Brazier με τούβλο καπνιστή με τα χέρια σας

Μπορείτε να ανεγείρετε ένα καπνοδόχο από τούβλα με τα χέρια σας υπό την επίβλεψη ενός πλοιάρχου ή ενός ειδικού που κατανοεί την τοιχοποιία. Όλα είναι σημαντικά εδώ: επιλέξτε το σωστό δομικό υλικό, προετοιμάστε το, σφυρίστε τη λύση με την επιθυμητή συνέπεια. Εκτός από την ίδια τη διαδικασία κατασκευής, είναι σημαντικό για το καπνό να βρει ένα κατάλληλο μέρος στην τοποθεσία, να φροντίσει για την πυρασφάλεια.

Ποικιλίες σχεδίων

Εξωτερικά, τα πολυλειτουργικά καπνού διαφέρουν σε μέγεθος, φινίρισμα, σχήμα και άλλες αποχρώσεις. Μοιάζουν με μια μεγάλη ρωσική σόμπα. Ωστόσο, αυτό είναι μόνο ένα σχέδιο. Η κύρια διαφορά μεταξύ καπνιστών και μπάρμπεκιου έγκειται ακριβώς στη λειτουργικότητα. Εξαρτάται από το τι μπορεί να κάνει μια δομή τούβλου. Όσο περισσότεροι τομείς εργασίας υπάρχουν, τόσο πιο εκτεταμένο είναι το μενού για προϊόντα μαγειρικής. Σε μια δομή τούβλου, μπορούν να οργανωθούν οι ακόλουθες επιλογές:

 1. Καπνιστήριο... Ο χώρος εργασίας θεωρείται ο κύριος τομέας, διότι για χάρη του, προβλέπεται η κατασκευή μιας δομής από τούβλα. Σε γενικές γραμμές, ένα καπνό είναι κλειστό θάλαμο. Στο εσωτερικό υπάρχουν πλέγματα ή άγκιστρα για τον καθορισμό των τροφίμων. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, διανέμονται με καπνό, αποκτούν χρυσό χρώμα και καπνιστό άρωμα.
 2. Μαγκάλι... Σχετικά με το σχεδιασμό, είναι ένα ανοιχτό μαγκάλι. Μπάρμπεκιου μαγειρεύεται εδώ σε κάρβουνα. Οι πλευρές του μπάρμπεκιου είναι προσαρμοσμένες για σουβλάκια.
 3. ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ... Αυτή είναι η ίδια ψησταριά, μόνο αντί για σουβλάκια, υπάρχει μια σχάρα εδώ. Ψήνονται μπριζόλες και άλλα προϊόντα.
 4. ψηνω στα καρβουνα... Η συσκευή είναι ίδια με μπάρμπεκιου, αλλά το φαγητό που μαγειρεύεται στη σχάρα είναι καλυμμένο με καπάκι. Τηγανίζονται ταυτόχρονα όχι μόνο από το κάτω μέρος, αλλά και από την κορυφή.
  Σπουδαίος! Στο καπνό, κάνουν μια περιοχή για ένα μαγκάλι και το χρησιμοποιούν για τον σκοπό που προορίζεται: μαγκάλι, ψησταριά ή μπάρμπεκιου.
 5. Καζάν... Για να μαγειρέψετε πιλάφι, ψαρόσουπα και άλλα ζεστά πιάτα στη φωτιά, θα χρειαστείτε ξεχωριστό χώρο εργασίας στο καπνό. Είναι φτιαγμένο με τη μορφή φούρνου. Η πλάκα δεν είναι κωφή, αλλά με στρογγυλή κοπή. Ένα καζάνι από χυτοσίδηρο βυθίζεται στο παράθυρο.
Συμβουλή! Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε χυτοσίδηρο καζάνι. Σε ένα δοχείο αλουμινίου, ορισμένα μη υγρά τρόφιμα, όπως το πιλάφι, θα καούν στους τοίχους.

Ένα πολυλειτουργικό καπνό κατασκευάζεται με αρκετούς χώρους εργασίας.

Από επιπλέον χώρους εργασίας στο καπνό με μπάρμπεκιου, υπάρχει πάγκο και νεροχύτης. Καθιστούν δυνατή την κοπή και το πλύσιμο των πιάτων χωρίς έξοδο από την περιοχή μαγειρέματος. Εκτός από τους χώρους εργασίας, οι θέσεις παρέχονται σε ένα κτήριο από τούβλα. Χρησιμοποιούνται αντί για ντουλάπια για αποθήκευση πιάτων, καυσόξυλων, αξεσουάρ σόμπας.

Εκτός από όλες τις παραπάνω αποχρώσεις, ανεξάρτητα από τη λειτουργικότητα, όλα τα καπνού χωρίζονται σε δύο τύπους:

 1. Ένα καπνιστό καπνιστό ζεστό θεωρείται απλό σχεδιασμό. Το φαγητό μέσα στο θάλαμο μαγειρεύεται σε υψηλή θερμοκρασία λόγω της εγγύτητας της εστίας.
 2. Ο καπνιστής-μαγκάλι κατασκευασμένος από κρύα καπνιστά τούβλα είναι πιο περίπλοκος, όπου ο κρύος καπνός περιβάλλει τα προϊόντα μέσα στο θάλαμο. Αυτό επιτυγχάνεται λόγω της απομακρυσμένης θέσης της εστίασης. Περνώντας από πολλά κανάλια, ο καπνός κρυώνει.

Τα ζεστά καπνιστά προϊόντα μαγειρεύουν γρηγορότερα στο καπνό, αλλά λόγω της θερμικής επεξεργασίας μαγειρεύονται ελαφρώς.

Πλεονεκτήματα μιας σπιτικής σχάρας από τούβλα με ένα καπνό

Είναι δύσκολο να φτιάξετε ένα πολυλειτουργικό καπνό μόνοι σας. Εδώ δεν χρειάζεται απλώς να τοποθετήσετε τούβλα σε κονίαμα. Η εμπειρία ενός φούρνου είναι σημαντική για τον σωστό εξοπλισμό καναλιών καπνού και άλλων σύνθετων μονάδων. Το αρνητικό σημείο είναι επίσης το υψηλό κόστος αγοράς τούβλων.

Ένα καπνό από τούβλα απαιτεί πολύ κόστος, εμπειρία στην τοιχοποιία

Εάν αγνοήσουμε όλα τα μειονεκτήματα, τότε ένα πολυλειτουργικό καπνό από τούβλα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • μεγάλη διάρκεια ζωής?
 • Όμορφο σχέδιο
 • αξιοπιστία;
 • άνεση στο μαγείρεμα.

Ωστόσο, οι πραγματικοί γκουρμέ βλέπουν τα πλεονεκτήματα σε μια εντελώς διαφορετική περιοχή. Σε τέτοιες δομές από τούβλα, το φαγητό είναι πολύ πιο νόστιμο από τα μαγειρεμένα τρόφιμα με παρόμοια συνταγή σε μεταλλικές δομές. Αυτό εξηγείται από τις ιδιότητες του δομικού υλικού. Το τούβλο απορροφά τη θερμότητα και την απελευθερώνει ομοιόμορφα εάν είναι απαραίτητο. Το προϊόν εκτίθεται εξίσου καλά σε θερμική επεξεργασία από όλες τις πλευρές, καίει λιγότερο.

Πώς να φτιάξετε έναν καπνιστή από τούβλα

Για ένα άτομο που δεν καταλαβαίνει τίποτα στην επιχείρηση της κουζίνας, είναι βέλτιστο να προσκαλέσετε έναν πλοίαρχο για εργασία. Δεν πρέπει να επιτρέπονται λάθη εδώ, διαφορετικά τα εξαντλημένα κεφάλαια και η εργασία θα αποδειχθούν άχρηστα. Αν έχετε ελάχιστη εμπειρία στην κατασκευή φούρνων, οι οδηγίες θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε ένα καπνό με μπάρμπεκιου και άλλους χώρους εργασίας στον ιστότοπό σας.

Επιλογή μοντέλου και σχεδίου

Το πρώτο βήμα καθορίζεται με το μοντέλο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να καταλάβετε καθαρά μόνοι σας ποιοι χώροι εργασίας χρειάζονται στο καπνό. Για παράδειγμα, ένα μπάρμπεκιου με μπάρμπεκιου είναι αρκετό ή επιπλέον παρέχει χώρο για ένα καζάνι. Όταν έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για το τι θέλετε να φτιάξετε με τα χέρια σας, θα είναι ευκολότερο να αναπτύξετε σχέδια ενός καπνού σχάρας από τούβλα. Ελλείψει εμπειρίας σε αυτό το θέμα, τα προγράμματα μπορούν να βρεθούν στο Διαδίκτυο ή να παραγγελθούν από έναν ειδικό.

Το σχέδιο θα σας βοηθήσει να χτίσετε ένα πολυλειτουργικό καπνό με ράφια, κόγχες, έναν χώρο για το πλύσιμο των πιάτων

Σύμφωνα με το σχέδιο, είναι δυνατή η κατασκευή ενός απλού καπνού με ένα μαγκάλι, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα μαγκάλι και μπάρμπεκιου

Επιλογή υλικών και εργαλείων

Το κύριο δομικό υλικό για μπάρμπεκιου και καπνιστές είναι τούβλα. Θα απαιτηθούν πολλές ποικιλίες. Για θαλάμους καύσης, όπου υπάρχει υψηλή θερμοκρασία, χρησιμοποιούνται μόνο τούβλα fireclay. Οι παρακείμενες περιοχές είναι διαμορφωμένες από διαφορετικό υλικό Τα πυρίμαχα τούβλα λειτουργούν καλά εδώ. Πρέπει να είναι γεμάτο σώμα. Για την εξαναγκασμό των τοίχων του καπνού, είναι κατάλληλοι δύο τύποι τούβλων: συμπαγές κόκκινο και διακοσμητικό. Το πρώτο υλικό είναι φθηνότερο, αλλά οι τοίχοι θα είναι άσχημοι. Τότε θα πρέπει να ανανεωθούν με διακοσμητική πέτρα ή άλλο υλικό. Οι τοίχοι του καπνού από διακοσμητικά τούβλα θα κοστίσουν περισσότερο, αλλά δεν είναι απαραίτητο να τα καπλαμάτε αργότερα.

Επιπλέον, απαιτείται άμμος, νερό, τσιμέντο από τα υλικά. Η κύρια τοποθέτηση γίνεται σε κόκκινο πηλό.

Συμβουλή! Για την τοποθέτηση της εστίας του μπάρμπεκιου και της εστία, είναι ιδανικό να αγοράσετε πυρίμαχο πηλό.

Για κατασκευαστικές εργασίες, χρειάζεστε ένα απλό εργαλείο που θα σας βοηθήσει να ζυμώσετε το κονίαμα και να τοποθετήσετε τούβλα

Από το εργαλείο χρειάζεστε ένα επίπεδο, μια υδραυλική γραμμή, ένα σφυρί, ένα μυστρί. Για την ανάμιξη μεγάλου όγκου κονιάματος, είναι ιδανικό να χρησιμοποιείτε μπετονιέρα. Εάν απουσιάζει, μπορείτε να ζυμώσετε τον πηλό στη λεκάνη με ένα φτυάρι.

Επιλογή θέσεων

Ένα πολυλειτουργικό καπνό δεν είναι μόνο μια δομή μαγειρέματος, αλλά και μια αρχιτεκτονική δομή. Έχοντας υποβληθεί σε υψηλό κόστος για την αγορά διακοσμητικών τούβλων ή υλικών επένδυσης, είναι παράλογο να κατασκευαστεί ένα πολυλειτουργικό μπάρμπεκιου κάπου στο παρασκήνιο του ιστότοπου. Το καπνό πρέπει να γίνει μέρος του αρχιτεκτονικού συνόλου, αλλά να μην παρεμβαίνει στην αυλή.

Η θέση ενός όμορφου πολυλειτουργικού καπνού επιλέγεται σε μια ορατή περιοχή της αυλής

Είναι ιδανικό να τοποθετείτε ένα καπνό από τούβλα κοντά σε ένα σπίτι ή ένα κιόσκι, ώστε να μην κυνηγούν τα πιάτα. Ωστόσο, το να είσαι πολύ κοντά είναι επίσης απαράδεκτο. Ο καπνός από το καπνό και το μπάρμπεκιου δεν πρέπει να παρεμβαίνουν στους γείτονες ή να εισέρχονται από τα παράθυρα στο σπίτι σας.

Μην τοποθετείτε τις σόμπες κάτω από δέντρα, κοντά σε εύφλεκτα αντικείμενα λόγω της απειλής πυρκαγιάς. Μια ανεμοδαρμένη περιοχή δεν είναι επίσης κατάλληλη. Είναι άβολο να μαγειρεύεις σε ένα πρόχειρο.

Συμβουλή! Τοποθετήστε βέλτιστα το καπνό στο μέρος όπου είναι δυνατό να χτίσετε ένα κουβούκλιο. Το καταφύγιο θα προστατεύσει το κτίριο από τούβλα από την κατακρήμνιση, το οποίο συμβάλλει στην επιταχυνόμενη καταστροφή του.

Διαδικασία τοποθέτησης

Δημιουργώντας ένα καπνό μπάρμπεκιου με χώρο για ένα καζάνι, μια σχάρα και ένα μπάρμπεκιου με τα χέρια σας από ένα τούβλο, προετοιμάζουν ένα λεπτομερές διάγραμμα της δομής. Πρέπει να είναι πάντα κοντά σας, σε όλη την κατασκευή. Σύμφωνα με το σχέδιο, είναι πιο εύκολο να αποφασίσετε πώς να σχεδιάσετε κάθε σειρά τούβλων καπνού.

Σύμφωνα με το σχέδιο, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πολυλειτουργικό καπνό με καζάνι και μαγκάλι

Σκάψιμο και χύνοντας το θεμέλιο

Η κατασκευή ενός καπνού με μπάρμπεκιου ξεκινά με την τοποθέτηση των θεμελίων. Το τούβλο κτίριο είναι τεράστιο. Μια αξιόπιστη βάση από σκυρόδεμα είναι απαραίτητη εδώ. Σε γενικές γραμμές, το θεμέλιο του καπνού είναι μια μονολιθική πλάκα με ενισχυμένο μεταλλικό πλαίσιο.

Το θεμέλιο για τη σχάρα με καπνοδόχο χύνεται σκυρόδεμα με ενισχυμένο πλαίσιο σε μαξιλάρι άμμου και χαλικιού

Το μέγεθος του ιδρύματος εξαρτάται από τις διαστάσεις του καπνού. Επαναλαμβάνει το σχήμα μιας δομής από τούβλα, με περιθώριο περίπου 10 cm έξω από τους τοίχους. Πρώτον, σκάβεται ένα λάκκο στην επισημασμένη περιοχή. Το βάθος του εξαρτάται από την ποιότητα του εδάφους, το αναμενόμενο φορτίο στο θεμέλιο από το μελλοντικό μπάρμπεκιου με ένα καπνό από τούβλα. Σε κάθε περίπτωση, η ελάχιστη παράμετρος είναι 50 cm.

Το κάτω μέρος του λάκκου είναι καλυμμένο με στρώμα άμμου και χαλίκι πάχους 10 εκ. Το μαξιλάρι υγραίνεται και σφίγγεται. Στην κορυφή της θρυμματισμένης πέτρας από ράβδους πάχους 10-12 mm, ένα ενισχυτικό πλαίσιο δένεται με πλέξιμο σύρμα. Ο ξυλότυπος εγκαθίσταται κατά μήκος της περιμέτρου του λάκκου από τις σανίδες. Για να γίνει η βάση μονολιθική, το σκυρόδεμα χύνεται κάθε φορά. Το τελειωμένο θεμέλιο πρέπει να υψωθεί περίπου 5 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους.

Η τοποθέτηση τούβλων ξεκινά σε περίπου ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σκυρόδεμα θα κερδίσει τη δύναμή του. Για να αποφευχθεί η υγρασία των κάτω σειρών τούβλων, η βάση στεγανοποιείται με δύο στρώσεις υλικού στεγών.

Πρώτο επίπεδο

Το πρώτο βήμα είναι να προετοιμάσετε ένα κονίαμα για την τοποθέτηση τούβλων. Θα χρειαστείτε δύο μίγματα. Το πρώτο επίπεδο της ψησταριάς με ένα καπνό είναι το υπόγειο. Μπορεί να τοποθετηθεί σε τσιμεντοκονία. Οι αναλογίες έχουν ως εξής: άμμο - 3 μέρη, τσιμέντο και ασβέστη - 1 μέρος το καθένα. Οι υπόλοιπες σειρές και τα τούβλα fireclay τοποθετούνται σε πηλό. Προστίθεται άμμος στο διάλυμα. Η ποσότητα του εξαρτάται από την περιεκτικότητα σε λίπος του πηλού. Η ποιότητα του διαλύματος ελέγχεται σχηματίζοντας αρκετές μπάλες. Μετά την ξήρανση, δεν πρέπει να σπάσουν και όταν πέσουν στο πάτωμα από ύψος 1 m, διατηρήστε το σχήμα τους.

Η βάση ενός καπνού από τούβλα μπορεί να τοποθετηθεί σε τσιμεντοκονία με την προσθήκη ασβέστη

Η πρώτη σειρά της βάσης είναι στεγνή χωρίς κονίαμα. Το περίγραμμα του μελλοντικού καπνού σχηματίζεται από τούβλα. Οι επόμενες σειρές της βάσης αναφέρονται στη λύση. Πρέπει να τηρείται ο επίδεσμος των ραφών. Το τούβλο ανώτερου επιπέδου πρέπει να καλύπτει την κάθετη άρθρωση στην κάτω σειρά. Λόγω του επιδέσμου, η αντοχή των τοίχων αυξάνεται.

Συμβουλή! Για να βελτιωθεί η αντοχή του πλινθοδομή, γίνεται ενίσχυση του σύρματος στις γωνίες της κατασκευής.

Τοποθέτηση μπάρμπεκιου

Μετά την κατασκευή του υπογείου, προχώρησαν στην κατασκευή του μπάρμπεκιου. Εδώ πάλι πρέπει να ελέγξετε τα πάντα οριζόντια και κάθετα με επίπεδο, υδραυλική γραμμή. Οι τεχνίτες χρησιμοποιούν ειδικές ράγες με διαχωριστικά σήμανσης. Όλες αυτές οι συσκευές σας επιτρέπουν να χτίσετε ομοιόμορφα τοιχώματα στο μπάρμπεκιου

Μετά το υπόγειο, αρχίζουν να στήνουν τους τοίχους του μπάρμπεκιου από τούβλα

Για να σχηματίσετε ένα μαγκάλι, οι γωνίες ενσωματώνονται στο τούβλο στο απαιτούμενο επίπεδο. Απαιτούνται για να στερεώσουν τη βάση.Είναι από τούβλα χωρίς κονίαμα, αφήνοντας 2-3 κενά. Το οξυγόνο θα ρέει μέσω των κενών για να διατηρήσει το ξύλο καύσιμο. Το σώμα του κλιβάνου σχηματίζεται ιδανικά από μέταλλο. Ο σχεδιασμός παρέχει παρόμοια ανοίγματα για πρόσβαση στον αέρα.

Ο θάλαμος φούρνου και καπνού είναι κατασκευασμένος από μέταλλο

Στο ίδιο επίπεδο με το μπάρμπεκιου, απλώστε μια περιοχή κάτω από το καζάνι. Από ψηλά καλύπτεται με χαλύβδινη πλάκα πάχους 10 mm. Μια στρογγυλή τρύπα κόβεται σε αυτήν με ένα μύλο, μέσα στο οποίο θα βυθιστεί ένα καζάνι.

Κατά την τοποθέτηση των τοίχων του καπνού, αναμένεται ότι οι πρώτες 8 σειρές θα σχηματίσουν καυσόξυλα και άλλες κόγχες. Στη συνέχεια έρχεται η επικάλυψη και οι χώροι εργασίας. Στο ανώτερο επίπεδο, υπάρχει ένα καπνιστό καπνό, το οποίο θερμαίνεται από τη φλόγα από το τζάκι. Οι πάγκοι σχηματίζονται γύρω από τη 12η σειρά τούβλων.

Ο τελικός σχεδιασμός του καπνού είναι ο συλλέκτης καπνού. Είναι τοποθετημένο από 10 σειρές τούβλων. Στην μπροστινή πλευρά της τοιχοποιίας, οι προεξοχές είναι κατασκευασμένες από 17 mm και στις πλευρές - έως 35 mm. Η τελευταία σειρά του συλλέκτη καυσαερίων πρέπει να αντιστοιχεί στο μέγεθος της καμινάδας.

Ψυχρός καπνιστής

Μια δομή από τούβλα με μπάρμπεκιου και ένα καπνιστό κρύο καπνιστή κατασκευάζεται σύμφωνα με ένα διαφορετικό σχέδιο. Συγκεκριμένα, η θέση του firebox αλλάζει. Αφαιρείται στο μέγιστο από το θάλαμο καπνίσματος. Είναι βέλτιστο όταν το μήκος του καναλιού σύνδεσης είναι τουλάχιστον 4 μ. Το τζάκι γίνεται συνήθως πιο κοντά στο έδαφος, στη βάση του καπνού. Ένα κανάλι τοποθετείται από αυτό με μεταλλικό σωλήνα ή τούβλο. Ανάλογα με το σχήμα, μπορεί να είναι ευθεία ή καμπύλη.

Πρόσθετες πινελιές

Οι εργασίες φινιρίσματος χρησιμεύουν ως ο τελικός της κατασκευής. Εάν οι τοίχοι του καπνού με μπάρμπεκιου ήταν τοποθετημένοι από διακοσμητικά τούβλα, αρκεί απλώς να ενώσετε τις αρθρώσεις. Αυτό γίνεται πριν η λύση σκληρύνει.

Όταν χρησιμοποιείτε διακοσμητικά τούβλα, αρκεί να κάνετε τη σύνδεση.

Εάν οι τοίχοι του καπνού είναι κατασκευασμένοι από συνηθισμένο κόκκινο τούβλο, φαίνονται μη αντιπροσωπευτικοί. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε μια ένωση και να το αφήσετε έτσι. Ωστόσο, είναι καλύτερο να κρύψετε μια τέτοια ψησταριά στο φόντο της αυλής. Για να δώσει την αισθητική του καπνού, οι τοίχοι έχουν πέτρα και πλακάκια. Οι πάγκοι αγοράζονται έτοιμα μάρμαρα ή χυτεύονται από σκυρόδεμα.

Συμβουλή! Μπορείτε να διακοσμήσετε ένα καπνό με μπάρμπεκιου με πλαστά στοιχεία βαμμένα σε μαύρο ή χάλκινο.

Brazier και μπάρμπεκιου με καπνιστή από τούβλα

Ένα καπνό χωρίς καζάνι και ψησταριά, αλλά με μπάρμπεκιου και μπάρμπεκιου θεωρείται επίσης πολυλειτουργικό. Το χτίζουν σύμφωνα με μια παρόμοια αρχή. Η διαφορά είναι ένα απλοποιημένο διάγραμμα. Δεν χρειάζεται να φτιάξετε μια σόμπα με μια σόμπα κάτω από το καζάνι.

θεμέλιο

Η κατασκευή καπνού χωρίς χώρο για καζάνι, αλλά με μπάρμπεκιου, ξεκινά με την τοποθέτηση των θεμελίων. Πρώτον, σκάβεται ένα λάκκο. Ο πυθμένας καλύπτεται με άμμο και χαλίκι. Τακτοποιήστε το μαξιλάρι. Ένα ενισχυτικό πλαίσιο δένεται από πάνω από τις ράβδους ενίσχυσης.

Για να προστατέψετε το θεμέλιο από τα υπόγεια ύδατα, ένα μαξιλάρι από άμμο και χαλίκι καλύπτεται με μια μαύρη μεμβράνη και έχει ήδη ενισχυθεί ένα πλέγμα

Μετά την ενίσχυση, τοποθετείται ξυλότυπος κατά μήκος του περιγράμματος του λάκκου, χύνεται σκυρόδεμα. Επιτρέπεται τουλάχιστον 1 μήνας για πλήρη στερεοποίηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το σκυρόδεμα υγραίνεται περιοδικά. Για λιγότερη εξάτμιση της υγρασίας, η σόμπα μπορεί να καλυφθεί με φύλλο αλουμινίου ή να καλυφθεί με πριονίδι και συχνά ποτίζεται με ποτιστήρι.

Στυλ

Η τεχνολογία τοποθέτησης τούβλων δεν διαφέρει από την προηγούμενη σχεδίαση. Πρώτον, μια στεγάνωση δύο στρωμάτων υλικού κατασκευής σκεπής τοποθετείται σε μια βάση από σκυρόδεμα. Η πρώτη σειρά τούβλων στεγνώνει χωρίς κονίαμα. Οι επόμενες 8 σειρές αποτελούν τη βάση του καπνού. Εδώ υπάρχει καυσόξυλο. Η εστία του μπάρμπεκιου μπορεί να τοποθετηθεί από τούβλα fireclay ή μια ανοξείδωτη γούρνα μπορεί να συγκολληθεί. Φροντίστε να αφήσετε τις προεξοχές ή να ενσωματώσετε μεταλλικές ράβδους. Απαιτούνται είδη για σουβλάκια ή μπάρμπεκιου γκριλ.

Τις περισσότερες φορές, ένα σχέδιο είναι σε ζήτηση, όπου το καπνό βρίσκεται στη μία άκρη του ιδρύματος, και από την άλλη πλευρά, εξοπλίζουν μια περιοχή με μπάρμπεκιου και μπάρμπεκιου

Οι επόμενες σειρές σχηματίζουν μια εστία με φυσητήρα, καπνοδόχο, συλλέκτη καπνού και καμινάδα. Όλες οι κόγχες μιας δομής από τούβλα μπορούν να γίνουν ορθογώνιες ή τοξωτές. Στην πρώτη περίπτωση, όταν επικαλύπτονται, οι άλτες τοποθετούνται από μια ατσάλινη γωνία. Για να φτιάξετε μια καμάρα, τα ημικυκλικά πρότυπα κάμπτονται από κόντρα πλακέ. Τοποθετούνται στο πάτωμα και απλώνονται στην κορυφή. Για να γίνει δυνατή η αψίδα, ένα τούβλο κάστρο τοποθετείται πάντα στο κέντρο.

Επένδυση

Για το φινίρισμα ενός καπνού από τούβλα, χρησιμοποιούνται παρόμοια πέτρα ή πλακάκια. Είναι καλύτερο να απομακρύνετε τους τοίχους από διακοσμητικά τούβλα αμέσως. Οι κόγχες που δεν εκτίθενται στη θέρμανση μπορούν να κλείσουν με ξύλινα φύλλα. Οι πόρτες από χυτοσίδηρο τοποθετούνται στην εστία και στο θάλαμο τέφρας. Ο πάγκος αγοράζεται ομοίως με μάρμαρο ή χύνεται από σκυρόδεμα.

Το φινίρισμα του καπνού φαίνεται όμορφο εάν οι τοίχοι απομακρύνονται από διακοσμητικά τούβλα διαφορετικών αποχρώσεων, σχηματίζοντας ένα σχέδιο

Οροι χρήσης

Για το κάπνισμα στο καπνό, αγοράζουν ειδικές μάρκες από ξύλο. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας συλλέγοντας ξέσματα μετά την επεξεργασία ενός δέντρου ποικιλιών φρούτων. Το καυσόξυλο χρησιμοποιείται για το μπάρμπεκιου. Τα κούτσουρα συλλέγονται με τον ίδιο τρόπο από οπωροφόρα δέντρα. Μια βελανιδιά θα κάνει. Λιγότερο συχνά, χρησιμοποιείται καυσόξυλο από άλλα φυλλοβόλα δέντρα. Δεν είναι δυνατή η χρήση ερυθρελάτης, πεύκου και άλλων τύπων ρητινώδους ξύλου για καπνιστές και μπάρμπεκιου.

Τα προϊόντα καπνίσματος και μαγειρέματος στη σχάρα γίνονται χρησιμοποιώντας καυσόξυλα από φρούτα ή φυλλοβόλα δέντρα

Σε ένα σταθερό καπνό, το κρέας και τα ψάρια καπνίζονται συχνότερα. Τα σφάγια πουλερικών, τα λουκάνικα, το μπέικον είναι δημοφιλή. Ανάλογα με τη συνταγή, το προϊόν καπνίζεται φρέσκο ​​ή αλατισμένο, ωμό και μαγειρεμένο στο παρελθόν. Εάν το καπνιστήριο καπνίζει κρύα, μπορείτε να καπνίσετε αχλάδια, δαμάσκηνα. Τα ίδια προϊόντα μαγειρεύονται στη σχάρα, στη σχάρα ή στη σχάρα, ενώ μπορείτε να ψήσετε λαχανικά.

Ασφάλεια φωτιάς

Όταν μια πυρκαγιά ανάβει σε μια εστία, δεν θεωρείται ανοικτή πηγή, καθώς ο θάλαμος είναι κλειστός από μια πόρτα. Ο σπινθήρες μπορεί μερικές φορές να πετάξει έξω από την καμινάδα. Αυτό το μειονέκτημα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Για την αποφυγή πυρκαγιάς, τοποθετείται ένας απαγωγέας σπινθήρων στον σωλήνα του καπνού.

Το μαγκάλι είναι μια ανοιχτή πηγή φωτιάς. Όταν ο καιρός είναι θυελλώδης, πρέπει να είστε προσεκτικοί ή να αρνηθείτε να μαγειρέψετε τελείως. Ο άνεμος μπορεί να εκτοξεύσει σπινθήρες από το μπάρμπεκιου και να τις εξαπλώσει σε όλη την περιοχή. Σε κάθε περίπτωση, έχοντας ένα πολυλειτουργικό καπνό, είναι ιδανικό να πάρετε πυροσβεστήρα ή να εγκαταστήσετε ένα μεγάλο δοχείο νερού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Φωτογραφίες από μπάρμπεκιου με καπνιστό τούβλο

Η προσέγγιση στο δρόμο μπάρμπεκιου μπορεί να καλυφθεί με μπάζα, έτσι ώστε να μην υπάρχει βρωμιά

Κάτω από ένα κουβούκλιο, μια σχάρα με καπνό προστατεύεται από την κατακρήμνιση

Ο συνδυασμός διακοσμητικής πέτρας και τούβλου φαίνεται όμορφος στη διακόσμηση της πρόσοψης του καπνού

Το ξύλο και άλλες θέσεις που δεν εκτίθενται στη θερμότητα μπορούν να κλείσουν με ξύλινες πόρτες

Όταν τελειώσετε, το τούβλο μπορεί να συνδυαστεί με σοβά από μπετόν

συμπέρασμα

Το Brazier-smokehouse από τούβλα με τα χέρια σας δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε ένα μήνα. Η κατασκευή θα διαρκέσει ολόκληρο το καλοκαίρι. Μόνο το ίδρυμα θα παγώσει για ένα μήνα. Στη συνέχεια, υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει με την εξαναγκασμό των τοίχων από τούβλα και φινίρισμα. Αλλά για την επόμενη σεζόν, μπορείτε να απολαύσετε το μαγείρεμα στη φωτιά.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή