Ντομάτα τεμπέλης

Δεν είναι μυστικό ότι οι ντομάτες είναι μια απαιτητική καλλιέργεια για τη φροντίδα. Σε ποιους κηπουρούς της χώρας μας δεν πηγαίνουν για να πάρουν μια καλή συγκομιδή αυτών των φυτών που αγαπούν τη θερμότητα. Προκειμένου να ανακουφίσουν κάπως την ήδη δύσκολη ζωή των κηπουρών μας, οι κτηνοτρόφοι της Σιβηρίας έχουν αναπτύξει μια ειδική ποικιλία ντομάτας που ονομάζεται Lazy. Είναι για αυτόν που θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

Τεμπέλης

Χαρακτηριστικό της ποικιλίας

Το Tomato Lazy είναι μία από τις πιο λαμπρές ποικιλίες Επιλογή Σιβηρίαςπρόσφατα αποσύρθηκε. Όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει περίπου 6 χρόνια από την ίδρυσή του, έχει ήδη αποκτήσει ευρεία και άξια δημοτικότητα.

Αυτή η ποικιλία πήρε το όνομά της για έναν λόγο. Είναι ιδανικό για τον αρχάριο κηπουρό, καθώς και για όσους έχουν κουραστεί να ιδρώνουν και να φροντίζουν κρεβάτια ντομάτας. Η επιλογή της Σιβηρίας άφησε ένα ιδιαίτερο αποτύπωμα σε αυτήν την ποικιλία - ανέχεται καλά τον παγετό και δεν είναι ευαίσθητο στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Αυτό καθιστά τις ντομάτες Lazytom κατάλληλες για καλλιέργεια όχι μόνο σε όλη τη μεσαία λωρίδα, αλλά και στις βορειότερες περιοχές.

Σπουδαίος! Είναι απαραίτητο μόνο να καλλιεργηθεί αυτή η ποικιλία στις βόρειες περιοχές σε θερμοκήπια ή καταφύγια ταινιών. Οι υπόλοιπες περιοχές μπορούν να φυτέψουν με ασφάλεια το Lazy Woman σε ανοιχτό έδαφος - η απόδοση δεν θα υποφέρει από αυτό.

Η ποικιλία ντομάτας Lazytayka ανήκει στις πρώιμες ποικιλίες ωρίμανσης. Από τη στιγμή της βλάστησης έως την ωρίμανση των πρώτων φρούτων, θα χρειαστούν 95 έως 100 ημέρες. Οι καθοριστικοί θάμνοι του μπορούν να μεγαλώσουν έως 60 cm σε ύψος. Το μικρό τους μέγεθος και το μικρό τους μέγεθος τους επιτρέπουν να καλλιεργούνται ακόμη και σε μικρά θερμοκήπια. Τα φυτά τομάτας της ποικιλίας Lazyayka δεν χρειάζονται τον υποχρεωτικό σχηματισμό ενός θάμνου. Το μόνο που χρειάζονται είναι να αφαιρέσουν τα παιδιά της πρώτης βούρτσας και να ανασηκώσουν το κύριο στέλεχος σε ύψος 40 - 50 εκ. Επίσης, λόγω της άφθονης καρποφορίας με μεγάλα φρούτα, οι Lazy Bushes απαιτούν δέσιμο σε ένα στήριγμα.

Τεμπέλης

Οι καρποί αυτής της ποικιλίας είναι δεμένοι πολύ φιλικά και κυρίως στα πλάγια παιδιά. Το Ripe Tomato Lazy έχει σχήμα καρδιάς και απαλό δέρμα. Το χρώμα του μπορεί να ποικίλει: από έντονο κόκκινο έως κόκκινο πορφυρό. Οι ντομάτες αυτής της ποικιλίας έχουν μεγάλο μέγεθος. Το μέσο βάρος τους θα είναι περίπου 300 γραμμάρια. Με καλή φροντίδα, το μέσο βάρος των ντοματών μπορεί να ξεπεράσει τα 500 γραμμάρια. Ο πολτός του καρπού έχει μέση πυκνότητα και περιέχει από 4 έως 5 χωρίσματα. Η ξηρή ουσία στις ντομάτες Lazyayka θα είναι περίπου 4,5%.

Τεμπέλης

Τα χαρακτηριστικά γεύσης αυτής της ποικιλίας είναι εξαιρετικά. Έχουν μια ευχάριστη γεύση με ελαφριά ξινή. Είναι ιδανικά για φρέσκια κατανάλωση, καθώς και για χυμούς και διάφορες σάλτσες. Είναι δυνατή η χρήση τους για την προετοιμασία τουρσιών και κονσερβών. Επιπλέον, η ποικιλία Lazy Tomato μπορεί επίσης να καταναλωθεί σε ξηρή μορφή.

Αυτή η ποικιλία ντομάτας διακρίνεται από την αντοχή της στην όψιμη καταστροφή και τη μακροσπόρωση. Από τα παράσιτα, μια αρκούδα και γυμνοσάλιαγκες που προσβάλλουν ενήλικα φυτά μπορεί να είναι επικίνδυνα για αυτήν την ποικιλία.

Σπουδαίος! Οι μυκητιακές βλάβες των φυτών και των φρούτων της ποικιλίας Lazyayki είναι αρκετά συχνές όταν καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο.

Για να αποφευχθεί αυτό, δεν πρέπει να ξεχνάμε την ανάγκη τακτικού αερισμού του θερμοκηπίου.

Η ποικιλία ντομάτας Lazyanka έχει αυξημένη απόδοση. Από κάθε θάμνο, μπορείτε να μαζέψετε έως και 6 κιλά ντομάτες. Η συνολική απόδοση ανά τετραγωνικό μέτρο θα είναι περίπου 15 κιλά.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της ποικιλίας Lazyayka είναι:

 • μεγάλα μεγέθη φρούτων?
 • εξαιρετική γεύση και χαρακτηριστικά της αγοράς?
 • την ικανότητα αποθήκευσης των ντοματών για μεγάλο χρονικό διάστημα ·
 • αντοχή στον παγετό
 • η ικανότητα των φρούτων να ωριμάσουν με πρόωρη απομάκρυνση από τον θάμνο.

Εκτός από τα πλεονεκτήματα, η ποικιλία ντομάτας Lazytom έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • τα φυτά αυτής της ποικιλίας δεν ανέχονται τη θερμότητα και την ξηρασία αρκετά καλά.
 • οι θάμνοι απαιτούν ισχυρή υποστήριξη.
 • μπορεί να μην αναπτύσσεται σε όλα τα εδάφη.

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα αυτής της ποικιλίας, τα μειονεκτήματά της γίνονται ασήμαντα. Πολλοί κηπουροί σημειώνουν την ανεπιτήδευτη ποικιλία της ντομάτας Lazytom, καθώς και την εξαιρετική απόδοση.

Αυξανόμενες συστάσεις

Στα γεωγραφικά πλάτη μας, η καλλιέργεια ντομάτας Lazytayka, όπως και άλλες ποικιλίες, καλλιεργείται μέσω φυτωρίων. Η προετοιμασία του ξεκινά τον Μάρτιο, 50 - 55 ημέρες πριν από την προσγείωση σε μόνιμο μέρος.

Συμβουλή! Αυτοί οι κηπουροί που θέλουν να ξεκινήσουν τη συγκομιδή αυτής της πρώιμης ποικιλίας ακόμα πιο γρήγορα μπορούν να φυτέψουν φυτά σε μόνιμο μέρος σε 45 ημέρες από τη βλάστηση.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να φυτέψετε σπόρους για σπορόφυτα όχι νωρίτερα από τα μέσα Μαρτίου.

Παρά το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι σπόροι υποβάλλονται σε προετοιμασία πριν από την πώληση, οι έμπειροι κηπουροί συνιστούν τη διαλογή και την επεξεργασία τους μόνοι σας. Για αυτό χρειάζεστε:

 • Βυθίστε όλους τους σπόρους σε νερό. Οι σπόροι που επιπλέουν στην επιφάνεια είναι άδειοι και δεν μπορούν να βλαστήσουν. Επομένως, δεν επιτρέπεται να προσγειωθούν. Επιπλέον, μην φυτεύετε μικρούς και κατεστραμμένους σπόρους - πιθανότατα, δεν θα φυτρώνουν.
 • Οι επιλεγμένοι σπόροι πρέπει να υποστούν επεξεργασία με ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου για 15 λεπτά. Μετά από αυτό, πρέπει να ξεπλυθούν με ζεστό νερό.
 • Μουλιάστε τους σπόρους σε νερό με την προσθήκη ορυκτού λιπάσματος ή διεγερτικού ανάπτυξης. Η περίοδος εμποτισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 12 ώρες.

Με τη διαλογή και την επεξεργασία σπόρων, μπορείτε να επιτύχετε όχι μόνο το 100% της βλάστησης, αλλά και να ενισχύσετε σημαντικά την ασυλία των νέων φυτών.

Όταν φυτεύετε σπόρους για σπορόφυτα, αξίζει να τηρήσετε ένα βάθος σποράς 1,5 εκ. Μια βαθύτερη ή ρηχή φύτευση δεν θα επιτρέψει στους σπόρους να βλαστήσουν κανονικά. Για να εμφανιστούν τα φυτά το συντομότερο δυνατό, είναι απαραίτητο να τους παρέχεται θερμοκρασία 20 έως 26 βαθμών. Μετά την εμφάνιση των περισσότερων δενδρυλλίων, συνιστάται η μείωση της θερμοκρασίας. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να είναι 14-16 μοίρες, και τη νύχτα πρέπει να είναι μεταξύ 12-14 μοίρες.

Για να διευκολυνθεί η μεταφορά των μοσχευμάτων ντομάτας Lazytom σε ένα μόνιμο μέρος, πρέπει να σκληρυνθούν. Η διαδικασία σκλήρυνσης είναι αρκετά απλή - τα νεαρά φυτά αφαιρούνται στο μπαλκόνι τη νύχτα ή τοποθετούνται σε ένα ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο. Ταυτόχρονα, για να αποφευχθεί το τέντωμα των δενδρυλλίων, πρώτα τα δοχεία πρέπει να καλύπτονται με μεμβράνη.

Σπουδαίος! Η σκλήρυνση πραγματοποιείται σε θερμοκρασία νύχτας τουλάχιστον 10 βαθμών.

Τα τεμπέλη φυτά συλλέγονται μετά το σχηματισμό των δύο πρώτων φύλλων. Ταυτόχρονα, πρέπει να μεταμοσχευτούν προσεκτικά, χωρίς να βλάψουν το ασθενές ριζικό σύστημα των φυτών. Κατά τη διάρκεια της συλλογής, κάθε φυτό πρέπει να επιθεωρείται και, εάν εντοπιστεί σήψη ρίζας, απορρίπτεται. Επιπλέον, δεν πρέπει να δοθεί ευκαιρία στα αδύναμα φυτά. Ειδικά εάν σχεδιάζεται να φυτευτεί σε ανοιχτά κρεβάτια.

Η ποικιλία ντομάτας Lazy, παρά την απαράμιλλη φροντίδα της, μπορεί να μην αναπτύσσεται σε όλα τα εδάφη. Τα φυτά του δεν πρέπει να φυτεύονται σε πολύ γονιμοποιημένα όξινα εδάφη. Τα κρεβάτια με χαλαρό χώμα μεσαίας ή ουδέτερης οξύτητας θα είναι τα βέλτιστα. Εάν οργανωθεί εναλλαγή καλλιέργειας στον ιστότοπο, τότε τα κρεβάτια είναι ιδανικά για το Lazydog μετά:

 • καρότα
 • Λουκάς
 • αγγούρια
 • λάχανο;
 • όσπρια.
Σπουδαίος! Οι ντομάτες δεν πρέπει να φυτεύονται μετά από πατάτες ή πιπεριές για 3 χρόνια. Αυτές οι καλλιέργειες δεν θα αφήσουν χρήσιμες ουσίες για τις ντομάτες.

Επιπλέον, μοιράζονται κοινές ασθένειες, οι οποίες θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο μόλυνσης των τοματιδίων.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ασθένειες της ντομάτας μπορείτε να βρείτε στο βίντεο:

Τα νεαρά φυτά της ποικιλίας Lazyayka δεν χρειάζονται πολύ χώρο για βέλτιστη ανάπτυξη. Ένα τετραγωνικό μέτρο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 θάμνους. Η περαιτέρω φροντίδα για αυτούς δεν θα είναι δύσκολη. Το μόνο που χρειάζονται είναι:

 • Garter σε ένα στήριγμα ή πέργκολα?
 • Τακτικό πότισμα. Στο κλίμα μας, οι ντομάτες πρέπει να ποτίζονται όχι περισσότερο από 2 φορές την εβδομάδα όταν καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους και μία φορά την εβδομάδα όταν καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο. Αξίζει να ποτίζετε μόνο στη ρίζα. Είναι καλύτερα να μην χρησιμοποιείτε άρδευση ψεκαστήρα για ντομάτες.
 • Η απομάκρυνση των θετριών αυτής της ποικιλίας πραγματοποιείται μόνο μέχρι την πρώτη βούρτσα. Στο μέλλον, το Lazy-eyed δεν χρειάζεται να τσιμπήσει και να σχηματίσει έναν θάμνο.
 • Γονιμοποίηση με ανόργανα και οργανικά λιπάσματα.

Η ποικιλία ντομάτας Lazy μπορεί να κάνει χωρίς χαλάρωση και βοτάνισμα. Αλλά η πραγματοποίηση αυτών των διαδικασιών μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα των φυτών αυτής της ποικιλίας.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις απλές προτάσεις, μπορείτε να μαζέψετε τις πρώτες Lazy Tomatoes σε 2,5 - 3 μήνες από την εμφάνιση των βλαστών.

Μαρτυρίες

Galina, 42 ετών, Kovrov
Η Lazy Woman επέλεξε την ποικιλία των ντοματών από τη φωτογραφία. Ήδη στο σπίτι διάβασα ότι ήταν ανεπιτήδευτος και χαίρεται ήσυχα. Οι σπόροι για σπορόφυτα επεξεργάστηκαν με υπερμαγγανικό κάλιο και φυτεύτηκαν. Τα σπορόφυτα φυτρώνουν μαζί, αλλά δεν επέζησαν όλοι. Φύτεψα τα φυτά σε ένα θερμοκήπιο στα τέλη Μαΐου. Οι θάμνοι αυτής της ποικιλίας έχουν αναπτυχθεί αρκετά συμπαγείς. Τα φυτεύω κάθε 50 cm, αλλά θα μπορούσα να είχα αφήσει λίγο λιγότερο χώρο. Τα φρούτα είναι αρκετά μεγάλα, οπότε οι θάμνοι πρέπει να είναι δεμένοι. Έχουν κλασική γεύση ντομάτας με ξινή. Η απόδοση αυτής της ποικιλίας με ικανοποίησε, οπότε θα φυτέψω περισσότερα.

Λάρισα, 31 ετών, Στρούνινο
Αυτή η ποικιλία αγοράστηκε κατά λάθος, αλλά δεν το μετανιώσαμε ποτέ. Το Lazy Tomatoes αντιστοιχεί πλήρως στις φωτογραφίες από τη συσκευασία σπόρων. Είναι μεγάλα και πολύ νόστιμα. Ταυτόχρονα, δεν απαιτούν ειδική φροντίδα. Τα μεγάλωσα σε εξωτερικούς χώρους και δεν περίμενα άφθονα καρποφόρα. Αλλά αυτή η ποικιλία με εξέπληξε. Σίγουρα θα το φυτέψω ξανά.

Μαρία, 58 ετών, Σερπούκοφ
Ανατρέφω μια τεμπέλη γυναίκα για δεύτερη χρονιά. Αυτή η ποικιλία απαιτεί υποχρεωτική σύνδεση με μια υποστήριξη. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δέσετε όχι μόνο τον κορμό, αλλά και τις βούρτσες. Την πρώτη φορά που δεν το έκανα και η βούρτσα ντομάτας έσπασε. Γενικά, η ποικιλία είναι πολύ καλή. Έχει μεγάλα και σαρκώδη φρούτα. Αλλά χωρίς την κατάλληλη φροντίδα, δεν θα δώσει άφθονη συγκομιδή. Επομένως, δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο απαιτητικός για τη φροντίδα.

Σχόλια (1)
 1. Η ποικιλία "Lazy" είναι πολύ καλή. Οι ντομάτες είναι μεγάλες ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Ο πολτός είναι νόστιμος, θα το έλεγα, ζάχαρη. Μου άρεσε πολύ. Θα φροντίσω να φυτέψω.

  02/14/2018 στις 08:02
  Ναταλία 63 ετών, Κεμέροβο
Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή