Σετ χειμερινών κρεμμυδιών Troy: περιγραφή ποικιλίας, φύτευση και φροντίδα

Το Onion Troy είναι ένα ολλανδικό υβρίδιο επιλογής που εμφανίστηκε πρόσφατα στη ρωσική αγορά σπόρων. Η χειμερινή ποικιλία μπορεί να φυτευτεί την άνοιξη και το φθινόπωρο σε ένα μικρό οικόπεδο και σε χωράφια. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας και της επακόλουθης πειραματικής καλλιέργειας, ελήφθησαν υπόψη όλες οι αδυναμίες του πολιτισμού και εξαλείφθηκαν: Η Τροία σπάνια αρρωσταίνει, ουσιαστικά δεν επηρεάζεται από παράσιτα. Τα κρεμμύδια καλλιεργούνται μόνο από αγορασμένο υλικό φύτευσης.

Περιγραφή και χαρακτηριστικά των κρεμμυδιών Troy

Όσον αφορά τη χημική σύνθεση, τα υβρίδια δεν είναι κατώτερα από τις ποικιλίες των καλλιεργειών, αλλά είναι πιο ανθεκτικά στο στρες. Τα δείγματα που φυτεύτηκαν το φθινόπωρο δεν φοβούνται τον παγετό, αρχίζουν να αναπτύσσονται σε θερμοκρασία +50 C, σπάνια αρρωσταίνεις. Λόγω αυτών των χαρακτηριστικών, οι αποδόσεις αυξάνονται και η καλλιέργεια απλοποιείται.

Το Troy δημιουργήθηκε για καλλιέργεια σε κλίμακα παραγωγής. Η ποικιλία έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και υψηλή γεύση, η πικρία υπάρχει σε ασήμαντη ποσότητα, ημι-αιχμηρό κρεμμύδι. Υπό οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, δεν πυροβολεί, το φυτό ξοδεύει όλα τα θρεπτικά συστατικά στην ωρίμανση του βολβού.

Σπουδαίος! Η Τροία δεν πηγαίνει στο στυλό, το εναέριο μέρος είναι σκληρό και όχι παχύ. Εάν η φωτοσύνθεση διακόπτεται όταν κόβονται τα φύλλα, ο βολβός θα μεγαλώνει.

Εμφάνιση

Εξωτερικά, η ποικιλία Troy δεν διαφέρει πολύ από τους τυπικούς εκπροσώπους ποικιλιών:

 • ο λαμπτήρας είναι στρογγυλός, ελαφρώς επιμήκεις, η μάζα φτάνει τα 70-80 g, η διάμετρος είναι έως 8 cm.
 • Η μεμβρανώδης δομή αποτελείται από τις ανώτερες ξηρές κλίμακες χρυσού ή ανοικτού καφέ χρώματος και ζουμερά εσωτερικά λευκά με ελαφριά γαλαζωπή απόχρωση.
 • ο λαιμός είναι λεπτός, κοντός.
 • Τα φύλλα είναι σωληνοειδή, σκούρο πράσινο, με κηρώδη επίστρωση, όχι πολλά, μήκους έως 35-40 cm, η δομή είναι άκαμπτη με διαμήκεις ίνες.

Όπως τα περισσότερα υβρίδια της Τροίας, δεν δίνουν σπόρους, τα κρεμμύδια πολλαπλασιάζονται με βολβούς κόρης, σχηματίζοντας μια φωλιά από μπουμπούκια κοντά στο κάτω μέρος. Το φυτικό υλικό λαμβάνεται χρησιμοποιώντας μια ειδική τεχνολογία σε γεωργικές εταιρείες που ειδικεύονται σε αυτόν τον τομέα.

Ο πολτός της εσωτερικής ζυγαριάς είναι ζουμερός, ημιδιαφανής, η γεύση δεν αλλάζει από έλλειμμα υγρασίας ή υπερβολική υγρασία

Περίοδος ωρίμανσης και απόδοση

Το Troy hybrid είναι μια πρώιμη ποικιλία. Όταν φυτεύεται την άνοιξη, η καλλιέργεια ωριμάζει τρεις μήνες μετά τη βλάστηση. Ο χειμώνας μεγαλώνει νωρίτερα, τα κρεμμύδια συγκομίζονται σε 2,5 μήνες. Στις νότιες περιοχές, η συγκομιδή λαμβάνεται περίπου στα μέσα Ιουλίου, σε εύκρατο κλίμα στο τέλος του ίδιου μήνα. Η ωρίμανση καθορίζεται από την κατάσταση της πράσινης μάζας. Γίνεται κίτρινο, ξαπλώνει και στεγνώνει. Παραγωγικότητα της Luca Troy με 1m2 είναι 5-6 κιλά.

Αντοχή σε ασθένειες και παράσιτα

Σε μια ηλιόλουστη περιοχή με μέτρια υγρασία, το υβρίδιο δεν αρρωσταίνει και δεν πάσχει από παράσιτα. Το Troy κρεμμύδι έχει ισχυρή αντοχή στις κύριες λοιμώξεις: βακτηρίωση, εναλλαγή, ωίδιο, λευκή σήψη και σήψη του πυθμένα, peronosporosis, μωσαϊκό φύλλων.

Η κύρια απειλή για τον πολιτισμό είναι ο σκώρος κρεμμυδιού και η μύγα, αλλά αυτά τα έντομα δεν παρασιτούν στο υβρίδιο Troy.

Σύνθεση και ιδιότητες

Η χημική σύνθεση του κρεμμυδιού περιέχει:

 • βιταμίνες (φλαβονοειδές κουρσετίνη, ασκορβικό οξύ, Β1,2,6, E, A, PP);
 • σαπωνίνες;
 • Σαχάρα;
 • φλέγμα;
 • φυτοκτόνα;
 • αιθέρια έλαια:
 • μηλικό και κιτρικό οξύ;
 • μέταλλα: σίδηρος, κάλιο, ιώδιο
 • ενώσεις πηκτίνης
 • γλυκοζίτες.

Τα κρεμμύδια έχουν ανθελμινθικές, βακτηριοκτόνες, διουρητικές ιδιότητες. Διεγείρει την παραγωγή γαστρικών εκκρίσεων, η οποία ομαλοποιεί τη λειτουργικότητα του πεπτικού συστήματος. Συνιστάται για σακχαρώδη διαβήτη. Συμμετέχει σε αιματοποίηση και μεταβολικές διεργασίες.

Εφαρμογή

Τις περισσότερες φορές, τα κρεμμύδια Τροίας χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα. Προστίθεται σε σαλάτες, τηγανίζεται και βράζεται. Αυτό το λαχανικό είναι απαραίτητο για τη γεύση μιας ποικιλίας πιάτων. Τα κρεμμύδια περιλαμβάνονται σε πολλές συνταγές για τη συντήρηση λαχανικών για το χειμώνα. Προστίθεται στα ημιτελή προϊόντα: ζυμαρικά, ζυμαρικά, κοτολέτες. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή λουκάνικων.

Τα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ενός ιατρικού παρασκευάσματος με αντιμικροβιακή δράση "Allilchep", που ενδείκνυται για δυσβολία, εντερική ατονία. Το αλλυγλυκερό παράγεται επίσης για τη θεραπεία της κολίτιδας της γένεσης Trichomonas.

Τα κρεμμύδια χρησιμοποιούνται στην κοσμετολογία για τη λεύκανση του προσώπου και την αφαίρεση των φακίδων. Βοηθά στην σμηγματόρροια, ενισχύει τα θυλάκια των μαλλιών, αποτρέπει την απολέπιση του δέρματος.

Αναπτυσσόμενες περιοχές

Το Troy κρεμμύδι είναι ένα φυτό ανθεκτικό στο κρύο, αντέχει ήρεμα στους παγετούς της άνοιξης

Τα σπορόφυτα στην αρχική φάση μπορεί να πεθάνουν σε θερμοκρασία + 2–40 Γ. Σε περιοχές με εύκρατο ηπειρωτικό κλίμα, συνιστάται να καλύπτετε το κρεβάτι τη νύχτα.

Όταν σχηματίζονται τα φύλλα, το κρεμμύδι δεν φοβάται τη μείωση της θερμοκρασίας σε -4-70 Γ. Ο βέλτιστος δείκτης για την καλλιεργητική περίοδο 15-250 Γ. Εάν τηρηθεί το σύστημα ποτίσματος, μεγαλώνει καλά στους +350 Γ. Η Τροία μπήκε στο Κρατικό Μητρώο το 2008 με συστάσεις για καλλιέργεια στις Κεντρικές περιοχές. Αυτή η ποικιλία μπορεί να καλλιεργηθεί σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας, εκτός από τον Άπω Βορρά.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα του τόρου Troy:

 • σταθερά υψηλή απόδοση, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες ·
 • αντίσταση στο κρύο
 • κατάλληλο για βιομηχανική καλλιέργεια (είναι δυνατή η μηχανική συγκομιδή).
 • ανοχή στο άγχος
 • ισχυρή ασυλία
 • πρόωρη ωρίμανση
 • υψηλή θρεπτική αξία
 • ευελιξία στη χρήση
 • απλή γεωργική τεχνολογία
 • χωρίς βέλη.

Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την αδυναμία ανεξάρτητης αναπαραγωγής και το υψηλό κόστος του υλικού φύτευσης.

Το υβρίδιο καλλιεργείται μόνο για βολβούς, δεν χρησιμοποιούνται χόρτα Troy

Χαρακτηριστικά φύτευσης κρεμμυδιών Τροίας

Σε σχέση με το φως, η ποικιλία είναι αρκετά απαιτητική, δεν θα αναπτυχθεί κανονικά στη σκιά. Το κρεμμύδι Troy διατίθεται μόνο σε ξηρό, εύφορο έδαφος με ουδέτερη αντίδραση.

Προσοχή! Σε μια υδάτινη περιοχή, το υβρίδιο θα πεθάνει, στην καλύτερη περίπτωση θα μείνει πίσω στην ανάπτυξη, το οποίο θα επηρεάσει άμεσα τον δείκτη απόδοσης.

Η Τροία μπορεί να φυτευτεί πριν από το χειμώνα ή την άνοιξη, πριν τοποθετηθεί στον κήπο οι σπόροι κόβονται στους ώμους για να επιταχυνθεί η βλάστηση και να εμποτιστούν στον διεγέρτη Energen.

Φύτευση κρεμμυδιών Troy πριν από το χειμώνα

Το Sevok φυτεύεται περίπου στα μέσα ή στα τέλη Οκτωβρίου, ανάλογα με το περιφερειακό κλίμα:

 1. Μια εβδομάδα πριν από τη φύτευση, ο χώρος ξεθάβεται, οι ρίζες των ζιζανίων αφαιρούνται.
 2. Πριν από την εργασία, σηκώστε το κρεβάτι σε ύψος 20 cm και απολυμάνετε με διάλυμα που περιέχει οξυχλωριούχο χαλκό.
 3. Εισάγονται χούμο, τέφρα ξύλου (εάν η σύνθεση είναι όξινη), τύρφη, υπερφωσφορικό και κάλιο. Όλες οι ουσίες ενσωματώνονται στο έδαφος με επαναλαμβανόμενο σκάψιμο.
 4. Μορφή αυλακώσεων με βάθος 5 cm, με διάστημα 15 cm, απλώστε τους σπόρους σε απόσταση 4 cm.
 5. Καλύψτε με χώμα και ισιώστε την επιφάνεια.

Πριν από τους παγετούς, η περιοχή ξεφλουδίζει με τύρφη (4 cm), την άνοιξη το στρώμα αφαιρείται έτσι ώστε να μην παρεμβαίνει στη βλάστηση.

Το τόξο τοποθετείται στις αυλακώσεις με το κάτω μέρος προς τα κάτω

Φύτευση κρεμμυδιών Τροίας την άνοιξη

Στις νότιες περιοχές, ο πολιτισμός φυτεύεται την τρίτη δεκαετία του Απριλίου · σε ένα εύκρατο κλίμα, αυτό μπορεί να γίνει το πρώτο μισό του Μαΐου. Το οικόπεδο προετοιμάζεται το φθινόπωρο, σκάβεται, αφαιρούνται τα ζιζάνια και ψεκάζονται άφθονα με θειικό χαλκό. Μετά τους πρώτους παγετούς, γίνεται άρδευση φόρτισης νερού, το χειμώνα καλύπτουν το κρεβάτι με χιονοστιβάδες.

Άνοιξη φύτευση κρεμμυδιών Τροίας:

 1. Το κρεβάτι στον κήπο είναι σκαμμένο, οργανική ύλη και σύνθετο ορυκτό λίπασμα.
 2. Τα αυλάκια έχουν βάθος 5 cm, οι σπόροι απλώνονται σε απόσταση 8-10 cm.
 3. Φυτέψτε τα κρεμμύδια, καλύψτε με χώμα με στρώμα 2-2,5 cm.

Η επιφάνεια ισοπεδώνεται και ποτίζεται με διάλυμα που διεγείρει την ανάπτυξη.

Φροντίδα κρεμμυδιών Troy

Η ποικιλία δεν απαιτεί πρόσθετες αγροτεχνικές τεχνικές, η καλλιέργεια των κρεμμυδιών Troy είναι στάνταρ για την καλλιέργεια:

 1. Τον Μάιο-Ιούνιο, τα κρεμμύδια ποτίζονται μία φορά την εβδομάδα με όγκο 10 l / 1m2... Το πότισμα σταματά εντελώς 3 εβδομάδες πριν από τη συγκομιδή.
 2. Ζιζάνια καθώς τα ζιζάνια μεγαλώνουν.
 3. Όταν το φτερό μεγαλώνει στα 6 cm, τρέφονται με άζωτο και κάλιο. Κατά τη στιγμή του σχηματισμού, οι βολβοί γονιμοποιούνται με υγρή οργανική ύλη, μετά από 10 ημέρες προστίθεται "Agricola για κρεμμύδια και σκόρδο".

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η ποικιλία Troy είναι νωρίς, η σίτιση σταματά από το δεύτερο μισό του Ιουλίου.

Έλεγχος ασθενειών και παρασίτων

Το Onion Troy δεν αρρωσταίνει εάν τα κρεβάτια επιλέγονται σωστά, δηλαδή σε μια ηλιόλουστη και ξηρή περιοχή. Διαφορετικά, είναι δυνατή η σήψη των λαμπτήρων · δεν θα είναι δυνατή η σωτηρία της εγκατάστασης. Για την πρόληψη μυκητιασικών λοιμώξεων, η πλήρως σχηματισμένη πράσινη μάζα υποβάλλεται σε επεξεργασία με "Hom" ή θειικό χαλκό.

Με συνεχή χαλάρωση και απομάκρυνση των ζιζανίων, δεν εμφανίζονται παράσιτα. Για πρόληψη, μπορείτε να φυτέψετε ένα φυτό με έντονη μυρωδιά κοντά στο κρεβάτι του κήπου, για παράδειγμα, καλέντουλα.

συμπέρασμα

Το Troy Onion είναι ένα πρώιμο υβρίδιο με ισχυρή ανοσία. Μπορεί να φυτευτεί την άνοιξη και το φθινόπωρο. Οι χειμερινές καλλιέργειες ωριμάζουν γρηγορότερα και αποθηκεύονται για περισσότερο από τρεις μήνες. Τα κρεμμύδια είναι ανθεκτικά στο στρες, με σταθερή απόδοση, ευέλικτο στη χρήση. Κατάλληλο για καλλιέργεια σε όλη τη Ρωσία (εκτός από τις βόρειες περιοχές).

Κριτικές των κηπουρών σχετικά με το κρεμμύδι Τροία

Valentina Vasilyeva, 56 ετών, GNizhny Tagil
Φυτεύω Troy κρεμμύδια στη χώρα για δεύτερη σεζόν. Είμαι ευχαριστημένος με την ποικιλία. Τα κρεμμύδια ωριμάζουν γρήγορα, δεν δημιουργούν προβλήματα όταν μεγαλώνουν. Ποτίζω τις πρώτες τρεις εβδομάδες μετά τη φύτευση, υπάρχει αρκετή βροχή στο μέλλον. Παραγωγικότητα στο υψηλότερο επίπεδο. Φέτος συνέλεξα από 2 μέτρα2 περίπου 9 κιλά, με άλλες ποικιλίες δεν υπήρχε τέτοιο αποτέλεσμα.
Tatiana Strezhenova, 45 ετών, Περιφέρεια Μόσχας
Φυτεύω την Τροία για τέταρτη χρονιά. Είναι η προτεραιότητά μου. Προηγουμένως, δοκίμασα τόσο τις ποικιλίες όσο και τα υβρίδια, υπήρχαν προβλήματα με την ανάπτυξη, κυρίως φύτευση που υπέστη από περονόσπορο. Έπρεπε να επεξεργαστώ συνεχώς. Με αυτήν την ποικιλία κρεμμυδιών, όλα είναι καλά: δεν αρρωσταίνει, αναπτύσσεται καλά, η γεύση είναι εξαιρετική και η απόδοση είναι υψηλή.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή