Υβριδικές ποικιλίες τριαντάφυλλου floribunda Red Gold (Red Gold)

Το Rose Red Gold είναι ένα ελκυστικό λουλούδι με αυθεντικό κόκκινο και χρυσό χρώμα. Ανθίζει 2 φορές στις αρχές και στα τέλη του καλοκαιριού. Ταξιανθίες μεσαίου μεγέθους, 1-3 τεμ. στο μίσχο. Έχουν ένα ευχάριστο άρωμα βάλσαμου λεμονιού. Κατάλληλο τόσο για διακόσμηση κήπου όσο και για κοπή.

Ιστορικό αναπαραγωγής

Rose Red Gold (Rose Red Gold) - μια ποικιλία αγγλικής επιλογής, που αποκτήθηκε το 1971. Μεταφρασμένο από τα Αγγλικά, το όνομα σημαίνει "κόκκινο χρυσό". Τα πέταλα είναι βαμμένα σε πλούσιους τόνους κοραλλιών με χρυσό πυρήνα. Η ποικιλία εξαπλώθηκε αρκετά γρήγορα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις γειτονικές χώρες. Λόγω της σχετικά μεγάλης αντοχής του χειμώνα, μπορεί να καλλιεργηθεί στις κλιματολογικές συνθήκες της Ρωσίας.

Περιγραφή της ποικιλίας και των χαρακτηριστικών του τριαντάφυλλου Red Gold floribunda

Το Rose Red Gold ανήκει στις ποικιλίες υβριδικού τσαγιού. Ο θάμνος είναι μεσαίου μεγέθους, φτάνει τα 90-120 cm σε ύψος, η κορώνα είναι πυκνή. Τα φύλλα έχουν σκούρο πράσινο χρώμα, μεσαίου μεγέθους, με γυαλιστερή επιφάνεια. Μερικές φορές το φύλλωμα παίρνει μια κοκκινωπή απόχρωση. Οι βλαστοί είναι δυνατοί, καλυμμένοι με αγκάθια.

Τα λουλούδια του κόκκινου χρυσού τριαντάφυλλου είναι κλασικού σχήματος κύπελλου, διπλού τύπου (διατεταγμένα σε πολλές σειρές). Σε κάθε μίσχο υπάρχουν 1-3 μεσαίου μεγέθους μπουμπούκια. Η διάμετρος των ταξιανθιών είναι 7-8 εκ. Επαναλαμβανόμενη άνθηση: Ιούνιος και Αύγουστος-Σεπτέμβριος. Το χρώμα είναι κοράλλι, κόκκινο, καρπούζι, μια χρυσή απόχρωση είναι εμφανής στη μέση των πετάλων. Χάρη σε αυτήν την αντίθεση, τα λουλούδια φαίνονται πολύ εντυπωσιακά και πάντα προσελκύουν την προσοχή.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της ποικιλίας Red Gold rose:

 • μεσαίου μεγέθους θάμνος (έως 1,2 m);
 • μεσαία άνθη - 7-8 cm σε διάμετρο.
 • χρώμα: δίχρωμο (κόκκινο, χρυσό).
 • περίοδος βλάστησης - Ιούνιος και Αύγουστος ·
 • είδος terry;
 • αντοχή στη βροχή: επαρκής, αλλά ορισμένα δείγματα έχουν υποστεί ζημιά.
 • το χρώμα δεν ξεθωριάζει στον ήλιο.
 • ευχάριστο άρωμα βάλσαμου λεμονιού, ασθενώς εκφρασμένο.
 • χειμερινή ανθεκτικότητα: ζώνη 6 (αντέχει έως -23 βαθμούς χωρίς καταφύγιο)
 • σταθερότητα κοπής: υψηλή
 • ανθεκτικότητα σε ωίδιο και μαύρη κηλίδα: όχι η υψηλότερη.
 • στάση απέναντι στον φωτισμό: φωτοφίλο
 • φροντίδα: ανταποκρίνεται σε τακτικό πότισμα και σίτιση.
 • εφαρμογή στον σχεδιασμό κήπου: μεμονωμένες φυτεύσεις και συνθέσεις.

Το Rose Red Gold ανήκει στις κλασικές δίχρωμες ποικιλίες

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ποικιλίας

Ο πολιτισμός προσελκύει με το ενδιαφέρον χρώμα του. Από τη μία πλευρά, τα πέταλα είναι πολύ φωτεινά, και από την άλλη, οι ερυθρές και χρυσές αποχρώσεις δεν ερεθίζουν τα μάτια και, επιπλέον, φαίνονται πιο πρωτότυπα από τα κλασικά κόκκινα.

Οφέλη από την κόκκινη ποικιλία τριαντάφυλλου:

 • ελκυστικός χρωματισμός
 • λουλούδια κλασικής μορφής.
 • εκ νέου ανθοφορία
 • κατάλληλο για κοπή.
 • μην ξεθωριάζει στον ήλιο.
 • συγκριτικά ανθεκτικό στη βροχή.
 • ο θάμνος είναι συμπαγής, τακτοποιημένος, δυνατός βλαστός.
 • έχετε ένα ευχάριστο άρωμα?
 • μπορεί να καλλιεργηθεί στη μεσαία λωρίδα και στα νότια της Ρωσίας.
 • υπάρχει ανοσία σε μεγάλες ασθένειες.

Υπάρχουν επίσης μερικά μειονεκτήματα:

 • Στις περισσότερες περιοχές, ο πολιτισμός απαιτεί καταφύγιο για το χειμώνα.
 • ο θάμνος καλύπτεται με αγκάθια.

Μέθοδοι αναπαραγωγής

Το κόκκινο χρυσό τριαντάφυλλο μπορεί να πολλαπλασιαστεί με μοσχεύματα. Στις αρχές του καλοκαιριού, κόβονται αρκετοί πράσινοι βλαστοί μήκους 15 cm, αφαιρούνται όλα τα φύλλα και γίνεται λοξή κάτω κοπή. Στη συνέχεια, βάλτε για αρκετές ώρες σε "Kornevin", "Heteroauxin" ή άλλο διεγερτικό ανάπτυξης. Μετά από αυτό, φυτεύονται σε ένα θερμοκήπιο κάτω από μια μεμβράνη ή ένα βάζο σε εύφορο έδαφος - χλοοτάπητα με χούμο, τύρφη και άμμο (2: 1: 1: 1). Για το χειμώνα, ποτίζεται και καλύπτεται με φύλλωμα.Την άνοιξη μεταμοσχεύονται σε μόνιμο μέρος, λαμβάνοντας λιπάσματα αζώτου και ποτίζονται.

Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να διαδώσετε ένα κόκκινο χρυσό τριαντάφυλλο είναι να πάρετε μοσχεύματα. Το φθινόπωρο, σκάβονται αρκετές αυλακώσεις γύρω από το θάμνο με βάθος 15 εκ. Οι κάτω βλαστοί κάμπτονται και καρφώνονται, αφήνοντας μόνο το πάνω μέρος. Ποτίζεται, καλύπτεται με φύλλωμα, τροφοδοτείται με λίπασμα αζώτου την επόμενη άνοιξη. Το φθινόπωρο, χωρίζονται σε διάφορα μέρη με ρίζες, μεταμοσχεύονται σε μόνιμο μέρος, ποτίζονται και επανατοποθετούνται.

Φύτευση και φροντίδα για ένα τριαντάφυλλο Floribunda Red Gold

Τα δενδρύλλια με κόκκινο χρυσό τριαντάφυλλο αγοράζονται από αξιόπιστους προμηθευτές, εξετάζονται προσεκτικά κατά την αγορά. Οι βλαστοί και οι ρίζες πρέπει να είναι υγιείς και τα φύλλα πρέπει να είναι καθαρά (χωρίς τους παραμικρούς λεκέδες). Η φύτευση μπορεί να προγραμματιστεί τόσο την άνοιξη (Απρίλιος) όσο και το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος). Το μέρος πρέπει να πληροί διάφορα κριτήρια:

 • το έδαφος είναι εύφορο, ελαφρύ (αργιλώδες ή αμμώδες αργίλιο).
 • μακριά από τα πεδινά, όπου δεν υπάρχει στασιμότητα της υγρασίας.
 • το μέρος προστατεύεται από δυνατούς ανέμους.
 • ο ιστότοπος είναι ανοιχτός, επιτρέπεται ελαφρά σκίαση στο νότο.
Προσοχή! Μην φυτεύετε ένα κόκκινο χρυσό τριαντάφυλλο κάτω από δέντρα.

Οι ψηλές καλλιέργειες όχι μόνο δημιουργούν σκιά, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν την εξάπλωση των παρασίτων.

Για να φυτέψετε ένα κόκκινο χρυσό τριαντάφυλλο, πρέπει να σκάψετε μια τρύπα βάθους 40 εκατοστών και σε διάμετρο

Εάν το έδαφος έχει εξαντληθεί, τότε λίγους μήνες πριν από τη φύτευση πρέπει να προετοιμαστεί. Η γη σκάβεται και καλύπτεται με χούμο ή κομπόστ σε ένα κουβά ανά 1 m2. Αντί για οργανική ύλη, μπορείτε να εφαρμόσετε ένα σύνθετο ορυκτό λίπασμα 60-80 g για την ίδια περιοχή. Το πριονίδι ή η άμμος είναι απαραίτητα ενσωματωμένα σε πηλό έδαφος, 1 kg ανά 2 m2.

3-4 εβδομάδες πριν από τη φύτευση, τα κόκκινα τριαντάφυλλα σκάβουν αρκετές τρύπες σε απόσταση 40-50 cm μεταξύ τους. Ένα στρώμα αποστράγγισης μικρών πετρών τοποθετείται σε αυτά και καλύπτεται εύφορο έδαφος. Κατά την προσγείωση, ενεργούν με αυτόν τον τρόπο:

 1. Οι ρίζες του κόκκινου χρυσού τριαντάφυλλου είναι εμποτισμένες στο Kornevin ή στο Epin.
 2. Φυτεύονται σε λάκκους.
 3. Πασπαλίστε με τη γη έτσι ώστε το σημείο εμβολιασμού να παραμείνει ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Σε αυτήν την περίπτωση, το κολάρο ρίζας πρέπει να φτάνει τα 7-8 cm.
 4. Ποτίστε άφθονα, δώστε ουρία ή άλλο λίπασμα αζώτου την άνοιξη.
 5. Η γη είναι ελαφρώς σφραγισμένη, με τύρφη, χούμο, πριονίδι.

Το Rose Red Gold απαιτεί κάποια φροντίδα, αλλά ένας αρχάριος ανθοπωλείο μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει το έργο. Είναι απαραίτητο να οργανώσετε το σωστό πότισμα. Το έδαφος πρέπει να είναι μέτρια υγρό χωρίς στασιμότητα. Υπό κανονικές συνθήκες, το νερό χορηγείται εβδομαδιαίως σε έναν κάδο ανά θάμνο (προ-υπερασπισμένο σε θερμοκρασία δωματίου). Στην ξηρασία, το πότισμα διπλασιάζεται.

Ο επίδεσμος με κόκκινο χρυσό τριαντάφυλλο εφαρμόζεται τακτικά:

 • στις αρχές Απριλίου, ουρία (15–20 g ανά θάμνο).
 • τον Ιούνιο, κατά τον σχηματισμό μπουμπουκιών - υπερφωσφορικό (40 g) και θειικό κάλιο (20 g ανά θάμνο). Τον Αύγουστο, κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος, είναι απαραίτητο να επαναλάβετε την ίδια σίτιση.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο κλάδεμα. Στα πρώτα χρόνια της ζωής, ο κόκκινος χρυσός θάμνος αυξάνεται πολύ ενεργά, επομένως απαιτείται τακτική τσίμπημα των βλαστών. Τα λουλούδια διαρκούν 10-15 ημέρες, μετά τις οποίες μαραίνονται - οι μίσχοι πρέπει να αποκοπούν για να προσφέρουν ένα υπέροχο δεύτερο κύμα ανθοφορίας. Κάθε άνοιξη (στο τέλος Μαρτίου), πραγματοποιείται κλάδεμα υγιεινής, αφαιρώντας τα κλαδιά που έχουν υποστεί ζημιά και έχουν παγετό.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι το κόκκινο χρυσό τριαντάφυλλο χρειάζεται χειμερινό καταφύγιο σε όλες τις ρωσικές περιοχές, εκτός από τις νότιες. Κατά την προετοιμασία, ο θάμνος ποτίζεται καλά, το χώμα γίνεται με τύρφη, φύλλωμα, πριονίδι. Οι ίδιοι οι βλαστοί κάμπτονται στο έδαφος και καλύπτονται με λινάτσα ή κλαδιά ερυθρελάτης. Στις αρχές της άνοιξης, το καταφύγιο αφαιρέθηκε.

Για καταφύγιο για το χειμώνα, οι βλαστοί τριαντάφυλλου μπορούν να ενωθούν και να πιεστούν στο έδαφος.

Συμβουλή! Μετά από έντονο πότισμα ή βροχές, είναι απαραίτητο να χαλαρώσετε το έδαφος.

Ο βοτάνισμα πραγματοποιείται όπως απαιτείται.

Παράσιτα και ασθένειες

Το Rose Red Gold έχει ικανοποιητική ανοσία έναντι του ωιδίου και της μαύρης κηλίδας. Αλλά σε δυσμενείς εποχές, μπορεί να υποφέρει από αυτές τις ασθένειες και άλλες λοιμώξεις. Επομένως, κάθε άνοιξη συνιστάται να πραγματοποιείται προληπτική θεραπεία με μυκητοκτόνα: υγρό Bordeaux, θειικό χαλκό, "Ordan", "Topaz", "Profit", "Tattu", "Fitosporin".

Το καλοκαίρι, κάμπιες, αφίδες, έντομα κλίμακας, ακάρεα αράχνης, πένες και άλλα παράσιτα συχνά συναντώνται στους θάμνους του κόκκινου χρυσού τριαντάφυλλου. Μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε με λαϊκές θεραπείες. Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα τέφρας με σαπούνι πλυντηρίου, έγχυση σκόνης καπνού, βέλη και σκελίδες σκόρδου, φλοιούς κρεμμυδιού, αφέψημα από πατάτες και άλλα.

Εάν η εισβολή είναι ισχυρή, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί η θεραπεία με εντομοκτόνα: "Biotlin", "Aktara", "Vertimek", "Fufanon", "Match", "Inta-Vir" και άλλα.

Προσοχή! Κατά την επεξεργασία των τριαντάφυλλων Red Gold, πρέπει να προσπαθήσετε να φτάσετε μόνο στα φύλλα και τους μίσχους.

Η διαδικασία πραγματοποιείται το βράδυ, σε ξηρό και ήρεμο καιρό.

Εφαρμογή στο σχεδιασμό τοπίου

Οι θάμνοι από κόκκινο χρυσό τριαντάφυλλο είναι συμπαγής και τα ίδια τα λουλούδια είναι πολύ φωτεινά. Ως εκ τούτου, το φυτό φαίνεται όμορφο σε μεμονωμένες φυτεύσεις σε περιποιημένα γκαζόν, δίπλα στη βεράντα.

Τα τριαντάφυλλα είναι πάντα υπέροχα στη μαζική φύτευση

Το λουλούδι είναι κατάλληλο για κάθε στυλ κήπου - αγγλικό γκαζόν, χώρα, γαλλικό τοπίο, κλασικό, μοντέρνο και άλλα.

Η ομοιόμορφη στολή Red Gold φαίνεται κομψή σε μία εφαρμογή

Τα δενδρύλλια μπορούν να τοποθετηθούν κατά μήκος του κεντρικού δρόμου, αφήνοντας απόσταση τουλάχιστον 1 m μεταξύ τους.

Οι κόκκινοι τριανταφυλλιές προσελκύουν την προσοχή σε οποιοδήποτε παρτέρι

Μπορούν να τοποθετηθούν σε κύκλο ή σε γραμμή, αυτό δεν θα κάνει το σχέδιο χειρότερο

συμπέρασμα

Το Rose Red Gold είναι μια ενδιαφέρουσα ποικιλία που μπορεί να καλλιεργηθεί στον κήπο. Οι θάμνοι είναι συμπαγείς, μεγαλώνουν καλά, επομένως, στα πρώτα χρόνια της ζωής, πρέπει να φροντίσετε το διαμορφωτικό κλάδεμα. Τα λουλούδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για διακόσμηση κήπου όσο και για ανθοδέσμες.

Κριτικές με μια φωτογραφία από ένα κόκκινο χρυσό floribunda τριαντάφυλλο

Yulia Mikhailovna, 61 ετών, Ryazan
Μου άρεσε το Rose Red Gold με την πρώτη ματιά: Κοίταξα τη φωτογραφία, διάβασα την περιγραφή, σχόλια και αποφάσισα να τη δοκιμάσω. Ο θάμνος είναι ευχαριστημένος με την πλούσια ανθοφορία του: το πρώτο κύμα 8-10 εκ Είναι ενδιαφέρον ότι το χρώμα αλλάζει με την πάροδο του χρόνου: πρώτο κόκκινο με χρυσά μέρη στο "βάθος" και μετά εντελώς κόκκινο. Το σχήμα του μπουμπούκι προσελκύει επίσης: είναι κλασικό, απλώς υπέροχο!

Lyubov Viktorovna, 45 ετών, Βόλγκογκραντ
Το Rose Red Gold είναι ένα αγαπημένο στο site μου. Δεν φοβάται τη βροχή, δεν ξεθωριάζει στον ήλιο, αλλά είναι καλύτερα να το φυτέψετε δίπλα στους θάμνους, ώστε να υπάρχει σκιά για αρκετές ώρες την ημέρα. Μεγαλώνει για 4 χρόνια, δεν ήταν ποτέ άρρωστος και αδρανοποιεί κανονικά. Αλλά είναι απαραίτητο να καλύψετε με λινάτσα ή κλαδιά ερυθρελάτης. Μυρίζει αδύναμο, διακριτικό.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή