Cucumbers Cedric F1: περιγραφή ποικιλίας, φωτογραφίες, κριτικές κηπουρών

Το αγγούρι Cedric εμφανίστηκε στην αγορά σπόρων πριν από λίγα χρόνια, κατά τη διάρκεια του οποίου οι κηπουροί μπόρεσαν να το εκτιμήσουν. Πολλοί άνθρωποι άρεσαν την πρώιμη ωριμότητα του λαχανικού, τη γεύση του, την υψηλή απόδοση. Προκειμένου τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας να εκδηλώνονται όσο το δυνατόν πιο λαμπρά, πρέπει να γνωρίζετε τις λεπτές αποχρώσεις και τις αποχρώσεις της καλλιέργειας.

Ιστορικό αναπαραγωγής

Το Cedric αγγούρι (Cucumis sativus L. Cedrik) είναι έργο ολλανδών κτηνοτρόφων από την Enza Zaden. Το 2015, το υβρίδιο συμπεριλήφθηκε στο Κρατικό Μητρώο της Ρωσικής Ομοσπονδίας και προτάθηκε για καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Εκτιμάται σε όλο τον κόσμο και καλλιεργείται επιτυχώς σε θερμοκήπια θερμαινόμενα την άνοιξη και το χειμώνα.

Περιγραφή των αγγείων Cedric

Το αγγούρι της ποικιλίας Cedric ανήκει στον απροσδιόριστο τύπο, οι βλαστοί του δεν περιορίζονται στην ανάπτυξη, εάν δεν τσιμπήσετε τις κορυφές. Το φύλλωμα είναι μεσαίου μεγέθους, σκούρο πράσινο. Το αγγούρι Cedric σχηματίζει μικρά πλαϊνά κλαδιά Το ριζικό σύστημα είναι αρκετά ισχυρό, σε αντίξοες συνθήκες είναι σε θέση να παρέχει υγρασία και θρεπτικά συστατικά χωρίς να ρίχνει τις σχηματισμένες ωοθήκες. Το φυτό σταματά προσωρινά να μεγαλώνει. Ο τύπος των λουλουδιών της αγγλικής ποικιλίας Cedric είναι θηλυκός. Στους άξονες του κύριου στελέχους, μαζί με τα μπουμπούκια, εμφανίζονται τρεις έως πέντε ωοθήκες. Το Zelentsy τη στιγμή της ωριμότητας της αγοράς έχει μήκος 12-14 cm, με μέσο βάρος 100 g. Το σχήμα του καρπού είναι επιμήκη-κυλινδρικό. Το δέρμα είναι σκούρο πράσινο, με μικρούς φυματίους, λευκά αγκάθια και ελαφρά εφηβεία. Πραγματικά δεν υπάρχει ραβδώσεις. Ο πολτός είναι ζουμερός, γλυκός, πυκνός, τραγανός, με έντονο άρωμα.

Οι σπόροι αγγουριού Cedric είναι μικροί, συχνά δεν είναι βιώσιμοι

Χαρακτηριστικά των αγγείων Cedric

Δεδομένου ότι η ποικιλία Cedric είναι παρθενόκαρπος, τα αγγούρια δίνουν σταθερές και κανονικές αποδόσεις σε ένα θερμοκήπιο. Η αβεβαιότητα σάς επιτρέπει να αποκτήσετε ψηλό φυτό και να συλλέξετε τον μέγιστο αριθμό φρούτων εξαιρετικής ποιότητας από έναν θάμνο. Το υβρίδιο ωριμάζει νωρίς. Η δυνατότητα μεταφοράς και η διατήρηση της ποιότητας είναι υψηλή. Εκτιμάται για την αντοχή του σε μεγάλες ασθένειες - ωίδιο, κλαδοσπόριο, μωσαϊκό αγγουριού. Ο σκοπός του καρπού είναι καθολικός.

Σπουδαίος! Το αγγούρι Cedric είναι σε θέση να αποφέρει καρπούς ακόμη και σε χαμηλό φωτισμό.

Απόδοση παραγωγής

Η καρποφορία διαρκεί περίπου δύο μήνες. Οι αποδόσεις δεν επηρεάζονται από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και τις αλλαγές στις συνθήκες ανάπτυξης. Τα αγγούρια της ποικιλίας Cedric ωριμάζουν ομοιόμορφα, υπόκεινται σε γεωργική τεχνολογία από 1 m2 συλλέξτε 15-18 κιλά. Με τη δημιουργία ενός σημαντικού στρώματος χούμου, τακτικού ποτίσματος, επίστρωσης, η απόδοση αυξάνεται στα 24-26 kg / m2.

Όροι ωρίμανσης και ανθοφορίας

Τα αγγούρια Cedric αρχίζουν να ανθίζουν ένα μήνα μετά τη βλάστηση. Η έναρξη της εντατικής και φιλικής καρποφορίας μπορεί να παρατηρηθεί σε 40-45 ημέρες. Συλλέγονται κάθε δύο ημέρες. Για να αφαιρέσετε τα φρούτα, χρησιμοποιήστε ψαλίδι ή ψαλίδια κλαδέματος, ώστε να μην προκαλέσετε ζημιά στους βλαστούς όταν μαζέψετε με το χέρι. Πρέπει να αποθηκεύσετε τα αγγούρια Cedric σε ψυγείο ή υπόγειο, όπου η θερμοκρασία του αέρα δεν υπερβαίνει τους +10 ⁰С και η υγρασία είναι υψηλή. Τοποθετούνται σε δοχεία με ανοίγματα για ελεύθερη κυκλοφορία αέρα (κουτιά από χαρτόνι, καλάθια). Προ-ταξινόμηση, αφαίρεση κατεστραμμένων ή εμφάνιση σημείων ασθένειας.

Τα αγγούρια Cedric συλλέγονται το βράδυ ή νωρίς το πρωί

Αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα

Το υβρίδιο Cedric έχει υψηλή ανοσία σε μεγάλες μυκητιακές ασθένειες. Για προληπτικούς σκοπούς σε θερμοκήπια, είναι απαραίτητο να απολυμάνετε το έδαφος με υποκαπνισμό με βόμβες θείου, επεξεργασία με θειικό χαλκό. Το δωμάτιο πρέπει να διατηρεί τη βέλτιστη υγρασία, να αερίζεται περιοδικά. Η περιστροφή των καλλιεργειών και ο έλεγχος των επιπέδων αζώτου στο έδαφος βοηθούν στην αποφυγή ασθενειών στο αγγούρι Cedric. Το φυτό προσβάλλεται μερικές φορές από παράσιτα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος μεταξύ τους είναι:

 1. Πεπόνι αφίδα - καθορίζεται από το γέρνοντας φύλλωμα, τις σταγόνες γλυκιάς δροσιάς και μια συστάδα μυρμηγκιών.

  Για να αντιμετωπίσει την προσβολή αφίδων, η θεραπεία με έγχυση ριζών πικραλίδας με την προσθήκη μουστάρδας βοηθά

 2. Αράχνη αράχνης - άσπρες κουκκίδες στο πίσω μέρος του φύλλου και εμπλοκή ιστών αράχνης των κορυφών των βλαστών.

  Για την καταπολέμηση των ακάρεων αραχνών σε ένα αγγούρι, χρησιμοποιείται μια έγχυση κατιφές

 3. Whitefly - λευκές προνύμφες που αργότερα αναπτύσσονται σε μικρούς σκώρους, αφήνοντας μια κολλώδη επίστρωση στα στελέχη.

  Ενάντια στη λευκή μύγα, ο ψεκασμός αγγουριών με έγχυση ντοπός χρησιμοποιείται μία φορά κάθε δέκα ημέρες

 4. Αγγούρι gnat - οι προνύμφες του δημιουργούν τρύπες στα φύλλα κοτυληδόνας, γεγονός που οδηγεί σε κιτρίνισμα και θάνατο του δενδρυλλίου.

  Μπορείτε να καταστρέψετε το αγγουράκι με επεξεργασία με Aktara 3-4 ημέρες μετά τη φύτευση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τα αγγούρια Cedric είναι μια σχετικά νέα ποικιλία · για λίγα μόνο χρόνια χρησιμοποιείται για την παραγωγή πρώιμων λαχανικών σε ιδιωτικές εκμεταλλεύσεις και σε βιομηχανική κλίμακα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα πλεονεκτήματα του υβριδίου και τα μειονεκτήματά του έχουν αποκαλυφθεί.

Τα αγγούρια της ποικιλίας Cedric διακρίνονται από τη μέθοδο δέσμευσης σχηματισμού ωοθηκών

Πλεονεκτήματα ενός υβριδίου:

 • πρόωρη ωρίμανση
 • υψηλή και σταθερή απόδοση.
 • αυτο-επικονίαση;
 • αντοχή σε λοιμώξεις και επίθεση εντόμων
 • υπέροχη γεύση;
 • ευελιξία χρήσης
 • πίστη στα άκρα της θερμοκρασίας και ανεπαρκής φωτισμός
 • διατήρηση της παρουσίασης κατά την αποθήκευση και μεταφορά.

Τα μειονεκτήματα των αγγείων Cedric περιλαμβάνουν την αδυναμία αυτο-συλλογής σπόρων, καθώς δεν διατηρούν χαρακτηριστικά ποικιλίας.

Φύτευση Cedric Αγγούρια

Τα αγγούρια Cedric μπορούν να καλλιεργηθούν στο θερμοκήπιο, στο ανοιχτό χωράφι, στο μπαλκόνι και ακόμη και στο περβάζι. Η ανοχή του για έλλειψη φωτός και απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία βοηθά στην ανάπτυξη εξίσου πλούσιων καλλιεργειών σε όλες τις συνθήκες. Χρησιμοποιούν τόσο τη μέθοδο του σπόρου όσο και με τη βοήθεια των δενδρυλλίων.

Σπορά σε ανοιχτό έδαφος

Το υβρίδιο Cedric είναι ανθεκτικό στις περισσότερες ασθένειες, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολο να καλλιεργηθεί σε εξωτερικούς χώρους και να φυτευτεί με σπόρους. Επιλέξτε μια τοποθεσία που φωτίζεται καλά από τον ήλιο με χαλαρό, εύφορο έδαφος.

Σπουδαίος! Ο τόπος φύτευσης αγγουριών στο ανοιχτό χωράφι αλλάζει κάθε χρόνο.

Οι σπόροι της ποικιλίας Cedric δεν χρειάζονται προκαταρκτική προετοιμασία, καθώς αγοράζονται από εξειδικευμένους παραγωγούς που πραγματοποιούν πλήρη επεξεργασία του σπόρου. Ο ιστότοπος σκαμμένος στο βάθος του φτυάρι μπαγιονέτ, αφαιρώντας τις ρίζες των ζιζανίων. Προστίθενται στο χώμα πριονίδια, τύρφη, κοτόπουλα. Σχηματίζονται κορυφογραμμές με πλάτος 70 cm και ύψος 20 cm και η επιφάνειά τους είναι ισοπεδωμένη. Αφού ζεστάνει τον αέρα στους +18 ⁰С και το έδαφος στους +15 ⁰С, αρχίζουν να σπέρνουν. Μια αυλάκωση κατασκευάζεται στο κέντρο της κορυφογραμμής, βάθους 3 cm και ρίχνεται με ένα ζεστό διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Οι σπόροι τοποθετούνται σε διαστήματα 25 εκατοστών, καλύπτονται με χώμα με στρώμα 3 εκ. Οι καμάρες τοποθετούνται στην κορυφή και καλύπτονται με αγροΐνες ή φιλμ. Ο βέλτιστος χρόνος σποράς για τα αγγούρια Cedric στη μεσαία λωρίδα είναι το τέλος Μαΐου. Πρέπει να προσαρμόζονται ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής. Οι καλύτεροι πρόδρομοι για τα αγγούρια Cedric είναι οι πατάτες, τα ραπανάκια, οι πιπεριές, τα μπιζέλια και το λάχανο.

Σπουδαίος! Τα προστατευτικά φιλμ πρέπει να ανοίγουν περιοδικά για εξαερισμό.

Μην μεγαλώνετε Cedric αγγούρια μετά από κολοκύθα ή καρότα

Μέθοδος σποροφύτων

Για να επιταχυνθεί η συγκομιδή των αγγουριών Cedric, χρησιμοποιείται η μέθοδος καλλιέργειας με τη βοήθεια των δενδρυλλίων.Τα ποτήρια τύρφης, ταμπλέτες, κασέτες ή πλαστικά δοχεία λαμβάνονται ως δοχεία. Λειτουργούν σύμφωνα με τον αλγόριθμο:

 1. Το δοχείο γεμίζει με ένα υγρό μείγμα εδάφους που αποτελείται από άμμο, χούμο και χώμα κήπου, σε αναλογία 1: 2: 2.
 2. Οι σπόροι σφραγίζονται ένας κάθε φορά σε βάθος 1,5-2 cm.
 3. Καλύψτε με γυαλί ή μεμβράνη από πάνω και μεταφέρετε σε ένα ζεστό μέρος (+25 ⁰С).

Μετά από 5-6 ημέρες, εμφανίζονται οι πρώτοι βλαστοί. Τα δοχεία με τα δενδρύλλια των Cedric αγγουριών μεταφέρονται σε ένα καλά φωτισμένο μέρος. Η θερμοκρασία του αέρα μειώνεται σταδιακά σε 15-18 ⁰С.

Σπουδαίος! Με την έλλειψη φωτισμού, τα φυτά φωτίζονται με ειδικούς λαμπτήρες, επεκτείνοντας τις ώρες της ημέρας κατά αρκετές ώρες.

Τα σπορόφυτα αγγουριών Cedric ποτίζονται με καθαρό, ζεστό νερό τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα

Η μεταμόσχευση σε μόνιμο μέρος πραγματοποιείται όταν αναπτύσσονται τέσσερα αληθινά φύλλα στα φυτά. Φυτεύεται σε θερμοκήπιο σύμφωνα με το σχήμα 20x50 cm, τοποθετώντας σε 1 m2 τουλάχιστον τρία φυτά. Τα αγγούρια ποτίζονται, ελαφρώς spud, δημιουργούν υποστήριξη για κάθετη ανάπτυξη.

Κανόνες φροντίδας αγγουριού Cedric

Για επιτυχημένη βλάστηση και καρποφορία των αγγείων Cedric, πρέπει:

 1. Διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία +20 ⁰С στο θερμοκήπιο.
 2. Ρίχνουμε με νερό.
 3. Χαλαρώστε τακτικά, αφαιρώντας τα ζιζάνια από τη ρίζα.
 4. Σωστά σχηματίστε και δέστε τους θάμνους στην πέργκολα.
 5. Λίπασμα περιοδικά.

Αγγούρια Το Cedric τρέφεται αρκετές φορές - πριν ανθίσει με σύνθετο ορυκτό λίπασμα, κατά τη διάρκεια αυτού - με υπερφωσφορικό και ουρία, τρεις φορές με θειικό κάλιο και Agricola κατά την περίοδο της καρποφορίας.

Τα φυτά της ποικιλίας Cedric πρέπει να είναι σωστά διαμορφωμένα:

 1. Θαμπώστε τα πρώτα πέντε φύλλα κόλπων.
 2. Αφαιρέστε τα παιδιά της γης στο κύριο στέλεχος, αφήνοντας τις ωοθήκες.
 3. Πιέστε την κορυφή αφού φτάσετε σε ύψος 2-3 m.

Τα κιτρινισμένα κάτω φύλλα πρέπει να κόβονται και να αφαιρούνται περιοδικά.

συμπέρασμα

Το αγγούρι Cedric είναι μια νέα, πολλά υποσχόμενη πρώιμη ποικιλία που δεν προκαλεί πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη. Οι έμπειροι και αρχάριοι κηπουροί το επιλέγουν όλο και περισσότερο, καθώς η ελάχιστη φροντίδα είναι αρκετή για να πάρει λαχανικά υψηλής ποιότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κριτικές των κηπουρών για τα αγγούρια Cedric

Panina Elena, περιοχή Σμολένσκ
Σπόροι αγγουριών ποικιλία Cedric που αγοράστηκαν πριν από δύο χρόνια κατά λάθος, μετά από συμβουλή ενός φίλου. Η πρώτη έκπληξη με περίμενε όταν και οι δέκα σπόροι από τη συσκευασία αποδείχτηκαν βιώσιμοι, έδωσαν καλά, δυνατά φυτά. Την επόμενη φορά που η ποικιλία έπληξε ένα μήνα αργότερα - εμφανίστηκαν τα πρώτα πράσινα - μικρά, σπυράκια, τραγανά και ασυνήθιστα νόστιμα. Από τότε, είναι η αγαπημένη μου ποικιλία.
Σμύρνοφ Νικολάι, Κίροφ
Καλλιεργώ την ποικιλία Cedric σε ένα θερμοκήπιο πολυανθρακικών. Στο τέλος Απριλίου, φυτεύω φυτά, και ένα μήνα αργότερα διαλέγω τα πρώτα αγγούρια. Αποδίδουν καρπούς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρκετά για προετοιμασίες για το χειμώνα και για φρέσκια κατανάλωση.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή