Μετασχηματιστής πάγκου με θόλο: το πιο επιτυχημένο μοντέλο, σχέδια και φωτογραφίες

Ένας πτυσσόμενος πάγκος κήπου, ο οποίος μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ένα τραπέζι και δύο πάγκους, είναι χρήσιμος σε μια εξοχική κατοικία ή σε οικόπεδο κήπου. Ένας πάγκος μετασχηματισμού με θόλο είναι βολικός, πρακτικός και με σωστό σχεδιασμό μπορεί να γίνει «αστέρι» του τοπίου. Υπάρχουν σχετικά απλά μοντέλα από ξύλινες σανίδες και δοκάρια. Μια πιο περίπλοκη επιλογή περιλαμβάνει τη χρήση μεταλλικού σκελετού και πολυανθρακικού για τον θόλο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός πάγκου μετασχηματιστή με κουβούκλιο

Ένας πάγκος κήπου είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό των περισσότερων οικιακών οικοπέδων. Είναι ευχάριστο να το χαλαρώσετε μετά την εργασία στον κήπο ή τις δουλειές γύρω από το σπίτι. Αλλά για τις αγαπημένες συγκεντρώσεις στον καθαρό αέρα με μπάρμπεκιου, ένα κατάστημα δεν είναι αρκετό, χρειάζεστε επίσης ένα τραπέζι. Και εδώ ξεκινούν τα προβλήματα: ακόμη και σε μεγάλες περιοχές, δεν υπάρχει πάντα χώρος για μόνιμα εγκατεστημένο τραπέζι. Αυτό είναι ένα μάλλον ογκώδες έπιπλο, παρεμβαίνει στο πέρασμα, καταλαμβάνει μια χρήσιμη περιοχή που μπορεί να φυτευτεί με λουλούδια ή λαχανικά.

Όταν διπλώνεται, ένα σετ επίπλων από ένα τραπέζι και δύο πάγκους μετατρέπεται σε ένα μικρό πάγκο κήπου

Μία από τις επιλογές για την επίλυση του προβλήματος είναι ένας πάγκος μετασχηματισμού. Αυτός είναι ένας πτυσσόμενος πάγκος που, όταν ξετυλίγεται, μετατρέπεται σε ένα ολόκληρο σύνολο επίπλων: ένα τραπέζι συν δύο πάγκοι. Και αν κανονίσετε ένα κουβούκλιο πάνω από την πτυσσόμενη δομή, τότε ούτε η βροχή ούτε ο ήλιος θα επηρεάσουν μια ευχάριστη ανάπαυση.

Τα πλεονεκτήματα του πάγκου του μετασχηματιστή περιλαμβάνουν:

 1. Κερδοφορία Δεν χρειάζεται να αναιρέσετε ένα ξεχωριστό χώρο τραπεζιού.
 2. Κινητικότητα. Ο πάγκος μπορεί να εγκατασταθεί οπουδήποτε, μετατρέποντας αμέσως οποιαδήποτε γωνία του ιστότοπου σε μέρος για μια ευχάριστη διαμονή.
 3. Συμπαγές. Όταν διπλωθεί, ο πάγκος μετασχηματισμού δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο, μπορεί ακόμη και να αφαιρεθεί σε ένα υπόστεγο ή άλλο βοηθητικό δωμάτιο (εάν ο θόλος είναι αφαιρούμενος).
 4. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Ο θόλος θα καλύψει τους παραθεριστές από βροχόπτωση ή ισχυρό ήλιο, θα προστατεύσει τα πιάτα που τοποθετούνται στο τραπέζι από υγρασία ή αλλοίωση.

Τα μειονεκτήματα ενός πτυσσόμενου πάγκου σχετίζονται στενά με τα πλεονεκτήματά του:

 1. Αστάθεια. Το κουβούκλιο έχει μεγάλο αέρος. Σε περιοχές με ισχυρούς ανέμους, ολόκληρη η κατασκευή μπορεί να ανατραπεί. Το μαλακό χώμα στον τόπο όπου είναι εγκατεστημένος ο πάγκος μπορεί να έχει τις ίδιες συνέπειες. Αυτό συνεπάγεται την ανάγκη εγκατάστασης ενός σταθερού πάγκου μετασχηματισμού, ο οποίος του στερεί την κινητικότητα.
 2. Έλλειψη άνεσης. Προκειμένου ο πάγκος μετασχηματισμού να είναι πραγματικά άνετος, όλα τα μέρη του πρέπει να υποβάλλονται σε προσεκτική επεξεργασία και να είναι τοποθετημένα το ένα στο άλλο. Η παραμικρή απόκλιση στις διαστάσεις, τις γωνίες, την έλλειψη συνδετήρων θα συνεπάγεται προβλήματα κατά τη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση, την αναστάτωση του καθιστικού, την απόκλιση από την οριζόντια επιφάνεια του τραπεζιού. Για να δημιουργήσετε ένα πραγματικά άνετο κατάστημα, χρειάζεστε ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Με την πάροδο του χρόνου, οι κινητοί σύνδεσμοι του πάγκου μετασχηματισμού μπορούν να χαλαρώσουν, γεγονός που καθιστά τη χρήση του ασφαλή και άβολη. Επιπλέον, οι πάγκοι και ένα τραπέζι, στερεωμένα μεταξύ τους, δεν θα σας επιτρέψουν να καθίσετε εύκολα και να σηκωθείτε. Για να πάρετε μια θέση στο τραπέζι, κάθε φορά που πρέπει να μετακινηθείτε στον πάγκο, κάτι που δεν είναι ιδιαίτερα βολικό για τους ηλικιωμένους ή όχι για πολύ υγιείς ανθρώπους.

Κατά προσέγγιση διαστάσεις πτυσσόμενου πάγκου

Σπουδαίος! Ένα ακτινικό θόλο για ένα μετασχηματιστικό πάγκο από πολυανθρακικό είναι σχεδόν αδύνατο να φτιάξετε μόνοι σας. Χρειαζόμαστε ειδικό εξοπλισμό, τη δυνατότητα χειρισμού του υλικού.

Τύποι πάγκων μετασχηματιστή με κουβούκλιο

Ο πιο δημοφιλής τύπος μετασχηματιστών πάγκων είναι μια αναδιπλούμενη δομή που, όταν ξετυλίγεται, μετατρέπεται σε ένα σύνολο δύο πάγκων και ενός τραπεζιού. Οι σταθερές τέντες, κατά κανόνα, εγκαθίστανται πάνω από τον πάγκο μετατροπής.

Οι υπόλοιποι τύποι μετασχηματιστών φαίνονται πολύ πρωτότυποι, αλλά χάνουν από την προηγούμενη έκδοση ως προς τη λειτουργικότητα: σε ξεδιπλωμένη κατάσταση, ορισμένοι σχηματίζουν μόνο ένα σύνολο καθισμάτων ή καθιστικού και ένα μικρό τραπέζι. Τύποι μετασχηματιστών ασυνήθιστου σχεδιασμού:

 1. Κατασκευαστής μετασχηματιστή. Σε ένα πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικούς σωλήνες, τοποθετούνται ξύλινα στοιχεία που μπορούν να περιστραφούν ελεύθερα. Όταν διπλώνεται, τα έπιπλα μοιάζουν με έναν συνηθισμένο πάγκο κήπου, όταν ξεδιπλώνεται είναι ένα σετ από δύο μεγάλα καθίσματα, μια φαρδιά πολυθρόνα και ένα μικρό τραπέζι ή ένα σύνολο στενών πολυθρόνων και ένα τραπέζι μεταξύ τους.
 2. Μετασχηματιστής - "λουλούδι". Η αρχή του σχεδιασμού μοιάζει με την προηγούμενη έκδοση - τα ξύλινα στοιχεία περιστρέφονται ελεύθερα σε έναν άξονα. Όταν διπλώνεται είναι ένας μακρύς πάγκος χωρίς πλάτη, όταν ξεδιπλώνεται είναι ένας άνετος πάγκος με πλάτη που μπορεί να στερεωθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

Κατά κανόνα, οι ασυνήθιστοι μετασχηματιστές δεν είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένους θόλους, αλλά μπορούν να εγκατασταθούν οπουδήποτε, ακόμη και κάτω από ένα σταθερό θόλο. Το πλεονέκτημα των αυθεντικών σχεδίων είναι η διακοσμητικότητα και η κινητικότητά τους. Τέτοια έπιπλα δεν εγκαθίστανται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Η απουσία ενός ογκώδους θόλου σας επιτρέπει να μετατρέψετε αυτούς τους πάγκους σε έπιπλα για μια εξοχική ή εξοχική κατοικία.

Τι χρειάζεστε για να συναρμολογήσετε έναν πάγκο μετασχηματιστή με ένα κουβούκλιο

Η συναρμολόγηση του αγορασμένου προϊόντος πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Χρειάζεστε μόνο εργαλεία (κατσαβίδι, κατσαβίδι). Είναι πολύ πιο δύσκολο να φτιάξεις τον εαυτό σου πτυσσόμενο μετασχηματιστή. Για να φτιάξετε έναν πάγκο μετασχηματιστή κήπου με θόλο με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε:

 • σχέδια με ακριβείς διαστάσεις.
 • εργαλεία, συνδετήρες ·
 • σανίδες, δοκοί ή σωλήνες.

Εργαλεία επεξεργασίας ξύλου

Οι μετρήσεις γίνονται χρησιμοποιώντας μεζούρα, τετράγωνο, υδραυλική γραμμή ή επίπεδο. Για να εργαστείτε σε μέταλλο, χρειάζεστε μια μηχανή συγκόλλησης, ένα πριόνι, μια μηχανή κάμψης σωλήνων.

Για την κατασκευή επιτραπέζιων και καθισμάτων, επιλέγεται μια σανίδα πεύκου πάχους 20 mm.

Είναι καλύτερα να επιλέξετε μεταλλικούς σωλήνες για το πλαίσιο του πάγκου μετασχηματισμού με τετράγωνο τμήμα με προστατευτική γαλβανισμένη επίστρωση. Μια σανίδα πεύκου 20 mm είναι κατάλληλη για την επιφάνεια του τραπεζιού και τα καθίσματα. Εάν το σκελετό υποτίθεται ότι είναι επίσης κατασκευασμένο από ξύλο, τότε απαιτείται μια δοκός από σκληρό ξύλο (βελανιδιά, οξιά, αγριόπευκο).

Ο τετραγωνικός σωλήνας αυξάνει τη δομική σταθερότητα λόγω της παρουσίας ενισχυτικών

Σχέδια και διαστάσεις ενός πάγκου μετασχηματιστή με κουβούκλιο

Βέλτιστες διαστάσεις για πάγκο μετασχηματιστή:

 • ύψος τραπεζιού 75-80 cm.
 • πλάτος τραπεζιού 60-65 cm.
 • καθίσματα 30 εκ.
 • μήκος 160-180 εκ.

Οι μεταλλικές λωρίδες καθίσματος είναι προσαρτημένες στο μεταλλικό πλαίσιο

Η ραμμένη πλευρά του πάγκου πίσω στην ξεδιπλωμένη κατάσταση σχηματίζει την εξωτερική επιφάνεια του τραπεζιού

Για ξύλινες κατασκευές, απαιτούνται βοηθητικά υλικά: κόλλα ξυλουργικής, βίδες αυτοεπιπεδούμενης, ξύλινα πείρους

Το πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ξύλινα μπλοκ

Πώς να φτιάξετε έναν πάγκο μετασχηματισμού μόνοι σας με ένα κουβούκλιο

Εκτός από τα αναλώσιμα (σανίδα, σωλήνας, συνδετήρες, σμύριδα), για την κατασκευή ενός πάγκου μετασχηματιστή με πλαίσιο κατασκευασμένο από λυγισμένους μεταλλικούς σωλήνες, θα χρειαστεί μια μηχανή συγκόλλησης και μια μηχανή κάμψης σωλήνων. Και για ένα θόλο από πολυανθρακικό - ειδικός εξοπλισμός για κοπή, κάμψη. Η ταπετσαρία του καθίσματος μπορεί να είναι κατασκευασμένη από σανίδες, κόντρα πλακέ, PCB.

Εκτός από τα μπουλόνια επίπλων, κατά τη συναρμολόγηση, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε ροδέλες και παξιμάδια

Δεν υπάρχει ενιαίο σχέδιο κατασκευής.Κάθε πλοίαρχος κάνει τις δικές του αλλαγές στο αρχικό σχέδιο: προσθέτει επιπλέον ενισχυτές, αλλάζει τη γωνία της πλάτης του καθίσματος, το πλάτος του τραπεζιού, τα καθίσματα, το σχήμα και τη γωνία κλίσης του θόλου. Είναι πιο πρακτικό να μελετήσετε πρώτα ένα έτοιμο κατάστημα μετασχηματισμού από φίλους, γείτονες ή να το βρείτε στην πώληση.

Το πιο επιτυχημένο μοντέλο πάγκου μετασχηματιστή με κουβούκλιο

Ένας πλήρως ξύλινος πάγκος φαίνεται λίγο δυσκίνητος και απαιτεί μασίφ ξύλο για το σκελετό. Ο μεταλλικός πάγκος είναι πολύ βαρύς και δύσκολο να μετακινηθεί και να αποσυναρμολογηθεί. Επιπλέον, είναι αδύνατο να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος, ελκυστικός σχεδιασμός χωρίς μεταλλικές δεξιότητες και εργαλεία. Η καλύτερη επιλογή για έναν πάγκο μετασχηματισμού είναι ένας συνδυασμός μετάλλου για το σκελετό, ξύλου για τα καθίσματα και του τραπεζιού, πολυανθρακικό για τον θόλο.

Το πλάτος των καθισμάτων για το κάθισμα μπορεί να αλλάξει, αλλά αυτό συνεπάγεται αλλαγές στις συνολικές διαστάσεις του πάγκου στη συναρμολογημένη κατάσταση

Σπουδαίος! Το πλάτος του θόλου πρέπει να είναι επαρκές για να καλύψει το τραπέζι και τους δύο πάγκους όταν ξεδιπλωθεί.

Ένας πάγκος μετασχηματισμού με θόλο από μέταλλο

Ένας πάγκος μετασχηματισμού με μήκος 160-170 cm, πλάτος καθίσματος περίπου 50 cm. Όταν ξεδιπλωθεί, έξι άτομα μπορούν ελεύθερα να παρέμβουν. Μπορείτε να φτιάξετε ένα κουβούκλιο από ξύλινες σανίδες μόνοι σας, και είναι καλύτερα να αγοράσετε μια τοξωτή δομή από πολυανθρακικό έτοιμο (είναι πολύ δύσκολο να κατασκευαστεί). Τα ράφια με κουβούκλιο συγκολλούνται στα πόδια του «κύριου», σταθερού πάγκου, ο οποίος, όταν διπλώνεται, θα είναι πιο κοντά στο πίσω μέρος.

Απαραίτητα υλικά:

 • τετραγωνικός σωλήνας με πλευρά 25 mm.
 • μπουλόνια επίπλων, ροδέλες.
 • ξύλινη δοκός ή σανίδα
 • μηχανή συγκόλλησης;
 • μύλος, τρυπάνι;
 • πριόνι, πριόνι, κατσαβίδι, επίπεδο, υδραυλική γραμμή.

Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα σωλήνα προφίλ που έχει ήδη κοπεί σε κομμάτια των 2 m (4 τεμ.) Και 1,5 m (2 τεμ.). Πριν ξεκινήσετε την εργασία, οι σωλήνες πρέπει να καθαρίζονται από σκουριά (εάν υπάρχουν) · θα είναι πιο δύσκολο να τα προετοιμάσετε για βαφή στο τελικό προϊόν.

Το βέλτιστο προφίλ για το πλαίσιο είναι ένα τετράγωνο με πλευρά 25 mm

Οι σωλήνες κόβονται σε κενά σύμφωνα με το σχέδιο και στη συνέχεια συγκολλούνται με κολλήματα. Στα σημεία προσάρτησης, ανοίγονται οπές για μπουλόνια επίπλων, είναι τοποθετημένη ολόκληρη η δομή. Προετοιμασμένα ξύλινα εξαρτήματα έχουν εγκατασταθεί, ο πάγκος ελέγχεται για σταθερότητα και ευκολία. Εάν όλα σας ταιριάζουν, η δομή αποσυναρμολογείται ξανά, συγκολλάται με μόνιμες ραφές, καθαρίζεται, γυαλίζεται, βαμμένο με σμάλτο ή μεταλλικό χρώμα. Οι μεταλλικές πλάκες μπορούν να συγκολληθούν κάτω από τα πόδια πάγκου για μεγαλύτερη σταθερότητα. Το ξύλο τρίβεται, διπλά καλυμμένο με μπογιά για εξωτερική χρήση.

Η σανίδα για το τραπέζι πρέπει να είναι τέλεια επίπεδη, του ίδιου πάχους, έτσι ώστε η δομή να μπορεί να διπλώνεται και να αποσυναρμολογείται ελεύθερα

Ένας πάγκος μετασχηματισμού με θόλο από ξύλο

Η σύνδεση ξύλινων εξαρτημάτων γίνεται με βίδες αυτοκόλλησης και μεταλλική γωνία. Συνιστάται να τρυπάτε τρύπες για βίδες αυτο-χτυπήματος εκ των προτέρων, έτσι ώστε η εργασία να φαίνεται πιο καθαρή. Το μεγαλύτερο φορτίο κατά τη συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση πέφτει στα κινούμενα μέρη.

Τα μπουλόνια επίπλων επιτρέπουν στα κινούμενα μέρη να περιστρέφονται ελεύθερα

Όλα τα ξύλινα μέρη του πτυσσόμενου πάγκου μετασχηματισμού πρέπει να τρίβονται με γυαλόχαρτο ή τριβείο

Η ξύλινη κατασκευή πρέπει να καλύπτεται με βερνίκι ή βαφή για να προστατεύεται το δέντρο από την καταβύθιση και το στέγνωμα

Εγγραφή πάγκου μετασχηματιστή με κουβούκλιο

Ο ευκολότερος τρόπος για να διακοσμήσετε ένα μετασχηματιστικό πάγκο είναι να επιλέξετε ένα φωτεινό χρώμα ή να συνδυάσετε διάφορα χρώματα σε ένα προϊόν. Η φυσική δομή του ίδιου του ξύλου μπορεί να χρησιμεύσει ως διακόσμηση. Για να γίνει αυτό, αρκεί να καλύψετε τα ξύλινα μέρη του πάγκου με βερνίκι.

Ο θόλος μπορεί να είναι κατασκευασμένος από ξύλινες σανίδες, παχύ ύφασμα, πολυανθρακικά πάνελ. Όταν επιλέγετε χρωματιστά πολυανθρακικά, προτιμάτε τις αποχρώσεις που δεν στρεβλώνουν τα φυσικά χρώματα. Κάτω από ένα θόλο από έντονα κόκκινα ή πορτοκαλί χρώματα, όλα τα αντικείμενα και τα πρόσωπα θα πάρουν μια εκφοβιστική κοκκινωπή απόχρωση.

Ένα σετ από δύο πτυσσόμενα παγκάκια σχηματίζει ένα τραπέζι με δύο παγκάκια

Η ζεστή απόχρωση του φυσικού ξύλου έρχεται σε αντίθεση με τα ζωντανά πράσινα

Ένας ημιδιαφανής πολυανθρακικός θόλος μετατρέπει έναν πάγκο μετασχηματισμού σε στοιχείο σχεδίασης

συμπέρασμα

Ένας πάγκος μετασχηματισμού με θόλο δεν είναι μόνο ένα βολικό έπιπλο. Όταν έχει σχεδιαστεί σωστά, ένα αναδιπλούμενο σετ δύο πάγκων και ένα τραπέζι μπορεί να γίνει το κέντρο του σχεδιασμού του κήπου. Το αν θα δημιουργήσετε έναν μετασχηματιστή με τα χέρια σας ή θα αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, εναπόκειται στον εγχώριο τεχνίτη να αποφασίσει. Εάν έχετε αυτοπεποίθηση και κατάλληλο εξοπλισμό, τότε ένας πάγκος με κουβούκλιο θα αποτελέσει πηγή υπερηφάνειας για τον ιδιοκτήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή