα 2,5 εκ. Το υλικό καλύπτεται με χώμα από πάνω και ψεκάζεται με ένα μπουκάλι ψεκασμού και στη συνέχεια το κουτί καλύπτεται με μεμβράνη ή γυαλί.
 3. Για αρκετές ημέρες, τα φυτά φυλάσσονται σε ζεστό μέρος με μέτριο φωτισμό. Μετά την εμφάνιση των δενδρυλλίων, το καταφύγιο αφαιρείται από το κουτί και τα μικροπράγματα των σχοινόπρανων αναδιατάσσονται σε ένα ελαφρύτερο δωμάτιο με θερμοκρασία περίπου 18 ° C.
 4. Τη στιγμή του σχηματισμού του πρώτου αληθινού φύλλου, τα φυτά καταδύονται.

Κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας στο σπίτι, τα σχοινόπρασο πρέπει να υγραίνονται τακτικά. Τα φυτά μεταφέρονται στο έδαφος κατά μέσο όρο δύο μήνες μετά το σχηματισμό βλαστών. Τα φυτά μέχρι στιγμής θα πρέπει να αποκτήσουν δύο αληθινά φύλλα.

Οι ώρες της ημέρας για τα σπορόφυτα σχοινόπρασο πρέπει να είναι τουλάχιστον 12 ώρες

Φροντίδα κρεμμυδιών

Μπορείτε να καλλιεργήσετε σχοινόπρασο από σπόρους σε οποιοδήποτε κλίμα. Η φροντίδα ενός πολιτισμού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, αλλά ορισμένα σημεία απαιτούν προσοχή.

Πότισμα

Το σχοινόπρασο απαιτεί άφθονο πότισμα. Με την έλλειψη υγρασίας, το φυτό χάνει το διακοσμητικό του αποτέλεσμα, επιπλέον, τα φύλλα γίνονται πολύ χονδροειδή και λιγότερο νόστιμα. Ποτίστε την καλλιέργεια με χλιαρό νερό, πρέπει να εστιάσετε στην κατάσταση του ανώτερου στρώματος εδάφους. Η υπερχείλιση του εδάφους είναι επίσης επικίνδυνη για την ταχύτητα, καθώς οι ρίζες του φυτού μπορούν να σαπίσουν.

Συμβουλή! Εάν τα φρέσκα κρεμμύδια έχουν γίνει χονδροειδή από την έλλειψη νερού, πρέπει να κόψετε μερικά από τα φτερά, να ποτίσετε τα υπόλοιπα φυτά άφθονα και με περαιτέρω ανάπτυξη των φύλλων, να αποτρέψετε το στέγνωμα του εδάφους.

Λίπασμα επιφάνειας

Τα λιπάσματα για σχοινόπρασο αρχίζουν να εφαρμόζονται το δεύτερο έτος. Η επικάλυψη του φυτού πραγματοποιείται μετά την πρώτη κοπή - κατά το πότισμα, εισάγεται στο έδαφος ένα διάλυμα από περιττώματα πουλιών ή μια έγχυση μουλεϊν. Επιτρέπεται επίσης να πασπαλίζουμε τα κρεβάτια με ξηρά ορυκτά - νιτροφόρο ή αζόφο, 40-100 g ανά 1 m2.

Όταν χρησιμοποιείτε οργανική ύλη, μπορείτε να ταΐζετε το φυτό μετά από κάθε συλλογή φύλλων. Τα ορυκτά λιπάσματα εφαρμόζονται λιγότερο συχνά - μετά από 2-3 τομές.

Χαλάρωση και βοτάνισμα

Τα σχοινόπρασο ενηλίκων σχηματίζουν μια πυκνή χλοοτάπητα στην επιφάνεια του εδάφους και συνήθως αναστέλλουν την ανάπτυξη ζιζανίων από μόνα τους. Ωστόσο, τα νεαρά φυτά ηλικίας 1-2 ετών συνιστάται να ξεριζώνουν και να χαλαρώνουν κάθε μήνα. Αυτό θα προστατεύσει επιπλέον την ταχύτητα από τα παράσιτα και τους μύκητες και θα βελτιώσει την πρόσβαση οξυγόνου στις ρίζες.

Προετοιμασία για το χειμώνα

Το εργοστάσιο ταχύτητας ανέχεται καλά τους παγετούς. Όμως, οι κανόνες για τη φροντίδα των κρεμμυδιών το φθινόπωρο εξακολουθούν να συνιστούν τη μόνωση του κήπου. Συνήθως χρησιμοποιείται ένα πυκνό στρώμα στρώματος - το έδαφος καλύπτεται με ξηρό φύλλωμα, πριονίδι και καλύπτεται με κλαδιά ερυθρελάτης. Την άνοιξη, με την έναρξη της απόψυξης, το καταφύγιο αφαιρείται έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στην ανάπτυξη του πολιτισμού.

Έλεγχος ασθενειών και παρασίτων

Τα σχοινόπρασο σπάνια υποφέρουν από παράσιτα και ασθένειες, καθώς τα φυτοκτόνα στο φυτό τρομάζουν τα έντομα και καταστρέφουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Ωστόσο, ορισμένες ασθένειες εξακολουθούν να αποτελούν κίνδυνο για την ταχύτητα:

 1. Ωίδιο. Η μυκητιακή νόσος μπορεί να αναγνωριστεί από απαλά πράσινα σημεία στα φύλλα του φυτού και από μια λευκή άνθιση. Με μια προχωρημένη ασθένεια, οι πληγείσες περιοχές γίνονται καφέ με την πάροδο του χρόνου και τα σχοινόπρανα πεθαίνουν.

  Το ωίδιο εμφανίζεται σε σχοινόπρασο σε εξαιρετικά υγρές συνθήκες

 2. Σκουριά. Μια άλλη μυκητιακή νόσος αφήνει σημάδια και πρήξιμο στο καφετί-κόκκινο.Ο μύκητας εξαπλώνεται γρήγορα και μπορεί να καταστρέψει ολόκληρο τον κήπο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  Η σκουριά σε ένα φυτό αναπτύσσεται σύντομα με περίσσεια αζώτου στο έδαφος

Η καταπολέμηση των ασθενειών κρεμμυδιών πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τα μυκητοκτόνα Topaz, Fitosporin και Bactofit. Δεν συνιστάται η κοπή των φύλλων της καλλιέργειας για χρήση σε τρόφιμα μέσα σε ένα μήνα μετά τον ψεκασμό. Ως προφύλαξη για τους μύκητες, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί η καθαριότητα στην περιοχή και να αφαιρεθούν τα φυτικά υπολείμματα εγκαίρως, όπου οι παθογόνοι μικροοργανισμοί αδρανοποιούνται.

Προσοχή! Με την έναρξη του φθινοπώρου, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε, συμπεριλαμβανομένων των υπολειμμάτων των φύλλων από την πρίζα ταχύτητας, έτσι ώστε οι ξηρές πλάκες να μην αποσυντίθενται.

Από τα παράσιτα, ο κίνδυνος για σχοινόπρασο είναι κυρίως θρίπες. Μπορείτε να αφαιρέσετε τα παράσιτα χρησιμοποιώντας το φάρμακο Aktara ή Bordeaux υγρό. Για να αποφύγετε τον πολλαπλασιασμό των θρίπες στα κρεβάτια με σχοινόπρασο, πριν από την έναρξη του χειμώνα, πρέπει να καθαρίσετε την περιοχή από τα σήματα των φυτών.

Τόσο τα ενήλικα έντομα όσο και οι προνύμφες θρίπες τρέφονται με το τηγάνι

Αναπαραγωγή

Μπορείτε να πολλαπλασιάσετε την ταχύτητα στον ιστότοπο με τη μέθοδο διαίρεσης. Αυτό επιτρέπει όχι μόνο την αύξηση του πληθυσμού των φυτών, αλλά και την αναζωογόνηση των παλαιών θάμνων που δεν είναι πλέον σε θέση να επιδείξουν υψηλές αποδόσεις.

Η διαίρεση για σχοινόπρασο πραγματοποιείται την άνοιξη ή στις αρχές του φθινοπώρου. Η διαδικασία εκτελείται ως εξής:

 1. Την επιλεγμένη ημέρα, το κρεβάτι του φυτού ποτίζεται άφθονα.
 2. Σκάβουν σε σύντομο χρονικό διάστημα με ένα φτυάρι και το αφαιρούν προσεκτικά από το έδαφος.
 3. Τα φύλλα του θάμνου κόβονται στα 15 cm και οι ρίζες έως 5-7 cm.
 4. Χειροκίνητα ή με ένα μαχαίρι, το φυτό χωρίζεται σε διάφορα μέρη με 8-10 λαμπτήρες το καθένα.
 5. Οι προκύπτοντες μικροί θάμνοι μεταφέρονται σε νέα μέρη και φυτεύονται με τον συνηθισμένο τρόπο.

Η φροντίδα για σχοινόπρασο μετά το διαχωρισμό γίνεται σύμφωνα με τους τυπικούς κανόνες.

Συνιστάται το σχοινόπρασο να χωρίζεται σε ηλικία 3-4 ετών

Συγκομιδή και αποθήκευση

Για πρώτη φορά, η συγκομιδή πραγματοποιείται στη δεύτερη σεζόν μετά τη φύτευση. Τα νεαρά χυμώδη φύλλα κόβονται πλήρως ή μόνο μερικά φτερά λαμβάνονται από το φυτό. Ταυτόχρονα, αφήνονται μικρά κολοβώματα πάνω από το έδαφος. Τα ανθισμένα στελέχη απομακρύνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αμέσως μετά την εμφάνιση για να αποφευχθεί η σκλήρυνση των φύλλων και να διατηρηθεί η ζουμερότητα τους.

Από την άνοιξη έως το τέλος του καλοκαιριού, τα φρέσκα κρεμμύδια μπορούν να κοπούν πλήρως 2-4 φορές, ανάλογα με την ποικιλία και το ρυθμό ανάπτυξης. Την τελευταία φορά που τα φύλλα αφαιρούνται στα μέσα Αυγούστου και δεν διαταράσσουν πλέον την ταχύτητα πριν από τον κρύο καιρό, έτσι ώστε η καλλιέργεια να έχει χρόνο να συσσωρεύσει μια ποσότητα θρεπτικών ουσιών πριν από την έναρξη του χειμώνα. Η καλύτερη γεύση διαθέτει φτερά που εκτείνονται σε ύψος έως 25-40 cm.

Μπορείτε να διατηρήσετε φρέσκα κρεμμύδια στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες. Εάν είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε τα φτερά ενός φυτού για το χειμώνα, πρέπει να καταψυχθούν σε αρνητικές θερμοκρασίες ή να στεγνώσουν. Και στις δύο περιπτώσεις, η ταχύτητα θα διατηρήσει τα μέγιστα οφέλη και δεν θα χάσει τη γεύση.

συμπέρασμα

Το Chives είναι ένα όμορφο και υγιές φυτό με καλές αποδόσεις. Η κουλτούρα δεν απαιτεί υψηλές απαιτήσεις στη φροντίδα, αλλά σας επιτρέπει να πάρετε νόστιμα και ζουμερά χόρτα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή