Αγγλικά τριαντάφυλλο Crown Princess Margareta

Το Rose Princess Margareta (Crown Princess Margareta) ανήκει στην ομάδα των Αγγλικών υβριδίων leander, που χαρακτηρίζεται από άφθονη ανθοφορία, αυξημένη αντίσταση σε ασθένειες και χαμηλές θερμοκρασίες. Ταυτόχρονα, ο θάμνος διατηρεί το διακοσμητικό του αποτέλεσμα καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πολλοί κηπουροί σημειώνουν ότι η ποικιλία της Princess Princess Margaret δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα και είναι σε θέση να ευχαριστήσει με πλούσια άνθηση ακόμη και σε περιοχές με επικίνδυνη καλλιέργεια.

Τα πλαϊνά κλαδιά του τριαντάφυλλου αναπτύσσονται γρήγορα στο πλάτος

Ιστορικό αναπαραγωγής

Αγγλικό τριαντάφυλλο Crown Princess Margaret εκτράφηκε στην Αγγλία το 1999 από τον διάσημο κτηνοτρόφο David Austin. Η ποικιλία αποκτήθηκε διασχίζοντας ένα άγνωστο δενδρύλλιο με τον Abraham Darby. Ο σκοπός της δημιουργίας του ήταν να αποκτήσει μια εμφάνιση που θα μπορούσε να έχει την πολυπλοκότητα των παλαιών ποικιλιών και τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης ομάδας υβριδικών τσαγιού. Και αυτός ο David Austin πέτυχε εντελώς.

Τα προκύπτοντα είδη κατάφεραν να συνδυάσουν τις καλύτερες ιδιότητες των υβριδίων leander. Γι 'αυτό, πήρε το όνομά του από τη Σουηδική πριγκίπισσα Μαργαρίτα του Connaught, εγγονή της Βασίλισσας Βικτώριας. Αποδείχθηκε ότι είναι έμπειρος κηπουρός και διακοσμητής. Ανάμεσα στα έργα της, ξεχωρίζει το θερινό παλάτι Sofiero, το οποίο βρίσκεται στην ελβετική πόλη Helsingborg.

Περιγραφή του υβριδικού τριαντάφυλλου και των χαρακτηριστικών του Crown Princess Margaret

Αυτό το είδος διακρίνεται από ψηλούς θάμνους με διάμετρο έως 2 μέτρα και διάμετρο 1 μ. Οι νεαροί βλαστοί του τριαντάφυλλου της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας έχουν ανοιχτό πράσινο χρώμα με λεία λαμπερή επιφάνεια. Καθώς ωριμάζει, ο φλοιός θαμπώνει και παίρνει μια καφετιά απόχρωση. Τα κλαδιά του θάμνου σπάνια καλύπτονται με αγκάθια, γεγονός που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη φροντίδα.

Σπουδαίος! Κατά τη διάρκεια της ανθοφορίας, οι βλαστοί κλίνουν προς το έδαφος υπό φορτίο, επομένως, για να διατηρήσουν το διακοσμητικό αποτέλεσμα του θάμνου, πρέπει να είναι δεμένοι με στηρίγματα.

Τα φύλλα του τριαντάφυλλου David Austin Crown Princess Margaret είναι μεσαίου μεγέθους, αποτελούνται από πέντε έως επτά ξεχωριστά τμήματα που συνδέονται με ένα μίσχο. Το συνολικό μήκος των πλακών φτάνει τα 7-9 εκ. Η επιφάνεια των φύλλων είναι γυαλιστερή, ανοιχτό πράσινο χρώμα με απόχρωση ανθοκυανίνης την άνοιξη. Η πίσω πλευρά των πλακών είναι θαμπή, πολύ ελαφρύτερη και με ελαφριά ακμή κατά μήκος των φλεβών.

Το Rose Crown Princess Margaret είναι μια καλλιέργεια που ανθίζει ξανά. Η πρώτη φορά που ο θάμνος αρχίζει να σχηματίζει μπουμπούκια στα τέλη Μαΐου - αρχές Ιουνίου και συνεχίζεται μέχρι τους παγετούς του φθινοπώρου, με σύντομες διακοπές. Λουλούδια αυτής της ποικιλίας κολοκυθάνονται, με πλήρη αποκάλυψη η διάμετρος τους φτάνει τα 10-12 εκ. Συλλέγονται σε βούρτσα τριών έως πέντε τεμαχίων. Τα μπουμπούκια είναι πυκνά διπλά, καθένα από αυτά αποτελείται από 60-100 πέταλα. Διατηρούν το σχήμα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα και δεν καταρρέουν.

Η ποικιλία τριαντάφυλλου στο πάρκο Crown Princess Margaret χαρακτηρίζεται από πλούσια ανθοφορία, η οποία είναι εγγενής σε όλους τους τύπους επιλογής του David Austin. Οι μπουμπούκια στον θάμνο κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το μήκος των βλαστών. Έχουν απόχρωση πορτοκαλιού-κοραλλιού. Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, τις κριτικές των κηπουρών και την περιγραφή, τα εξωτερικά πέταλα της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας αυξήθηκαν φωτεινά καθώς ανθίζει και το κεντρικό τμήμα του λουλουδιού παραμένει κορεσμένο και δεν εκτίθεται. Τα μπουμπούκια στο πινέλο ανοίγουν σταδιακά. Ταυτόχρονα, αποπνέουν ένα πλούσιο άρωμα που θυμίζει τροπικά φρούτα.

Σπουδαίος! Κάθε λουλούδι έχει διάρκεια ζωής 7 ημερών, καθιστώντας το κατάλληλο για κοπή.

Τα ροδαλά λουλούδια Η πριγκίπισσα της Μαργαρίτας δεν υποφέρει από βροχή

Αυτό το είδος χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή στον παγετό. Ο θάμνος μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -28 μοίρες. Το φυτό έχει έντονη ζωτικότητα, επομένως, όταν οι βλαστοί παγώνουν το χειμώνα, ανακάμπτει γρήγορα.

Η αναρρίχηση του τριαντάφυλλου Crown Princess Margaret δεν είναι πολύ ευαίσθητη σε κοινές ασθένειες του πολιτισμού, δηλαδή το ωίδιο και το μαύρο σημείο. Το φυτό ανέχεται επίσης εύκολα την υψηλή υγρασία. Επομένως, αυτό το τρίψιμο μπορεί να καλλιεργηθεί σε περιοχές με δροσερά, υγρά καλοκαίρια χωρίς φόβο ποιότητας.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Το αγγλικό τριαντάφυλλο Crown Princess Margareta έχει πολλά πλεονεκτήματα που το κάνουν να ξεχωρίζει από άλλα είδη. Αυτό εξηγεί τη δημοτικότητα του θάμνου με τους κηπουρούς σε όλο τον κόσμο. Αλλά αυτή η ποικιλία έχει επίσης ορισμένα μειονεκτήματα που πρέπει να γνωρίζετε κατά την ανάπτυξή της.

Με κατάλληλο καταφύγιο, ο θάμνος μπορεί να αντέξει παγετούς έως -35 μοίρες

Τα κύρια οφέλη της Crown Princess Margaret αυξήθηκαν:

 • άφθονη, μακρά ανθοφορία.
 • μεγάλο μέγεθος μπουμπούκι?
 • λίγα αγκάθια?
 • αυξημένη αντίσταση στην υγρασία, τον παγετό.
 • εξαιρετική φυσική ανοσία?
 • αναπαράγεται εύκολα.
 • μοναδική σκιά λουλουδιών.
 • εξαιρετικό άρωμα.

Μειονεκτήματα:

 • τα πέταλα φωτίζονται όταν ανθίζουν μπουμπούκια.
 • δυσανεξία στα σχέδια
 • δυσκολία με καταφύγιο κατά την ανάπτυξη.
Σπουδαίος! Όταν αυτή η ποικιλία τοποθετείται σε μια ανοιχτή περιοχή όπου ο ήλιος διαρκεί όλη την ημέρα, τα λουλούδια ξεθωριάζουν σε μια κίτρινη απόχρωση.

Μέθοδοι αναπαραγωγής

Μπορείτε να πάρετε νέα σπορόφυτα της αγγλικής Rose Princess Princess Margaret με μοσχεύματα. Για να το κάνετε αυτό, στις αρχές του καλοκαιριού, κόψτε τους νεαρούς βλαστούς με πάχος 0,7-1 cm και διαιρέστε τους σε κομμάτια των 10-15 cm. Πριν από τη φύτευση, τα μοσχεύματα πρέπει να προετοιμαστούν. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε εντελώς το κάτω ζεύγος φύλλων και συντομεύστε το πάνω στο μισό, γεγονός που θα διατηρήσει τη ροή του χυμού στους ιστούς. Στη συνέχεια, κονιοποιήστε τα κάτω τμήματα με οποιαδήποτε ρίζα και φυτέψτε αμέσως τα μοσχεύματα σε σκιασμένο μέρος σε απόσταση 3 cm το ένα από το άλλο.

Για να δημιουργήσετε ευνοϊκές συνθήκες από ψηλά, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα μίνι-θερμοκήπιο. Καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν, είναι απαραίτητο να αερίζετε τακτικά και νερό για να διατηρείτε το έδαφος πάντα ελαφρώς υγρό. Όταν τα φυτά γίνονται πιο δυνατά και μεγαλώνουν, θα πρέπει να μεταμοσχευτούν σε μόνιμο μέρος. Αλλά αυτό μπορεί να γίνει όχι νωρίτερα από ένα χρόνο.

Το ποσοστό επιβίωσης των μοσχευμάτων στο Crown Princess Margaret αυξήθηκε είναι 70-75%

Φύτευση και φροντίδα για ένα τριαντάφυλλο Princess Margaret

Αυτό το αγγλικό τριαντάφυλλο δεν απαιτεί πολύ φως, επομένως μπορεί να φυτευτεί σε μερική σκιά. Ταυτόχρονα, η επιλογή θεωρείται βέλτιστη όταν το μεσημέρι ο θάμνος θα κρύβεται από το άμεσο ηλιακό φως. Αυτό θα διατηρήσει τα πέταλα πλούσια σε χρώμα και θα παρατείνει την περίοδο ανθοφορίας.

Για το πάρκο Αγγλικό τριαντάφυλλο Crown Princess Margaret, το αργό έδαφος με χαμηλή οξύτητα στην περιοχή από 5,6-6,5 pH είναι κατάλληλο. Είναι επίσης σημαντικό το έδαφος να έχει καλή διαπερατότητα αέρα και υγρασίας. Σε περίπτωση φύτευσης σε βαρύ πήλινο έδαφος, πρέπει πρώτα να προσθέσετε 5 κιλά τύρφης και άμμου σε αυτό και να προσθέσετε χούμο στο αμμώδες έδαφος.

Συνιστάται να φυτέψετε ένα δενδρύλλιο το φθινόπωρο, δηλαδή τον Σεπτέμβριο. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε έναν καλά ριζωμένο θάμνο μέχρι την άνοιξη. Κατά τη φύτευση, το χούμο πρέπει να προστίθεται στο έδαφος, καθώς και 40 g υπερφωσφορικού και 25 g θειικού καλίου. Είναι αδύνατη η προσθήκη λιπασμάτων αζώτου και φρέσκιας κοπριάς στην οπή, καθώς παρεμποδίζουν την ριζοβολία.

Σπουδαίος! Κατά τη φύτευση, το κολάρο ρίζας του τριαντάφυλλου πρέπει να θάβεται 2 cm στο έδαφος, γεγονός που τονώνει την ανάπτυξη των πλευρικών βλαστών.

Σύμφωνα με τις κριτικές των κηπουρών, το τριαντάφυλλο της Πριγκίπισσας της Μαργαρίτας δεν απαιτεί περίπλοκη φροντίδα. Επομένως, αρκεί να τηρούμε τους τυπικούς κανόνες της γεωργικής τεχνολογίας. Το πότισμα του θάμνου είναι απαραίτητο μόνο κατά τη διάρκεια παρατεταμένης ξηρασίας. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε νερό. Η άρδευση πρέπει να πραγματοποιείται με ρυθμό 15 λίτρων ανά φυτό όταν το έδαφος στον κύκλο της ρίζας στεγνώνει σε βάθος 3 cm.

Γονιμοποιήστε την Πριγκίπισσα της Μαργαρίτας τριαντάφυλλο τακτικά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Επομένως, την άνοιξη κατά τη διάρκεια της ενεργού καλλιεργητικής περιόδου, πρέπει να χρησιμοποιείται οργανική ύλη, η οποία διεγείρει την ανάπτυξη της πράσινης μάζας. Στις αρχές του καλοκαιριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το nitroammofosk, και από το δεύτερο μισό, μεταβείτε εντελώς σε μίγματα φωσφόρου-καλίου. Αυτό το σχέδιο σίτισης συμβάλλει στην άφθονη άνθιση του τριαντάφυλλου της Πριγκίπισσας Μαργαρίτας και ενισχύει την ασυλία της πριν το χειμώνα

Σπουδαίος! Η συχνότητα της γονιμοποίησης είναι κάθε δύο εβδομάδες, αλλά αυτή η διαδικασία δεν πρέπει να συμπίπτει με τη μαζική άνθηση των μπουμπουκιών.

Καθ 'όλη τη διάρκεια της σεζόν, χαλαρώστε το χώμα στον ριζικό κύκλο και αφαιρέστε τα ζιζάνια. Αυτό θα διατηρήσει τα θρεπτικά συστατικά και θα βελτιώσει την πρόσβαση του αέρα στις ρίζες.

Το κλάδεμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας του τριαντάφυλλου της Πριγκίπισσας της Μαργαρίτας. Θα πρέπει να πραγματοποιείται ετησίως την άνοιξη. Για πλήρη ανάπτυξη και άνθηση στον θάμνο, δεν πρέπει να αφήνονται περισσότερα από πέντε έως επτά σκελετικά κλαδιά, συντομεύοντάς τα κατά 1/3. Είναι επίσης απαραίτητο να καθαρίσετε το στέμμα του τριαντάφυλλου από σπασμένα και πυκνότερα πλευρικά κλαδιά.

Όλα τα κατεψυγμένα κλαδιά πρέπει να κοπούν σε υγιή ιστό.

Για το χειμώνα, ο ριζικός κύκλος του τριαντάφυλλου της Πριγκίπισσας της Μαργαρίτας πρέπει να πασπαλιστεί με στρώμα στρώματος 10 εκατοστών και το πάνω μέρος του εδάφους πρέπει να λυγίσει στο έδαφος και να τοποθετηθεί σε κλαδιά έλατου. Στη συνέχεια, βάλτε τόξα στην κορυφή και καλύψτε με αγρόνημα.

Σπουδαίος! Σε περιοχές με εύκρατο κλίμα, το τριαντάφυλλο της Πριγκίπισσας της Μαργαρίτας δεν μπορεί να αφαιρεθεί από το στήριγμα, αλλά απλώς τυλίξτε το στέμμα σε δύο στρώματα με spandbond.

Παράσιτα και ασθένειες

Αυτή η ποικιλία έχει υψηλή φυσική ανοσία. Ως εκ τούτου, σπάνια επηρεάζεται από ασθένειες και παράσιτα. Αλλά αν οι συνθήκες ανάπτυξης δεν ταιριάζουν, η αντίσταση της Μαργαρίτας της Πριγκίπισσας Αμαξώματος αυξάνεται. Επομένως, συνιστάται η πραγματοποίηση τουλάχιστον τριών προληπτικών θεραπειών με μυκητοκτόνα και εντομοκτόνα ανά σεζόν.

Εφαρμογή στο σχεδιασμό τοπίου

Το Rose Scrub Crown Princess Margaret στον κήπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταινία, καθώς και σε ομαδικές φυτεύσεις. Αυτή η ποικιλία φαίνεται υπέροχη με φόντο πράσινο γκαζόν και κωνοφόρα. Το Rose Crown Princess Margaret συνδυάζεται ιδανικά με ποικιλίες καλλιεργειών που έχουν μπλε-μοβ απόχρωση λουλουδιών.

Αυτό το είδος είναι σε θέση να γεμίσει πλήρως τον εκχωρημένο ελεύθερο χώρο. Επομένως, είναι ιδανικό για καμάρες, κιόσκι, πέργκολες και τοίχους.

Η Rose Crown Princess Margaret φαίνεται οργανικά σε οποιονδήποτε σχεδιασμό τοπίου

συμπέρασμα

Η Rose Princess Margaret είναι ένας άξιος εκπρόσωπος του αγγλικού είδους, το οποίο συνδυάζει όλες τις ιδιότητες που είναι εγγενείς στην επιλογή του David Austin. Επομένως, αυτή η ποικιλία δεν θα μπορεί να χαθεί ακόμη και στην πιο πολυάριθμη συλλογή. Μερικοί κηπουροί τον θαυμάζουν, άλλοι - αμηχανία, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Κριτικές με μια φωτογραφία για το υβριδικό τσάι τριαντάφυλλο Crown Princess Margaret

Svetlana Skurikova, 43 ετών, Βλαντιμίρ
Αναπτύσσω την Πριγκίπισσα της Μαργαρίτας για πέντε χρόνια. Τον πρώτο χρόνο μετά τη φύτευση, η ανάπτυξη δεν ήταν μεγαλύτερη από 80 cm και η διάμετρος των σπάνιων μπουμπουκιών ήταν περίπου 7 cm. Αλλά ήδη την επόμενη σεζόν, το τριαντάφυλλο χτύπησε με την αντοχή του στην ανάπτυξη και την ομορφιά των λουλουδιών ενός ασυνήθιστου σκιά ροδάκινου. Για το χειμώνα, λυγίζω το θάμνο στο έδαφος και το καλύπτω με διάφορα στρώματα αγροϊνών. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, υπήρχαν παγετοί στους -38 βαθμούς, αλλά το εργοστάσιο τους υπέμεινε σταθερά χωρίς προβλήματα.

Irina Kuznetsova, 48 ετών, Bryansk
Η πριγκίπισσα της Rose Crown Margaret εγκατέστησε τον κήπο μου πριν από περίπου 10 χρόνια. Ήδη τον πρώτο χρόνο, άρχισε να αναπτύσσεται ενεργά. Στη δεύτερη σεζόν, το ύψος του θάμνου έφτασε τα 120 εκ. Το φυτό άνθισε καλά, αλλά αφού το έβαλα σε μερική σκιά, οι μπουμπούκια άρχισαν να σχηματίζονται μόνο τις πρώτες δέκα ημέρες του Ιουνίου. Αλλά αυτό οδήγησε στο γεγονός ότι η σκιά των πετάλων εξασθενίζει ελαφρώς και παραμένει κορεσμένη. Στο μέλλον, το τριαντάφυλλο δεν απαιτούσε περίπλοκη φροντίδα. Τώρα είναι ένας τεράστιος θάμνος ύψους 2,5 μέτρων, ο οποίος ανθίζει άφθονα μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Το θεωρώ από τα καλύτερα στη συλλογή μου.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή