Κόκκινο κρεμμύδι Yalta: καλλιέργεια από σπόρους στην περιοχή της Μόσχας, οφέλη και βλάβες, σχόλια

Το κρεμμύδι Yalta κέρδισε την αγάπη των κηπουρών σε όλη τη χώρα όχι μόνο με το κόκκινο-μοβ χρώμα του. Η γλυκιά γεύση και η περιεκτικότητα σε μεγάλη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων καθιστούν τη χρήση αυτού του λαχανικού όχι μόνο ευχάριστη, αλλά και χρήσιμη.

Το κρεμμύδι Yalta είναι όμορφο στην εμφάνιση και έχει ευχάριστη γεύση.

Τι είναι το κρεμμύδι Yalta και πώς μοιάζει

Η ιστορία του κόκκινου κρεμμυδιού Yalta ξεκινά στα μέσα του 20ού αιώνα, όταν, με βάση την φυσικοποιημένη μορφή του Πορτογάλου συγγενή του, Mader flat, οι Κριμαίοι επιστήμονες αναπαράγουν μια νέα ποικιλία αυτού του πολιτισμού. Ο στόχος των κτηνοτρόφων ήταν να βελτιώσει την ποιότητα διατήρησης και να εξαλείψει τον πολύ έντονο μωβ χρωματισμό, ο οποίος εκείνη την εποχή θεωρήθηκε μειονέκτημα.

Αρχικά, η ποικιλία καταχωρίστηκε με το όνομα Yalta local, αργότερα στη βάση της δημιουργήθηκαν Yalta Lux και Yalta red.

Το κόκκινο κρεμμύδι Yalta είναι μια ποικιλία σαλάτας με μεσαίου μεγέθους φρούτα επίπεδης στρογγυλής. Το βάρος του είναι 200 ​​g, αλλά υπάρχουν δείγματα των οποίων το βάρος φτάνει τα 300 g.

Το άνω στρώμα κάλυψης του λαμπτήρα αποτελείται από ξηρές, πυκνές κλίμακες, οι οποίες μπορεί να είναι μοβ με ελαφριά κόκκινη απόχρωση ή σκούρο ροζ. Ο πολτός είναι ζουμερός και τραγανός. Το εσωτερικό μέρος αποτελείται από επτά στρώσεις λευκών-ροζ ζυγών. Πρακτικά δεν διαχωρίζονται.

Το κάτω μέρος του λαμπτήρα είναι ελαφρώς κοίλο, το ριζικό σύστημα είναι ινώδες.

Η γεύση των κρεμμυδιών της Κριμαίας είναι ευχάριστη, γλυκιά, χωρίς υπαινιγμούς πικρίας, χαρακτηριστικό των περισσότερων εκπροσώπων αυτού του πολιτισμού.

Τα φρούτα περιέχουν μια μικρή ποσότητα βασικών ουσιών. Το άρωμα του κρεμμυδιού Yalta δεν είναι πολύ έντονο και δεν ερεθίζει τους βλεννογόνους των ματιών.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, χρησιμοποιείται στη διαδικασία προετοιμασίας σαλάτας από φρέσκα λαχανικά ή διακόσμησης έτοιμων γευμάτων.

Προσοχή! Ως αποτέλεσμα της θερμικής επεξεργασίας, οι περισσότερες βιταμίνες καταστρέφονται, γεγονός που μειώνει σημαντικά τις ευεργετικές ιδιότητες των κόκκινων κρεμμυδιών Γιάλτας. Γι 'αυτό είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσετε ωμό.

Το κρεμμύδι Yalta φαίνεται διαφορετικό από άλλες ποικιλίες

Χαρακτηριστικά του κρεμμυδιού Yalta

Τα χαρακτηριστικά του κρεμμυδιού Yalta είναι παρόμοια με τις περιγραφές άλλων ποικιλιών. Πρόκειται για μια θερμοφιλική και λατρευτική κουλτούρα που αντιδρά εξαιρετικά αρνητικά σε απότομη μείωση της θερμοκρασίας περιβάλλοντος.

Η ποικιλία χαρακτηρίζεται ως υψηλή απόδοση και ανθεκτική στις ασθένειες. Η υψηλή συγκέντρωση νερού και ζάχαρης καθιστά τα κρεμμύδια Yalta ακατάλληλα για μακροχρόνια αποθήκευση. Κατά μέσο όρο, μια κουλτούρα μπορεί να "διατηρήσει" τη φρεσκάδα και την παρουσίασή της για όχι περισσότερο από πέντε μήνες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Το κόκκινο κρεμμύδι Yalta έχει πολλά πλεονεκτήματα. Αλλά αυτή η ποικιλία έχει επίσης μειονεκτήματα.

Τα κρεμμύδια Yalta έχουν περισσότερα πλεονεκτήματα από τα μειονεκτήματα

Πλεονεκτήματα:

 • ζουμερό πολτό και γλυκιά γεύση.
 • υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά
 • η δυνατότητα ανάπτυξης σε πετρώδη εδάφη ·
 • ελκυστική εμφάνιση.

Μειονεκτήματα:

 • σύντομη διάρκεια ζωής?
 • υψηλές απαιτήσεις για το έδαφος.

Πώς να ξεχωρίσετε ένα πραγματικό κρεμμύδι Yalta από ένα ψεύτικο

Για να το ξεχωρίσετε από ένα ψεύτικο και να επιλέξετε ένα πραγματικό κρεμμύδι Yalta, πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά του. Συχνά εντελώς διαφορετικές, παρόμοιες ποικιλίες είναι λάθος για αυτό το είδος.

Το κρεμμύδι Yalta διαφέρει από το συνηθισμένο κόκκινο στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • το κεφάλι δεν είναι απολύτως επίπεδο, αλλά κωνικό.
 • Οι εξωτερικές ζυγαριές του αρχικού φρούτου είναι γυαλιστερές, μοβ-μοβ.
 • Ο πυθμένας συρρικνώνεται προς τα μέσα, ένα φωτεινό μπλε-ιώδες φωτοστέφανο είναι ορατό γύρω από αυτό.
 • Ένα πραγματικό κρεμμύδι Yalta έχει μόνο επτά εσωτερικές κλίμακες - όχι περισσότερο και όχι λιγότερο.
 • ο χυμός του αρχικού κρεμμυδιού Yalta είναι διαυγής και η γεύση είναι γλυκιά.
Προσοχή! Λαμβάνοντας υπόψη τη σύντομη διάρκεια ζωής, είναι ασφαλές να πούμε ότι είναι αδύνατο να αγοράσετε γνήσια κρεμμύδια Yalta την άνοιξη και το πρώτο μισό του καλοκαιριού.

Μπορείτε να διακρίνετε μια αρχική ποικιλία από ένα ψεύτικο με τον αριθμό των κλιμάκων.

Γιατί είναι χρήσιμο το κόκκινο κρεμμύδι Yalta;

Τα οφέλη και οι βλάβες του κρεμμυδιού Yalta για το σώμα καθορίζονται από τη χημική του σύνθεση. Περιέχει βιταμίνες Α, C, ομάδα Β, καθώς και μέταλλα. Και η συγκέντρωση αντιοξειδωτικών στα κόκκινα κρεμμύδια είναι σχεδόν διπλάσια από ό, τι σε άλλες ποικιλίες αυτού του λαχανικού. Υπάρχουν επίσης αμινοξέα και φυτικές ίνες απαραίτητες για το σώμα.

Τακτική κατανάλωση κρεμμυδιών Yalta:

 • βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • βοηθά στη διακοπή των φλεγμονωδών διεργασιών στο σώμα.
 • είναι μια καλή πρόληψη του καρκίνου?
 • βοηθά στην απομάκρυνση των προϊόντων αποσύνθεσης από το σώμα.
 • ενισχύει τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων?
 • ενεργοποιεί τη σύνθεση του δικού του κολλαγόνου.
 • μειώνει την αρτηριακή πίεση
 • βοηθά στην καταπολέμηση της ελμινθίαση.

Η υπερβολική κατανάλωση κρεμμυδιών Yalta μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της βλεννογόνου μεμβράνης του στομάχου και των εντέρων, οπότε θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται με προσοχή στη διατροφή ατόμων που πάσχουν από γαστρεντερικές παθήσεις.

Το κρεμμύδι Yalta θα είναι μια καλή προσθήκη σε οποιοδήποτε πιάτο

Είναι δυνατόν να καλλιεργήσετε κρεμμύδια Yalta στην περιοχή της Μόσχας και στη μεσαία λωρίδα

Το κρεμμύδι της Κριμαίας είναι μια θερμοφιλική καλλιέργεια, για την κανονική ανάπτυξη και καρποφορία των οποίων απαιτείται ένα μακρύ καλοκαίρι και μια συγκεκριμένη σύνθεση του εδάφους.

Οι ιδανικές συνθήκες για την καλλιέργεια του είδους Yalta βρίσκονται μόνο στην Κριμαία. Επί του παρόντος, οι κύριοι προμηθευτές αυτής της καλλιέργειας σε βιομηχανική κλίμακα θεωρούνται οι αγροτεχνικές εκμεταλλεύσεις των χωριών Opolznevoe, Goluboy Bay, Simeiz, Zaprudnoye και Lavrovoe.

Ο κύριος λόγος για τον οποίο η φύτευση κρεμμυδιών Yalta δεν συνιστάται σε άλλες περιοχές είναι ακατάλληλο έδαφος. Το γεγονός είναι ότι η ποικιλία προτιμά τις πλάκες Tauride, οι οποίες συσσωρεύουν ηλιακή θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας και την δίνουν στις φυτεύσεις τη νύχτα.

Το πραγματικό κρεμμύδι Yalta μεγαλώνει στην Κριμαία, αλλά μπορείτε να καλλιεργήσετε αυτόν τον όμορφο άνδρα σε άλλη περιοχή. Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε τους κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας.

Μερικές φορές η καλλιέργεια κρεμμυδιών Κριμαίας στην κεντρική Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής της Μόσχας, προκαλεί μείωση των χαρακτηριστικών της ποικιλίας - αποδεικνύεται λιγότερο ζουμερή και γλυκιά. Για να μην συμβεί αυτό, πρέπει να επιλέξετε εξαιρετικά εύφορο έδαφος. Μια καλή συγκομιδή κρεμμυδιών της Κριμαίας μπορεί να επιτευχθεί αυξάνοντάς τα σε βραχώδεις περιοχές. Η πυκνή δομή του εδάφους δεν επιτρέπει στους καρπούς να περάσουν βαθιά, με αποτέλεσμα να ζεσταθούν στον ήλιο και να αποκτήσουν καλές εμπορικές ιδιότητες.

Το κρεμμύδι Yalta απαιτεί ειδική σύνθεση εδάφους

Σπορά κρεμμυδιών Yalta για σπορόφυτα

Είναι καλύτερα να καλλιεργείτε κρεμμύδια Yalta από σπόρους μέσω φυτωρίων. Η φύτευση σπόρων απευθείας σε μη προστατευμένο έδαφος καθυστερεί την περίοδο καρποφορίας και προσθέτει πικρία στα φρούτα. Επιπλέον, η απόδοση με καλλιέργεια δενδρυλλίων θα είναι καλύτερη από ό, τι με ανοιχτό έδαφος.

Πότε να φυτέψετε σπόρους κρεμμυδιού Yalta

Το υλικό σπόρων για σπορόφυτα φυτεύεται στα τέλη Φεβρουαρίου ή στις αρχές Μαρτίου. Μετά από περίπου δύο μήνες, τα ώριμα φυτά βυθίζονται στο ανοιχτό έδαφος.

Προετοιμασία σπόρων

Για να καλλιεργήσετε μια καλή συγκομιδή κρεμμυδιών Yalta από σπόρους, πρέπει να προετοιμάσετε σωστά το υλικό φύτευσης:

 1. Οι σπόροι εμποτίζονται για 30-40 λεπτά σε ένα ασθενές διάλυμα υπερμαγγανικού καλίου. Αυτό θα βοηθήσει στην απολύμανση του υλικού φύτευσης και θα μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης μυκητιακών ασθενειών.
 2. Αφού παρέλθει ο καθορισμένος χρόνος, οι σπόροι πλένονται και διατηρούνται σε διεγέρτη ανάπτυξης (σύμφωνα με τις οδηγίες που επισυνάπτονται στο παρασκεύασμα).
 3. Μετά το μούλιασμα, το νερό στραγγίζεται και οι σπόροι ξηραίνονται.
Συμβουλή! Είναι καλύτερα να αγοράσετε σπόρους κρεμμυδιού Yalta για φύτευση από αξιόπιστους κατασκευαστές.

Επιλογή χωρητικότητας

Κάθε δοχείο για σπορόφυτα είναι κατάλληλο: ειδικά πλαστικά δοχεία, ξύλινα κουτιά, τύρφη και ακόμη και ποτήρια μιας χρήσης. Το κύριο πράγμα είναι ότι είναι εξοπλισμένα με οπές αποστράγγισης.

Φύτευση σπόρων

Οι σπόροι του κρεμμυδιού Yalta απλώνονται στην επιφάνεια του εδάφους σε απόσταση 5 cm μεταξύ τους. Μετά από αυτό, θάβονται 1 εκατοστό και το χώμα υγραίνεται με ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Το δοχείο με φυτεύσεις καλύπτεται με γυάλινο ή πλαστικό περιτύλιγμα για να δημιουργήσει ένα φαινόμενο θερμοκηπίου και αφήνεται σε ξηρό, ζεστό μέρος.

Συμβουλή! Μέχρι την εμφάνιση των δενδρυλλίων, το δοχείο μπορεί να παραμείνει σε σκοτεινό μέρος, αλλά τα φυτά προς επώαση θα χρειαστούν πολύ ηλιακό φως. Επομένως, είναι καλύτερο να μεταφέρετε το δοχείο με φυτά σε ένα καλά φωτισμένο περβάζι.

Πρέπει να προσέχετε όταν αφαιρείτε τα φυτά από το δοχείο.

Φροντίδα σποροφύτων

Για να αποκτήσετε δυνατά φυτά που μπορούν στη συνέχεια να δώσουν καλή συγκομιδή, πρέπει να οργανώσετε κατάλληλη φροντίδα για τα φυτά:

 1. Ελεγχος θερμοκρασίας. Αμέσως μετά τη φύτευση των σπόρων, πρέπει να είναι + 23-25 ​​° С, και μετά την εμφάνιση βλαστών, θα πρέπει να μειωθεί σε + 15 ° С κατά τη διάρκεια της ημέρας και + 10 ° С τη νύχτα. Δεν χρειάζεται να προσπαθήσετε να θερμάνετε περισσότερο το δωμάτιο, επειδή η υπερβολική θερμότητα μπορεί να οδηγήσει σε τέντωμα των φυτωρίων.
 2. Φωτισμός. Για την κανονική ανάπτυξη των σποροφύτων κρεμμυδιών Yalta, απαιτείται πολύ φως. Εάν δεν είναι αρκετό στο δωμάτιο, θα πρέπει να οργανώσετε συμπληρωματικό φωτισμό φυτών χρησιμοποιώντας φωτιστικούς φακούς ή λαμπτήρες φθορισμού.
 3. Πότισμα. Τα κόκκινα κρεμμύδια λατρεύουν το νερό, οπότε πρέπει να βρέχετε τα φυτά τακτικά, εμποδίζοντας το στέγνωμα του εδάφους. Απλά μην το παρακάνετε - η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει σήψη του ριζικού συστήματος των φυτών. Συνιστάται η άρδευση του εδάφους στο δοχείο χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού.
 4. Λίπασμα επιφάνειας. Θα πρέπει να ταΐσετε τα φυτά δύο φορές: πρώτα, τα λιπάσματα εφαρμόζονται 14 ημέρες μετά τη σπορά και στη δεύτερη, τρεις εβδομάδες μετά την πρώτη σίτιση.
 5. Αραίωση φυτωρίων. Με ισχυρή πάχυνση των φυτεύσεων, συνιστάται να φυτέψετε τα φυτά με τέτοιο τρόπο ώστε η απόσταση μεταξύ των δενδρυλλίων να είναι τουλάχιστον 1 εκατοστό. Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τους αρρώστους και τους φθαρμένους βλαστούς.
 6. Σκληρωτικός. Προκειμένου τα φυτά να προσαρμοστούν γρηγορότερα στο ανοιχτό χωράφι, πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων. Για να γίνει αυτό, ένα κουτί με δενδρύλλια αρχίζει να βγαίνει στο δρόμο περίπου μια εβδομάδα πριν από τη φύτευση, αυξάνοντας τον χρόνο που αφιερώνεται στον καθαρό αέρα κάθε μέρα.

Η ποιότητα των δενδρυλλίων εξαρτάται από τη σωστή φροντίδα

Φύτευση δενδρυλλίων σε ανοιχτό έδαφος

Δενδρύλλια κόκκινων κρεμμυδιών φυτεύονται σε μη προστατευμένο έδαφος όταν ο καιρός είναι πραγματικά ανοιξιάτικος και έχει περάσει η απειλή επιστροφής παγετών. Η επιλεγμένη περιοχή έχει εκσκαφεί στο βάθος του φτυαριού, εφαρμόζονται τα απαραίτητα λιπάσματα (άλας καλίου και νιτρικό αμμώνιο) και η επιφάνειά του ισοπεδώνεται με τσουγκράνα.

Κατά τη μεταμόσχευση:

 • ποτίστε τα φυτά άφθονα σε ένα δοχείο και αφαιρέστε προσεκτικά τα φυτά.
 • Συντομεύστε τα φύλλα και τις ρίζες κατά περίπου το μισό μήκος τους.
 • Κάντε αυλάκια βάθους 4 cm, η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 35 cm.
 • πότισμα των προετοιμασμένων κρεβατιών και φύτευση δενδρυλλίων σε απόσταση 10 cm το ένα από το άλλο, συμπιέζοντας ελαφρά το έδαφος στη ριζική ζώνη.
 • οι νέες φυτεύσεις ποτίζονται ξανά.
Σχόλιο! Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε ζεστό, καταβυθισμένο νερό για άρδευση.

Περαιτέρω φροντίδα

Η επακόλουθη φροντίδα των φυτειών κρεμμυδιών της Κριμαίας είναι ουσιαστικά η ίδια όπως και για άλλες φυτικές καλλιέργειες:

 1. Πότισμα.Η έλλειψη υγρασίας μπορεί να προκαλέσει πικρία στα κρεμμύδια. Επομένως, είναι απαραίτητο να ποτίζετε τα φυτά τακτικά, εμποδίζοντας το χώμα να στεγνώσει. Κατά τη διάρκεια της υγρασίας, το νερό δεν χύνεται κάτω από τη ρίζα, αλλά αφήνεται να τρέξει κατά μήκος του διαδρόμου.
 2. Χαλάρωση του εδάφους και αφαίρεση ζιζανίων. Συνιστάται να κάνετε την πρώτη διαδικασία μετά από κάθε πότισμα. Τα ζιζάνια αφαιρούνται καθώς εμφανίζονται.
 3. Λίπασμα επιφάνειας. Τα κρεμμύδια Yalta γονιμοποιούνται κάθε δύο εβδομάδες, εναλλάσσοντας οργανικά λιπάσματα με ορυκτά. Ως πρώτο, συνιστάται η χρήση υδατικού διαλύματος κοπριάς σάπιας αγελάδας (1: 5) ή κοπριά κοτόπουλου (1:10).
 4. Πρόληψη ασθενείας. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μυκητιασικών ασθενειών. Επομένως, ο πρώτος κανόνας πρόληψης είναι ο έλεγχος του επιπέδου υγρασίας του εδάφους.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ριζοβολίας, τα φυτά επεξεργάζονται με διάλυμα 1% υγρού Bordeaux. Μετά από 20 ημέρες, τα φυτά ψεκάζονται με διάλυμα Arcerida.

Αυτή η ποικιλία απαιτεί τακτική περιποίηση.

Σπουδαίος! Το πότισμα σταματά περίπου 20 ημέρες πριν από τη συγκομιδή. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή της υπερβολικής κορεσμού των βολβών με νερό και θα βελτιώσει την ποιότητα διατήρησής τους.

Ασθένειες και παράσιτα

Η ποικιλία χαρακτηρίζεται ως ανθεκτική στις λοιμώξεις. Ωστόσο, μερικές φορές πρέπει να καταπολεμήσετε τις ασθένειες:

 1. Ωίδιο. Μπορείτε να προσδιορίσετε την παρουσία της νόσου από τη λευκή άνθιση στα φύλλα. Όταν εμφανίζονται ανησυχητικά συμπτώματα, το πότισμα σταματά και οι φυτεύσεις αντιμετωπίζονται με μυκητοκτόνα παρασκευάσματα όπως η Φιτοσπορίνη.

  Το ωίδιο μπορεί να προκαλέσει θάνατο στα φυτά

 2. Γκρι σήψη. Τα πρώτα σημάδια εμφανίζονται στο λαιμό του βολβού και στη συνέχεια επηρεάζει ολόκληρο τον καρπό. Σε αυτήν την περίπτωση, τα άρρωστα φυτά αφαιρούνται και τα υγιή φυτά αντιμετωπίζονται με παρασκευάσματα με βάση την τριαζόλη.

  Η γκρίζα σήψη δεν μπορεί να θεραπευτεί

 3. Σκουριά. Η εκδήλωση της νόσου είναι κόκκινες κηλίδες στα φύλλα. Η αντιμετώπισή του σε πρώιμο στάδιο θα βοηθήσει την επεξεργασία των φυτεύσεων με ένα διάλυμα υγρού Bordeaux.

  Η παρουσία σκουριάς μπορεί να ανιχνευθεί με γυμνό μάτι

Αγαπούν τα κρεμμύδια και τα παράσιτα της Γιάλτας:

 1. Τσιμπούρι κρεμμυδιού. Η παρουσία αυτού του εντόμου μπορεί να προσδιοριστεί από την καθυστέρηση στην ανάπτυξη των φυτών και την εμφάνιση σήψης στους βολβούς. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τους μη προσκεκλημένους επισκέπτες με θεραπεία με ακαρεοκτόνα τύπου Appolo.

  Η δραστηριότητα των ακάρεων κρεμμυδιών είναι επιζήμια για το φυτό

 2. Ανθρακωρύχοι Προνύμφες σκώρων ή μύγες, που υποδεικνύονται με λευκές ρίγες στα φύλλα. Για την καταπολέμηση αυτών των παρασίτων, χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα παρασκευάσματα, για παράδειγμα, Pyrethrum.

  Οι ανθρακωρύχοι, παρά το μικρό τους μέγεθος, προκαλούν τεράστια βλάβη στα φυτά.

 3. Θυσανόπτερα. Αυτά τα μικρά παράσιτα τρέφονται με χυμό φυτού, αφήνοντας εκτεταμένες μαύρες κηλίδες στα φύλλα. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τα παράσιτα με τη θεραπεία φυτεύσεων κρεμμυδιών με Aktellik ή άλλα εντομοκτόνα.

  Η παρουσία θρίπες υποδεικνύεται από λευκές ρίγες στα φύλλα.

Πώς αποθηκεύεται το κρεμμύδι Yalta

Η περίοδος ωρίμανσης για τα κόκκινα κρεμμύδια συμβαίνει αργότερα από ό, τι για τα λευκά. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Αρχίζουν να σκάβουν τους βολβούς όταν πέσουν όλα τα φτερά. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να μην καθυστερήσουν τη συγκομιδή, επειδή η υγρασία του φθινοπώρου (ειδικά σε βροχερές καιρικές συνθήκες) μπορεί να προκαλέσει σήψη.

Η ποικιλία δεν έχει καλή ποιότητα διατήρησης, επομένως συνιστάται η χρήση της το συντομότερο δυνατό.

Η αποθήκευση κρεμμυδιών για αρκετούς μήνες απαιτεί συμμόρφωση με ορισμένες προϋποθέσεις:

 • Σε ένα διαμέρισμα, τα κρεμμύδια Yalta πρέπει να αποθηκεύονται σε θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από +15 ° C (χαγιάτι, μπαλκόνι), υπό τις ίδιες συνθήκες διατηρούνται στο υπόγειο.
 • ο αέρας στο χώρο που προορίζεται για ρίζες πρέπει να είναι ξηρός και η υγρασία χαμηλή.
 • τα κρεμμύδια θα παραμείνουν φρέσκα περισσότερο αν τα κρατήσετε κρεμασμένα στις πλεξούδες τους.

Κατά τη διαμόρφωση πλεξούδων για αποθήκευση, είναι σημαντικό οι λαμπτήρες να μην έρχονται σε επαφή μεταξύ τους.

συμπέρασμα

Το αυθεντικό κρεμμύδι Yalta αναπτύσσεται μόνο στην Κριμαία. Ωστόσο, εάν ακολουθηθούν όλοι οι κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας, μπορείτε να καλλιεργήσετε μια καλή συγκομιδή του κόκκινου γλυκού λαχανικού σε άλλες περιοχές.

Κριτικές για το Yalta κρεμμύδι

Anna Korneeva, Kashira, περιοχή της Μόσχας
Πέρυσι, για πρώτη φορά, φύτεψα ένα κρεμμύδι Yalta στον ιστότοπό μου.Για να είμαι ειλικρινής, δεν βασίζομαι πραγματικά σε ένα καλό αποτέλεσμα. Ωστόσο, έλαβε μια καλή συγκομιδή και οι βολβοί ήταν ζουμεροί και γλυκοί. Είναι αλήθεια ότι δεν λέει ψέματα για πολύ καιρό, οπότε έπρεπε να το φάει πριν από την έναρξη του χειμώνα. Πρόκειται να φυτέψω περισσότερα από το επόμενο έτος.
Ivan Zolotarev, Βολογκντά
Φύτεψα κόκκινα κρεμμύδια Yalta με σπόρους για σπορόφυτα. Φυσικά, έπρεπε να παίξω, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε. Οι βολβοί είναι μεγάλοι, γλυκοί και ζουμεροί. Υπάρχει, ωστόσο, λίγο πικρία, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τρομακτικό. Σκοπεύω να συνεχίσω να καλλιεργώ κόκκινα κρεμμύδια το επόμενο έτος.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή