Αγγούρια Bingo F1: περιγραφή της ποικιλίας, φωτογραφία του θάμνου, απόδοση, κριτικές των κηπουρών

Το αγγούρι Bingo F1 είναι μια υβριδική ποικιλία πρώιμης ωρίμανσης του τύπου παρθενοκαρπικού. Η ποικιλία υψηλής απόδοσης αισθάνεται σίγουρη για το θερμοκήπιο, είναι δυνατή η καλλιέργεια σε ανοιχτά κρεβάτια. Το υβρίδιο είναι γνωστό σε έναν μικρό κύκλο κηπουρών, αλλά λόγω της υψηλής απόδοσης και της καλής γεύσης του γίνεται δημοφιλές.

Ιστορία προέλευσης

Το υβρίδιο Bingo F1 αποκτήθηκε από τους κτηνοτρόφους της εταιρείας "Partner" το 2019. Η ποικιλία έχει αποδειχθεί καλά, κατάλληλη για καλλιέργεια σε συνθήκες θερμοκηπίου, υπαίθρια.

Περιγραφή των αγγουριών bingo

Τα χόρτα αγγουριού Bingo έχουν ομοιόμορφο κυλινδρικό σχήμα. Κατά μέσο όρο, το μέγεθος των ώριμων φρούτων φτάνει τα 7-9 cm, βάρος 75-80 g. Στο στάδιο των τουρσιών, το μέσο βάρος είναι 35-40 g.

Τα φρούτα έχουν σμαραγδένιο πράσινο χρώμα. Ο πολτός είναι λευκός, χωρίς έμβρυα σπόρου. Η επιδερμίδα έχει μέτρια ραβδώσεις, με ελαφρά μικρά αγκάθια.

Οι αρωματικές ιδιότητες των υβριδικών zelents Bingo F1 είναι εξαιρετικές. Ο πολτός είναι ζουμερός, γλυκός, χωρίς πικρία. Εάν δεν συγκομίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα, τα αγγούρια δεν θα γίνουν κίτρινα.

Κατά τη μεταφορά σε μεγάλες αποστάσεις, το αγγούρι δεν χάνει τη γεύση και την εμπορευσιμότητα. Εάν δημιουργηθούν οι σωστές συνθήκες, τα λαχανικά αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ποικιλία είναι κατάλληλη για παρασκευή κονσερβοποιημένων τροφίμων, τουρσί, για χρήση σε σαλάτες.

Στη διαδικασία αποστείρωσης, τα πράσινα της ποικιλίας Bingo F1 δεν χάνουν τη γεύση τους, δεν δημιουργούνται κενά στον πολτό

Χαρακτηριστικά αγγουριών bingo

Οι θάμνοι Bingo σχηματίζουν ένα παχύ μαστίγιο, το οποίο φτάνει σε ύψος 2–2,3 μ. Μεγάλα φύλλα σκούρου πράσινου χρώματος τοποθετούνται σε ένα παχύ στέλεχος. Τα λουλούδια είναι γυναικεία, κίτρινα-χρυσά. Δεν απαιτείται επικονίαση.

Απόδοση αγγουριού Bingo

Το αγγούρι Bingo F1 ανήκει στον παρθενόκαρπιο τύπο, έχει ανθοδέσμη σε σχήμα μπουκέτο. Τα φρούτα είναι δεμένα σε 4-5 κομμάτια σε κάθε φύλλο άξονα. Η ποικιλία ανήκει στην πρώιμη ωρίμανση. Η συγκομιδή ξεκινά στις 42-45 ημέρες από τη στιγμή που εμφανίζονται οι πρώτοι βλαστοί. Η περίοδος καρποφορίας διαρκεί 1,5 μήνες.

Εάν η συγκομιδή πραγματοποιείται στο στάδιο τουρσί, από 1 m2 αφαιρέστε 7-8 κιλά. Όταν τα χόρτα έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στο μέγεθος ενός αγγουριού, η παραγωγικότητα από την ίδια περιοχή φτάνει τα 16-18 κιλά.

Τα αγγούρια Bingo F1 συγκομίζονται κάθε 2-3 ημέρες

Αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα

Το αγγούρι Bingo έχει ανοσία στις περισσότερες ασθένειες που επηρεάζουν τα λαχανικά της οικογένειας Κολοκύθας. Το υβρίδιο είναι ανθεκτικό σε μωσαϊκό αγγουριού, ασθένεια cladosporium, ωίδιο. Το φυτό μπορεί να υποφέρει από σήψη ρίζας, ασκοκίτωση και επίσης από προσβολή από αφίδες.

Ρίζα σήψη

Η υπερβολική υγρασία οδηγεί σε σήψη

Το ριζικό σύστημα του θάμνου γίνεται λεπτότερο, τα φύλλα αποκτούν κίτρινη απόχρωση, ο θάμνος παύει να αποδίδει καρπούς και σταδιακά στεγνώνει.

Για την προστασία του φυτού από το θάνατο, συνιστάται να τηρείτε τα προγράμματα άρδευσης. Δεν θα είναι δυνατό να «θεραπεύσετε» ένα άρρωστο φυτό, επομένως δεν χρειάζεται να ποτίζετε τις φυτείες κάθε μέρα.

Ασκοκίτωση

Αναφέρεται σε μολυσματικές ασθένειες, μπορεί να μολύνει αγγούρι τόσο στο θερμοκήπιο όσο και όταν καλλιεργείται σε ανοιχτό χωράφι. Μεταφέρθηκε σε μολυσμένο απόθεμα.Στο φύλλωμα εμφανίζονται κηλίδες γκρίζου χρώματος, τα οποία σταδιακά αυξάνονται σε μέγεθος. Καθώς η ασθένεια εξελίσσεται, η σήψη μεταφέρεται στα zelents. Τα αγγούρια καλύπτονται με έλκη και μετά το χρώμα μετατρέπεται από πράσινο σε μαύρο. Τα φρούτα που προσβάλλονται από την ασθένεια δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Προκειμένου να αποφευχθεί η ασκοκίτιδα των αγγουριών Bingo, συνιστάται η λήψη μέτρων απολύμανσης του εδάφους πριν από τη φύτευση.

Όταν χρησιμοποιείτε εργαλεία κήπου, είναι απαραίτητο να το επεξεργαστείτε. Ο έγκαιρος αερισμός του θερμοκηπίου βοηθά στην πρόληψη της προσβολής.

Ψείρα των φυτών

Το κύριο παράσιτο για το αγγούρι Bingo F1 είναι η αφίδα

Τα παράσιτα πιπιλίζουν το χυμό από τα φύλλα, οι θάμνοι επιβραδύνουν την ανάπτυξή τους και σταματούν να αποδίδουν καρπούς. Τα έντομα φέρουν μολυσματικές ασθένειες. Για την προστασία του πολιτισμού από την εισβολή παρασίτων, συνιστάται η απολύμανση του εδάφους και των υποστηρικτικών του θερμοκηπίου την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Μπορείτε να καταπολεμήσετε μια προσβολή από αφίδες με λαϊκές μεθόδους ή εντομοκτόνους παράγοντες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Οποιοδήποτε είδος αγγουριού έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ορισμένα δεν είναι κατάλληλα για αλάτι, οπότε πριν επιλέξετε σπόρους για φύτευση, θα πρέπει να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας.

Η αυτο-γονιμοποίηση σας επιτρέπει να καλλιεργείτε αγγούρια μπίνγκο σε συνθήκες θερμοκηπίου

Τα κύρια πλεονεκτήματα του πολιτισμού:

  • πρόωρη ωρίμανση
  • σταθερή καρποφορία
  • εξαιρετική γεύση
  • αντοχή σε διάφορες ασθένειες.
  • μετακομιστό;
  • ευελιξία του Zelentsov;
  • υψηλή παραγωγικότητα
  • κατά τη διάρκεια της διαδικασίας συντήρησης, δεν δημιουργούνται κενά μέσα στον καρπό.

Δεν υπήρχαν σημαντικές ελλείψεις στο αγγούρι Bingo F1, αλλά δεν θα ήταν δυνατόν να συλλέξετε τον σπόρο με τα χέρια σας. Επομένως, οι σπόροι πρέπει να αγοράζονται κάθε χρόνο. Ένα άλλο μικρό μείον - ο θάμνος πρέπει να δεθεί (ισχυρή στήριξη ή πέργκολα) και να διαμορφωθεί σε 1-2 στελέχη.

Αυξανόμενα χαρακτηριστικά

Το αγγούρι Bingo συνιστάται να καλλιεργείται σε θερμοκήπιο χρησιμοποιώντας τυπικές γεωργικές πρακτικές. Το υλικό των σπόρων δεν απαιτεί επεξεργασία πριν από τη σπορά, καθώς δοκιμάζεται από τους ειδικούς του κατασκευαστή γεωργικών προϊόντων.

Οι σπόροι του υβριδίου επικαλύπτονται με μια ειδική ένωση. Προστατεύει από ασθένειες, διεγείρει την ανάπτυξη των δενδρυλλίων. Δεν συνιστάται να σκληρύνει, να βλαστήσει ή να ντύσει το υλικό σπόρου αυτής της ποικιλίας.

Σπορά σε ανοιχτό έδαφος

Για την καλλιέργεια αγγουριού στο ανοιχτό χωράφι, είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια ηλιόλουστη, ελαφρώς σκιασμένη περιοχή. Το έδαφος πρέπει να είναι εύφορο, ελαφρώς όξινο ή ουδέτερο. Για να επιτευχθεί υψηλή απόδοση, το έδαφος πρέπει να είναι ελαφρύ, χαλαρό, με καλή διαπερατότητα στο νερό.

Η σπορά πραγματοποιείται όχι νωρίτερα από τη στιγμή που το έδαφος θερμαίνεται σε θερμοκρασία +15 ° C. Σχέδιο φύτευσης 50x50 cm ή 2-3 δενδρύλλια ανά 1 m2.

Καλλιέργεια δενδρυλλίων

Το ριζικό σύστημα του αγγουριού είναι πολύ ευαίσθητο, είναι επώδυνο να μεταφέρετε τη μεταμόσχευση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να καλλιεργήσετε το υβρίδιο Bingo F1 για φυτά σε ξεχωριστά κύπελλα τύρφης, ώστε να μην τραυματίσετε τη ρίζα κατά τη διάρκεια της συλλογής. Τα δοχεία γεμίζουν με γόνιμο έδαφος, η θερμοκρασία του μείγματος εδάφους δεν πρέπει να είναι χαμηλότερη από 13-15 ° C.

Οι σπόροι βαθαίνουν κατά 1,5-2 εκ. Μετά τη φύτευση, συνιστάται να καλύπτετε τα ποτήρια με πλαστικό περιτύλιγμα ή γυαλί. Η θερμοκρασία δωματίου πρέπει να είναι 22-24 ̊С. Οι πρώτοι βλαστοί θα εμφανιστούν σε 3-4 ημέρες, μετά τις οποίες μπορεί να αφαιρεθεί το καταφύγιο, η θερμοκρασία μπορεί να μειωθεί σε 18 ° С.

Τα σπορόφυτα αγγουριού χρειάζονται 12 ώρες το φως της ημέρας. Phytolamps εγκαθίστανται πάνω από τα φυτά. Σε ανεπαρκές φως, τα λάχανα απλώνονται, γίνονται αδύναμα.

Τα σπορόφυτα αγγουριού Bingo μεταμοσχεύονται σε μόνιμο μέρος αφού εμφανιστούν 3-4 φύλλα

Κανόνες φροντίδας

Η φροντίδα των καλλιεργειών περιορίζεται στην έγκαιρη εισαγωγή του επιδέσμου, της απομάκρυνσης των ζιζανίων, της άρδευσης και της χαλάρωσης του εδάφους. Η εγγύηση καλής απόδοσης θα είναι ο καλλωπισμός των βλεφαρίδων στο στήριγμα.

Σχηματισμός θάμνων

Ένα υβρίδιο της ποικιλίας Bingo σχηματίζει σγουρούς βλαστούς. Για ευκολία φροντίδας, πρέπει να συνδέονται με πέργκολα. Έχοντας κάνει έναν βρόχο πάνω από 3-4 φύλλα, το στέλεχος κατευθύνεται προς τα πάνω, περιστρέφοντας δεξιόστροφα.Τα προκύπτοντα γιούτα πρέπει να αφαιρεθούν έτσι ώστε το φυτό να μην σπαταλά ενέργεια για την ανάπτυξή τους, αλλά το κατευθύνει στην ωοθήκη και την ανάπτυξη των zelents. Μετά τη συγκομιδή της πρώτης καλλιέργειας, τα κάτω φύλλα πρέπει να αφαιρεθούν από τον θάμνο.

Χίλινγκ

Εάν τα αγγούρια της ποικιλίας Bingo F1 φυτεύονται σε έδαφος καλυμμένο με αγροΐνες, δεν χρειάζεται να τα συσσωρεύσετε. Αρκεί να αφαιρείτε περιοδικά τα ζιζάνια που εμφανίζονται στις σχισμές που γίνονται για τους θάμνους αγγουριού.

Εάν φυτεύονται σπορόφυτα αγγουριού μπίνγκο στο έδαφος, θα πρέπει να αλεσθούν. Οι χειρισμοί πραγματοποιούνται μετά το πότισμα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με ξηρό έδαφος, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ζημιάς στο στέλεχος. Το έδαφος μαζεύεται προς τους θάμνους, κάνοντας ένα φούτερ ύψους 5-7 cm γύρω από το δενδρύλλιο.

Πότισμα

Τα αγγούρια μπίνγκο αρδεύονται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Σε ζεστό καιρό και κατά την περίοδο καρποφορίας, ο αριθμός των ποτισμάτων αυξάνεται. Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι το νερό δεν πέφτει στα φύλλα, διαφορετικά, τα αγγούρια Bingo μπορεί να αρρωσταίνουν. Δεν συνιστάται η εκτέλεση της διαδικασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν το άμεσο ηλιακό φως πέφτει στους θάμνους.

Η άρδευση του αγγουριού Bingo F1 πραγματοποιείται με ζεστό νερό

Από το πότισμα με κρύο νερό, οι θάμνοι ρίχνουν την ωοθήκη.

Λίπασμα επιφάνειας

Το υβρίδιο Bingo που καλλιεργείται σε συνθήκες θερμοκηπίου χρειάζεται τακτική σίτιση. Τα συμπληρώματα διατροφής προστίθενται σε διαστήματα 1,5-2 εβδομάδων. Για την παροχή σπορόφυτων αζώτου, φωσφόρου και καλίου, χρησιμοποιούνται λιπάσματα συμπλόκων ορυκτών.

συμπέρασμα

Αγγούρι Bingo F1 - ένα ανεπιτήδευτο υβρίδιο υψηλής απόδοσης της πρώτης γενιάς. Το Zelentsy ανέχεται καλά τη μεταφορά, αποθηκεύεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, οι καλοκαιρινοί κάτοικοι και τα αγροκτήματα επέλεξαν μια ποικιλία για καλλιέργεια σε βιομηχανική κλίμακα με επακόλουθη πώληση.

Κριτικές των κηπουρών σχετικά με τα αγγούρια Bingo

Μαργαρίτα, 48 ετών, περιοχή Ryazan
Κάθε χρόνο μεγαλώνω νέα είδη στα κρεβάτια δίπλα στις αγαπημένες μου ποικιλίες. Φέτος δοκίμασα ένα αγγούρι Bingo F1. Ήμουν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Οι καρποί άρχισαν να τρώγονται μόλις 1,5 μήνες μετά τη φύτευση. Τα τουρσί αγγούρια αυτής της ποικιλίας, που συγκομίστηκαν για το χειμώνα, έτρωγαν πρώτα.
Veniamin, 54 ετών, περιοχή Bryansk
Την άνοιξη αγόρασα δύο σακούλες σπόρων Bingo για δείγμα. Το ποσοστό βλάστησης των αγγουριών είναι σχεδόν 100%. Μου άρεσε αυτό ακόμη και αν το πράσινο φυτό ξεπεράσει, δεν γίνεται κίτρινο. Η ποιότητα της γεύσης μου εκτιμήθηκε από την οικογένειά μου ως "εξαιρετική", δεν υπάρχει πικρία, τα αποκομμένα φρούτα αποθηκεύτηκαν στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.
Τατιάνα, 49 ετών, περιοχή Βλαντιμίρ
Το αγγούρι Bingo φυτεύτηκε για πρώτη φορά αυτή την άνοιξη. Αυτό που μας ικανοποίησε: δεν ήταν απαραίτητο να το επεξεργαστούμε είτε από σήψη είτε από παράσιτα. Τα αγγούρια ήταν γλυκά, ζουμερά, χωρίς σπόρους. Η μεταφορά από τη ντάκα στην πόλη μεταφέρθηκε τέλεια στα παιδιά.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή