Καπνίστε μόνοι σας από βαρέλι 200 ​​λίτρων: σχέδια, φωτογραφίες και βίντεο

Το καπνιστό βαρέλι Do-it-yourself σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρήματα από την αγορά μιας μονάδας, για να μπορείτε να μαγειρεύετε κρέας, καπνιστό ψάρι. Η διαδικασία κατασκευής δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Το κύριο πράγμα είναι να εξοικειωθείτε λεπτομερώς με την αρχή της λειτουργίας ενός σπιτιού καπνού, τις επιλογές για τη διαμόρφωσή του και να ακολουθήσετε έναν σαφή αλγόριθμο ενεργειών.

Επιλογή και προετοιμασία βαρελιών

Προκειμένου ένα σπιτικό καπνό από βαρέλι, χειροποίητο, να είναι αξιόπιστο στη λειτουργία, πρέπει να τηρείτε τις ακόλουθες συμβουλές για την επιλογή και την προετοιμασία του:

 1. Για την κατασκευή καπνού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα μεταλλικό βαρέλι, τα πλαστικά δοχεία δεν είναι κατάλληλα εδώ, δεν θα αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες όταν καπνίζετε προϊόντα. Τα ξύλινα δοχεία θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για κρύα επεξεργασία.
 2. Ο όγκος του μεταλλικού τυμπάνου πρέπει να είναι 200 ​​λίτρα. Πριν ξεκινήσετε την εργασία, το δοχείο, το οποίο ήταν σε λειτουργία, πρέπει να καθαριστεί, τα υπολείμματα χημικών ουσιών, μια συγκεκριμένη μυρωδιά πρέπει να εξουδετερωθεί. Για τους σκοπούς αυτούς, πρέπει να καεί από το εσωτερικό με ένα καυστήρα, μετά να γεμίσει με νερό και να αφεθεί για αρκετές ημέρες.
 3. Εάν το μεταλλικό δοχείο είναι εντελώς σφραγισμένο, τότε το καπάκι πρέπει να κοπεί · είναι ιδανικό για τη συλλογή του λίπους που ρέει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος. Θα πάρετε ένα είδος ψησίματος.
 4. Για την τοποθέτηση καυσόξυλων στο κάτω μέρος του βαρελιού, πρέπει να παρέχετε ένα φούρνο. Για να το κάνετε αυτό, κόψτε μια ορθογώνια τρύπα πλάτους 30 εκατοστών και μήκους 20 εκ. Μια πόρτα κατασκευάζεται από το προκύπτον μεταλλικό θραύσμα, οι μεντεσέδες είναι συγκολλημένοι, οι λαβές είναι εγκατεστημένες και διαθέτουν μάνδαλο ασφάλισης.
 5. Για να κανονίσετε μια καμινάδα στην άλλη πλευρά του δοχείου, πρέπει να κάνετε μια στρογγυλή τρύπα. Οι διαμήκεις τρύπες κόβονται στο κάτω μέρος υπό φυσούχο, οι οποίες θα συμβάλουν στην καλύτερη καύση, την γρήγορη αφαίρεση τέφρας. Υπάρχει όμως μια προειδοποίηση: οι τρύπες δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλες, αλλιώς το ξύλο θα πέσει.

Ένα βαρέλι για ένα σπιτικό καπνό πρέπει πρώτα να υποβληθεί σε φωτιά προκειμένου να αποκλείσει τις βλαβερές ουσίες από το εσωτερικό

Η αρχή του καυτού καπνίσματος σε βαρέλι

Πριν φτιάξετε ένα καπνό από βαρέλι με τα χέρια σας, πρέπει να καταλάβετε ποια είναι τα βασικά του ζεστού καπνίσματος, πώς διαφέρουν από την κρύα μέθοδο επεξεργασίας πρώτων υλών. Αυτή η τεχνολογία ξεχωρίζει για την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα μαγειρέματος κρέατος και ψαριού. Τα ημιτελή προϊόντα εντός του βαρελιού υποβάλλονται σε επεξεργασία με καπνό από τσιμεντοκονιάματα, η θερμοκρασία του είναι κατά μέσο όρο 70 ° C.

Η διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος μπορεί να είναι 2 ώρες, έως 2 ημέρες. Μετά το μαγείρεμα, τα προϊόντα έχουν έντονο ευχάριστο άρωμα και γεύση, είναι αρκετά ζουμερά, μπορούν να καταναλωθούν αμέσως. Αυτή είναι η κύρια διαφορά από το κρύο κάπνισμα, όπου τα προϊόντα καπνίζονται για 4 ημέρες.

Ποικιλίες θερμών καπνιστών κουτιών από βαρέλι

Ένας καπνιστής καπνού από βαρέλι 200 ​​λίτρων έχει απλό σχεδιασμό, υπάρχουν επίσης εκσυγχρονισμένες επιλογές όπου υπάρχουν πρόσθετες δυνατότητες, όπως η ρύθμιση ενός ειδικού καθεστώτος θερμοκρασίας. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι καπνιστών είναι:

 1. Κατακόρυφος... Αυτή η μονάδα έχει απλή σχεδίαση, το τζάκι μπορεί να εξοπλιστεί μέσα στο βαρέλι ή να είναι ξεχωριστό από το θάλαμο. Αυτή η εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για ζεστό κάπνισμα.
 2. Οριζόντιος. Το καπνιστήριο ανήκει στην κατηγορία των καθολικών, είναι καλό να το χρησιμοποιήσετε - τόσο ως μαγκάλι όσο και ως μπάρμπεκιου. Σύμφωνα με την αρχή κατασκευής, είναι παρόμοιο με ένα συγκρότημα από κύλινδρο αερίου, αλλά με τις δικές του λεπτές αποχρώσεις. Το πλεονέκτημα ενός οριζόντιου καπνού είναι η ομοιόμορφη κατανομή του καπνού. Αλλά υπάρχει επίσης ένα μειονέκτημα - έχει έναν ασθενή βαθμό στεγανοποίησης.
 3. Από δύο βαρέλια... Ένα δοχείο είναι απαραίτητο για την κατασκευή της εστία, και το άλλο για τους θαλάμους για ημιτελή προϊόντα. Η καυτή συσκευή καπνίσματος έχει αποδειχθεί πρακτική και αποτελεσματική και είναι γρήγορη και βολική στο μαγείρεμα σε αυτήν.

Διαγράμματα και σχέδια για καπνό με τα χέρια σας από βαρέλι

Ο καθένας μπορεί να φτιάξει ένα καπνό με τα χέρια του από ένα σίδερο βαρέλι, αν έχετε ένα διάγραμμα και ακολουθείτε την τεχνολογία κατασκευής.

Το διάγραμμα βοηθά στην κατανόηση της αρχής της συσκευής.

Οι καπνοδόχοι ενδέχεται να διαφέρουν ως προς τη δομή τους

Η συσκευή είναι κατάλληλη για την επεξεργασία κρέατος και ψαριού

Πώς να φτιάξετε ένα οριζόντιο καπνιστό καπνό από βαρέλι

Η διαδικασία δημιουργίας καπνού καπνού από βαρέλι με τα χέρια σας είναι η εξής:

 1. Κάντε μια σήμανση για το καπάκι στο πλάι του δοχείου σιδήρου και κόψτε το με ένα μύλο. Μπορεί να έχει στρογγυλό, τετράγωνο ή ορθογώνιο σχήμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να κόψετε το βαρέλι σε δύο κομμάτια.
 2. Τοποθετήστε μεταλλικές λωρίδες για να αποφύγετε το καπάκι να πέσει μέσα στον καπνιστή. Τόσο οι έτοιμες λωρίδες όσο και ένα χείλος που λαμβάνονται από άλλο βαρέλι θα έχουν αποτέλεσμα. Μπορείτε να πάρετε καρφιά για στερέωση. Πρώτα πρέπει να λυγίσετε τη ράβδο σε σχήμα δοχείου, να κάνετε τρύπες και να την βάλετε.
 3. Τοποθετήστε τους μεντεσέδες στο κάλυμμα. Οι τρύπες κατασκευάζονται πρώτα και στη συνέχεια χρησιμοποιούνται πριτσίνια. Πρέπει να το κάνετε πρώτα από τη μία πλευρά και μετά από την άλλη. Είναι σημαντικό εδώ ότι όλα είναι στο επίπεδο, χωρίς στρεβλώσεις.
 4. Κλειδώστε τη λαβή στο κάλυμμα. Η στερέωση πραγματοποιείται μέσω των οπών με μπουλόνια.
 5. Φτιάξτε μια καμινάδα από ένα σωλήνα, ένα εξάρτημα, τοποθετώντας το στο κάτω μέρος του καπνού, στο πλάι. Για τη στεγανότητα της δομής, χρησιμοποιούνται μπουλόνια για να το στερεώσουν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή συγκόλλησης για ένωση εξαρτημάτων.
 6. Τοποθετήστε τη γρίλια μέσα στη δομή τρυπώντας τις οπές. Σκεφτείτε πάνω από το περίπτερο. Είναι βέλτιστο να χρησιμοποιήσετε ένα "κατσίκα", αλλά μπορείτε απλά να εντοπίσετε το βαρέλι σε ένα προηγουμένως προετοιμασμένο μέρος.
Συμβουλή! Προκειμένου να αποφευχθεί η πτώση του καλύμματος προς την αντίθετη κατεύθυνση, αξίζει να παρέχεται ένας περιοριστής από την αλυσίδα, στερεώνοντας το ένα άκρο σε ένα σταθερό μέρος της κατασκευής, και το άλλο στην πόρτα.

Πώς να φτιάξετε ένα ζεστό καπνιστό καπνό από δύο βαρέλια

Οδηγίες για την κατασκευή καπνού από δύο βαρέλια με τα χέρια σας με μια φωτογραφία:

 1. Ετοιμάστε 2 μεταλλικά δοχεία, καθαρίστε τα από βαφή. Είναι καλύτερα να πάρετε βαρέλια - ένα μεγάλο για το θάλαμο καπνίσματος, το άλλο μικρότερο για το τζάκι. Το σχέδιο θα είναι παρόμοιο με το γράμμα Τ.
 2. Σε ένα μεγάλο δοχείο, κόψτε το πλευρικό τοίχωμα σε όλο το μήκος και το 1/3 της περιφέρειας.
 3. Στερεώστε το κάλυμμα στους μεντεσέδες.
 4. Κάντε τρύπες 10 mm για την εγκατάσταση χαλύβδινων ράβδων με διάμετρο 8 mm, βγαίνοντας πίσω από το κάτω μέρος του θαλάμου καπνίσματος 1 και ½ αυτών των αποστάσεων. Φτιάξτε μια παλέτα, σχάρες. Τοποθετήστε τα σε χαλύβδινες ράβδους.
 5. Τοποθετήστε το μικρότερο τύμπανο σε όρθια θέση. Πρώτα, αφαιρέστε το πάνω κάλυμμα, κόβοντάς το έτσι ώστε η βάση σύνδεσης με τον θάλαμο καπνίσματος να γίνεται όσο το δυνατόν πιο σφιχτά.
 6. Στη συνέχεια, κόψτε την πόρτα, όπου η μεγαλύτερη τρύπα θα είναι για το καυσόξυλο, και η μικρότερη πάνω από το κάτω μέρος - για φυσά, αφαίρεση τέφρας Είναι προσαρτημένα στους μεντεσέδες.
 7. Στερεώστε τη μεταλλική σχάρα σχάρας μέσα στο δοχείο μεταξύ των θυρών, το πάχος του πρέπει να είναι τουλάχιστον 5 mm.Εγκαταστήστε την καμινάδα κόβοντας μια τρύπα με διάμετρο 100 mm στο επάνω πίσω μέρος. Συναρμολογήστε όλα τα μέρη του καπνού.

Καυτό καπνιστό κάθετο καπνό από βαρέλι 200 ​​λίτρων

Για να φτιάξετε ένα καπνό καπνού από ένα βαρέλι, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη ακολουθία βημάτων:

 1. Κόψτε το πάνω μέρος σε σφραγισμένο βαρέλι. Το προκύπτον θραύσμα είναι κατάλληλο για την παλέτα.
 2. Φτιάξτε μια πόρτα 20x30 cm στο κάτω μέρος του δοχείου, στερεώνοντας το στο βαρέλι χρησιμοποιώντας συγκολλημένους μεντεσέδες.
 3. Φτιάξτε τρύπες στο κάτω μέρος για να φυσάτε και να καθαρίζετε από τέφρα. Χωρίζοντας το δοχείο σε 3 ίσα μέρη, στερεώστε τον πυθμένα από μέταλλο με πάχος 4 cm ή περισσότερο κατά 1/3.
 4. Σύμφωνα με τις διαστάσεις του σωλήνα, το εξάρτημα δημιουργεί μια τρύπα για την καμινάδα.
 5. Συγκολλήστε τα πόδια στον καπνιστή για να δημιουργήσετε εναέριο χώρο.
 6. Φτιάξτε ένα δίσκο για τη συλλογή λίπους από το καπάκι. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε ράβδους, περπατώντας πίσω 15-20 cm από το κάτω μέρος.
 7. Φτιάξτε μια βάση για το πλέγμα και εγκαταστήστε το. Οι ράβδοι ενίσχυσης που είναι τοποθετημένοι σε τέσσερις πλευρές της δεξαμενής είναι κατάλληλοι ως μεντεσέδες. Το κύριο πράγμα είναι ότι η ψησταριά μπορεί να επιτευχθεί χωρίς προβλήματα.
 8. Φτιάξτε ένα καπάκι για έναν καπνιστή με λαβή.

Κάντε μόνοι σας ηλεκτρικό καπνό για ζεστό κάπνισμα από βαρέλι

Μπορείτε να συναρμολογήσετε ένα καπνό με τα χέρια σας από βαρέλι 200 ​​λίτρων σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα:

 1. Προετοιμάστε δοχεία, καθαρίστε, πλύνετε.
 2. Εγκαταστήστε ρόδες επίπλων. Τοποθετούνται στο κάτω μέρος του δοχείου για να απλοποιήσουν τη διαδικασία μεταφοράς του καπνού.
 3. Εγκαταστήστε την εστία. Πρώτον, πρέπει να αφαιρέσετε το κάλυμμα από τη συσκευή, να αφαιρέσετε όλα τα "εσωτερικά" από το σώμα, αφήνοντας το θερμαντικό στοιχείο. Διορθώστε το χρησιμοποιώντας τις βίδες.
 4. Τοποθετήστε ένα θερμόμετρο. Μετά τη διάτρηση μιας τρύπας στο πάνω μέρος της κάννης, τοποθετείται μια μηχανική συσκευή. Σύμφωνα με τις αναγνώσεις του, θα είναι δυνατό να προσδιοριστεί η θερμοκρασία μέσα στο καπνό του σπιτιού.
 5. Τοποθετήστε την παλέτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ταψί με διάμετρο 50 εκ. Τοποθετημένο στη μέση της δεξαμενής με τις οπές στερέωσης.
 6. Εξοπλίστε την καμινάδα. Το άνοιγμα για την έξοδο καπνού είναι κατασκευασμένο στο καπάκι, η διάμετρος του είναι 5 εκ. Μπορείτε να ανοίξετε το αμορτισέρ μετά από 10-20 λεπτά λειτουργίας καπνού, όταν εμφανιστεί ο πρώτος καπνός. Το άνοιγμα ανοίγει για ρύθμιση της ροής του αέρα.
 7. Εγκαταστήστε ένα δοχείο για τη συλλογή πριονιδιού. Μια μεταλλική σχάρα είναι μια χαρά εδώ. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κατσαρόλα από χυτοσίδηρο.
 8. Τοποθετήστε μια σχάρα ή ράβδους για ημιτελή προϊόντα στο πάνω μέρος της κάννης.
 9. Συνδέστε τη μονάδα στο δίκτυο.
Συμβουλή! Εάν δεν υπάρχει καπάκι, το λινάτσα είναι κατάλληλο για το καπνό. Όταν το χρησιμοποιείτε, το φαγητό θα μαγειρεύει λίγο πιο γρήγορα, κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Άλλες επιλογές για κάπνισμα από το βαρέλι

Εκτός από τους τυπικούς καπνιστές, υπάρχουν και άλλες ποικιλίες. Κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά κατασκευής.

Με εσωτερικό τζάκι

Αυτή η επιλογή είναι αποδεκτή μόνο για ζεστά προϊόντα καπνίσματος. Μπορείτε να συναρμολογήσετε μια οικιακή μονάδα χρησιμοποιώντας την ακόλουθη τεχνολογία:

 1. Τοποθετήστε το βαρέλι σε όρθια θέση.
 2. Κάντε πολλές οπές στο κάτω μέρος του δοχείου για να βελτιώσετε τη ροή του αέρα.
 3. Κόψτε ένα ορθογώνιο άνοιγμα στο κάτω μέρος της κάννης. Η στοίβαξη των καυσόξυλων θα πραγματοποιηθεί μέσω αυτού. Φτιάξτε μια αρθρωτή πόρτα από το ληφθέν θραύσμα από μέταλλο. Μπορείτε να το ενισχύσετε χρησιμοποιώντας μια σιδερένια ταινία, στερεώνοντάς την στις ελεύθερες άκρες.
 4. Σε απόσταση 1/3 ολόκληρου του ύψους, εξοπλίστε έναν άλλο πάτο.
 5. Τοποθετήστε μια καμινάδα από την πλευρά του κυλίνδρου, κάνοντας μια τρύπα για το σωλήνα.
 6. Τοποθετήστε τη σχάρα στο πάνω μέρος του καπνιστή.
 7. Φτιάξτε ένα διάτρητο κάλυμμα από μεταλλικό, ξύλινο κύκλο.

Παγκόσμιος

Για να συναρμολογήσετε ένα καπνιστό καπνό με τα χέρια σας από ένα βαρέλι, πρέπει να ακολουθήσετε την ίδια ακολουθία ενεργειών με την κατασκευή μιας κάθετης δομής, με εξαίρεση το τζάκι.

Η γεννήτρια καπνού είναι μια απλή και αποτελεσματική λύση για την παραγωγή και προμήθεια καπνού σε θαλάμους με ημιτελή προϊόντα

Δημιουργείται μια τρύπα στον τοίχο της δεξαμενής για το σωλήνα που πηγαίνει από τη γεννήτρια καπνού.Όταν τοποθετείτε το καπνό σε μια ειδικά διαμορφωμένη περιοχή για αυτό, ο σωλήνας μπορεί να εξοπλιστεί στο κάτω μέρος της κάννης.

Με καυστήρα

Για να συναρμολογήσετε ένα καπνό με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας ένα καυστήρα, πρέπει:

 1. Εκτελέστε προπαρασκευαστικά μέτρα καθαρίζοντας το δοχείο.
 2. Χρησιμοποιώντας μια μηχανή συγκόλλησης, συγκολλήστε τις ράβδους που θα χρησιμοποιηθούν για προϊόντα καπνίσματος.
 3. Κάντε μια τρύπα στο κάτω μέρος της δεξαμενής, συγκολλήστε μια υποδοχή με ένα εσωτερικό σπείρωμα. Προετοιμάστε ένα κομμάτι σωλήνα, όπου το ένα άκρο συγκολλάται σφιχτά και το άλλο έχει σπείρωμα.
 4. Φτιάξτε ένα καπάκι για το καπνό, σε διάμετρο που θα πρέπει να υπερβαίνει τη διάμετρο του βαρελιού. Παρέχετε μια λαβή για ευκολία.
 5. Όταν το καπνό είναι έτοιμο, τα προϊόντα φορτώνονται, ένας καυστήρας κατευθύνεται προς το σωλήνα.

Από ένα ξύλινο βαρέλι

Αυτή η έκδοση του σπιτιού καπνιστών διαφέρει όχι μόνο στη λειτουργικότητα, αλλά και στη διακόσμηση. Για να το δημιουργήσετε, είναι απαραίτητο να εξοπλίσετε ένα κανάλι για τη διέλευση καπνού, όπως το τζάκι, στο έδαφος, που κρύβεται κάτω από ένα στρώμα εδάφους.

Ένας καπνιστής από ξύλινο βαρέλι, με κατάλληλη προσέγγιση, μπορεί να γίνει μέρος του σχεδιασμού τοπίου

Σε μια εποχή που το καπνό δεν χρησιμοποιείται, μπορεί να καλυφθεί με ένα καπάκι στο οποίο είναι καλό να κανονίσετε ένα παρτέρι. Μπορείτε ακόμη και να το διακοσμήσετε με ένα κομμάτι γκαζόν. Για να αυξηθεί η διακοσμητικότητα, το ξύλινο βαρέλι είναι διακοσμημένο με φυσική πέτρα.

Κανόνες καπνίσματος βαρελιών

Προκειμένου τα ζεστά καπνιστά προϊόντα να έχουν ευχάριστη γεύση και άρωμα, αξίζει να ακολουθήσετε ορισμένες συστάσεις. Είναι επίσης σημαντικό να αγοράζετε μόνο φρέσκα προϊόντα.

Τι μπορεί να καπνιστεί σε βαρέλι

Σε ένα σπιτικό καπνό, μπορείτε να μαγειρέψετε ψάρια και σπιτικό κρέας, θηράματα, πουλερικά, καθώς και λουκάνικα. Για να δώσετε μια ιδιαίτερη γεύση, τα φρούτα ξύλο, αμπέλι, μούρα αρκεύθου χρησιμοποιούνται ως καύσιμα. Τα σκληρά ξύλα είναι επίσης κατάλληλα για κάπνισμα.

Χρόνος και θερμοκρασία του καπνίσματος σε βαρέλι

Η διαδικασία του καυτού καπνίσματος των ημιτελών προϊόντων προβλέπει τη διατήρηση της θερμοκρασίας σε ένα ορισμένο εύρος - 80-120 ° C. Με τέτοιου είδους δείκτες μπορεί να προκύψει μια σειρά από απαραίτητες διαδικασίες: μετουσίωση πρωτεΐνης, εμφάνιση καπνιστών σωματιδίων μέσα στις χρησιμοποιούμενες πρώτες ύλες, σχηματισμός χυμού και λίπους. Η διάρκεια της περιόδου θερμικής επεξεργασίας είναι 40 λεπτά - 3 ώρες.

Ανάλογα με τον τύπο των ημιτελών προϊόντων, ο χρόνος και η θερμοκρασία μέσα στο βαρέλι είναι διαφορετικά:

 1. Για το μαγείρεμα των ψαριών, η θερμοκρασία είναι 80-120 ° C, 40 λεπτά - 1 ώρα.
 2. Για το κάπνισμα σπιτικού κρέατος, η θερμοκρασία είναι 90-110 ° C, 2-3 ώρες.
 3. Για το παιχνίδι, η θερμοκρασία στο καπνό πρέπει να είναι μεταξύ 90-120 ° C και ο χρόνος διεργασίας πρέπει να είναι 3 ώρες.
 4. Για τα πουλερικά σε ένα βαρέλι, η θερμοκρασία πρέπει να είναι από 80 έως 100 ° C και ο χρόνος πρέπει να είναι 30 λεπτά - 1 ώρα.
 5. Για το κάπνισμα σπιτικών λουκάνικων, η θερμοκρασία διατηρείται στους 60-120 ° C και ο χρόνος είναι 1-2 ώρες.

Επαγγελματικές συμβουλές

Ένα σπίτι καπνού από βαρέλι επιτρέπει τη θερμική επεξεργασία πρώτων υλών με καπνό, η θερμοκρασία των οποίων κυμαίνεται από 80 έως 120 ° C. Υπάρχουν μερικές συμβουλές για τη χρήση αυτής της κατασκευής:

 1. Πριν από την κατασκευή, το δοχείο για το καπνό πρέπει να υποβληθεί σε πλήρη προετοιμασία, δεν πρέπει να υπάρχουν ίχνη χρώματος, δεν πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες οσμές.
 2. Δεν αξίζει να χρησιμοποιήσετε τα κωνοφόρα ως καύσιμο λόγω της μεγάλης ποσότητας ρητινών, αυτό θα επιδεινώσει μόνο τη γεύση των προϊόντων.
 3. Για να αποφύγετε το πικρό των τελικών προϊόντων, μην τοποθετείτε πάρα πολύ ξύλο στην εστία. Αρκούν 1-2 χούφτες τσιπ ξύλου.
 4. Είναι απαραίτητο να ανάβετε τις μάρκες μόνο αφού φορτώσετε τις πρώτες ύλες στο καπνό.
 5. Για να προσαρμόσετε το καθεστώς θερμοκρασίας, είναι απαραίτητο είτε να μειώσετε είτε να αυξήσετε το σιγοκαίρισμα των μαρκών.

Βίντεο σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας καπνού από το βαρέλι:

συμπέρασμα

Το καπνιστήριο από το βαρέλι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε νόστιμα και αρωματικά προϊόντα με καπνό στο εξοχικό σας. Δεν είναι δύσκολο να το φτιάξετε, το κύριο πράγμα είναι να αποφασίσετε για την επιλογή σχεδιασμού και να ακολουθήσετε την τεχνολογία κατασκευής.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή