Αγγλικό πάρκο rose Austin Princess Anne (Princess Anne)

Σχετικά νέος, αλλά έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές των κηπουρών, η πριγκίπισσα Άννα τριαντάφυλλο έχει απορροφήσει όλα τα καλύτερα από τις αγγλικές ποικιλίες. Τα μπουμπούκια του είναι χαριτωμένα και βαμμένα σε ένα ευχάριστο ροζ, σχεδόν πορφυρό χρώμα. Αλλά για να απολαύσετε όλη την ομορφιά και το άρωμα των ανθισμένων θάμνων, θα πρέπει να τα προσέχετε.

Η ποικιλία Rose of the Princess Anna είναι καθολική, χρησιμοποιείται τόσο στο σχεδιασμό τοπίου όσο και στη ανθοπωλεία.

Ιστορικό αναπαραγωγής

Η ποικιλία Rose, Princess Anne, εκτράφηκε από τον διάσημο αγγλικό τριαντάφυλλο και τον κτηνοτρόφο David Austin το 2010. Το όνομα του δόθηκε προς τιμήν της Πριγκίπισσας Άννας - της κόρης της Βασίλισσας Ελισάβετ Β 'της Αγγλίας.

Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία του, το 2011, η Rose Princess Anne κέρδισε το πρώτο της βραβείο σε μια διεθνή έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ονομάστηκε "Best New Variety of Plants". Ένα χρόνο αργότερα, η τραχιά ομορφιά απονεμήθηκε ο τίτλος "Gold Standard".

Περιγραφή και χαρακτηριστικά του τριαντάφυλλου Πριγκίπισσα Άννα

Η ποικιλία των τριαντάφυλλων της πριγκίπισσας της Austin ανήκει στην κατηγορία scrub. Θυμίζει ένα υβρίδιο της κλασικής έκδοσης των αγγλικών αντίκες λουλουδιών. Ο θάμνος είναι συμπαγής, όρθιος, μάλλον διακλαδισμένος. Το ύψος του μπορεί να φτάσει τα 120 εκ. Και το πλάτος του - 90 εκ. Οι βλαστοί είναι δυνατοί, ίσιοι και ακόμη και κάτω από το βάρος μεγάλων μπουμπουκιών που ουσιαστικά δεν λυγίζουν. Υπάρχουν πολλά αγκάθια, μια μέτρια ποσότητα πράσινης μάζας. Τα φύλλα είναι μεσαίου μεγέθους, δερματώδη, με γυαλιστερή επιφάνεια και λεπτά οδοντωτά άκρα.

Οι μπουμπούκια σχηματίζονται ομοιόμορφα σε όλο τον θάμνο. Συλλέγονται σε μεγάλες συστάδες 3-5 τεμ., Αλλά μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε μεμονωμένα λουλούδια. Είναι πυκνά διπλασιασμένα και αρκετά μεγάλα, η διάμετρος των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 8-12 εκ. Αρχικά, οι μπουμπούκια έχουν κωνικό σχήμα, στην κορυφή της ανθοφορίας είναι κύπελλο. Μόνο όταν έχουν ανθίσει, έχουν μια σκούρα ροζ απόχρωση, σχεδόν κόκκινη (πορφυρή). Με την ηλικία, τα λουλούδια χάνουν το πλούσιο χρώμα τους, γίνονται ροζ με λιλά απόχρωση. Τα ίδια τα πέταλα είναι στενά, πολυάριθμα (έως 85 τεμ.), Πυκνά γεμιστά. Στην πλάτη τους, μπορείτε να δείτε μια κιτρινωπή υπερχείλιση.

Προσοχή! Η πριγκίπισσα Άννα έχει μεσαίο άρωμα, παρόμοιο με το άρωμα τριαντάφυλλων τσαγιού.

Η ανθοφορία επαναλαμβάνεται, κυματιστή, από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο, σχεδόν πριν από την έναρξη του πρώτου παγετού. Καθ 'όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, ο θάμνος αλλάζει πολύ πλεονεκτικά την παλέτα χρωμάτων, η οποία δίνει σε αυτήν την ποικιλία τη δική της γοητεία. Τα λουλούδια είναι ανθεκτικά στις κακές καιρικές συνθήκες και ανέχονται εύκολα τις μικρές βροχές. Υπό καλές συνθήκες καλλιέργειας, μπορούν να παραμείνουν στον θάμνο χωρίς να στεγνώσουν ή να θρυμματιστούν για έως 5-7 ημέρες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Το Rose είναι ένα πολύ όμορφο φυτό κήπου. Η απόδειξη της μεγαλοπρέπειας αυτού του λουλουδιού είναι η ποικιλία τριαντάφυλλου Princess Anna, η οποία μπορεί εύκολα να αποδοθεί σε ανεπιτήδευτη και πολύ ανθεκτική. Ωστόσο, πριν αγοράσετε ένα δενδρύλλιο, πρέπει να σταθμίσετε όλες τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες ενός φυτού κήπου, έτσι ώστε να μην υπάρχουν δύσκολα προβλήματα στην καλλιέργεια.

Ο συμπαγής και όμορφος θάμνος καθιστά την πριγκίπισσα Άννα τριαντάφυλλο ιδανική για καλλιέργεια ως φράχτη και για τη διακόσμηση των συνόρων.

Πλεονεκτήματα:

 • μεγάλα μπουμπούκια στο πλαίσιο ενός συμπαγούς θάμνου?
 • μακρά και κυματιστή ανθοφορία.
 • ευχάριστο και ευμετάβλητο χρώμα λουλουδιών.
 • ευαίσθητο μέσο αισθητό άρωμα;
 • ανεπιτήδευτη καλλιέργεια;
 • καλή ανοσία σε ασθένειες και παράσιτα.
 • υψηλή αντοχή στον παγετό (κλιματική ζώνη USDA - 5-8).
 • μέτρια αντίσταση στην καθίζηση;
 • ευελιξία (μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διακόσμηση του τοπίου και για κοπή).
 • οι μπουμπούκια παραμένουν στον θάμνο για μεγάλο χρονικό διάστημα και επίσης στέκονται στο κόψιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να ρίξουν.

Μειονεκτήματα:

 • σε ξηρό καιρό ξεθωριάζει γρήγορα.
 • αναπτύσσεται άσχημα σε αμμώδη εδάφη.
 • τα λουλούδια ξεθωριάζουν στον ήλιο.
 • δύσκολο να αναπαραχθεί.

Μέθοδοι αναπαραγωγής

Δεδομένου ότι το αγγλικό πάρκο τριαντάφυλλο Princess Anne είναι ένα υβρίδιο, θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί μόνο με φυτικές μεθόδους. Η κοπή θεωρείται η βέλτιστη και παραγωγική μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο σπίτι.

Σπουδαίος! Το φυτικό υλικό για μοσχεύματα πρέπει να λαμβάνεται μόνο από υγιείς ώριμους θάμνους.

Για να προετοιμάσετε μοσχεύματα, επιλέξτε ένα ισχυρό ημι-λιγνιτισμένο σουτ. Με τη βοήθεια ενός κλαδέματος, ένα κλαδί κόβεται υπό γωνία πάνω από τον άνω οφθαλμό, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό της κορώνας. Τα μοσχεύματα κόβονται από το κάτω και το μεσαίο τμήμα του κλάδου, αφήνοντας ένα φύλλο σε κάθε τμήμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το κάτω κόψιμο γίνεται λοξό (45 °), το πάνω αριστερά ευθεία. Το τελικό υλικό φύτευσης υποβάλλεται σε επεξεργασία με διεγερτικό ανάπτυξης. Στη συνέχεια, τα μοσχεύματα φυτεύονται στο προετοιμασμένο έδαφος. Βυθίζονται κατά 2-3 εκατοστά, συμπιέζονται καλά και ποτίζονται γύρω από το έδαφος. Για καλύτερη ριζοβολία, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου για τη φύτευση καλύπτοντας το δοχείο με τα φυτευμένα μοσχεύματα με μια μεμβράνη. Υπό σωστές συνθήκες, οι ρίζες θα εμφανιστούν σε περίπου 30 ημέρες.

Επίσης, στο σπίτι, η πριγκίπισσα Άννα μπορεί να πολλαπλασιαστεί διαιρώντας τον θάμνο. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται εάν ένα φυτό μεταμοσχεύεται σε νέο μέρος. Πραγματοποιείται στις αρχές της άνοιξης μετά την τήξη του χιονιού. Πρώτα, ο θάμνος ποτίζεται καλά, και στη συνέχεια σκάβεται. Οι ρίζες καθαρίζονται καλά από ένα πήλινο χώμα και, χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι ή φτυάρι, χωρίστε τις σε μέρη. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό κάθε διαχωρισμένο τμήμα να έχει 2-3 βλαστούς και ένα καλά ανεπτυγμένο ρίζωμα. Τα κατεστραμμένα μέρη αφαιρούνται. Οι βλαστοί συντομεύονται, αφήνοντας 3-4 μπουμπούκια. Ο τόπος διαίρεσης της ρίζας πρέπει να λιπαίνεται με κουβέντα (ένα μείγμα από πηλό και κοπριά σε ίσες ποσότητες). Μετά από αυτό, τα μέρη φυτεύονται αμέσως σε ένα νέο μόνιμο μέρος.

Καλλιέργεια και φροντίδα

Η καλύτερη στιγμή για να φυτέψετε τα τριαντάφυλλα της πριγκίπισσας Άννας είναι τα μέσα της άνοιξης. Το φθινόπωρο, πραγματοποιείται μόνο εάν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι πολύ μεταβλητές και το φυτό μπορεί να ριζώσει πριν από το χειμώνα.

Το μέρος για το τριαντάφυλλο της Πριγκίπισσας Άννας πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη ότι οι ακτίνες του ήλιου πέφτουν πάνω στο θάμνο μόνο το πρωί και το βράδυ. Το μεσημέρι, θα ήταν στη σκιά. Ο ίδιος ο ιστότοπος δεν πρέπει να είναι χαμηλός ή πολύ ανοιχτός για άνεμους. Και τα υπόγεια ύδατα πρέπει να περάσουν σε βάθος τουλάχιστον 1 m.

Στο τέλος της φύτευσης, ποτίζεται μια ροδαλή σπορόφυτη πριγκίπισσα Άννα, το χώμα γύρω είναι μαλακό με πριονίδι ή τύρφη

Ο πιο κατάλληλος δείκτης οξύτητας εδάφους κυμαίνεται από pH 6.0-6.5. Το Chernozem θεωρείται βέλτιστο για ένα τριαντάφυλλο, αλλά η καλλιέργειά του επιτρέπεται επίσης σε αργιλώδη εδάφη, μόνο στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εμπλουτίζεται περιοδικά με οργανική ύλη.

Η φύτευση τριαντάφυλλου της ποικιλίας Princess Anna πραγματοποιείται αμέσως σε μόνιμο μέρος, καθώς δεν ανέχεται καλά τη μεταμόσχευση. Για να γίνει αυτό, σκάβεται εκ των προτέρων ένα λάκκο 50x70 cm. Στο κάτω μέρος του, η αποστράγγιση σχηματίζεται από χαλίκι ή θρυμματισμένη πέτρα με στρώμα τουλάχιστον 10 cm. Το έδαφος που βγαίνει από το λάκκο χύνεται στην κορυφή, αναμιγνύεται με κομπόστ μέσα τη μορφή κώνου. Πριν από τη φύτευση, οι ρίζες του σπόρου τριαντάφυλλου της Πριγκίπισσας Άννας τοποθετούνται πρώτα σε ένα κουτάλι αργίλου, στη συνέχεια μεταφέρονται σε μια προετοιμασμένη τρύπα και, αφού ισιώσουν απαλά τις ρίζες κατά μήκος ενός χωμάτινου κώνου, αρχίζουν να κοιμούνται με το υπόλοιπο χώμα . Αυτό γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε το κολάρο της ρίζας μετά τη συμπίεση να βρίσκεται 3 cm κάτω από το επίπεδο του εδάφους.

Η Rose Princess Anna δεν χρειάζεται συνεχές πότισμα, αρκεί να υγραίνει το χώμα μία φορά κάθε 10-15 ημέρες. Εάν ο καιρός είναι ξηρός, η συχνότητα άρδευσης μπορεί να αυξηθεί. Στο τέλος του καλοκαιριού, το πότισμα πραγματοποιείται λιγότερο συχνά και το Σεπτέμβριο σταματά εντελώς.

Κάθε χρόνο, η πριγκίπισσα Άννα τριαντάφυλλο απαιτεί σίτιση για να αποκτήσει δύναμη για άφθονη άνθησηΚατά κανόνα, την άνοιξη, ο θάμνος απαιτεί λιπάσματα που περιέχουν άζωτο για τη δημιουργία πράσινης μάζας και νεαρών βλαστών. Και κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, είναι επιθυμητό να το ταΐζετε με σύνθεση καλίου-φωσφόρου.

Το κλάδεμα είναι επίσης απαραίτητο για αυτόν τον τύπο τριαντάφυλλου. Πραγματοποιείται τουλάχιστον δύο φορές τη σεζόν. Την άνοιξη, αφαιρέστε όλους τους παγωμένους βλαστούς και κόψτε τους υγιείς με 1/3. Κατά τη διάρκεια της περιόδου ανθοφορίας, συλλέγονται αποξηραμένα μπουμπούκια. Το φθινόπωρο, πραγματοποιείται κλάδεμα υγιεινής, αραίωση του θάμνου και αφαίρεση κατεστραμμένων κλαδιών.

Η ποικιλία Rose Η πριγκίπισσα Άννα χρειάζεται καταφύγιο μόνο εάν ο χειμώνας είναι αρκετά έντονος με παγετούς περίπου -3 0 ° C. Διαφορετικά, δεν απαιτείται κάλυψη των θάμνων.

Παράσιτα και ασθένειες

Το τριαντάφυλλο Princess Anna έχει καλή ανοσία στις ασθένειες και τα παράσιτα ουσιαστικά δεν αγγίζουν τους θάμνους. Ωστόσο, όπως και όλα τα φυτά, μπορεί να επηρεαστεί από γκρίζα και σήψη των ριζών. Και εάν στην πρώτη περίπτωση, σε πρώιμο στάδιο, η ασθένεια μπορεί να ανιχνευθεί από την εμφάνιση μικρών κηλίδων στις πλάκες των φύλλων και μια γκρίζα άνθιση στα λουλούδια, τότε η σήψη των ριζών εκδηλώνεται πολύ αργά, όταν το φυτό εξαντλείται εντελώς, χάνει δύναμη, μαραίνεται και στη συνέχεια πεθαίνει.

Η σήψη του γκρι και των ριζών εμφανίζεται με αναλφάβητη φροντίδα τριαντάφυλλου, ιδίως με ακατάλληλο πότισμα ή σίτιση

Εφαρμογή στο σχεδιασμό τοπίου

Η Rose Princess Anna, κρίνοντας από τη φωτογραφία, την περιγραφή και τις κριτικές των κηπουρών, είναι ένα πολύ όμορφο λουλούδι που μπορεί να διακοσμήσει οποιαδήποτε προσωπική πλοκή. Φαίνεται υπέροχο σε ομαδικές φυτεύσεις σε συνδυασμό με τριαντάφυλλα άλλων αποχρώσεων, καθώς και λουλούδια όπως phlox, ορτανσία, γεράνι, παιώνιες και καμπάνες. Οι σχεδιαστές το χρησιμοποιούν συχνά ως μια μοναδική κουλτούρα, ως ταινία ή για να διακοσμήσουν τα σύνορα.

Η πριγκίπισσα Άννα είναι επίσης κατάλληλη για τη δημιουργία φράκτη

συμπέρασμα

Το Rose Princess Anne είναι μια καλή ποικιλία για φύτευση σε περιορισμένες περιοχές καθώς και σε μεγαλύτερα κτήματα. Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι με το ελάχιστο κόστος εργασίας μπορείτε να πάρετε έναν πλούσιο ανθισμένο θάμνο που μπορεί εύκολα να γίνει το κέντρο του κήπου.

Κριτικές με μια φωτογραφία για το τριαντάφυλλο Princess Anna

Elizaveta Shestak, 38 ετών, Αγία Πετρούπολη
Όταν προέκυψε το ερώτημα σχετικά με τη φύτευση τριαντάφυλλων στη χώρα, αποφάσισα αμέσως να πάρω την ποικιλία Princess Anna. Δεν μπορούσα να περάσω από όμορφα ροζ λουλούδια. Οδυνηρά φαίνονται πανέμορφα στη φωτογραφία. Για να είμαι ειλικρινής, δεν το μετανιώνω καθόλου. Αγόρασα ένα υγιές δενδρύλλιο (πλησίασα την επιλογή με όλη τη σοβαρότητα, ώστε να μην περιπλέξω τη ζωή μου). Μετά την προσγείωση στον ιστότοπο, έλαβα έναν πανέμορφο θάμνο με πυκνά μεγάλα λουλούδια. Αναπτύσσεται πολύ καλά, επέλεξα το μέρος σε μερική σκιά, έτσι το χρώμα των πετάλων ουσιαστικά δεν εξασθενίζει και δεν καταρρέουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με αυτό το τριαντάφυλλο, τη διακόσμηση του κήπου μου.

Evgenia Zvonova, 44 ετών, Νοβοσιμπίρσκ
Ειλικρινά, τα τριαντάφυλλα του Ώστιν δεν μου αρέσουν, καθώς μαζί με τα πλεονεκτήματά τους, έχουν επίσης πολλά μειονεκτήματα. Και, παρά το γεγονός ότι αυτά τα λουλούδια είναι σχεδόν πάντα στη μόδα μεταξύ των κηπουρών, δεν μου αρέσουν πολλές ποικιλίες εκτός από μία - Πριγκίπισσα Άννα. Για κάποιο λόγο, έχω κάποια αδυναμία για αυτό το τριαντάφυλλο. Υπάρχει κάτι ελκυστικό σε αυτό, το δικό του «ξύσμα». Το πρώτο είναι, φυσικά, το χρώμα (έντονο πορφυρό στο εσωτερικό και κίτρινο στο εξωτερικό, λες και με λάμψη). Το δεύτερο είναι στενά και πυκνά γεμισμένα πέταλα, τα οποία δίνουν την εντύπωση ότι το λουλούδι είναι τεχνητό. Και το τρίτο είναι ότι τα τριαντάφυλλα κατευθύνονται πάντα προς τα πάνω, ακόμα και όταν βρέχει.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή