Πώς να διατηρήσετε τους χοίρους το χειμώνα

Το χειμώνα, ένας χοίρος λατρεύει να τρέχει στο χιόνι, παιγνίδι, σπρώχνει τη μύτη του στο χιόνι. Ωστόσο, τέτοιες διαδρομές είναι βραχυπρόθεσμες, δεν είναι αποδεκτές για όλες τις φυλές. Εάν το ερώτημα στο σύνολό του αφορά τη διατήρηση των ζώων στο κρύο, τότε εδώ είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη πολλές αποχρώσεις.

Μπορούν οι χοίροι να διατηρούνται έξω το χειμώνα

Θεωρητικά, οι περισσότερες εγχώριες φυλές είναι προσαρμοσμένες σε κρύα κλίματα. Οι ενήλικοι χοίροι ανέχονται τον παγετό, μπορούν ακόμη και να τρυπήσουν στο χιόνι. Στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ασκείται η ψύξη των χοίρων. Ωστόσο, η τεχνολογία ισχύει για τους χοίρους πάχυνσης. Οι χοιρομητέρες και τα μωρά χρειάζονται ένα ζεστό αχυρώνα.

Σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Ρωσίας, εκτός από τις βόρειες περιοχές, οι κλιματολογικές συνθήκες καθιστούν δυνατή τη διατήρηση χοίρων από φυλές ανθεκτικές στο κρύο σε κρύο στυλό. Για να επιβιώσουν εύκολα τα ζώα το χειμώνα, πρέπει να δημιουργήσετε άνεση για αυτά. Η είσοδος της κρύας πένας είναι καλυμμένη με μουσαμά ή άλλο πυκνό υλικό. Η κουρτίνα θα κλείσει από το ρεύμα, θα μειώσει την απώλεια θερμότητας που παράγεται από τους ίδιους τους χοίρους.

Σπουδαίος! Τα ρεύματα είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για τους χοίρους το χειμώνα. Τα ζώα μπορούν να πιάσουν πνευμονία.

Είναι καλό να σηκώσετε το δάπεδο μιας κρύας πένας πάνω από το έδαφος. Η δομή είναι εγκατεστημένη σε μια κολόνα θεμέλιο ή τα στηρίγματα είναι κατασκευασμένα από σιδηροδρόμους. Το ανυψωμένο στυλό χοίρου δεν θα πλημμυρίσει, βροχή και υπόγεια ύδατα. Το πάτωμα και τα κλινοσκεπάσματα θα παραμένουν πάντα στεγνά. Οι έξυπνες λύσεις μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της πιθανότητας προσχέδια. Εάν τα τοιχώματα του στυλό χοίρου συναρμολογούνται από σανίδες, όλες οι αρθρώσεις σφραγίζονται στο μέγιστο. Η είσοδος κόβεται από την πλευρά από την οποία φυσάει ο άνεμος λιγότερο συχνά. Η οροφή είναι εξοπλισμένη λαμβάνοντας υπόψη μια άνετη εφαρμογή στο πάνω μέρος των τοίχων. Το χιόνι και ο ψεκασμός της βροχής θα φυσήξουν από τις ρωγμές που άφησε το βύθισμα.

Η πολυπλοκότητα της εξάλειψης των αρνητικών συνεπειών εξαρτάται από τη θέση του μαντρί, τη σύνθεση του εδάφους στην περιοχή. Για παράδειγμα, τα πήλινα εδάφη δεν απορροφούν καλά την υγρασία. Το νερό σταματά στην επιφάνεια. Εάν τοποθετήσετε ένα στυλό για χοίρους σε τέτοιο έδαφος, και ακόμη και επιλέξετε το κάτω μέρος του χώρου, θα δημιουργηθεί μόνιμη λάσπη όλο το χρόνο.

Ποια θερμοκρασία αντέχουν οι χοίροι το χειμώνα;

Εάν χαρακτηρίζουμε τα ζώα γενικά, τότε είναι αδύνατο να απαντήσουμε με ακρίβεια στο ερώτημα των ελάχιστων χαμηλών θερμοκρασιών. Κάθε φυλή προσαρμόζεται σε συγκεκριμένες συνθήκες. Εάν οι χοίροι μεγαλώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε σκληρές συνθήκες, τότε κάθε επόμενη γενιά λαμβάνει εγκλιματισμό. Προκειμένου η διατήρηση των χοίρων το χειμώνα να δώσει θετικό αποτέλεσμα, κατά την επιλογή μιας φυλής, λαμβάνεται υπόψη ποια ελάχιστη θερμοκρασία μπορούν να αντέξουν τα ζώα.

Οι ακόλουθες φυλές χοίρων θεωρούνται οι πιο ανθεκτικές στο κρύο:

 • Ουγγρικά μανγκάλικα;
 • Βόρειος Καυκάσιος;
 • Οξφόρδη Σάντι
 • Σιβηρικά-βόρεια;
 • Μαύροι.

Τα καλά αποτελέσματα λαμβάνονται από τους χοίρους Berkshire, Breit και Gloucester.

Χαρακτηριστικά της διατήρησης των χοίρων σε εξωτερικούς χώρους το χειμώνα

Εάν αποφασίσετε να κρατήσετε τους χοίρους στο κρύο το χειμώνα, δεν αρκεί να επιλέξετε τη σωστή φυλή. Τα ζώα πρέπει να φροντίζονται σωστά:

 • Η καλή διατροφή αυξάνει την αντοχή του σώματος στο κρύο. Στους χοίρους παρέχονται τροφές πλούσιες σε μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά.
 • Για χοίρους διαφορετικών ηλικιών, παρέχεται το απαιτούμενο καθεστώς θερμοκρασίας.Οι χοιρομητέρες με νεαρά ζώα έχουν ξεχωριστά δωμάτια, τοποθετούνται θερμαντήρες, για παράδειγμα, μια κόκκινη λάμπα.
 • Ανεξάρτητα από την ηλικία, οι χοίροι προστατεύονται από τα ρεύματα στο μέγιστο το χειμώνα.

Τα μωρά που γεννιούνται το χειμώνα έχουν αδύναμη ανοσία. Προσπαθούν να εμβολιάσουν τους χοίρους νωρίτερα προκειμένου να τους προστατεύσουν από ασθένειες.

Πώς να διατηρήσετε τους χοίρους σε ένα χοιρίδιο το χειμώνα

Σωστά, το χοιροστάσιο θεωρείται το καλύτερο μέρος για τη διατήρηση των χοιριδίων στο σπίτι το χειμώνα, καθώς το κτίριο προστατεύει 100% τα ζώα από βροχοπτώσεις και άλλους αρνητικούς παράγοντες. Στο εσωτερικό, είναι ευκολότερο για ένα άτομο να ελέγχει τις συνθήκες για τους χοίρους και, εάν είναι απαραίτητο, να τα αλλάζει. Εάν το περιεχόμενο λαμβάνει χώρα σε χοιροστάσιο, είναι απαραίτητο το ανοιχτό περπάτημα. Οι χοίροι χρειάζονται ένα μέρος για να παίζουν.

Με την έναρξη του κρύου καιρού, τα ζώα ξοδεύουν περισσότερη ενέργεια στη φυσική θέρμανση και την αναπληρώνουν με βελτιωμένη διατροφή. Ωστόσο, όταν οι χοίροι τρώνε τροφή, το λίπος εναποτίθεται πολύ. Αυτό το χαρακτηριστικό σχετίζεται άμεσα με το σκοπό της διατήρησης των ζώων και της τακτοποίησης του χοίρου. Εάν οι χοίροι διατηρούνται σε λαρδί, τότε το χοιρίδιο χρειάζεται ένα μικρό που δημιουργεί ελάχιστη κινητικότητα για τους χοίρους. Οι φυλές κρέατος δεν πρέπει να αποθηκεύουν πολύ λίπος. Οι χοίροι το χειμώνα χρειάζονται ένα ευρύχωρο χοιρίδιο με μια βόλτα. Τα παιχνιδιάρικα ζώα θα κάψουν λίπος.

Η δυσκολία διατήρησης των χοίρων το χειμώνα είναι η επιπλέον εργασία με τα σκουπίδια. Τα ζώα μεγαλώνουν καλά και δεν αρρωσταίνουν εάν διατηρούνται στεγνά και καθαρά. Ωστόσο, οι χοίροι είναι ατημέλητοι. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει συχνά να αλλάζει τα σκουπίδια στο χοιρίδιο το χειμώνα.

Συμβουλή! Το μοντέρνο βαθύ κρεβάτι με ευεργετικά βακτήρια διευκολύνει τη διατήρηση των χοίρων σε εσωτερικούς χώρους. Επιπλέον, μικροοργανισμοί που ανακυκλώνουν τα οργανικά απόβλητα δημιουργούν θερμότητα, η οποία είναι επιπλέον θέρμανση για ένα κρύο χοιρίδιο το χειμώνα.

Οι ξηροί χοίροι και ο καθαρός αέρας στο εσωτερικό του χοίρου υποστηρίζονται από φυσικό αερισμό. Οι αγωγοί αέρα βγαίνουν έξω στο δρόμο, αλλά πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με αποσβεστήρες ελέγχου. Ο μηχανισμός θα σας επιτρέψει να ελέγξετε την ανταλλαγή αέρα, να μειώσετε την απώλεια θερμότητας το χειμώνα.

Στο βίντεο, το περιεχόμενο των χοίρων σε βαθύ κρεβάτι:

Τι θερμοκρασία πρέπει να είναι σε ένα χοιροστάσιο το χειμώνα

Το καθεστώς θερμοκρασίας το χειμώνα διατηρείται διαφορετικό για κάθε ηλικία χοίρων. Για ενήλικες και νεαρά ζώα ηλικίας άνω των 165 ημερών, είναι ιδανικό να διατηρείται από + 8 έως + 15 σχετικά μεΓ. Για νεαρούς χοίρους, η θερμοκρασία στο χοιρινό είναι ευνοϊκή από + 14 έως + 20 σχετικά μεΓ. Η χοιρομητέρα με νεογέννητα μωρά διατηρείται σε θερμοκρασία από + 20 έως + 23 σχετικά μεΑΠΟ.

Πώς να ταΐζετε χοίρους το χειμώνα

Μετά από 15 ημέρες από τη στιγμή της γέννησης, συμπληρωματικές τροφές εισάγονται στη διατροφή των μωρών. Δίνεται στους νέους:

 • Πατάτες πουρέ. Το φαγητό δίνεται ελαφρώς ζεστό, σε μικρές μερίδες, έτσι ώστε τα υπολείμματα να μην ξύνουν στη γούρνα. Οι πουρέ πατάτας αναμιγνύονται με συμπυκνώματα ζωοτροφών που αυξάνουν την περιεκτικότητα των τροφών σε θερμίδες.
 • Για την αναπλήρωση βιταμινών, στα μωρά δίνονται ψιλοκομμένα κόκκινα καρότα, αποξηραμένα τσουκνίδες. Για πόσιμο, χρησιμοποιήστε έγχυση σανού, γάλα βρώμης.
 • Το γάλα του χοίρου που θηλάζει δεν έχει σίδηρο. Οι νέοι λαμβάνουν ενέσεις για να το αναπληρώσουν. Προστίθενται οστεάλευρα, θρυμματισμένη κιμωλία, ιχθυέλαιο στα τρόφιμα.
 • Η σίτιση νεαρών ζώων που μεγαλώνουν χωρίς σπορά γίνεται με υποκατάστατα πλήρους γάλακτος. Ωστόσο, πρέπει να ακολουθήσετε τον κανόνα. Εάν οι νεαροί χοίροι υπερφαγούν, υπάρχει απειλή γαστρεντερικής νόσου.

Το χειμώνα, οι ενήλικες χοίροι τρέφονται με τροφές εμπλουτισμένες με μέταλλα, βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Λαχανικά, σανό, δημητριακά εισάγονται στη διατροφή.

Χαρακτηριστικά του τοκετού το χειμώνα

Εάν ο χοίρος θηλάζει και η θερμοκρασία είναι κάτω από το πάγωμα στον αχυρώνα, τα απορρίμματα και η ίδια η χοιρομητέρα θα πεθάνουν. Το κρύο είναι η κύρια απειλή για τα ενήλικα ζώα από το μαστό. Οι χοιρομητέρες αναπτύσσουν μαστίτιδα στον παγετό και στα βρεγμένα απορρίματα. Μια ασθένεια σε έναν χοίρο είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί, είναι ευκολότερο να αφήσετε το ζώο να πάει για σφαγή.

Πριν και μετά τον τοκετό, η χοιρομητέρα δεν πρέπει να αφήνεται να περπατήσει σε κρύο στυλό το χειμώνα. Τα νεογέννητα μωρά διαθέτουν άφθονο στεγνό κρεβάτι.Το ποτό δίνεται μόνο ζεστό, παρακολουθείται η καθαριότητα των ποτών και των τροφοδοτών. Η χοιρομητέρα λαμβάνει μόνο υψηλής ποιότητας τροφή. Επιπλέον, συμμορφώνονται με τον διατροφικό κανόνα. Η ανάπτυξη των νέων εξαρτάται από τη σωστή σίτιση του χοίρου, καθώς όλα όσα έτρωγε η μητέρα μεταφέρονται στα μωρά με γάλα.

Η έγκυος χοιρομητέρα χορηγείται:

 • όχι σάπια απορρίμματα λαχανικών, φρούτων ·
 • ξηρό φύλλωμα οπωροφόρων δέντρων, κιμωλία, τέφρα από ξύλο ·
 • τροφή που περιέχει πρωτεΐνες ·
 • συγκεντρώνεται.

Το χοιρινό φαγητό πρέπει να είναι φρέσκο ​​και όχι ξινό.

Η θερμοκρασία παρακολουθείται συνεχώς. Για θέρμανση, περιλαμβάνουν κόκκινους λαμπτήρες, θερμαντήρες υπερύθρων και άλλες συσκευές.

Οι βιετναμέζικες φυλές χοίρων είναι πλέον δημοφιλείς σε πολλά νοικοκυριά. Τα ζώα δεν είναι ιδιότροπα και ανεπιτήδευτα για τη διατήρηση του χειμώνα. Η φροντίδα των χοίρων είναι παρόμοια. Η έγκυος χοιρομητέρα προσφέρει ζεστασιά. Για να διατηρήσετε μικρά χοιρίδια το χειμώνα, χύνονται πολλά κλινοσκεπάσματα σε ένα ζεστό στυλό. Τα νεαρά ζώα τρυπάται με παρασκευάσματα που περιέχουν σίδηρο. Χρήσιμα πρόσθετα για τη διατροφή είναι ιχθυέλαιο, οστεάλευρα, κιμωλία. Οι βιετναμέζοι χοίροι δίνουν άνθρακα για να ροκανίζουν, ψιλοκομμένο σανό χύνεται στους τροφοδότης. Τα χοιρίδια τρέφονται το χειμώνα τρεις φορές την ημέρα.

Συμβουλή! Καλό πρόσθετο ζωοτροφών Χοίροι Βιετνάμ το φωσφορικό ασβέστιο δρα.

Πώς να διατηρήσετε τα χοιρίδια σε ένα κρύο υπόστεγο το χειμώνα

Το να έχετε ένα κρύο αχυρώνα είναι καλύτερο από το να κρατάτε τους χοίρους σε εξωτερικούς χώρους, αλλά οι χώροι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι. Η συμμόρφωση με την ίδια την τεχνολογία είναι σημαντική. Ένα υπόστεγο είναι συχνά ένα υπόστεγο για τους χοίρους. Η κατασκευή αποτελείται από ένα πλαίσιο, όπου η τέντα είναι το απλούστερο καταφύγιο. Αυτή η τεχνολογία χοίρων έχει πολλούς υποστηρικτές και αντιπάλους. Ένα πλεονέκτημα είναι η απλότητα του σχεδιασμού, το ελάχιστο κόστος κατασκευής του. Το μειονέκτημα είναι η υψηλή κατανάλωση τροφών. Σε έναν κρύο αχυρώνα, οι χοίροι ξοδεύουν πολλή ενέργεια για τη θέρμανση τους και το αναπληρώνουν μέσω τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά τεντώνεται η τέντα, η απώλεια θερμότητας θα είναι τεράστια. Ένα παχύ στρώμα απορριμμάτων δρα ως θέρμανση των χοίρων. Αλλάζει 3-4 φορές το μήνα. Ωστόσο, με την αύξηση της σίτισης των χοίρων, η ποσότητα των οργανικών αποβλήτων αυξάνεται. Τα σκουπίδια φράσσονται με κοπριά γρηγορότερα, σκουλήκια και επικίνδυνοι μικροοργανισμοί εκτρέφονται στο εσωτερικό. Όταν τα ζώα τρώνε ή μαζεύουν μαζικά, τα παράσιτα εισέρχονται στο σώμα. Εμφανίζονται μολυσματικές και μυκητιακές ασθένειες των χοίρων. Μην χρησιμοποιείτε βιολογικά κλινοσκεπάσματα σε κρύο αχυρώνα. Τα ευεργετικά βακτήρια απλά θα πεθάνουν στο κρύο.

Η κατασκευή ενός κρύου αχυρώνα μειώνει το κόστος, αλλά αυξάνει το κόστος εργασίας της φροντίδας των χοίρων. Οι χοιρομητέρες και τα νεαρά ζώα δεν μπορούν να διατηρηθούν σε υπόστεγα, χρειάζονται ζεστασιά. Ωστόσο, σύμφωνα με τους αγρότες που έχουν δοκιμάσει την τεχνολογία, οι χοίροι που εκτρέφονται σε κρύο αχυρώνα είναι πιο σκληροί. Το σώμα των ζώων αντιστέκεται σε επικίνδυνες ασθένειες.

Πώς να διατηρήσετε τα χοιρίδια ζεστά σε κρύο αχυρώνα

Πρώτα απ 'όλα, η άνεση των χοίρων το χειμώνα μέσα σε έναν κρύο αχυρώνα εξασφαλίζεται με την εξάλειψη των βυθισμάτων. Το να αφήνεις κενά είναι απαράδεκτο. Για την κουκούλα, εξοπλίστε φυσικό αερισμό.

Στην πλευρά του δαπέδου, τα ζώα δέχονται ζεστασιά το χειμώνα από ένα παχύ στρώμα απορριμμάτων. Η συνεχιζόμενη διαδικασία οργανικής αποσύνθεσης είναι αρνητική για τους χοίρους από την άποψη της υγιεινής, αλλά έχει τα πλεονεκτήματά της. Οι μικροοργανισμοί Putrefactive παράγουν παρόμοια θερμότητα, η οποία είναι επιπλέον θέρμανση.

Εάν υποτίθεται ότι πρέπει να διατηρούνται χοιρομητέρες και νεαρά ζώα, τοποθετούνται ειδικά σπίτια μέσα στο κρύο υπόστεγο. Οι χοίροι είναι εξοπλισμένοι με ηλεκτρική θέρμανση. Τα αφαιρούμενα κλουβιά είναι προσαρτημένα στα σπίτια για να βοηθήσουν στη διατροφή των νέων.

συμπέρασμα

Ο χοίρος πρέπει να διατηρείται σε ένα άνετο περιβάλλον το χειμώνα, ακόμη και αν η φυλή είναι ανθεκτική στο κρύο. Η παραβίαση της τεχνολογίας θα οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση ζωοτροφών, επιτυγχάνοντας μια αδύναμη αύξηση.

Σχόλια (1)
 1. Τα μικρά γουρούνια κουνιούνται και τυλίγονται στο σανό, μπορούν να συνηθίσουν σε έναν κρύο αχυρώνα

  02/20/2021 στις 02:02
  Ναταλία
Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή