Οι πιο παραγωγικές ποικιλίες τομάτας για το θερμοκήπιο

Η ντομάτα είναι ένα αγαπημένο λαχανικό για τους περισσότερους κηπουρούς. Καλλιεργείται κυρίως σε θερμοκήπια και θερμοκήπια, τα οποία σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε το πιο ευνοϊκό μικροκλίμα για αυτήν την θερμοφιλική καλλιέργεια. Οι κτηνοτρόφοι προσφέρουν πολλές ποικιλίες τομάτας, καθεμία από τις οποίες έχει ιδιαίτερη γεύση, διακριτικό σχήμα, χρώμα φρούτων και διάφορα αγρονομικά χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, πολλοί αγρότες δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην απόδοση των ντοματών. Έτσι, το άρθρο περιέχει τα περισσότερα παραγωγικές ποικιλίες τομάτας για θερμοκήπια που επιτρέπουν τη λήψη περισσότερων από 30 κιλών φρούτων από 1 m ανά σεζόν2 έδαφος. Ακολουθεί μια λεπτομερής περιγραφή τέτοιων πρωτοποριακών ποικιλιών, αναφέρονται η γεύση και τα αγροτεχνικά χαρακτηριστικά των φρούτων τους.

Ποικιλίες υψηλής απόδοσης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι απροσδιόριστες ντομάτες έχουν ρεκόρ υψηλής απόδοσης, ικανές να καλλιεργούνται και να αποδίδουν καρπούς μέχρι δυσμενείς συνθήκες. Για την καλλιέργεια τέτοιων ποικιλιών, το θερμοκήπιο ή το θερμοκήπιο είναι μια εξαιρετική επιλογή. Σε προστατευμένες συνθήκες, η θερμοκρασία παραμένει υψηλότερη από ό, τι στο ανοιχτό χωράφι, τα φυτά δεν φοβούνται τα βραχυπρόθεσμα κρύα χτυπήματα και τους πρώιμους παγετούς, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι δυνατή η συγκομιδή μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου.

Μερικές από τις υψηλότερης απόδοσης αόριστες ντομάτες θερμοκηπίου περιλαμβάνουν:

Fatalist f1

Ποικιλία ντομάτας ευρέως γνωστή στους Ρώσους αγρότες. Έχει εξαιρετικά υψηλή απόδοση, η οποία, με τη σωστή φροντίδα, είναι περίπου 38-40 kg / m2... Η ντομάτα ανήκει σε απροσδιόριστο, οι θάμνοι της είναι πολύ ψηλός και φυλλώδη. Όταν καλλιεργείτε μια ντομάτα για το θερμοκήπιο Fatalist f1, πρέπει να προσέχετε να δέσετε και να σχηματίσετε έναν θάμνο εγκαίρως. Αυτό θα αποτρέψει τη ζημιά στο φυτό λόγω της μεγάλης ποσότητας φρούτων.

Fatalist f1

Οι Fatalist f1 ντομάτες ωριμάζουν 100-110 ημέρες μετά τη σπορά του σπόρου. Πριν από την έναρξη της τεχνικής ωριμότητας, τα φρούτα είναι πράσινα, καθώς ωριμάζουν, το χρώμα τους γίνεται έντονο κόκκινο. Η μάζα ενός λαχανικού είναι 120-160 g, το σχήμα αυτών των φρούτων είναι επίπεδη. Οι ντομάτες έχουν νόστιμο, ζουμερό πολτό. Το δέρμα τους είναι λεπτό, όχι τραχύ. Η ποικιλία είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στις ρωγμές. Ο σκοπός των ντοματών είναι καθολικός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παρασκευή σαλάτας και κονσερβοποίησης.

Admiro f1

Admiro f1

Το υβρίδιο είναι αντιπροσωπευτικό Ολλανδική επιλογή... Σε εύκρατα κλίματα, οι ντομάτες Admiro f1 αναπτύσσονται καλά και σχηματίζουν άφθονες ωοθήκες. Συνιστάται η καλλιέργεια της ποικιλίας σε θερμοκήπια. Για να φυτέψετε ψηλούς απροσδιόριστους θάμνους δεν πρέπει να είναι παχύτεροι από 3-4 φυτά ανά 1 m2 έδαφος. Με έγκαιρο πότισμα, χαλάρωση και σίτιση των φυτών, θα είναι δυνατή η συγκομιδή νόστιμων κόκκινων ντοματών σε ποσότητα μεγαλύτερη από 39 kg / m2... Αυτή η υψηλή απόδοση σας επιτρέπει να τρώτε φρέσκες ντομάτες την εποχή και να προετοιμάζετε τουρσιά για ολόκληρο το χειμώνα.

Οι ντομάτες "Admiro f1" είναι μεσαίου μεγέθους: το βάρος τους είναι περίπου 130 γραμμάρια. Ωριμάζουν μαζί σε 110-130 ημέρες. Η ποικιλία χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή σε ασθένειες, δηλαδή σπονδυλική σκλήρυνση, όψιμη όραση, TMV, cladosporium.

Baldwin f1

Baldwin f1

Μια ποικιλία από ντομάτα υψηλής απόδοσης που είναι γνωστή στους Ρώσους κηπουρούς εδώ και πολλά χρόνια. Σε ευνοϊκές συνθήκες, η απόδοση των ντοματών θερμοκηπίου της ποικιλίας Baldwin f1 υπερβαίνει τα 37 kg ανά 1 m2 έδαφος. Μια τέτοια υψηλή απόδοση επιτρέπει, χωρίς να καταλαμβάνει μεγάλες εκτάσεις γης, την απόκτηση της απαιτούμενης ποσότητας λαχανικών για φρέσκια κατανάλωση και συγκομιδή.

Οι θάμνοι του υβριδικού Baldwin f1 είναι απροσδιόριστοι.Καθώς μεγαλώνουν, πρέπει να δένονται και να καρφώνονται. Η υποχρεωτική φροντίδα των φυτών πρέπει επίσης να περιλαμβάνει χαλάρωση του εδάφους στη ρίζα και άφθονο πότισμα.

Οι ψηλοί θάμνοι πρέπει να βουτήξουν σε ένα θερμοκήπιο όχι μεγαλύτερο από 3 φυτά ανά 1 m2... Οι καλύτερες πρόδρομες καλλιέργειες είναι κολοκυθάκια, αγγούρια, καθώς και άνηθος, κουνουπίδι και μαϊντανό. Οι ντομάτες της ποικιλίας "Baldwin f1" απαιτούν τη σύνθεση του εδάφους και για να επιτευχθεί ρεκόρ απόδοσης, τα φυτά πρέπει να τρέφονται τακτικά (μία φορά κάθε 2-3 εβδομάδες) με οργανικά και ανόργανα λιπάσματα με υψηλή περιεκτικότητα σε άζωτο και κάλιο.

Η φωτογραφία των ντοματών "Baldwin f1" φαίνεται παραπάνω στη φωτογραφία. Ζυγίζουν περίπου 150 g το καθένα. Η περίοδος ωρίμανσης για τα φρούτα Baldwin f1 είναι περίπου 110 ημέρες. Οι ώριμες, κόκκινες ντομάτες έχουν επίπεδο σχήμα. Η γεύση και η εμπορευσιμότητα των φρούτων είναι υψηλή.

Gilgal f1

Gilgal f1

Μια καταπληκτική μεγάλη ποικιλία φρούτων με εξαιρετική γεύση λαχανικών. Κάθε ντομάτα του υβριδικού "Gilgal f" ζυγίζει περισσότερο από 250 g, το σχήμα του είναι κλασικό - επίπεδο. Ντομάτες με κρέας απολαύστε με γλυκιά γεύση, πυκνό και λεπτό πολτό, λεπτό δέρμα. Τέτοιες ντομάτες είναι θεός για τους λάτρεις των φρέσκων σαλατών λαχανικών, νόστιμων φυσικών πάστας και χυμών. Οι κονσέρβες ντομάτες "Gilgal f1" είναι επίσης πολύ καλές.

Μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτήν την καταπληκτική ποικιλία ντομάτας σε ένα θερμοκήπιο. Τα προ-καλλιεργημένα φυτά πρέπει να βουτήξουν σε προστατευμένο έδαφος στα μέσα Μαΐου σύμφωνα με το σχήμα 3-4 φυτά ανά 1 m2 γη. Μια πυκνότερη φύτευση μπορεί να δημιουργήσει σκίαση και ασθένεια.

Με την επιφύλαξη τακτικού ποτίσματος, χαλάρωσης και σίτισης νέων φυτών, ήδη πάνω από 6-7 φύλλα, θα εμφανιστεί η πρώτη ταξιανθία, στην οποία σχηματίζονται 3-5 ντομάτες και στη συνέχεια ωριμάζουν. Η ενεργή καρποφορία εμφανίζεται 110 ημέρες μετά τη σπορά των σπόρων. Το μέγεθος της συνολικής απόδοσης φτάνει τα 40 kg / m2Επιπλέον, περισσότερο από το 97% των φρούτων χαρακτηρίζονται από υψηλές εμπορικές ιδιότητες.

Evpatoriy f1

Evpatoriy f1

Η ντομάτα "Evpatoriy f1" είναι ιδανική για τη γεύση και την εμφάνισή της. Η σάρκα του λαχανικού είναι σαρκώδης και γλυκιά, γεγονός που καθιστά δυνατή τη χρήση του λαχανικού στην παρασκευή σαλάτας, χυμών, κέτσαπ. Η ντομάτα "Evpatoriy f1" είναι επίσης εξαιρετική για κονσερβοποίηση.

Το υβριδικό "Evpatoria f1" είναι θερμόφιλο, επομένως μπορεί να αναπτυχθεί σε εξωτερικούς χώρους μόνο στις συνθήκες της Ουκρανίας ή της Μολδαβίας. Οι Ρώσοι κηπουροί καλλιεργούν αυτήν την ποικιλία αποκλειστικά σε θερμοκήπια, θερμοκήπια. Απροσδιόριστες ντομάτες βουτούν στο έδαφος, 3 θάμνοι ανά 1 m2 εδάφη στα μέσα Μαΐου. Η φροντίδα των φυτών είναι στάνταρ, πρέπει να περιλαμβάνει πότισμα, σίτιση, καλτσοδέτα και τσίμπημα ντομάτας και χαλαρώνοντας, ξεριζώνοντας το χώμα στη ρίζα.

Κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, το φυτό σχηματίζει άφθονα ωοθήκες 6-8 τεμ ανά ταξιανθία. Η πρώτη ταξιανθία σχηματίζεται πάνω από 9-10 φύλλα. Η περίοδος ωρίμανσης για τους καρπούς αυτής της ποικιλίας είναι 110 ημέρες. Οι ώριμες ντομάτες ζυγίζουν 130-150 γραμμάρια. Η απόδοση της ποικιλίας είναι εκπληκτική - 44 kg / m2.

Σπουδαίος! Η ποικιλία Evpatorium f1 είναι ανθεκτική σε όλες τις κοινές ασθένειες.

Rhapsody-NK f1

Rhapsody-NK f1

Μια άλλη γόνιμη ποικιλία ντομάτας για το θερμοκήπιο. Διαφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα ωρίμανσης των φρούτων, που είναι μόνο 100 ημέρες και εξαιρετικά υψηλή απόδοση άνω των 43 kg / m2... Τα φυτά σχηματίζουν άφθονες ωοθήκες σε ποσότητα άνω των 7 τεμαχίων σε κάθε καρποφόρο σύμπλεγμα. Το βάρος μιας ώριμης ντομάτας είναι περίπου 110-140 γραμμάρια. Η γεύση του λαχανικού είναι εκπληκτική: ο πολτός είναι ζουμερός και γλυκός, το δέρμα είναι λεπτό, αλλά ανθεκτικό στις βλάβες και τις ρωγμές.

Σπουδαίος! Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό της ποικιλίας "Rhapsody-NK f1" είναι η άριστη μεταφορά του, η οποία, σε συνδυασμό με υψηλή απόδοση, καθιστά την ποικιλία απαραίτητη για τους επαγγελματίες αγρότες.

Οι ντομάτες αυτής της ποικιλίας καλλιεργούνται από αγρότες στη Ρωσία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία. Τα φυτά βουτούν κυρίως στο θερμοκήπιο, ωστόσο, στις νότιες περιοχές είναι δυνατό να καλλιεργηθούν ντομάτες της ποικιλίας "Rhapsody-NK f1" και σε ανοιχτές περιοχές. Οι θάμνοι του υβριδίου είναι απροσδιόριστοι και απαιτούν σχισμές, τσίμπημα και τσίμπημα.Δεν χρειάζεται να επεξεργαστείτε τις ντομάτες με χημικές ουσίες, καθώς τα φυτά έχουν γενετική ανθεκτικότητα στην ιχθυόλυση, την κλαδοσπορία και τον ιό μωσαϊκών καπνού.

Talitsa f1

Talitsa f1

Κάθε κηπουρός που θέλει να καλλιεργήσει μια ποικιλία από ντομάτα υψηλής απόδοσης πρέπει να προσέξει το υβρίδιο Talitsa f1. Αυτή η ντομάτα είναι ανεπιτήδευτη στη φροντίδα, ανέχεται ανώδυνα τη βραχυπρόθεσμη ξηρασία, τις χαμηλές και τις υψηλές θερμοκρασίες και ταυτόχρονα είναι έτοιμη να ευχαριστήσει τον αγρότη με υψηλή απόδοση, η οποία είναι μεγαλύτερη από 38 kg / m2... Ένα ασθενώς φυλλώδες, απροσδιόριστο φυτό μεγαλώνει έως 2 μ. Είναι ευγνώμων για τη λίπανση με ανόργανα λιπάσματα και οργανική ύλη.

Οι μικρές φωτεινές κόκκινες ντομάτες βάρους έως 120 g είναι πολύ νόστιμες και ζουμερές. Ιδανικό για σαλάτες και κονσερβοποίηση. Το δέρμα των ντοματών είναι τρυφερό και λεπτό, αλλά δεν σπάει καθώς μεγαλώνει ο καρπός. Οι ντομάτες της ποικιλίας Talitsa f1 ωριμάζουν σε 100-110 ημέρες.

Έτσι, το άρθρο παραθέτει τις πιο διάσημες ντομάτες υψηλής απόδοσης, η γεύση και τα αγρονομικά χαρακτηριστικά των οποίων έχουν δοκιμαστεί με την πάροδο του χρόνου. Αξίζουν την προσοχή κάθε κηπουρού που επιλέγει μια ποικιλία από ντομάτα υψηλής απόδοσης από μια μεγάλη ποικιλία. Για όσους αναρωτιούνται ποια ποικιλία ντομάτας είναι η πιο παραγωγική για θερμοκήπια, συνιστάται να εξοικειωθείτε με το υβρίδιο Westland f1.

Γουέστλαντ f1

Γουέστλαντ f1

Αυτή η ποικιλία έχει απόδοση ρεκόρ - έως 60 kg / m2... Οι ντομάτες καλλιεργούνται αποκλειστικά σε θερμοκήπια, θερμοκήπια. Το φυτό είναι απαιτητικό να φροντίζει και να αποδίδει καρπούς πλήρως, να αναπτύσσεται μόνο σε θρεπτικά εδάφη, καθώς και να υπόκειται σε τακτικό άφθονο πότισμα.

Οι καρποί του υβριδίου είναι νόστιμοι και γλυκοί, με μέσο βάρος 140 γραμμάρια. Τα λαχανικά ωριμάζουν σχετικά νωρίς - 100 ημέρες από την ημέρα της σποράς της καλλιέργειας για τα φυτά.

Σπουδαίος! Με όλα τα πλεονεκτήματά της, η ποικιλία Westland f1 δεν είναι πολύ δημοφιλής στους αγρότες, καθώς είναι μια σχετική καινοτομία στην αγορά και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

συμπέρασμα

Όλα δίδονται αποδίδουν ποικιλίες ντομάτας είναι ψηλά και απαιτούν συγκεκριμένους κανόνες φροντίδας. Στο βίντεο εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με τον σωστό σχηματισμό ψηλών ντοματών:

Επιλέγοντας υψηλή απόδοση ποικιλίες τομάτας για θερμοκήπια, αξίζει να δώσετε προσοχή στις επιλογές που δίνονται παραπάνω, καθώς διαφέρουν όχι μόνο σε μια άφθονη συγκομιδή, αλλά και σε μια εξαιρετική γεύση του φρούτου. Είναι εύκολο να αναπτυχθούν σε ένα θερμοκήπιο εάν γνωρίζετε και χρησιμοποιείτε τους κανόνες για τη διαμόρφωση ενός θάμνου, τακτικά νερό και τροφή των φυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω καρποφόρες ποικιλίες έχουν δοκιμαστεί από πολυετή εμπειρία αγροτών και έχουν πολλά θετικά σχόλια σε διάφορα γεωργικά φόρουμ και ιστότοπους.

Μαρτυρίες

Valentina Petrova, 54 ετών, Γεκατερίνμπουργκ
Αναπτύσσω την ποικιλία Fatalist f1 για πολλά χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεν με απογοήτευσε ποτέ: πάντα με υψηλή απόδοση, ντομάτες εξαιρετικής γεύσης. Χαίρομαι επίσης που οι ντομάτες είναι μικρές "μία προς μία", περίπου 120 γραμμάρια η καθεμία, χωράνε καλά σε ολόκληρο το βάζο και σας επιτρέπουν να προετοιμάσετε νόστιμες και όμορφες ραφές. Πάντα συμβουλεύω όλους τους ενδιαφερόμενους κηπουρούς τη συγκεκριμένη ποικιλία ντοματών.
Anna Mikhanko, 38 ετών, Biysk
Μου αρέσει πολύ η ποικιλία Gilgal f1, γιατί πάντα αποδίδει καρπούς σε μεγάλες ποσότητες, οι ντομάτες είναι πολύ νόστιμες, γλυκές. Τα λαχανικά λειτουργούν καλά για σαλάτες και τροχαίο. Στην καλλιέργεια, η ποικιλία δεν είναι παράξενη, απαιτεί μόνο πότισμα και σίτιση. Επιπλέον σκαλοπάτια αφαιρούνται επίσης περιοδικά από τους θάμνους. Προτείνω αυτή την ποικιλία σε όλους τους «τεμπέληδες γκουρμέ» γιατί καθιστά εύκολο να μεγαλώσει πολλές νόστιμες ντομάτες.
Σχόλια (1)
  1. Δώστε μου έναν σύνδεσμο για την ντομάτα Westland - Θέλω να αγοράσω

    11.12.2019 στις 08:12
    Σβετλάνα
Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή