Το Kombucha δεν επιπλέει (δεν ανεβαίνει): λόγοι για το τι πρέπει να κάνετε

Στην Αμερική, το kombucha ή η μέδουσα, είναι εξαιρετικά δημοφιλές και ένα ποτό που ονομάζεται kombuchei έχει γεύση σαν kvass και πωλείται σε κάθε σούπερ μάρκετ. Οι Ρώσοι και οι κάτοικοι του κοντινού εξωτερικού προτιμούν να μην πληρώνουν χρήματα για κάτι που είναι εύκολο να μαγειρευτούν μόνοι τους. Αλλά η περίεργη ζελατινώδης μάζα, η οποία δίνει ένα νόστιμο υγιεινό ποτό, απαιτεί φροντίδα και μερικές φορές συμπεριφέρεται ακατανόητα. Γιατί ο kombucha πνίγηκε, αν πρέπει να γίνει κάτι, και γενικά, είναι φυσιολογικό ή όχι, είναι εύκολο να καταλάβουμε.

Γιατί ο Kombucha δεν εμφανίζεται μετά το χωρισμό

Είναι φυσιολογικό το kombucha να βυθίζεται στο κάτω μέρος του βάζου μετά το διαχωρισμό. Αυτός είναι ένας ζωντανός οργανισμός, όταν μια ή περισσότερες πλάκες σκίζονται, τραυματίζεται και πρέπει να αναρρώσει.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να ανέβει το kombucha στην κορυφή εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Το κύριο σώμα του medusomycete, μετά την επιτυχή διαίρεση, όταν εισέρχεται στο συνηθισμένο θρεπτικό μέσο από νερό, φύλλα τσαγιού και ζάχαρη, μπορεί να μην πνιγεί καθόλου. Θεωρείται φυσιολογικό εάν βρίσκεται στο κάτω μέρος του δοχείου για έως και τρεις ώρες.

Το Kombucha δεν επιπλέει για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά το διαχωρισμό, εάν ελήφθησαν δύο ή περισσότερες πλάκες ή η λειτουργία εκτελέστηκε ανακριβώς. Πρόκειται για σημαντικό τραυματισμό και μπορεί να παραμείνει στο κάτω μέρος για έως και τρεις ημέρες. Το Medusomycetes είναι άρρωστο, δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό, αλλά είναι πολύ νωρίς για να ακούσετε τον συναγερμό.

Μια νεαρή λεπτή πλάκα και δεν πρέπει να επιπλέει αμέσως. Θα αρχίσει να λειτουργεί όταν γίνει ισχυρότερο, στο κάτω μέρος θα υπάρχουν βλαστοί που επεξεργάζονται το θρεπτικό διάλυμα σε kombucha. Πριν από αυτό, το kombucha βρίσκεται στο κάτω μέρος του δοχείου. Για επιτυχή προσαρμογή, η ποσότητα υγρού πρέπει να διατηρείται στο ελάχιστο.

Ο χρόνος που πρέπει να δώσετε προσοχή στο σύμβολο του μύκητα ζύμης και των βακτηρίων οξικού οξέος, το οποίο δεν θέλει να επιπλέει από το κάτω μέρος του βάζου, εξαρτάται άμεσα από τη μέθοδο διαίρεσης και το πάχος του σώματος του medusomycete:

 1. Το παλιό, που έχει 5-6 πλάκες kombucha, μετά από μια προσεκτικά εκτελούμενη λειτουργία, θα πρέπει να ανέβει αμέσως. Εάν δεν εμφανιστεί, ο συναγερμός πρέπει να ηχεί μετά από 2-3 ώρες.
 2. Όταν οι ιδιοκτήτες γνωρίζουν ότι έγινε αμέλεια κατά τη διαίρεση των πλακών, για παράδειγμα, το χέρι έτρεμε, τα μέρη σχίστηκαν με δύναμη, χρησιμοποιήθηκε ένα μαχαίρι, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να προσαρμοστούν. Ίσως χρειαστεί να περιμένετε 3 ημέρες.
 3. Ο νεαρός kombucha μπορεί να βρίσκεται στο κάτω μέρος του βάζου από 3 ημέρες έως 2 εβδομάδες. Το θρεπτικό διάλυμα πρέπει να καλύπτει μόλις το σώμα των μεδουσών.
Σπουδαίος! Εάν ρίξετε αμέσως 2 λίτρα θρεπτικού διαλύματος σε ένα βάζο με ξεχωριστή κορυφή, είναι απίθανο να επιπλέει καθόλου. Εάν η κατάσταση δεν διορθωθεί, θα αρρωστήσει και θα πεθάνει.

Λίστα των λόγων για τους οποίους το Kombucha δεν ανεβαίνει

Το Kombucha βύθιση και βύθιση στο κάτω μέρος του δοχείου κατά την προετοιμασία του kombucha δεν θα πρέπει να είναι ανησυχητικό από μόνο του. Είναι άλλο θέμα αν δεν εμφανιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια ώριμη μέδουσα, που αποτελείται από πολλά πιάτα, θα πρέπει να αυξηθεί σε 2-3 ώρες. Σύμφωνα με όλους τους κανόνες, χρησιμοποιώντας φύλλα τσαγιού και νερό υψηλής ποιότητας, μπορεί να μην βυθιστεί καθόλου.

Συμβουλή! Εάν ένας ενήλικας kombucha βυθίζεται για 1-2 ημέρες κάθε φορά στην αρχή του μαγειρέματος, στη συνέχεια επιπλέει και αρχίζει να εργάζεται, οι ιδιοκτήτες πρέπει να επανεξετάσουν τις ενέργειές τους.

Κάνουν κάτι λάθος, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μέδουσα σοκ, αναγκάζεται να ξοδέψει χρόνο για προσαρμογή.

Τυχόν παρατυπίες στο "έργο" του kombucha απαιτούν προσεκτική μελέτη, πιθανώς, το medusomycete είναι άρρωστο

Παραβίαση του εσωτερικού κλίματος

Το Kombucha δεν πρέπει να σταθεί στον ήλιο. Αλλά είναι επίσης αδύνατο να αρνηθούμε την πρόσβαση στο φως. Εάν βάλετε ένα βάζο μεδουσών σε σκοτεινό μέρος, πρώτα θα βυθιστεί στον πυθμένα, αφού τα βακτήρια ζύμης θα σταματήσουν να λειτουργούν, τότε θα αρρωστήσει και θα πεθάνει. Αυτό δεν θα συμβεί αμέσως, θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να διορθωθεί η κατάσταση.

Η βέλτιστη θερμοκρασία για τη διατήρηση του medusomycete είναι 23-25 ​​° C, ήδη στους 17 ° C η ζελατινώδης ουσία μπορεί να πεθάνει. Εάν κρυώσει, σίγουρα θα βυθιστεί στο κάτω μέρος του δοχείου.

Σπουδαίος! Το καθεστώς θερμοκρασίας πρέπει να ελεγχθεί πρώτα.

Παραβίαση των κανόνων περίθαλψης

Το Kombucha δεν επιπλέει στο βάζο επειδή είναι άρρωστο. Μερικές φορές τα πάντα εξαφανίζονται από μόνα τους μετά από μερικές ημέρες προσαρμογής, αλλά αυτό καθυστερεί το χρόνο προετοιμασίας του kombucha. Το σώμα του symbiont ανυψώνεται από φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα που απελευθερώνονται από τη μαγιά κατά τη ζύμωση. Το Medusomycete δεν λειτουργεί ενώ βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Μπορεί να πιεστεί για τους ακόλουθους λόγους:

 1. Εάν πλύθηκε με νερό που δεν έβραζε, αλλά από τη βρύση, τι να κάνετε, κατ 'αρχήν, είναι δυνατό, αλλά δεν συνιστάται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χλώριο, ασβέστη και άλλες ακαθαρσίες. Χρειάζεται χρόνος για να ανακάμψει το medusomycete από το σοκ της επαφής με αυτές τις ουσίες.
 2. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών υγιεινής, χρησιμοποιήθηκε ένα κρύο ή πολύ ζεστό υγρό. Η βραχυπρόθεσμη έκθεση σε ακατάλληλες θερμοκρασίες δεν θα έχει χρόνο να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, αλλά θα "αδυνατίσει" τη μέδουσα για αρκετές ημέρες. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 3. Η έγχυση δεν συγχωνεύτηκε για πολύ καιρό. Όλη η ζάχαρη έχει υποστεί επεξεργασία, το kombucha έχει μετατραπεί σε ξίδι. Κατ 'αρχάς, το medusomycete θα βυθιστεί, στη συνέχεια η άνω πλάκα θα καλυφθεί με σκοτεινά σημεία, θα εμφανιστούν τρύπες, η διαδικασία θα μετακινηθεί στα κάτω στρώματα. Το μανιτάρι θα πεθάνει.
 4. Εάν ετοιμάσετε ένα ποτό σε βρώμικα πιάτα, δεν θα προκύψει τίποτα καλό. Το βάζο πρέπει να πλένεται τακτικά, να ζεματίζεται με βραστό νερό. Το εάν το kombucha πεθαίνει, απλά πνίγεται και δεν λειτουργεί, ή το ποτό αποδεικνύεται κακής ποιότητας, εξαρτάται από τον βαθμό ρύπανσης και τη χημική σύνθεση των ουσιών που έχουν πέσει στο σώμα των μεδουσών.

Παραβίαση των κανόνων μαγειρικής

Το Kombucha δεν αυξάνεται εάν υπήρχαν παραβιάσεις κατά την προετοιμασία του ποτού. Η πιο κοινή:

 • πολύ λίγη ή πολύ ζάχαρη, θα πρέπει να είναι από 80 έως 150 g ανά λίτρο υγρού.
 • τη χρήση συγκόλλησης χαμηλής ποιότητας ·
 • το νερό πρέπει να είναι καθαρό, βρασμένο, φιλτραρισμένο ή νερό πηγής, το νερό της βρύσης είναι ακατάλληλο, καθώς περιέχει ανεπιθύμητες ακαθαρσίες που κάνουν το kombucha πνιγμένο για αρκετές ώρες ή ημέρες.
 • είναι αδύνατο να ρίξετε ζάχαρη στο σώμα της μέδουσας ή στο κάτω μέρος του βάζου αδιάλυτο.
 • η θερμοκρασία του υγρού θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, από ένα κρύο kombucha σίγουρα θα πνιγεί και ένα ζεστό θα το σκοτώσει.

Λόγοι για τους οποίους το kombucha στέκεται όρθιο σε ένα βάζο

Μερικές φορές το medusomycete στέκεται στην άκρη. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι λόγοι:

 1. Το δοχείο είναι πολύ μικρό. Εάν μια ουσία αναπτύχθηκε σε ένα βάζο τριών λίτρων και έπειτα τοποθετήθηκε σε ένα βάζο λίτρων, απλά δεν θα είναι σε θέση να ισιώσει εκεί έξω και θα πάρει μια όρθια θέση.
 2. Το ίδιο θα συμβεί εάν προσπαθήσουν να κρατήσουν το νεαρό πιάτο σε ένα δοχείο στενότερο από εκείνο στο οποίο αιωρούσε το παλιό μανιτάρι. Η διάμετρος του medusomycete θα παραμείνει η ίδια · λόγω της στεγανότητας, θα γυρίσει από την πλευρά του.
 3. Μια νέα μεμονωμένη πλάκα θα πάρει μια αφύσικη θέση εάν υπάρχει πολύ υγρό στο βάζο.
 4. Μια ενήλικα μέδουσα πρέπει να επιπλέει στην επιφάνεια. Εάν γεμίσετε το βάζο με περισσότερο από 2/3, το μανιτάρι θα φτάσει στο λαιμό, δεν θα είναι σε θέση να ισιώσει και θα γυρίσει από την πλευρά του.
Σχόλιο! Η κατακόρυφη θέση που λαμβάνεται από το medusomycete για σύντομο χρονικό διάστημα στη διαδικασία ανύψωσης από τον πυθμένα δεν πρέπει να προκαλεί συναγερμό.

Εάν ένα kombucha στέκεται στην άκρη, αυτό δεν σημαίνει πάντα την ασθένειά του.

Τι να κάνετε εάν το kombucha δεν επιπλέει για μεγάλο χρονικό διάστημα

Τι να κάνετε εάν το kombucha έχει πέσει και δεν πρόκειται να εμφανιστεί μετά τη διόρθωση σφαλμάτων εξαρτάται από τη διάρκεια της παραμονής του σε αυτήν την κατάσταση. Συνήθως χρειάζεται βοήθεια.

Σε έναν νεαρό medusomycete, πρώτα απ 'όλα, μειώνεται ο όγκος του υγρού. Εάν έχει προστεθεί ζάχαρη λιγότερο από 150 g ανά λίτρο, προσθέστε σιρόπι.

Ελέγξτε τις συνθήκες διατήρησης ενός ενήλικου kombucha. Όταν η θερμοκρασία και ο φωτισμός πληρούν τις απαιτήσεις του σώματος:

 1. Βγείτε και πλύνετε το kombucha με βραστό νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 2. Εξετάστε προσεκτικά. Εάν το εξωτερικό μέρος είναι σκοτεινό, αφαιρέστε το. Εάν η μέδουσα είναι πολύ παχύ, αφαιρούνται 1-2 άνω πλάκες.
 3. Πλένουν το δοχείο, επιστρέφουν εκεί το μανιτάρι. Ρίχνουμε σε ένα λίτρο θρεπτικού διαλύματος γλυκανμένο με τη μέγιστη ποσότητα ζάχαρης (150 g).
 4. Τοποθετούνται σε ένα σκοτεινό φωτισμένο μέρος με θερμοκρασία περίπου 25 ° C.

Εάν το medusomycete εξακολουθεί να μην επιπλέει, μέρος του υγρού αποστραγγίζεται. Ακόμα και μετά την ασθένεια, το μανιτάρι πρέπει να αυξηθεί σε 1-2 εβδομάδες το πολύ. Στη συνέχεια τοποθετείται στον συνηθισμένο όγκο θρεπτικού διαλύματος.

Πώς να φροντίσετε το kombucha για να μην το βυθίσετε

Για να μην αναζητήσετε τους λόγους για τους οποίους το kombucha πνίγηκε, πρέπει να το φροντίσετε σωστά. Πρώτα:

 • διαλύστε πλήρως τη ζάχαρη πριν προσθέσετε στο βάζο.
 • για αναχώρηση και παρασκευή, χρησιμοποιήστε καθαρό βραστό νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
 • στραγγίξτε το τελικό ποτό εγκαίρως.
 • διατηρήστε τη θερμοκρασία στην περιοχή των 23-25 ​​° С.
 • γεμίστε το βάζο με θρεπτικό διάλυμα όχι περισσότερο από 2/3.
 • Παρέχετε μια φωτεινή, αλλά προστατευμένη από τη θέση των άμεσων ακτίνων.
 • Ξεπλύνετε τις μέδουσες και το δοχείο για την προετοιμασία του ποτού εγκαίρως.
 • χρησιμοποιήστε φύλλα τσαγιού υψηλής ποιότητας.
 • Μην ρίχνετε ταυτόχρονα μεγάλο όγκο υγρού σε νέες, διαχωρισμένες πλάκες ταυτόχρονα.

συμπέρασμα

Εάν ένα kombucha πνιγεί, πριν ακούσετε τον συναγερμό, πρέπει να καταλάβετε τους λόγους. Μερικές φορές δεν εμφανίζεται αμέσως λόγω του γεγονότος ότι οι μέδουσες είναι πολύ λεπτές ή υπάρχουν ανεπιθύμητες ακαθαρσίες στο νερό. Ακόμα και όταν ένας μύκητας είναι άρρωστος, μπορεί να θεραπευτεί εάν οι συνθήκες είναι οι βέλτιστες.

Σχόλια (1)
 1. Σας ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση, είχα ένα πολύ κρύο γέμισμα, συμπληρώθηκε με ένα ζεστό - δεν βυθίζεται πια

  01/15/2021 στις 10:01
  Αλεξέι
 2. Σας ευχαριστώ πολύ. Απλά ένα τεράστιο. Έχω ένα μανιτάρι, αλλά δεν ξέρω πώς να το φροντίσω. Οι πληροφορίες σας είναι πολύ ευπρόσδεκτες. Διαφορετικά, σχεδόν πανικοβλήθηκα. Σχεδόν σκότωσα το μωρό. Αλλά τώρα όλα πήγαν στη θέση τους. Ευχαριστώ και πάλι. Μην είσαι άρρωστος.

  04/02/2020 στις 06:04
  Ιρίνα
Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή