Καπνίστε μόνοι σας από πλυντήριο ρούχων: βίντεο, σχέδια, φωτογραφίες

Μπορείτε να φτιάξετε ένα καπνό μόνοι σας από πλυντήριο ρούχων σε λίγες ώρες. Η οικιακή συσκευή έχει μια σχεδόν ολοκληρωμένη θήκη για ένα νέο σπιτικό προϊόν. Πρέπει μόνο να τροποποιηθεί ελαφρώς. Ένα τέτοιο καπνό λειτουργεί με καύση ξύλου με τον συνηθισμένο τρόπο ή χρησιμοποιώντας ηλεκτρική σπείρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πριν ξεκινήσετε να κατασκευάζετε καπνό, πρέπει να μάθετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σπιτικών προϊόντων. Από αυτό, θα εμφανιστεί μια σαφής ιδέα εάν μια τέτοια δομή απαιτείται στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σοβαρά μειονεκτήματα σε ένα σπιτικό καπνό, λόγω του οποίου μπορείτε να αρνηθείτε να το φτιάξετε.

Οφέλη:

 1. Εάν ένα απορριπτόμενο πλυντήριο βρίσκεται στο σπίτι, θα κάνει ένα καπνό εντελώς δωρεάν. Θα πρέπει να πληρώσετε ένα αξιοπρεπές ποσό για ένα ανάλογο καταστήματος.
 2. Για ένα καπνό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλυντήριο ρούχων ή ένα τύμπανο από ανοξείδωτο ατσάλι. Αυτά είναι έτοιμα εμπορευματοκιβώτια που θα πρέπει να ξανακάνουν λίγο.
 3. Όταν το καπνό γίνει περιττό, δεν είναι κρίμα να το πετάξετε, να το μετατρέψετε σε θραύσματα μετάλλου ή να το διαλύσετε σε φύλλα κασσίτερου με μύλο.
 4. Το τύμπανο και το σώμα του πλυντηρίου έχουν λεπτά τοιχώματα. Θα φτιάξουν ένα ελαφρύ καπνό που μπορεί ακόμη και να βγει στη φύση.

Εάν μιλάμε για τις αδυναμίες, τότε είναι σχεδόν αδύνατο να τα βρούμε εδώ. Μερικές φορές στις κριτικές υπάρχουν απόψεις ότι ο ανοξείδωτος χάλυβας του τυμπάνου ή της δεξαμενής δεν είναι ποιότητας τροφίμων και είναι ανεπιθύμητο να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, το προϊόν δεν έρχεται σε επαφή με μέταλλο με κανέναν τρόπο. Επιπλέον, το σώμα του καπνού δεν θερμαίνεται από τον καπνό σε τέτοια θερμοκρασία που θα μπορούσε να εκπέμψει επιβλαβείς ουσίες.

Λειτουργική αρχή

Σε γενικές γραμμές, ένα καπνό είναι ένα δοχείο μέσα στο οποίο τα τρόφιμα αναστέλλονται. Το κάπνισμα συμβαίνει τυλίγοντας τους στον καπνό. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, τα καπνού χωρίζονται σε δύο τύπους:

 1. Εάν ένα καπνό παρέχεται από πλυντήριο με ψυχρό καπνό, τότε καπνός τροφοδοτείται στο σώμα του από την εστία (γεννήτρια καπνού) μέσω ενός ειδικού καναλιού. Αυτή η αφαίρεση επιτρέπει τη μείωση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του μαγειρέματος. Το προϊόν χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να καπνίσει, αλλά δεν θερμαίνεται και αποκτά χρυσό δέρμα.

  Για να αποκτήσετε κρύο κάπνισμα, η γεννήτρια καπνού βρίσκεται ξεχωριστά από το καπνό και ο καπνός τροφοδοτείται στον θάλαμο εργασίας μέσω του καναλιού

 2. Είναι απλό να φτιάξετε ένα καπνιστό καπνό από πλυντήριο ρούχων με τα χέρια σας, όπου δεν χρειάζεται να δημιουργήσετε ξεχωριστή εστία και να τοποθετήσετε ένα κανάλι από αυτό. Ο καπνός παράγεται ακριβώς κάτω από τον θάλαμο εργασίας. Το προϊόν στο καπνό θερμαίνεται, μαγειρεύεται γρηγορότερα, αλλά αποδεικνύεται ελαφρώς βρασμένο.

  Κατά το ζεστό κάπνισμα, πριονίδι καπνίζει μέσα στο θάλαμο εργασίας του καπνού από ηλεκτρική σπείρα ή φωτιά από φωτιά που αραιώνεται κάτω από τον πυθμένα

Για κάθε είδος καπνού, καίγεται το πριονίδι. Αυτό γίνεται με δύο τρόπους: φυσικά ή με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σπείρας. Το πριονίδι δεν καίει, αλλά μαλακώνει συνεχώς, εκπέμποντας παχύ καπνό

Σπουδαίος! Για το κάπνισμα, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καυσόξυλα από κωνοφόρα δέντρα. Το Oak είναι καλό για αυτό. Το καυσόξυλο από οπωροφόρα δέντρα θεωρείται το καλύτερο.

Για να πάρετε οποιονδήποτε τύπο καπνού, χρησιμοποιήστε μια κασετίνα ή μια δεξαμενή από ανοξείδωτο ατσάλι από ένα πλυντήριο. Εάν πρόκειται για αυτόματο μηχάνημα, τότε θα γίνει τύμπανο για τη φόρτωση πλυντηρίου. Μερικά παλιά μοντέλα πλυντηρίων σοβιετικής κατασκευής παρήχθησαν με μια δεξαμενή αλουμινίου. Είναι καλύτερα να μην το χρησιμοποιείτε εάν παρέχεται ζεστό κάπνισμα. Από υψηλές θερμοκρασίες, το αλουμίνιο παραμορφώνεται, λιώνει.

Φωτογραφίες, διαγράμματα, σχέδια

Η συσκευή της συσκευής καπνίσματος είναι τόσο απλή που είναι εύκολο να την κατανοήσετε ακόμη και κοιτάζοντας μια φωτογραφία. Δεν έχει νόημα να σχεδιάζετε με τα χέρια σας τα σχέδια του καπνού από το πλυντήριο, καθώς το δοχείο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί. Ένα απλό διάγραμμα είναι αρκετό για να κατανοήσετε γρήγορα τη συσκευή.

Σε γενικές γραμμές, ένα καπνό αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • θάλαμος εργασίας όπου καπνίζονται προϊόντα ·
 • πλέγμα ή δικτυωτό πλέγμα ·
 • καλύψτε με μια καμινάδα.

Είναι πιο εύκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να συναρμολογήσει ένα καπνό σύμφωνα με το απλούστερο σχήμα από ένα πλυντήριο, όπου παρέχεται ζεστό κάπνισμα

Τα πιο εξελιγμένα καπνιστήρια συμπληρώνονται με άλλα στοιχεία. Για παράδειγμα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια κατσαρόλα για λίπος, αρκετά δίχτυα μέσα στο θάλαμο, αλλά η θερμοκρασία είναι υψηλότερη στην κάτω βαθμίδα. Το προϊόν μαγειρεύει πιο γρήγορα. Εάν πρόκειται για ηλεκτρικό καπνό, το σχέδιο προβλέπει τη θέση ενός σπειροειδούς θερμαντήρα.

Συμβουλή! Εάν το πριονίδι μαλακώνει από φωτιά χτισμένη κάτω από τον πυθμένα του θαλάμου καπνού, θα χρειαστείτε πόδια ρυθμιζόμενα σε ύψος ή ξεχωριστή βάση.

Πώς να φτιάξετε ένα καπνό από πλυντήριο με τα χέρια σας

Πριν ξεκινήσετε τη συναρμολόγηση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τη μέθοδο καπνίσματος: κρύο ή ζεστό. Εξαρτάται από αυτό εάν είναι απαραίτητο να φτιάξετε μια επιπλέον γεννήτρια καπνού για το καπνό. Ωστόσο, η συσκευή μιας τέτοιας μονάδας είναι περίπλοκη. Είναι ιδανικό για πρώτη φορά να συναρμολογήσετε ένα καπνιστό καπνό από πλυντήριο ρούχων, το οποίο αποτελείται από έναν θάλαμο εργασίας.

Εργαλεία και υλικά

Δεδομένου ότι ο σχεδιασμός του καπνού είναι απλός, χρειάζονται ένα κατσαβίδι, πένσα και ένα σφυρί από το εργαλείο. Σε μεγαλύτερο βαθμό, θα είναι χρήσιμα για την αποσυναρμολόγηση του ίδιου του πλυντηρίου. Εάν παρέχονται πρόσθετες συσκευές, χρειάζεστε μια μηχανή συγκόλλησης, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι και ένα μύλο.

Η μηχανή συγκόλλησης απαιτείται για τη συγκόλληση της βάσης ή των ποδιών του καπνού

Από τα υλικά, το ίδιο το πλυντήριο χρειάζεται. Η βάση ή τα πόδια είναι κατασκευασμένα από σωλήνες, γωνία, προφίλ. Είναι δύσκολο να βρεθεί μια κατάλληλη γρίλια μεγέθους. Για την κατασκευή του, θα χρειαστείτε ράβδους από ανοξείδωτο χάλυβα.

Προετοιμασία του κύριου μέρους

Οι προπαρασκευαστικές εργασίες ξεκινούν με την αποσυναρμολόγηση ενός παλιού πλυντηρίου. Εκτός από τον ηλεκτρικό εξοπλισμό, αφαιρέστε όλους τους συνδετήρες. Αφήστε ένα γυμνό δοχείο. Μια τρύπα θα παραμείνει στο κάτω μέρος στην περιοχή όπου βρίσκεται η πτερωτή. Μπορεί να συγκολληθεί, αλλά ένας άπειρος οξυγονοκολλητής δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το λεπτό μέταλλο. Είναι πιο εύκολο να κλείσετε την τρύπα με ένα βύσμα από δύο μεταλλικές ροδέλες σφραγισμένες με ένα μπουλόνι.

Η τρύπα στο κάτω μέρος της δεξαμενής από το μηχάνημα πρέπει να πνιγεί έτσι ώστε η φωτιά από τη φωτιά να μην εισέλθει στο θάλαμο μέσω αυτού και να μην πέσει το πριονίδι

Συμβουλή! Για τη διευκόλυνση της φόρτωσης καυσίμου, ένα παράθυρο μπορεί να κοπεί με ένα μύλο στο πλευρικό τοίχωμα της δεξαμενής και η πόρτα μπορεί να είναι αρθρωτή.

Εγκατάσταση της βάσης

Το επόμενο βήμα είναι να κάνετε μια βάση πάνω στην οποία θα βρίσκεται το καπνό. Εάν υπάρχει μπάρμπεκιου στο σπίτι, αυτή η διαδικασία μπορεί να αποφευχθεί. Σε αυτό θα βγάλει φωτιά και θα βάλει καπνό στην κορυφή με πριονίδι καλυμμένο στο κάτω μέρος.

Απαιτείται βάση για καπνοδόχο για την αναπαραγωγή πυρκαγιάς κάτω από τον πυθμένα του

Εάν δεν υπάρχει μαγκάλι, θα πρέπει να γίνει η βάση. Μια απλή επιλογή είναι να τοποθετήσετε αρκετές σειρές κόκκινων τούβλων στεγνώνει χωρίς κονίαμα ή να χρησιμοποιήσετε μερικά μπλοκ αλάτων. Ένας πιο δύσκολος αλλά καλύτερος τρόπος είναι να συγκολλήσετε μια βάση από σωλήνα, προφίλ ή γωνία. Υπάρχουν 4 πόδια για σταθερότητα. Συνιστάται να τα φτιάξετε σε δύο μπουλόνια, ώστε να μπορούν να ρυθμιστούν σε ύψος. Αυτό θα καταστήσει δυνατή την αύξηση του καπνιστή από τη φωτιά προκειμένου να μειωθεί η ένταση του καψίματος πριονιδιού.

Κατασκευή παλετών και δικτυωτού πλέγματος

Κατά τη διάρκεια του ζεστού καπνίσματος, λίπος από το προϊόν στάζει στο σιγοκαίρισμα πριονιδιού. Μπορούν να φουσκώσουν. Για να μην συμβεί αυτό, δώστε μια παλέτα. Κόψτε το από φύλλο χάλυβα ή ανοξείδωτο ατσάλι. Στο κάτω μέρος του θαλάμου εργασίας του καπνού, οι κάτοχοι στερεώνονται στους τοίχους, στους οποίους τοποθετείται η παλέτα.

Η σχάρα πρέπει να ακολουθεί το σχήμα της δεξαμενής, να έχει μικρή απόσταση μεταξύ των ράβδων έτσι ώστε τα προϊόντα να μην πέφτουν

Για να επιτρέψετε περισσότερη φόρτωση του προϊόντος κάθε φορά, παρέχονται δύο πλέγματα. Συγκολλούνται από ανοξείδωτες ράβδους. Το πλέγμα της πρώτης βαθμίδας τοποθετείται σε προκαθορισμένες βάσεις που βρίσκονται τουλάχιστον 40 cm από το κάτω μέρος του θαλάμου εργασίας. Το πλέγμα του δεύτερου επιπέδου τοποθετείται 25 cm υψηλότερα από το προηγούμενο στοιχείο.

Εκτός από τις σχάρες και την παλέτα, παρέχουν κάλυμμα για τον θάλαμο εργασίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εγγενώς στο πλυντήριο. Απλά πρέπει να κάνετε μια τρύπα για την έξοδο καπνού.

Συμβουλή! Αντί για καπάκι, η δεξαμενή μπορεί να καλυφθεί με λινάτσα. Το υλικό μεταδίδει τέλεια τον καπνό και διατηρεί τη σωστή ποσότητα του μέσα στον θάλαμο εργασίας.

Ποικιλίες και επιλογές κατασκευής

Τα πλυντήρια είναι διαθέσιμα σε διαφορετικές διαμορφώσεις: στρογγυλά και τετράγωνα, συμβατικά και αυτόματα. Η συσκευή της συσκευής καπνίσματος εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της τεχνικής.

Από ένα παλιό πλυντήριο

Οι οικιακές συσκευές σοβιετικού τύπου παρήχθησαν συχνότερα με τη μορφή βαρελιού. Αποτελείται από κασετίνα και ανοξείδωτη δεξαμενή. Για να συναρμολογήσετε ένα καπνό από ένα παλιό πλυντήριο με τα χέρια σας, πρέπει πρώτα να το αποσυναρμολογήσετε. Υπάρχουν λίγες λεπτομέρειες. Αποσυναρμολογήστε τον κινητήρα, την πτερωτή, το ρολόι και μερικούς συνδετήρες.

Το δοχείο κασσίτερου της μηχανής θα χρησιμεύσει ως βάση

Για την αποδοτικότητα του καπνού, είναι ιδανικό να βρείτε μια άλλη δεξαμενή από ανοξείδωτο χάλυβα του ίδιου μεγέθους. Το κάτω μέρος του κόβεται με μύλο. Ο δακτύλιος που προκύπτει χρησιμοποιείται για τη δημιουργία της πρώτης δεξαμενής. Μπορούν να συγκολληθούν μεταξύ τους ή να βιδωθούν μαζί.

Το σώμα κασσίτερου της μηχανής, στο οποίο είναι στερεωμένο το δοχείο, θα χρησιμεύσει ως βάση. Στο πλευρικό τοίχωμα, τα ορθογώνια παράθυρα κόβονται το ένα απέναντι από το άλλο με ένα μύλο. Τα καυσόξυλα φορτώνονται μέσω αυτών για να κάνουν φωτιά. Μέσα στον θάλαμο εργασίας, το πριονίδι χύνεται στο κάτω μέρος, η παλέτα και οι σχάρες αιωρούνται. Καλύψτε τα πάντα από πάνω με καπάκι.

Ηλεκτρικό καπνό

Το πλεονέκτημα ενός ηλεκτρικού καπνού είναι ότι δεν χρειάζεται να κρατάτε συνεχώς τη φωτιά. Μαλακτικό πριονιδιού λόγω θέρμανσης σπειροειδούς ή θερμαντικού στοιχείου. Ωστόσο, υπάρχει επίσης ένα μείον. Ένα αυτοσυναρμολογημένο καπνό από δεξαμενή πλυντηρίου καταναλώνει πολύ ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς απαιτείται θερμαντήρας με ελάχιστη ισχύ 1 kW.

Το θερμαντικό στοιχείο είναι τοποθετημένο στο κάτω μέρος της δεξαμενής, όπου θα χύνεται το πριονίδι

Δεν είναι απαραίτητο να φτιάξετε μια ψηλή βάση για ένα ηλεκτρικό καπνό. Αρκετά μικρά πόδια για καλύτερη σταθερότητα και ανύψωση του πυθμένα από το έδαφος. Ο θερμαντήρας είναι κατάλληλος για στοιχείο θέρμανσης αέρα κλειστού τύπου ή σπείρα από ηλεκτρική κουζίνα. Στη δεύτερη έκδοση, το ανοιχτό στοιχείο στερεώνεται σε διηλεκτρικό μη εύφλεκτο υλικό.

Οι επαφές του θερμαντήρα οδηγούνται έξω από τις οπές στο κάτω μέρος έξω από τον θάλαμο εργασίας. Και εδώ, παρέχονται διηλεκτρικά ένθετα για την αποφυγή σχηματισμού βραχυκυκλώματος. Περαιτέρω ενέργειες στοχεύουν στην εσωτερική διάταξη του καπνού: παλέτα, σχάρες, καπάκι.

Συμβουλή! Για τη ρύθμιση της έντασης θέρμανσης του πηνίου, μπορεί να συνδεθεί μέσω ενός συρμάτινου ρεοστάτη.

Έξω από το τύμπανο

Ένα σύγχρονο μηχάνημα έχει μια εντελώς διαφορετική συσκευή. Για να συναρμολογήσετε το καπνό από το τύμπανο του πλυντηρίου με τα χέρια σας, πρέπει να το αφαιρέσετε από εκεί. Εάν οι οικιακές συσκευές είχαν σχεδιαστεί για πλευρική φόρτωση, δεν απαιτούνται προπαρασκευαστικά βήματα. Το τύμπανο τοποθετείται σε συγκολλημένο στήριγμα με το παράθυρο φόρτωσης προς τα πάνω, μετά το οποίο προχωρούν στην εσωτερική διάταξη.

Το τύμπανο από ένα αυτόματο μηχάνημα πλευρικής φόρτωσης δεν απαιτεί αλλαγή

Ο σχεδιασμός του τυμπάνου της μηχανής με κορυφαία φόρτωση είναι ελαφρώς διαφορετικός.Έχει μια πόρτα φόρτωσης στο πλάι και τυφλά άκρα και στις δύο πλευρές. Σε ένα τέτοιο τύμπανο, η μία από τις τυφλές πλευρές κόβεται με μύλο και η άλλη χρησιμοποιείται με τον πυθμένα του καπνού. Η πόρτα φόρτωσης είναι χρήσιμη για την προσθήκη πριονιδιού.

Κανόνες για το κάπνισμα

Μετά την αλλαγή, μπορείτε να καπνίζετε κρέας, μπέικον, ψάρια, λαχανικά και άλλα προϊόντα στο πλυντήριο. Η ουσία της διαδικασίας είναι ότι το πριονίδι χύνεται στον πυθμένα. Έρχονται στο σιγοκαίγοντας κάνοντας μια φωτιά ή έναν ηλεκτρικό θερμαντήρα. Τα προϊόντα τοποθετούνται στις σχάρες. Ένα μικρό κενό μένει ανάμεσά τους έτσι ώστε να καλύπτονται καλά από τον καπνό.

Ανοίγοντας την πόρτα φόρτωσης, μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία μέσα στο θάλαμο

Οι κανόνες καπνίσματος εξαρτώνται από την επιλεγμένη συνταγή και το προϊόν. Για κάθε παραλλαγή, διατηρείται η συνιστώμενη θερμοκρασία εντός του θαλάμου. Μπορεί να μειωθεί ανοίγοντας το καπάκι ή την πόρτα φόρτωσης.

Το κρύο κάπνισμα είναι πάντα μακράς διαρκείας. Για παράδειγμα, το κρέας ή τα σπιτικά λουκάνικα σύμφωνα με κάποια συνταγή πρέπει να φτάνουν στον καπνό για αρκετές ημέρες. Το καυτό κάπνισμα είναι πάντα γρήγορο. Μερικές φορές 2-3 ώρες είναι αρκετές για πλήρη ετοιμότητα. Τα λαχανικά καπνίζονται ακόμη πιο γρήγορα.

συμπέρασμα

Ένα σπίτι καπνού από πλυντήριο ρούχων μπορεί να συναρμολογηθεί στο σπίτι. Ο σχεδιασμός θα είναι οικονομικός και λειτουργικός. Δεν είναι καθόλου κατώτερο από το αντίστοιχο κατάστημα.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή