Πώς να φτιάξετε μια ταλάντευση με τα χέρια σας: μια κύρια τάξη στην ύφανση + φωτογραφία

Οι κούνιες-φωλιές μπορούν να γίνουν μια αγαπημένη οικιακή ψυχαγωγία για παιδιά (αναλυτικές οδηγίες για τη δημιουργία μιας κούνιας-φωλιάς με τα χέρια σας παρέχονται παρακάτω). Το ανήσυχο ταμπεραμέντο των παιδιών απαιτεί αξέχαστες περιπέτειες και διάφορα αξιοθέατα, στα οποία μπορείτε να σέρνετε, να ψέμα, να ταλαντεύεστε, να ανεβείτε και να κατεβείτε τον πύραυλο κάτω.

Η κούνια φωλιών είναι ένα αγαπημένο αξιοθέατο στην παιδική χαρά

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της στρογγυλής κρεμαστής φωλιάς

Μια ιδανική παιδική χαρά για παιδιά περιλαμβάνει ένα συγκρότημα διαφόρων τύπων αντικειμένων - παραδοσιακές και αλυσοειδείς κούνιες, κούνιες φωλιών, τραμπολίνες, βάρη ισορροπίας, μηχανισμοί ελατηρίου, λαβύρινθους, σκάλες, διαφάνειες. Οι φωλιές Swing έχουν γίνει πρόσφατα ιδιαίτερα δημοφιλείς.

Τι είναι

Οι φωλιές ταλάντευσης είναι μια ημι-άκαμπτη δομή με ένα χείλος και ένα δέσιμο στο εσωτερικό με τη μορφή ενός διχτυού. Αυτή η συσκευή έχει αναρτηθεί από μια ισχυρή μεταλλική εγκάρσια ράβδο ή δοκό σε παχιά σχοινιά χρησιμοποιώντας ισχυρά καραμπίνερ.

Ένα ξεχωριστό μέρος στην περιοχή του σπιτιού μπορεί να διατεθεί για την κούνια φωλιάς εγκαθιστώντας ένα ειδικό πλαίσιο στήριξης για αυτούς

Προκειμένου να γίνει η ταλάντευση όσο το δυνατόν ασφαλέστερη, το πλαίσιο στεφάνης είναι πλεγμένο από σχοινί αναρρίχησης ή σχοινί ρυμούλκησης. Το μέσο του κεντρικού τμήματος του καθίσματος είναι κατασκευασμένο από σχοινιά που συνδέονται με τη μορφή ιστού αράχνης, τα οποία στερεώνονται με ένα χείλος σε ολόκληρη την ακτίνα.

Λόγω της φύσης του καθίσματος οδήγησης, αυτή η ταλάντευση έχει διαφορετικά ονόματα:

 • swing "Καλάθι";
 • Swing "Web";
 • swing "Swing";
 • swing "Oval";
 • κούνια "φωλιά του Πελαργού".

Φυσικά, τα παιδιά θα συμφωνήσουν να οδηγούν σε μια απλή κούνια ή ακόμα και σε ένα ελαστικό που κρέμεται από ένα δέντρο, αλλά η συσκευή με τη μορφή φωλιάς θα τους φέρει πολύ περισσότερη χαρά και θετικά συναισθήματα.

Χαρακτηριστικά των φωλιών ταλάντευσης

Η ιδιαιτερότητα της ταλάντευσης φωλιών δεν είναι μόνο το ασυνήθιστο στρογγυλεμένο σχήμα του καθίσματος και το μέγεθός του. Το "Nest" έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα παραδοσιακά καρουζέλ και έχει επιπλέον χαρακτηριστικά για την ψυχαγωγία των παιδιών:

 1. Το "καλάθι" έχει σχεδιαστεί για παιδιά και ακόμη και για ενήλικες.
 2. Η παιδική βόλτα με κούνια-φωλιά μπορεί να φιλοξενήσει πολλά παιδιά ταυτόχρονα και από τις δύο πλευρές.
 3. Η συσκευή μπορεί να ταλαντευτεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, να καθίσει, να ψέψει, να σταθεί και να πηδήξει.
 4. Με τη σχεδίαση του καλαθιού σε σχήμα οβάλ, η κούνια μπορεί να προσαρμοστεί για τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας των παιδιών ως αιώρα.
Προσοχή! Το μέγεθος της πίεσης δύναμης στα κρεμαστά σχοινιά της ταλάντευσης φωλιάς είναι αρκετές φορές υψηλότερο από το φορτίο στις αναρτήσεις της παραδοσιακής ταλάντευσης.

Η ταλάντευση φωλιών μπορεί να γίνει πιο φορητή, αν ισχυρά και ανθεκτικά καραμπίνερ χρησιμοποιούνται ως ανάρτηση.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Η κούνια-φωλιά έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, όπως κάθε παρόμοια κατασκευή με σχοινιά.

Πλεονεκτήματα:

 1. Η συσκευή έχει σχεδιαστεί για μεγάλο βάρος (έως 250 κιλά) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια ολόκληρη ομάδα παιδιών και ενηλίκων.
 2. Η δομή δεν έχει αιχμηρές γωνίες, είναι επενδυμένη με ισχυρό ύφασμα, υψηλής αντοχής πολυπύρηνο σχοινί ή καλώδιο.
 3. Η κούνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους ή στο σπίτι.
 4. Η συσκευή προσαρμόζεται σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, δεν υποβαθμίζεται και δεν σκουριάζει.
 5. Εύκολο στην αποθήκευση, καθαρό.
 6. Οι κούνιες εγκαθίστανται γρήγορα, είναι φορητές και δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο (μπορείτε να τις κάνετε σε πεζοπορία, σε διακοπές ή σε μια επίσκεψη).
 7. Απλή στερέωση σε ανθεκτική εγκάρσια ράβδο, προσβάσιμη υποστήριξη ή σε ξύλο.
 8. Η ταλάντευση φωλιών είναι πολυλειτουργική - μπορείτε να καθίσετε, να ψέψετε, να σταθείτε ή να αναπηδήσετε. Οι ταλάντευση στεφάνης Do-it-yourself χρησιμοποιούνται ως αιώρα.

Δεν υπάρχουν πρακτικά μειονεκτήματα στην κούνια της φωλιάς. Η μόνη εξαίρεση μπορεί να είναι η αυξημένη ιδιότητα του σχοινιού πολυπροπυλενίου στην τριβή σε μέρη με μεγαλύτερο φορτίο και σε επαφή με μια μεταλλική επιφάνεια. Αυτό το γεγονός ελήφθη υπόψη στα νέα μοντέλα των εργοστασιακών γρύλων και τώρα η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ειδικούς δακτυλίους που αντιστέκονται στην τριβή.

Η κούνια μπορεί να φιλοξενήσει αρκετά παιδιά

Τύποι κρεμασμένων φωλιών

Για ενεργητική αναψυχή παιδιών σε παιδικές χαρές, σε πάρκα, νηπιαγωγεία και σε προσωπικά οικόπεδα, μπορείτε να βρείτε διαφορετικούς τύπους φωλιών. Όλα έχουν την ίδια δομή και διαφέρουν μόνο στον τύπο του υλικού, στον τρόπο ύφανσης των καλαθιών και σε ορισμένες αλλαγές στο σχεδιασμό.

Επιλογή φωτογραφιών διαφόρων τύπων κρεμασμένων φωλιών:

Η συνηθισμένη ταλάντευση είναι μια κατασκευή στρογγυλής στεφάνης με πλεξούδα και πλέγμα

Το καλάθι μπορεί να είναι στρογγυλό, ορθογώνιο ή τετράγωνο. Για την κατασκευή του καθίσματος, χρησιμοποιείται πυκνό ύφασμα από πολυαμίδιο ή μουσαμά

Χρησιμοποιώντας δύο ζάντες στο σχεδιασμό, μπορείτε να κάνετε μια άνετη ταλάντευση με πλάτη

Εάν φανταστείτε λίγο, τότε μπορείτε να φτιάξετε μια κούνια-φωλιά από αυτοσχέδια μέσα ή να αναβαθμίσετε το συνηθισμένο

Το ταλαντευόμενο κάθισμα μπορεί να είναι υφασμένο σε σχήμα "σκακιέρας" - αυτό είναι εύκολο να γίνει και η ελαστικότητα του καθίσματος θα είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη

Το καλάθι με αναρτημένες κούνιες φωλιές μπορεί να έχει τη μορφή καμπύλου ορθογωνίου · σε τέτοιες συσκευές, τα παιδιά όχι μόνο μπορούν να οδηγήσουν, αλλά και να χαλαρώσουν στον καθαρό αέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η οικονομική έκδοση της ταλάντευσης μπορεί να συναρμολογηθεί από έναν πλαστικό σωλήνα και ύφασμα από πολυαμίδιο

Μια ταλάντευση φωλιών μπορεί να γίνει με πλάτη χρησιμοποιώντας ζώνες και δαχτυλίδια - είναι ακόμη πιο εύκολο να φτιάξετε ένα καλάθι καλύπτοντας το χείλος και τη μέση με ένα πυκνό συνθετικό ύφασμα

Ένας άλλος τύπος ανασταλτικών αξιοθέατων είναι μια ταλάντευση κουκούλι · η κατασκευή ενός τέτοιου μοντέλου απαιτεί περισσότερη επαγγελματικότητα και πολύ περισσότερη προσπάθεια.

Αν προσπαθήσετε σκληρά, τότε η ιδέα της «κούνιας-φωλιάς» θα κάνει μια υπέροχη λίκνο για ένα μωρό

Οι κούνιες φωλιές μπορούν να κατασκευαστούν ως ένα πλήρες κουνιστό κρεβάτι με προσκέφαλο, μαλακή ξαπλώστρα και μαξιλάρια

Πώς να επιλέξετε μια κούνια φωλιάς

Το παιδικό αξιοθέατο "Swing-nest" για μια καλοκαιρινή κατοικία μπορεί να γίνει με το χέρι ή μπορείτε να το αγοράσετε έτοιμο. Όταν επιλέγετε εργοστασιακά σχέδια ταλάντευσης, θα πρέπει να προσέχετε την περιγραφή των σημαντικών χαρακτηριστικών:

 1. Μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο (ικανότητα μεταφοράς).
 2. Διαστάσεις, σχήμα του καλαθιού.
 3. Τύπος φινιρίσματος (υλικά κατασκευής).
 4. Η ποιότητα των υλικών και των συνδετήρων που χρησιμοποιούνται.
 5. Η παρουσία ενός πλαισίου στήριξης.
 6. Κατασκευαστική εταιρεία.
 7. Πιστοποιητικό συμμόρφωσης.
 8. Εγγύηση λειτουργίας.

Ένα σύνολο από αυτούς τους σημαντικούς δείκτες θα είναι σε θέση να διασφαλίσει την ασφαλή, πιο βολική χρήση της κούνιας-φωλιάς για ένα ή περισσότερα παιδιά ταυτόχρονα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο της συσκευής για χρήση της κούνιας από ενήλικες.

Τι χρειάζεστε για να κάνετε μια κούνια με πλέγμα με τα χέρια σας

Όλα τα μοντέλα των φωλιών ταλάντευσης έχουν παρόμοιο σχεδιασμό, ωστόσο, τα υλικά κατασκευής αυτού ή αυτού του τύπου έλξης μπορεί να είναι διαφορετικά. Για αυτοπαραγωγή κούνιες φωλιές, ενδέχεται να απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 1. Σωλήνας από χάλυβα, αλουμίνιο ή πλαστικό στεφάνη γυμναστικής, ενισχυμένος πλαστικός σωλήνας, παλιό ελαστικό.
 2. Ύφασμα από πολυαμίδιο, ύφασμα σκηνής, μουσαμά, αφρώδες ελαστικό φύλλο, τσόχα.
 3. Σχοινί πολυαμιδίου ή πολυπροπυλενίου, κορδόνι αναρρίχησης, ραπίκ, νάιλον ή σχοινί από γιούτα, συνθετικό πλέγμα, αλυσίδα.
 4. Μεταλλικές κλειδαριές, καραμπίνερ, δαχτυλίδια, σφιγκτήρες.

Κάθε τύπος ταλάντευσης απαιτεί το δικό του σύνολο υλικών. Ως αυτοσχέδια μέσα για την κατασκευή της συσκευής, θα χρειαστείτε μεζούρα, ψαλίδι, μαχαίρι κλειδαράς, κόφτες συρμάτων, καουτσούκ γάντια εργασίας, ηλεκτρική ταινία, κόλλα PVA.

Σχέδια φωλιάς Swing

Σχέδια της βήμα προς βήμα δημιουργίας κούνιας-φωλιάς με στρογγυλό καλάθι και της ανάρτησής τους:

 1. Το αρχικό στάδιο στην κατασκευή μιας ταλάντευσης είναι η δημιουργία μιας δομής για τη βάση ενός στρογγυλού καλαθιού.
 2. Το ενδιάμεσο στάδιο είναι η προσάρτηση του καλαθιού ταλάντευσης στις κρεμάστρες συγκράτησης.
 3. Το τελικό στάδιο είναι να κρεμάσετε το καλάθι με κρεμάστρες από το πλαίσιο στήριξης.

Προσοχή! Μετά την ανάρτηση σε ένα στήριγμα, η ταλάντευση πρέπει να δοκιμαστεί σε ασφαλές φορτίο.

Διαστάσεις κούνιες-φωλιές

Το σχήμα του καλαθιού και η μέγιστη ικανότητα φόρτωσης μιας ταλάντευσης επηρεάζουν άμεσα το μέγεθός του. Για παράδειγμα, μικρά μοντέλα "Φωλιές" με στρογγυλό καλάθι έχουν σχεδιαστεί για βάρος 70 κιλών, συσκευές μεσαίου μεγέθους αντέχουν 150 κιλά και μεγάλη εξωτερική κούνια για ενήλικες - 250 κιλά.

Οι έτοιμες εργοστασιακές κούνιες φωλιές έχουν τυπικές διαστάσεις και έχουν σχεδιαστεί για συγκεκριμένο βάρος:

 1. Οι στρογγυλές κούνιες φωλιές παράγονται με διάμετρο καλαθιού 60-120 εκ. Τέτοιες συσκευές έχουν ικανότητα μεταφοράς 70-140 kg.
 2. Οι κούνιες φωλιές με οβάλ σχήμα καλαθιού είναι κατασκευασμένες με διαστάσεις 100x110 ή 120x130 εκ. Η μέγιστη χωρητικότητα τους είναι 150-200 κιλά.
 3. Οι κούνιες με ορθογώνιο σχήμα καλαθιού είναι μεσαίου μεγέθους, αλλά, όπως έχει δείξει ο χρόνος, είναι άβολα στη χρήση, καθώς το ταλαντευόμενο κάθισμα τείνει να κυλήσει.

Όταν φτιάχνετε μια κούνια-φωλιά, είναι επιτακτική ανάγκη να λάβετε υπόψη τον αριθμό των παιδιών ή των ενηλίκων που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν ταυτόχρονα. Αυτό το γεγονός επηρεάζει το μέγιστο φορτίο της δομής ταλάντευσης και, τελικά, το μέγεθός της.

Πώς να πλέξετε μια κούνια φωλιά με τα χέρια σας

Το ύφανση ενός καθίσματος με κούνια φωλιά είναι μια δημιουργική διαδικασία που δεν απαιτεί αυστηρούς κανόνες. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποδεδειγμένες μεθόδους ύφανσης ή μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μοτίβο χρησιμοποιώντας το διαθέσιμο υλικό. Παρακάτω προσφέρεται ένα μάστερ για την ύφανση μιας κούνιας με τα χέρια σας διαφορετικών τύπων. Αλλά πριν από την έναρξη της ύφανσης, πρέπει να εγκαταστήσετε τη βάση του καλαθιού - το χείλος.

Πώς να φτιάξετε μια στρογγυλή κούνια φωλιά με τα χέρια σας

Η συσκευή swing-nest αποτελείται από 3 κύρια μέρη:

 1. Υποστήριξη (πλαίσιο, δοκός ή κλαδί δέντρου).
 2. Ευέλικτο σύστημα ανάρτησης (δακτύλιοι, καραμπίνερ και κρεμαστές σφεντόνες)
 3. Απευθείας το ίδιο το καλάθι με ψάθινο κάθισμα.

Διάγραμμα εγκατάστασης του καλαθιού με κούνια-φωλιά χρησιμοποιώντας καραμπίνερ

Για το χείλος της ταλάντευσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

 • χαλύβδινοι κρίκοι
 • μεταλλικοί-πλαστικοί σωλήνες.
 • Σωλήνες PVC
 • τροχοί ποδηλάτου
 • παλιά ελαστικά.

Το πιο αξιόπιστο και ανθεκτικό χείλος είναι κατασκευασμένο από ατσάλινο υλικό. Για το σκοπό αυτό, χρειάζεστε ένα κομμάτι σωλήνα με διάμετρο 13-15 mm και μήκος 1-1,5 m (ανάλογα με το μέγεθος του μελλοντικού καλαθιού). Μπορείτε να λυγίσετε το σωλήνα σε μια ειδική μηχανή, στη συνέχεια να συγκολλήσετε και τα δύο άκρα μαζί και να αλέσετε τη ραφή. Στη συνέχεια, 4 (ελάχιστοι) δακτύλιοι θα πρέπει να συγκολληθούν στο σωλήνα για την προσάρτηση του συστήματος ανάρτησης. Η τελική ζάντα καλαθιού πρέπει να βαφτεί με σμάλτο αστάρι για μεταλλικές επιφάνειες για να αποφευχθεί η δημιουργία σκουριάς Αυτό ολοκληρώνει τις εργασίες προετοιμασίας της βάσης του καλαθιού.

Αφού συναρμολογηθεί επιτυχώς το κύριο στοιχείο του καλαθιού, μπορείτε να προχωρήσετε στην πιο ευχάριστη εργασία - εξωτερική διακόσμηση και διακόσμηση του καλαθιού, ύφανση.

Πώς να πλέξετε μια κούνια φωλιάς από ένα σχοινί πολυαμιδίου

Τις περισσότερες φορές, ένα σχοινί πολυαμιδίου χρησιμοποιείται για την ύφανση ενός καλαθιού με φωλιές. Φαίνεται υπέροχο, δεν φοβάται την υγρασία και τις ακραίες θερμοκρασίες, έχει μια λεία επιφάνεια και κρατά τέλεια τους στενούς κόμβους.

Για να πλέξετε ένα καλάθι από σχοινί πολυαμιδίου, πρέπει να προετοιμάσετε τα ακόλουθα:

 • βάση για καλάθι με βρόχους ανάρτησης (μεταλλικό ή πλαστικό χείλος).
 • καλώδιο πολυαμιδίου - περίπου 50 m (εξαρτάται από τη διάμετρο του καλαθιού).
 • ταινία κατασκευής;
 • ψαλίδια;
 • γάντια εργασίας.

Για να πλέξετε ένα καλάθι με κούνια-φωλιά με τα χέρια σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εντελώς διαφορετικό μοτίβο, αλλά τις περισσότερες φορές κάνουν το μοτίβο "Ιστός", καθώς δεν είναι δύσκολο να εκτελεστεί και εκπληρώνει τέλεια το έργο του.

Το μοτίβο της ύφανσης ενός καλαθιού με μοτίβο "Ιστός αράχνης"

Αναλυτικές οδηγίες για τον τρόπο ύφανσης μιας κούνιας φωλιάς:

 1. Τραβήξτε 2 βρόχους στο χείλος από κάτω και από πάνω και στερεώστε τους έτσι ώστε το σημείο της περιστροφής τους να βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του κύκλου.
 2. Επιπλέον, η ίδια δράση στον κύκλο πρέπει να εκτελεστεί δεξιά και αριστερά.
 3. Στη συνέχεια, οι βρόχοι που στρίβονται στο κέντρο πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα σε ολόκληρη τη διάμετρο της βάσης του καλαθιού.
 4. Από ένα λεπτότερο σχοινί, πλέξτε τους τεντωμένους βρόχους με ένα νήμα, ξεκινώντας από το μέσο του κύκλου κατά μήκος μιας αυξανόμενης διαμέτρου.
 5. Επικολλήστε το χείλος του καλαθιού με ένα στρώμα από λεπτό αφρώδες καουτσούκ, καλύψτε το με θερμομονωτικό υλικό και φτιάξτε μια πλεξούδα με ένα παχύ σχοινί πολυαμιδίου σε ολόκληρο τον κύκλο.

Το τελειωμένο καλάθι πρέπει να στερεωθεί στις κρεμάστρες χρησιμοποιώντας καραμπίνερ. Το μήκος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 μέτρα. Αυτό το μοντέλο της ταλάντευσης φωλιών μπορεί να κρεμαστεί σε ένα πλαίσιο στήριξης ή σε ένα ισχυρό κλαδί δέντρου.

Φωλιά με κούνια με σχέδιο ύφανσης "Cobweb"

Πώς να κάνετε μια κούνια από ένα πλέγμα

Μια ταλάντευση φωλιάς από πλέγμα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να προσελκύσετε τα παιδιά. Εάν είναι επιθυμητό, ​​μια τέτοια δομή μπορεί να δημιουργηθεί και να κρεμαστεί σε λίγες ώρες.

Για αυτό θα χρειαστείτε:

 • στεφάνη (χαλύβδινο ή μεταλλικό πλαστικό, αλουμίνιο ή πλαστικό στεφάνη) - 1-2 τεμ.
 • πλέγμα συνθετικών ινών - 100x100 cm.
 • χοντρό καλώδιο πολυαμιδίου για εναιωρήματα (διάμετρος από 4 mm) - 10-15 m
 • γάντια εργασίας;
 • ψαλίδι και ταινία κατασκευής.

Το κάθισμα για κούνια-φωλιά μπορεί να είναι υφασμένο από σχοινί ή καλώδιο ή να χρησιμοποιεί έτοιμο νάιλον πλέγμα

Πώς να κάνετε μια ταλάντευση φωλιών από ένα πλέγμα, βήμα προς βήμα οδηγίες:

 1. Πλέξτε το χείλος με κορδόνι ή επένδυση με ύφασμα πολυαμιδίου.
 2. Στη συνέχεια, βάλτε ένα κομμάτι συνθετικού πλέγματος στο χείλος, τυλίξτε το και λυγίστε τα άκρα στη μέση, στερεώστε τα.
 3. Στο τελειωμένο καλάθι, σημειώστε τη θέση όπου είναι τοποθετημένες οι κρεμάστρες. Έχοντας κάνει ένα βρόχο από το καλώδιο, πηγαίνετε γύρω από το χείλος και περάστε το ελεύθερο άκρο της ανάρτησης μέσα από αυτό. Κάντε το με όλες τις 4 αναστολές.
 4. Στερεώστε τα άνω άκρα του καλωδίου ανάρτησης με τους δακτυλίους στερέωσης (ή καραμπίνες) του πλαισίου στήριξης.

Μια τέτοια δομή μπορεί να κρεμαστεί σε ένα κλαδί δέντρου, σε ένα ειδικά προετοιμασμένο στήριγμα ή σε μια κάθετη δοκό ενός κτηρίου, για παράδειγμα, σε μια βεράντα ή σε κιόσκι. Εάν εξοπλίσετε τα άνω άκρα των κρεμαστρών με καραμπίνερ, η ταλάντευση φωλιών μπορεί να γίνει κινητή.

Πώς να πλέξετε μια κούνια από μια στεφάνη και ένα σχοινί

Η ύφανση μιας ταλάντευσης πρέπει να πραγματοποιείται σε 3 στάδια - δημιουργία πλέγματος καθίσματος, συναρμολόγηση της δομής και πλέξιμο των στεφανών, ύφανση κρεμαστών ιμάντων.

Για να δημιουργήσετε αυτήν τη δομή, χρειάζεστε τα εξής:

 • αλουμίνιο ή πλαστικό στεφάνι - 2 τεμ.
 • ένα σχοινί κατασκευασμένο από συνθετικές ίνες με διάμετρο 3 mm ή περισσότερο - 60-80 m (περίπου, εξαρτάται από τη διάμετρο του στεφάνου) ·
 • ψαλίδια;
 • γάντια εργασίας;
 • ταινία κατασκευής.

Ύφανση ενός καλαθιού από μια κούνια φωλιά από ένα σχοινί όπως το "macrame"

Το πρώτο βήμα για τη δημιουργία καλαθιού με κούνια-φωλιά είναι η ύφανση του πλέγματος καθίσματος. Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη τεχνική είναι το "macrame". Μπορείτε να επιλέξετε τα ακριβή μοτίβα ύφανσης στο Διαδίκτυο. Σε κάθε στεφάνη, θα πρέπει να δημιουργήσετε ξεχωριστά το δικό σας σχέδιο του μελλοντικού καθίσματος με επαρκή τάση σχοινιού.

Στο δεύτερο στάδιο, το καλάθι ταλάντευσης συναρμολογείται. Για να γίνει αυτό, και οι δύο στεφάνες πρέπει να διπλωθούν μεταξύ τους και να τυλιχτούν γύρω από το χείλος με ένα μόνο περίβλημα. Για να κάνετε μια πλεξούδα με μια προσπάθεια κάθε επόμενες 12 στροφές. Περίπου 40 m σχοινιού χρησιμοποιείται για 1 m ζάντα.

Το τρίτο στάδιο είναι η ύφανση κρεμασμένων σφεντόνων. Πρέπει να υφανθούν χρησιμοποιώντας την τεχνική macrame με συστροφή (κατά προτίμηση) ή ίσους κόμπους. Το μήκος των κρεμαστρών εξαρτάται από το ύψος του σκελετού ανάρτησης, αλλά όχι περισσότερο από 2 μ. Υφαίνουμε το άνω άκρο των ιμάντων στους δακτυλίους στερέωσης και στερεώστε.

Πώς να συνδέσετε μια κούνια φωλιάς

Οι φωλιές Swing εγκαθίστανται σε πλαίσια στήριξης, δοκούς ανάρτησης ή δέντρα.

Στερέωση της ταλάντευσης φωλιάς σε καμπύλες δοκούς ανάρτησης

Στερέωση γάντζων σε στρογγυλό μεταλλικό προφίλ

Στερέωση της ταλάντευσης φωλιάς σε ένα ξύλινο πλαίσιο στήριξης

Είναι καλύτερο και πιο αξιόπιστο να τοποθετήσετε την κούνια-φωλιά σε ένα τυπικό πλαίσιο κατασκευασμένο από ξύλινα δοκάρια (10x10 cm).

Πρόοδος:

 1. Καταρχάς, πρέπει να δημιουργήσετε 2 δημοσιεύσεις υποστήριξης με τη μορφή του γράμματος "A" από μια γραμμή (δείτε το διάγραμμα παρακάτω).
 2. Στη συνέχεια, η εγκάρσια ράβδος πρέπει να στερεωθεί στις θέσεις στήριξης. Μπορεί να είναι από τον ίδιο σωλήνα ξυλείας ή χάλυβα. Το μήκος της εγκάρσιας ράβδου είναι ίσο με το ύψος της ανάρτησης αιώρησης.
 3. Με τη βοήθεια ειδικών αναρτήσεων, οι ιμάντες ταλάντευσης πρέπει να στερεωθούν στην εγκατεστημένη εγκάρσια ράβδο και, με τη σειρά τους, πρέπει να συνδέονται στο καλάθι με μεγάλους δακτυλίους ή καραμπίνερ.

Διάγραμμα εγκατάστασης ενός στύλου στήριξης από ξύλινα δοκάρια

Αφού ολοκληρωθεί όλη η κύρια εργασία, η ταλάντευση φωλιών πρέπει να ελεγχθεί για το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να φορτώσετε το καλάθι με 100 ή 200 κιλά (ανάλογα με τη χωρητικότητα του μοντέλου) και να το αιωρήσετε λίγο. Κατά τη διάρκεια μιας τέτοιας δοκιμής, είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η πραγματική απόσταση από το καλάθι έως το έδαφος υπό φορτίο, να ελεγχθεί η αντοχή των αναρτήσεων και η σταθερότητα του στηρίγματος πλαισίου.

Εγκατάσταση ταλάντευσης και οριζόντιας ράβδου σε πλαίσιο στήριξης από ράβδο

Χρήσιμες συμβουλές

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για όσους θέλουν να χτίσουν ένα παιδικό αξιοθέατο "Swing-Nest" με τα χέρια τους:

 1. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της κούνιας, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το επιλεγμένο μέρος είναι ασφαλές και προσβάσιμο για μωρά.
 2. Οι κούνιες φωλιές εγκαθίστανται καλύτερα σε τρεμάμενο έδαφος (για παράδειγμα, άμμος), σε καουτσούκ ή σε γρασίδι.
 3. Εάν σκοπεύετε να κρεμάσετε την κούνια σε ένα δέντρο, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κλαδί μπορεί να αντέξει το βάρος της ίδιας της δομής και 3-4 μωρά συνολικά (με περιθώριο).
 4. Το κύριο μέρος της δομής - ένα καλάθι, πρέπει να έχει υψηλό επίπεδο αντοχής, λαμβάνοντας υπόψη το βάρος πολλών παιδιών και ενός ενήλικα. Το καλάθι δεν πρέπει να παραμορφώνεται, να πηδά από τους μεντεσέδες της συσκευής και να είναι τραυματισμένο.
 5. Το βέλτιστο ύψος του καλαθιού από το έδαφος δεν υπερβαίνει τα 0,5 m.

Με όλη την ασφάλεια αυτής της συσκευής, τα παιχνίδια των παιδιών στην κούνια-φωλιά πρέπει να επιβλέπονται από έναν ενήλικα.

συμπέρασμα

Οι οδηγίες βήμα προς βήμα για να κάνετε μια ταλάντευση φωτιάς, που δίνεται σε αυτό το άρθρο, θα βοηθήσουν τους γονείς να δημιουργήσουν ικανοποιητικά ψυχαγωγία για τα παιδιά τους και να τους σώσουν από πιθανά λάθη και λανθασμένους υπολογισμούς στο σχεδιασμό. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να ακολουθήσετε τους ακριβείς κανόνες για την ολοκλήρωση. Δείχνοντας φαντασία και ικανά ταλέντα, μπορείτε να σχεδιάσετε όμορφα, άνετα και ασφαλή αξιοθέατα για παιδιά στον ιστότοπό σας ή στην αυλή της πόλης.

Κριτικές για κούνιες-φωλιές

Ναταλία, 35 ετών, Lipetsk
Επισκεφτήκαμε την παιδική χαρά του χωριού μας, όπου υπάρχει μια κούνια-φωλιά. Τα δίδυμα παιδιά μου ήταν πολύ ενθουσιώδη για τη νέα διασκέδαση και, προφανώς, τους άρεσε πολύ. Στον ιστότοπό μας, ο σύζυγός μου και εγώ κάναμε μια κούνια μόνοι μας, τώρα είναι το πιο αγαπημένο μέρος στην αυλή
Elvira, 42 ετών, Σμολένσκ
Έχω 5 παιδιά διαφορετικών ηλικιών από 2 έως 13 ετών. Όταν εμφανίστηκε αυτή η υπέροχη ταλάντευση στην αυλή, όλα τα παιδιά, χωρίς εξαίρεση, ενδιαφέρονται για αυτά. Είμαι ήρεμος, γιατί τα παιδιά μου μπορούν να κάνουν πατινάζ ταυτόχρονα, δεν διαφωνούν για τη "σειρά τους" και, το πιο σημαντικό, είναι ασφαλή.
Ιβάν, 32 ετών, Σεργκιέφ Ποσάντ
Αγόρασα μια φωλιά ταλάντευσης πέρυσι. Σκέφτηκα να κάνω τα παιδιά μια ευχάριστη διασκέδαση για το καλοκαίρι. Αλλά τους οδήγησαν το χειμώνα, πήδηξαν σαν από μια αφετηρία στο χιόνι. Δεν υπήρχε τέλος στην παιδική χαρά.

Πώς να φτιάξετε μια κούνια-φωλιά με τα χέρια σας, βίντεο:

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή