Συνταγές για μαρμελάδα (μαρμελάδα) από αγκάθια για το χειμώνα χωρίς σπόρους

Το Blackthorn είναι ένας άγριος θάμνος που οι κηπουροί χρησιμοποιούν συχνότερα ως φράκτη. Στο τέλος της σεζόν, drupes ωριμάζουν στο φυτό. Έχουν ξινή γεύση. Επομένως, δεν είναι κατάλληλα για φρέσκια κατανάλωση, αλλά η μαρμελάδα χωρίς αγκάθια για το χειμώνα είναι μια εξαιρετική λιχουδιά. Για να προετοιμάσετε ένα επιδόρπιο, πρέπει πρώτα να εξοικειωθείτε με τα χαρακτηριστικά της τεχνολογικής διαδικασίας. Μια τέτοια λιχουδιά δεν θα είναι μόνο νόστιμη, αλλά και υγιεινή.

Το Sloe επιδόρπιο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά

Χαρακτηριστικά δημιουργίας μαρμελάδας αγκαθιού

Τα μούρα Blackthorn περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα, τα περισσότερα από τα οποία διατηρούνται στη διαδικασία μαρμελάδας. Αλλά για να αποφευχθούν τα πεπτικά προβλήματα, η θεραπεία πρέπει να καταναλώνεται σε δοσολογία, όχι περισσότερο από 100 g την ημέρα.

Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία παρασκευής μαρμελάδας για το χειμώνα, πρέπει να προετοιμάσετε τα συστατικά και τα δοχεία εκ των προτέρων.

Πώς να επιλέξετε και να προετοιμάσετε μια σειρά

Τα αγκάθια ωριμάζουν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Μοιάζουν με δαμάσκηνα, αλλά μικρότερα. Όταν είναι ώριμα, τα μούρα blackthorn αποκτούν μια ομοιόμορφη σκούρα μοβ απόχρωση και εμφανίζεται μια μπλε άνθηση στην επιφάνειά τους. Ωστόσο, συνιστάται να τα συλλέξετε για να φτιάξετε μαρμελάδα για το χειμώνα μετά τον πρώτο παγετό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπό την επίδραση χαμηλής θερμοκρασίας οι τανίνες που περιέχονται σε αυτές καταστρέφονται και η στυπτικότητα εξαφανίζεται.

Για να κάνετε μαρμελάδα για το χειμώνα, θα πρέπει να επιλέξετε φρούτα blackthorn χωρίς σημάδια σήψης και αλλοίωσης. Πρέπει πρώτα να τακτοποιηθούν και να πλυθούν καλά. Στη συνέχεια, τα μούρα πρέπει να διπλωθούν σε ξεχωριστό δοχείο και να χυθούν με βραστό νερό έτσι ώστε το υγρό να τα καλύψει πλήρως. Αυτό θα βοηθήσει να μαλακώσει τη σάρκα έτσι ώστε οι λάκκοι να μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς πάρα πολλές δυσκολίες.

Μετά από 3 λεπτά, βάλτε τα μούρα σε ένα σουρωτήρι και αφήστε σε αυτήν τη μορφή για μισή ώρα για να στραγγίξετε το υπερβολικό νερό. Τότε πρέπει να βγάλεις τα κόκαλα. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σώμα ενός κανονικού στυλό. Μετά από αυτό, οι έτοιμες πρώτες ύλες πρέπει να διπλωθούν σε ξεχωριστό δοχείο σμάλτου.

Η γεύση του τελικού προϊόντος και η διάρκεια αποθήκευσής του εξαρτώνται από την ποιότητα του φρούτου.

Σπουδαίος! Οι σπόροι των αγκαθιών περιέχουν υδροκυανικό οξύ, το οποίο είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία.

Προετοιμασία εμπορευματοκιβωτίων

Για να φτιάξετε μαρμελάδα για το χειμώνα, πρέπει να προετοιμάσετε μια λεκάνη σμάλτου, καθώς σε ένα μεγάλο πιάτο το κομμάτι εργασίας θα ζεσταθεί ομοιόμορφα, πράγμα που θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία. Δεν μπορείτε να μαγειρέψετε το επιδόρπιο σε μεταλλικό μπολ, καθώς αυτό οδηγεί στην οξείδωση του προϊόντος.

Για μακροχρόνια αποθήκευση μαρμελάδας, πρέπει να προετοιμάσετε ένα ειδικό δοχείο. Το επιδόρπιο μπορεί να διατηρηθεί σε γυάλινα βάζα με όγκο 0,5 και 0,75 λίτρα. Πρέπει να πλένονται καλά και μετά να αποστειρώνονται για 10 λεπτά. Αυτή η διαδικασία βοηθά στον καθαρισμό της εσωτερικής επιφάνειας του δοχείου από μικρόβια και βακτήρια, τα οποία θα αποκλείσουν την πρόωρη αλλοίωση του προϊόντος.

Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα sloe

Για την προετοιμασία της μαρμελάδας για το χειμώνα, συνιστάται να χρησιμοποιείτε όχι μόνο αγκάθια, αλλά και άλλα συστατικά. Αυτό θα κάνει τη γεύση της λιχουδιάς πιο ισορροπημένη και πλούσια.

Μαρμελάδα Blackthorn με σοκολάτα

Αυτή είναι η πιο ασυνήθιστη συνταγή για την παρασκευή μαρμελάδας blackthorn για το χειμώνα. Ωστόσο, κρίνοντας από τις κριτικές, απολαμβάνει αυξημένη δημοτικότητα.Πράγματι, σε αυτήν την περίπτωση, η μαρμελάδα έχει ευχάριστη γεύση επιδόρπιο και λεπτή υφή, έτσι λίγοι άνθρωποι μπορούν να αφήσουν αδιάφορους.

Θα χρειαστείτε:

 • μούρα sloe - 3 κιλά
 • ζάχαρη - 1,7 kg
 • σκόνη κακάου - 300 g;
 • βούτυρο - 200 g.

Διαδικασία μαγειρέματος:

 1. Στρίψτε τα έτοιμα αγκάθια.
 2. Ρίξτε ζάχαρη στην μάζα μούρων που προκύπτει.
 3. Ανακατέψτε καλά.
 4. Αφήστε στην άκρη, αφήστε για 3 ώρες.
 5. Βράστε, αφαιρέστε τον αφρό.
 6. Σιγοβράστε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
 7. Αφήστε στην άκρη, δροσερό.
 8. Περάστε το κομμάτι εργασίας από ένα κόσκινο για να επιτύχετε ομοιόμορφη συνοχή.
 9. Ξαναβράζουμε.
 10. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά, αφήστε το, αφήστε το να κρυώσει.
 11. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου η συνοχή του τεμαχίου εργασίας είναι αρκετά παχύ.
 12. Προσθέστε βούτυρο στο τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος.
 13. Στη συνέχεια, εισάγετε σταδιακά τη σκόνη κακάου, ανακατεύοντας συνεχώς με τη μαρμελάδα.
 14. Μαγειρέψτε το κομμάτι εργασίας σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά.
 15. Τακτοποιήστε ζεστά σε βάζα, τυλίξτε τα καπάκια.

Στο τέλος του μαγειρέματος, τα δοχεία πρέπει να είναι ανάποδα. Στη συνέχεια τυλίξτε τα σε μια ζεστή κουβέρτα και αφήστε τα με αυτόν τον τρόπο έως ότου τα βάζα μαρμελάδας είναι εντελώς δροσερά. Μόνο τότε μπορούν να μεταφερθούν σε μόνιμη τοποθεσία αποθήκευσης.

Σπουδαίος! Για να πάρετε μια νόστιμη μαρμελάδα blackthorn για το χειμώνα με παχιά σύσταση, είναι απαραίτητο το υγρό να εξατμιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διαδικασία μαγειρέματος.

Το επιδόρπιο αποκτά μια πλούσια γεύση κατά την αποθήκευση.

Μαρμελάδα από αγκάθια και μήλα

Οι καρποί του blackthorn πηγαίνουν καλά με τα μήλα. Ταυτόχρονα, η διαδικασία παρασκευής μαρμελάδας για το χειμώνα απαιτεί πολύ λιγότερο χρόνο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα μήλα περιέχουν μεγάλη ποσότητα πηκτίνης, οπότε το επιδόρπιο γίνεται παχύ χωρίς βρασμό.

Θα χρειαστεί:

 • μούρα sloe - 2 κιλά
 • μήλα - 1 κιλό
 • ζάχαρη 2 κιλά.

Αλγόριθμος ενεργειών:

 1. Ξεφλουδίστε τα μήλα, κομμένα σε αυθαίρετα κομμάτια.
 2. Προσθέστε αγκάθια.
 3. Πασπαλίζουμε τη μάζα φρούτων και μούρων με ζάχαρη.
 4. Αφήστε για 2 ώρες για να εμφανιστεί ο χυμός.
 5. Βάλτε φωτιά, αφαιρέστε τον αφρό, βράστε για 15 λεπτά.
 6. Αφήστε στην άκρη, δροσερό.
 7. Τρίψτε το κομμάτι εργασίας μέσα από κόσκινο για ομοιόμορφη συνοχή.
 8. Ξαναβράζουμε.
 9. Μαγειρέψτε για 30 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
 10. Απλώστε το επιδόρπιο ζεστό στα βάζα, τυλίξτε.
Σπουδαίος! Για την παρασκευή μαρμελάδας, επιλέξτε κόκκινα μήλα, καθώς περιέχουν περισσότερη πηκτίνη και είναι πολύ πιο γλυκά από τα πράσινα.

Η μαρμελάδα Blackthorn μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως γέμιση για ψημένα προϊόντα

Πώς να φτιάξετε μαρμελάδα από αγκάθι κανέλας

Η κανέλα μπορεί να συμπληρώσει με επιτυχία τη λιχουδιά του αγκαθιού. Σε τελική ανάλυση, αυτό το μπαχαρικό δίνει στη μαρμελάδα ένα ιδιαίτερο άρωμα και ευχάριστη επίγευση. Η κανέλα της Κεϋλάνης είναι η καλύτερη επιλογή για επιδόρπιο, καθώς περιέχει τη λιγότερη ποσότητα κουμαρίνης.

Θα χρειαστεί:

 • μούρα sloe - 3 κιλά
 • κανέλα - 1,5 μπαστούνια
 • ζάχαρη - 1,7 kg.

Αλγόριθμος για την παρασκευή μαρμελάδας για το χειμώνα:

 1. Διπλώστε τα φρούτα σε ένα έτοιμο σμάλτο δοχείο.
 2. Πασπαλίστε τα με ζάχαρη, ανακατέψτε.
 3. Αφήστε σε αυτήν τη φόρμα για 3 ώρες για να αφήσετε το χυμό.
 4. Βράστε, αφαιρέστε τον αφρό.
 5. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά, αφήστε το, αφήστε το να κρυώσει.
 6. Περάστε από ένα κόσκινο για να αποκτήσετε ομοιογενή συνέπεια.
 7. Βράστε ξανά, μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
 8. Αφήστε στην άκρη, αφήστε να κρυώσει.
 9. Επαναλάβετε τη διαδικασία έως ότου η συνέπεια είναι αρκετά παχύ.
 10. Στο τελευταίο στάδιο, προσθέστε ψιλοκομμένη κανέλα, βράστε για 5 λεπτά.
 11. Βάλτε το επιδόρπιο ζεστό σε βάζα, τυλίξτε.

Κατά τη διαδικασία παρασκευής μαρμελάδας χωρίς κόκκους για το χειμώνα, είναι σημαντικό να είναι σε θέση να προσδιορίσει την ετοιμότητά του εγκαίρως. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να βάλετε 1 κουταλάκι του γλυκού. κενά σε ένα πιάτο, αλλά πριν από αυτό πρέπει να ψυχθεί για λίγα λεπτά. Εάν η μαρμελάδα δεν ρέει, τότε είναι έτοιμη.

Σπουδαίος! Η μαρμελάδα από αγκάθι δεν πρέπει να καταναλώνεται από παιδιά κάτω των έξι ετών, καθώς και από γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Η ποσότητα ζάχαρης στο επιδόρπιο μπορεί να ρυθμιστεί με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις.

Όροι και προϋποθέσεις αποθήκευσης

Η μαρμελάδα Blackthorn για το χειμώνα πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος, εξαιρουμένων των ξαφνικών αλλαγών θερμοκρασίας. Μπορεί να είναι υπόγειο, μπαλκόνι ή χαγιάτι. Κατά τη διάρκεια της αποθήκευσης, το προϊόν δεν πρέπει να εκτίθεται σε ηλιακό φως, καθώς αυτό θα προκαλέσει διόγκωση των καπακιών στα δοχεία. Βέλτιστες συνθήκες: θερμοκρασία αέρα + 1-20 μοίρες, υγρασία 65-70%.

Η διάρκεια ζωής του προϊόντος εξαρτάται άμεσα από την ποσότητα ζάχαρης στη μαρμελάδα. Όσο λιγότερο είναι, τόσο νωρίτερα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Με την επιφύλαξη όλων των σταδίων της τεχνολογικής διαδικασίας, η μαρμελάδα αγκαθιού μπορεί να αποθηκευτεί για 12 μήνες από την ημερομηνία προετοιμασίας. Αφού ανοίξετε το βάζο, το επιδόρπιο πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο.

Σπουδαίος! Με μια απότομη αλλαγή στις συνθήκες κράτησης, σχηματίζεται συμπύκνωση μέσα στα βάζα μαρμελάδας, η οποία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μούχλας.

συμπέρασμα

Η μαρμελάδα χωρίς σπόρους για το χειμώνα είναι μια νόστιμη λιχουδιά που βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην ανανέωση της ανεπάρκειας βιταμινών και ανόργανων συστατικών στο ανθρώπινο σώμα. Αυτό το επιδόρπιο μπορεί να παρασκευαστεί με διαφορετικούς τρόπους, λαμβάνοντας υπόψη τις προτιμήσεις όλων των μελών της οικογένειας. Και τότε η μαρμελάδα θα γίνει πραγματική εύρεση το χειμώνα, όταν υπάρχει χιόνι έξω από τα παράθυρα.

Δώστε σχόλια

Κήπος

Λουλούδια

Κατασκευή